2021-12-19
難得放假去街 成日都好驚食左d 伏野感覺好似浪費左個quota 咁但今次真係覺得無介紹錯❤️雖然呢間茶餐廳望落平平無奇佢地嘅招牌 我地特登叫左大部分黎試食到超級超級飽 但埋單依然好平🤤🤤👧🏻 #feiching_foodie茶餐廳👦🏻 👧🏻 #feiching_foodie香港小食👦🏻 🌟避風塘生炸雞髀 $35平時👧🏻canteen 個個禮拜都食炸雞比餐廳係即叫即炸 生炸明顯係脆口好多 雞髀都幾大隻 上面灑左好多避風塘粉😂令到避風塘味道更出 好惹味🥰🌟南乳雞翼(3隻)$34原本以為係細細隻雞翼 估唔到係雞中翼超級大隻 我地仲叫左咁多野食 差d食唔曬南乳都幾出 但同避風塘生炸雞髀比嘅話👧🏻私心鍾意炸雞髀多d😍🌟榛子醬西多士 $32比起其他呢個反而無太多驚喜 最好嘅位係西多士唔會話超甜🤣食落去外脆內軟 好邪惡 但真係好好味🌟常餐經典芝蛋牛肉漢堡配肉醬意粉 $55漢堡好香牛肉味 估唔到茶餐廳都有呢個水準 加上佢嘅肉醬意粉 整得啱啱好 😋韌度調節得唔錯 呢個餐真係非常飽肚🌟椒鹽豬扒飯 $65豬扒有椒鹽嘅味道 但呢個個飯比豬扒更驚喜炒飯粒粒都黃色💛 份量十足 唔錯🤩🌟茶走紅豆冰 $25🌟華田中曲奇
感覺好似浪費左個quota 咁
🚇港鐵長沙灣站 C2 出口, 步行約7分鐘
等候時間🕰 0 mins
📍#深水埗
美食地區搜尋🔍 #feiching_foodie地方名
#feichingfoodie #hkfoodie #foodiehk #hkeat #長沙灣 #深水埗 #feiching_foodie 深水埗 #長沙灣美食 #feiching_foodie長沙灣 #茶餐廳