2023-04-14
今日介紹嘅呢一間西班牙餐廳位於中環蘇豪區。餐廳分為室內同室外,雖然面積唔算大,但整體讓人有一種好chill 嘅感覺,價錢合理。🌟鮮蕃茄蓉焗法包 $48Cristal Bread上面塗上左蒜香同番茄粒,麵包整得香脆,但蒜香蓋番茄味既鮮甜,不過食材配搭都幾好。🌟傳統洋蔥薯仔西班牙奄列 $78第一次食呢個西班牙奄列,外層係煎得金黃嘅蛋做外層,入面包裹既係洋蔥同大粒薯仔同埋上面層左上面既蛋黃醬。 有3種口感,望落細細件實質好飽肚。🌟 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬 $88望落有點似燒腩仔 ,不過呢款係原條上,豬肉望落有 4-5層, 外皮燒得很香脆,食落有少少肥膏口感鬆化, 肉質不會太油膩 ,不用點醬都幾好食。🌟鮮炸魷魚配蒜蓉檸檬蛋黃醬 $88魷魚外層炸漿炸得香脆而且炸得乾身,內裏魷魚又唔會過韌,食前再灑少少檸檬汁後更可減輕油膩感.🌟香脆玉桂條配榛子朱古力醬 $58作為西班牙特色菜,上菜時玉桂條是熱焫焫,好香脆煙韌度啱啱好而且佈滿糖粉,可以沾上榛子朱古力醬一齊食,可以一試。📌El Cerdo @el_cerdo_hk🌎中環伊利近街38號地舖🚇港鐵站中環B出口, 步行約10分鐘📍#中環
今日介紹嘅呢一間西班牙餐廳位於中環蘇豪區。
🌟鮮蕃茄蓉焗法包 $48
🌟傳統洋蔥薯仔西班牙奄列 $78