特別住係觀塘嘅人,應該都會有機會行一次海濱,一個幾容易去到又可以好chill嘅地方,我就喜歡同同事係度跑步。向牛頭角方向行,睇住越黎越多大型嘅商廈。黎到宏利大廈,知道有Lassana,作為會員一定要支持下。個人覺得呢間係連鎖咖啡店中,咖啡豆係相對唔錯同有水準,返工返到心情爭小小,近近地嘅選擇就會去買杯令自己再refresh過。沿扶手電梯上一層,見到atm機隔離一個小角落就係。早餐組合都幾抵,而lunch time原來有意粉,都幾驚喜。包全部都係包,有我最愛嘅牛角包。今日想食熱嘢,叫咗呢個迷你螺絲粉配火腿蛋,仲有牛油多士,仲配杯美式咖啡,35元。另外叫咗黑松露炒蛋,有一個包同一杯咖啡,36元。個蛋好滑好柔,再加上黑松露,味道即刻提升哂!要其他咖啡加10元。我緊係要飲我嘅flat white,34元,堂食有度好就係睇到拉花,呢個係心根花,柔美。味道一樣無令我失望,如果再熱啲會更好(我又影左陣相,哈)。Cappuccino ,34元,拉花果然又可以唔同啲,朋友話ok。一般連鎖店都無拉花,或者好普通,竟然有。呢個係勁,smooth black coffee,30元,係我第一次試,偷飲一啖。免牛

沿扶手電梯上一層,見到atm機隔離一個小角落就係。

包全部都係包,有我最愛嘅牛角包。

呢個係勁,smooth black coffee,30元,係我第一次試,偷飲一啖。免牛奶咖啡拉花,綿綿地,香味再打開啲,咖啡師好嘢。

繼續俾驚喜我哋,朋友喜歡凍咖啡,有呢款柚子咖啡,44元。柚子先衝出黎,淡淡咖啡跟隨其後。

可樂咖啡,44元,又係我第一次試。可樂衝落去濃縮咖啡,夏天會很爽,又唔會甜同膩。

趕返切呢日前食,不過其實都夠抵啦,會員有coupon同照有每日唔同優惠。店員都好細心解釋係咩。不嬲有飲開呢間,但呢間分店真係令我忍唔住要寫食評!