2023-06-14
本來想去呢到食下喇沙,見到有新出嘅2人套餐menu都幾豐富,就order來食下!【$258 新加坡美食二人套餐】包5款食物~個人覺得個魔鬼魚最出色!1. 叁岜魔鬼魚- 同之前係其他地方食過嘅水準完全唔同,好厚身之餘,肉質白雪雪,係出乎意料地軟嫩juicy- 醬料係比較刺激嘅辣,所以怕辣的話,點少少就夠!2. 肉骨茶- 都真係幾好飲,個湯好甜香之餘重胡椒味,好惹味。 - 肉骨茶仲有好大舊肉,肉質夠甜香,仲有軟骨~ 3. 咖椰吐司- 係我最鍾意食嘅款式之一,厚厚咖椰配牛油同脆麵包,真係好邪惡但好滿足!4.囉喏- 原來係即係馬來西亞、新加坡和印度嘅沙律,配搭都幾特別,有脆豆腐、青蘋果、青番石榴,面層甜甜地配上粒粒脆花生。 5.炒粿條- 可以選不辣,係飽肚之選 飲品方面,點了玫瑰露同凍美綠,玫瑰露幾清香,甜度適中。的確係幾有心思嘅餐廳,下次再來要食魔鬼魚~
1. 叁岜魔鬼魚
- 醬料係比較刺激嘅辣,所以怕辣的話,點少少就夠!
2. 肉骨茶
- 都真係幾好飲,個湯好甜香之餘重胡椒味,好惹味。
- 肉骨茶仲有好大舊肉,肉質夠甜香,仲有軟骨~
3. 咖椰吐司
4.囉喏
5.炒粿條
- 可以選不辣,係飽肚之選