小編平時都好鐘意食馬拉菜😛 今次去左蘇媽蘇媽位於旺角既新分店試下😳 另外佢仲有銅鑼灣,深水埗同荃灣分店架!晏晝兩點幾去到好多人等位 但出餐速度快所以大半個鐘左右就入得~今次叫左佢既辣死你媽配參巴魷魚🦑 其實就係大馬最出名既Nasi lemak椰漿飯😋 配料有魚乾,花生,參巴醬,雞蛋,蝦片同青瓜 參巴醬係成個飯既靈魂🙊微辣配飯同魷魚食簡直一流‼️另外叫左檳城福建蝦麵 油麵轉左米線底 上面有蝦,腩肉,魚片,通菜同雞蛋🤤 不得不提係佢既湯底好惹味😳 即使唔食辣既朋友仔都可以一試呀~蘇媽既椰香咖央多士都係每檯必點既🧈 雖然上到黎多士已經凍凍地,但麵包依然香口酥脆,配咖央醬同邪惡既牛油真係💯 今次仲叫左薄餅配咖哩同馬拉沙爹串燒,兩款食物味道正常發揮😗 薄餅有兩塊 味道有d似平時食既手抓餅皮🫓 咖哩醬甜甜地唔算辣 串燒方面就比較細串 分別有豬,牛,雞可以選擇 唔知點揀既朋友仔可以各嗌一串試下架🍢飲品方面,馬來西亞拉茶叫左一凍一熱🫖🧊凍飲飲落甜過熱飲,即使冰融左都仲係偏甜😣 個人覺得熱拉茶入口更順滑,亦唔會過甜,更適合香港人口味😗🌟 辣死你媽配參巴魷魚 ($58)🌟 檳城福建蝦麵 轉米線 ($58)🌟

🌟 辣死你媽配參巴魷魚 ($58)
🌟 檳城福建蝦麵 轉米線 ($58)
🌟 椰香咖央多士 ($28)
🌟 話你知啦薄餅配咖哩 ($48)
🌟 馬拉沙爹串燒3串 ($45)
🌟 馬來西亞拉茶 熱/凍 ($16/$19)
🌟 檸檬薏米水 熱 ($22)

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑