二人豐盛宴 ($688)🐓 涼菜 - 巴蜀口水雞口水雞份量都幾多,食落啖啖肉且唔會算好辣,麻辣味夠香之餘食落去又夠開胃,就算唔係幾食得辣嘅朋友仔都可以試下阿。☺️🍲 湯羹 - 鮑魚羊肚菌燉雞一個盅盅燉湯夠足料,有濃郁既羊肚菌香味,材料仲有原隻鮑魚、雞及螺頭,燉湯能夠將所有精華嘅味道釋出,湯頭味清甜,夠滋潤,飲完仲唔會口渴,絕對係真材實料!👍🏻🐟 主菜 - 招牌酸菜鮮鱸魚(例)香港要食到好味既酸菜魚真係絕對唔容易, 除左果幾間內地開過嚟好出名嘅舖頭... 今次食完真係覺得唔錯, 叫左小酸及適中辣度,相比起口水雞呢款就無咁辣。魚肉鮮甜口感嫩滑又無骨, 食落方便夠哂開心阿。😋🥗 蔬菜 - 金華火腿奶油津白 食完咁多辣味嘅嘢,梗係要食啲清淡啲嘅蔬菜啦~ 落足料嘅奶油津白加上金華火腿既調味, 夠creamy且每條津白都掛滿奶油醬汁,感覺好滿足。😉🥟 點心 - 稻成小籠包(4件)小籠包要煮得好食,真係好考功夫既。 皮薄餡靚當然係基本啦,一上枱襯佢熱辣辣, 梗係即刻一啖放落口,咬開湯汁爆哂出黎,肉汁鮮味夠豐富,真係估唔到咁好食阿!推介阿👍🏻👍🏻🧁 甜品 - 香蕉豆沙鍋餅食左咁多嘢, 其實已經好飽,但對
二人豐盛宴 ($688)

🐓 涼菜 - 巴蜀口水雞

🍲 湯羹 - 鮑魚羊肚菌燉雞

🐟 主菜 - 招牌酸菜鮮鱸魚(例)

🥗 蔬菜 - 金華火腿奶油津白

🥟 點心 - 稻成小籠包(4件)

🧁 甜品 - 香蕉豆沙鍋餅
食左咁多嘢, 其實已經好飽,但對女仔嚟講甜品絕對係第二個胃黎。 香蕉豆沙窩餅煎得好香, 搞到大家都係咁食, 為呢餐飯畫上圓滿既ending。😍
2023-06-19
  • 金華火腿奶油津白