餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

馬來西亞餐室🇲🇾喺香港唔多選擇,難得呢間由深水埗同荃灣開到旺角,梗係試試佢。望住個餐牌花多眼亂,樣樣都好吸引😀!.百吉爹肉骨茶(棒棒骨)(HK$76): 淨係肉骨茶都有8款配料揀,貪心嘅可以叫「大雜錦」🍖,咩都有啲。重點無限任添!藥材味濃飲完都覺得個人熱熱地🔥。.招牌砂煲老鼠粉(HK$78): 有魚乾、蝦米、肉碎、蛋、蔥蒜等,夠惹味,又可以自己撈好過癮。比想像中冇咁重口味。.椰香咖央多士(HK$26): 必點,好難抗拒🤤!牛油🧈同咖央都超足料,啲醬多到漏哂出嚟⋯記得趁熱食!.馬拉沙嗲串燒(豬/牛/雞) (HK$45/3串): 出色在個沙嗲醬🥜,甜甜地幾開胃🍢。.檳城福建蝦麵(油麵) (HK$55): 平時少食油麵,覺得感覺太油膩,但呢碗份量唔算多所以還好。🦐 蝦湯濃、帶微辣🌶。.炸香蕉配雪糕(HK$52): 望落勁似春卷嘅係炸香蕉🍌,剛剛炸起熱辣辣配雪糕🍨,好難唔好食🤭。但較厚皮,幸好唔油。.飲品都多特色選擇,好似美綠恐龍、馬來西亞拉茶、白咖啡同班蘭冰等等。推介拉茶☕️,幾香滑;另外冬瓜龍眼冰夏天飲一定好消暑🌞。榴槤愛好者仲可以試貓山王軟雪糕、糯米糍同果汁。.店內裝修行懷舊復古風,同 #
百吉爹肉骨茶(棒棒骨)

招牌砂煲老鼠粉

椰香咖央多士

馬拉沙嗲串燒(豬/牛/雞)

檳城福建蝦麵(油麵)

炸香蕉配雪糕

店內裝修行懷舊復古風,同 #上海街618 完全冇違和感!✨ 價錢合理、食物多選擇👍🏻。
百吉爹肉骨茶(棒棒骨)
招牌砂煲老鼠粉
椰香咖央多士
馬拉沙嗲串燒(豬/牛/雞)
檳城福建蝦麵(油麵)
炸香蕉配雪糕