2023-03-13
最近不停周圍尋找美食😍今次要介紹嘅係位於尖沙咀棉登徑嘅高質日本料理😆真係完全有驚喜😎➡️嵐山日本料理🇯🇵📍壽司盛八點除咗擺盤真係好靚之外,所有嘅壽司都非常新鮮好味🤤最鍾意食佢中間嘅迷你丼仔,入邊有三文魚子,仲有新鮮嘅海膽同日本珍珠飯🍚我會用紫菜包住佢哋,食落真係口感一流📍安格斯牛小排牛味好濃,鍾意牛肉味既會覺得佢好香口🤣📍鹿兒島黑豚五花腩我自己就比較鍾意食佢嘅五花腩,肥肉同瘦肉比例相當好,好好咬,唔會話好硬!燒到啱啱好😆📍厚牛舌同伴👦🏻最愛🤣一路見到佢食厚牛舌一路見佢係咁讚,真係要試下佢📍鹿兒島黑豚蘆笣卷、鹿兒島黑豚秋葵卷呢兩個係yuki最愛🤣 yuki鍾意食菜多啲,原來鹿兒島黑豚包住蔬菜類係咁夾㗎🥹📍金目鯛刺身、牡丹蝦刺身、中拖羅刺身超級推介➡️金目鯛刺身,燒到超級香!啲汁係係口到流出嚟咁,相當新鮮,一啲都冇唔新鮮既味道,出色啊真係🥹🥹🥹環境雖然細少少,不過真係好有日本居酒屋嘅氣氛🤣大家為埋一齊傾偈食嘢真係好開心㗎💜而且食物質素非常之高,真係好似去咗日本食嘢咁🤤大家都可以去試吓😏對餐廳評價💜️10分滿分💯整體評分:7分食物味道:8分服務態度:9分環境:7分人頭消費:$200up回頭率:70
➡️嵐山日本料理🇯🇵
📍壽司盛八點
除咗擺盤真係好靚之外,所有嘅壽司都非常新鮮好味🤤
📍安格斯牛小排
牛味好濃,鍾意牛肉味既會覺得佢好香口🤣
📍鹿兒島黑豚五花腩
📍厚牛舌
📍鹿兒島黑豚蘆笣卷、鹿兒島黑豚秋葵卷
📍金目鯛刺身、牡丹蝦刺身、中拖羅刺身
對餐廳評價💜️10分滿分💯
地址: 尖沙咀棉登徑11號地舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#尖沙咀高質日本 #嵐山日本料理
#日燒 #魚生 #魚生飯 #串燒 #餐酒館 #燒肉 #韓國美食 #韓國餐廳 #日式燒肉 #增肌減脂 #hkkol #hkfoodie #foodie #hkfoodie #hkkol #hkmodel #hkcafe #hkcatcafe #貓cafe #貓貓cafe #尖沙咀好去處 #日式餐廳 #酒吧 #尖沙咀