5天前
今次同大家分享一間超有特色嘅火鍋店——「大滾友火鍋店」!位於大埔,一入店就覺得自己穿越咗去滿清皇宮✨ 裝修超用心,古典幽雅,仲要座位闊落坐得舒服,最啱同朋友慢慢烚下烚下~店內每個細節都充滿宮廷風,特製龍紋鍋爐、青花瓷器餐具,打卡一流📸 仲融合港式幽默,「大滾友」個名已經夠貼地,環境同食物質素卻毫不馬虎!湯底必點「玲瓏浮凸花膠雞湯鍋」(半隻),湯底濃郁,花膠同雞肉份量足,飲一啖已經覺得滋補滿滿💯 火煱料推薦「大滾友牛肉拼盤(細)」,牛肉嫩滑,牛味濃;「珊瑚、桂花蚌雙拼」新鮮爽口;「龍蝦墨魚丸」彈牙有驚喜;「黑松露蟹肉餃」香氣逼人,真材實料!特別要讚「即炸黃金響鈴」脆卜卜,浸湯3秒就食得,正~「美濃水蓮」清新解膩,仲有「自家製竹蔗茅根」清甜潤喉,打邊爐飲一流!最驚喜係店內有夾公仔機同小朋友電影區,大人細路都有得玩,真正有得食有得玩🎮而家午市仲有68折優惠(星期一至日),性價比超高!快啲約班朋友去感受下宮廷式打邊爐啦~📍 大滾友火鍋店:大埔@bigboilsclub.yl.tw大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖✨ 推薦菜:花膠雞湯鍋、牛肉拼盤、黃金響鈴#大滾友火鍋 #大埔美食 #宮廷
湯底必點「玲瓏浮凸花膠雞湯鍋」(半隻),
推薦「大滾友牛肉拼盤(細)」,牛肉嫩滑,牛味濃;
「珊瑚、桂花蚌雙拼」新鮮爽口;
「龍蝦墨魚丸」彈牙有驚喜;
「黑松露蟹肉餃」香氣逼人,真材實料!
特別要讚「即炸黃金響鈴」脆卜卜,浸湯3秒就食得,正~
大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2號舖
✨ 推薦菜:花膠雞湯鍋、牛肉拼盤、黃金響鈴
#大滾友火鍋 #大埔美食 #宮廷風火鍋 #花膠雞湯 #打邊爐 #香港foodie #午市68折 #有得食有得玩 #特色餐具 #青花瓷 #港式幽默 #美食打卡
#大滾友 #大埔 #大埔美食 #火鍋 #生啤 #打邊爐 #手切牛肉 #花膠雞湯鍋 #卜卜蜆 #火鍋