之前食過銅鑼灣既申子,一直念念不忘🥺🫶🏼好想翻食佢出名既申子和牛燒,仲有極上鹽燒牛舌心😋今次終於有機會黎到旺角分店再支持❤️旺角分店既裝修都係以和風格局為主,燈光昏暗,座位寬敞舒適,好有feel😛💕拍拖、慶祝特別日子就岩晒👫到訪當日雖然係平日,但依然人氣旺盛🤭值得欣賞既係,服務態度依然誠懇,又會主動向我地介紹menu,落單後唔需要等好耐就有得食喇😆❥ 海膽炒飯 $238Encore系列之一❗️海膽份量都好慷慨🫶🏼 味道鮮甜,完全唔會腥唔🧡連埋醬油一齊炒,穫氣十足♨️炒飯粒粒分明,夠乾爽👏另外再撈埋蟹籽、櫻花蝦,口感味道都好豐富❣️❥ 極上鹽燒牛舌心 $128每次去都必點❤️牛舌好厚身,食落爽口彈牙,充滿肉汁,完全唔韌😋仲有好香既牛味🐮配搭埋檸檬、岩鹽一齊食,更加好食🥰❥ 申子新卷 $248見到「申子」呢兩個字,估計係招牌菜之一,所以叫左🤭的確有驚喜🤩壽司飯團包住炸魚皮🍣面頭鋪滿吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽,鮮味十足,仲可享有多重口感❤️好正!❥ 雞軟骨 $38燒得夠乾爽,軟骨食落好爽口,送酒一流🍻❥ 聖金聖衣(雞皮) $48雞皮燒到脆卜卜😋食落口非常邪惡,油脂逼晒出黎🤎但又唔會過份肥膩,感覺岩岩好!
之前食過銅鑼灣既申子,一直念念不忘🥺🫶🏼
好想翻食佢出名既申子和牛燒,仲有極上鹽燒牛舌心😋
今次終於有機會黎到旺角分店再支持❤️

到訪當日雖然係平日,但依然人氣旺盛🤭

❥ 海膽炒飯 $238
Encore系列之一❗️
海膽份量都好慷慨🫶🏼 味道鮮甜,完全唔會腥唔🧡
連埋醬油一齊炒,穫氣十足♨️炒飯粒粒分明,夠乾爽👏
另外再撈埋蟹籽、櫻花蝦,口感味道都好豐富❣️

❥ 極上鹽燒牛舌心 $128
每次去都必點❤️
牛舌好厚身,食落爽口彈牙,充滿肉汁,完全唔韌😋
仲有好香既牛味🐮配搭埋檸檬、岩鹽一齊食,更加好食🥰

❥ 申子新卷 $248
見到「申子」呢兩個字,估計係招牌菜之一,所以叫左🤭

❥ 雞軟骨 $38
燒得夠乾爽,軟骨食落好爽口,送酒一流🍻

❥ 聖金聖衣(雞皮) $48

2023-07-05