2020-11-22
無得飛韓國🇰🇷就搵間高質韓燒止住癮先,晚餐有2人份和牛套餐供應,個人覺得CP值幾高~前菜有大醬蘿蔔牛舌 ,牛舌炆到好腍入味,蘿蔔無渣清甜燒肉係雪下覓炙四款 (和牛牛胸腹肉、和牛牛板腱肉、韓牛牛肩肉、方切和牛) 配黑毛豬五花肉 牛肉油花分布得好靚,入口牛味濃郁肉汁豐富,豬五花得有少少軟骨,口感更豐富食到後尾配泡菜生菜夾嚟食就清爽啲🥬配菜茄子、豆芽、海帶同醃蘿蔔係可以refill,枱仲有一大顆泡菜,唔夠就自己剪嚟店員會問想自己燒定他們幫手燒,又會問我哋使唔使一定要食全熟,服務態度非常好👍🏻係香港餐廳嚟講好難得😚紅蝦配大墨魚有驚喜,墨魚係平時食高級日本料理先食到個種綿軟口感,紅蝦開左背已經清理好蝦腸,食落鮮甜。主食有海鮮豆腐湯同白飯,湯底好重蝦鮮味,加飯變湯泡飯食,超級好食😋甜品係蜂蜜蛋糕,唔會太甜最上等牛肋骨 (原味) ,睇到好多枱都有叫呢個牛肋骨,就加左一份,牛肋骨好大份,食到牛肉本身既甜味又唔韌
前菜有大醬蘿蔔牛舌 ,牛舌炆到好腍入味,蘿蔔無渣清甜
甜品係蜂蜜蛋糕,唔會太甜