日本拌麵名店麺屋KOKORO之前正式登陸咗香港!終於有機會一試❤️ 佢哋主打日式撈麵,亦都係香港第一間日式撈麵店🤩 好開心好期待食到佢!加上本身我自己係超中意食拌麵撈麵😍 餐廳採用白色同木系色調,好光猛,成個感覺好乾淨舒服!而且餐廳三幅牆既畫全部都係由日本人氣書道家万美親自到港畫!食物方面,撈麵有𝗠/𝗟可以選擇,採用粗身太麵口感煙韌,枱上有四式食法介紹,首先將醬料攪拌均勻,可按個人喜好添加黑胡椒及KOKORO秘製香醋,食完仲可以加飯攪拌成肉操飯🤗 📋✦ 正宗全料東京撈麵 🌶 - - - $𝟵𝟵 (𝗠)✦ 明太子忌廉撈麵 - - - $𝟵𝟵 (𝗟)𝗦𝗲𝘁: 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸 +$𝟵 可樂、雪碧、烏龍茶淨係見到賣相已經令人胃口大開!上枱仲係熱辣辣,即刻拮開日本生雞蛋撈撈撈!啲煙飄晒出嚟😍 「正宗全料東京撈麵」配料有 生蛋黃、叉燒、魚粉、生蒜、紫菜、竹筍、溏心蛋、香蔥、辣肉燥;「明太子忌廉撈麵」就冇加入辣肉燥,放上明太子!如果中意食惹味既朋友建議點「正宗全料東京撈麵」,配上辣肉燥一齊愈食愈惹味!而且唔會話好辣!「明太子忌廉撈麵」會相對較清啲,但一樣加入黑胡椒同KOKORO秘製香醋汁,提升味道層次,一

📋
✦ 正宗全料東京撈麵 🌶 - - - $𝟵𝟵 (𝗠)

✦ 明太子忌廉撈麵 - - - $𝟵𝟵 (𝗟)

𝗦𝗲𝘁: 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸 +$𝟵 可樂、雪碧、烏龍茶

如果中意食惹味既朋友建議點「正宗全料東京撈麵」,配上辣肉燥一齊愈食愈惹味!而且唔會話好辣!「明太子忌廉撈麵」會相對較清啲,但一樣加入黑胡椒同KOKORO秘製香醋汁,提升味道層次,一樣令人食到好開胃❤️ 呢到既香醋汁真係精粹👍🏻