點解拍拖一定要放閃?有無理過我地單身狗既感受呀?究竟單身係咪原罪?戴緊果副黑超已經抵擋唔到迎面而黎既閃光彈。得咖啦我知咖啦…你想話比我聽你地好幸福係咪?尤其是愈friend既朋友佢地最鍾意同你講句「唔洗愁wor bro,你都好快會搵到個。」呢句真係難聽過粗口呀,咩呀?姐係施捨我呀?個個都拍拖,唔通個個都想拍拖咩?我就寧願同我最愛既灣仔burger店「Honbo」拍返一日拖啦,你吹咩?👇📌H o n b o -▪ H o n b o · 2.0 - $148▪ Sweet · Potato Fries - $38▫ 話明係「招牌漢堡·2.0」,姐係人氣高企啦,諗都唔諗就揀你啦。裡面分別夾雜左四層兩安士牛肉漢堡、三重芝士、酸瓜、洋蔥、自家醬汁,漢堡扒混合左唔同部位既牛肉,所以食起上黎牛味濃郁,層次分明;而入口食到外層焦香,而肉汁豐富之外,麵包既質感挺身而且夠煙韌,呢個加不少分數喔!而配上「香甜番薯條」,新鮮即叫即炸,甜得黎又唔會太"漏",我幾鍾意。▪ The Golden Standard - $158▪ Cheese · Fries - $58▫ 另外點左個黃金標準既「超級至尊芝士漢堡」

戴緊果副黑超已經抵擋唔到迎面而黎既閃光彈。得咖啦我知咖啦…

灣仔burger店「Honbo」拍返一日拖啦,你吹咩?👇

📌H o n b o -
H o n b o · 2.0 - $148
Sweet · Potato Fries - $38

裡面分別夾雜左四層兩安士牛肉漢堡三重芝士酸瓜洋蔥

自家醬汁漢堡扒混合左唔同部位既牛肉,所以食起上黎牛味濃郁,層次分明;

呢個加不少分數喔!而配上「香甜番薯條」,新鮮即叫即炸,

甜得黎又唔會太"漏",我幾鍾意。

The Golden Standard - $158
Cheese · Fries - $58

▫ 另外點左個黃金標準既「超級至尊芝士漢堡」,用左雙層四安士牛肉漢堡

雙重芝士特製煙肉酸瓜洋蔥生菜自家醬汁混製而成。牛魔王既朋友今次有福了。
而食落真每一啖都有滿足感,牛肉質感唔乾,整體口感層次豐富;

而Side Dish我揀左「芝士薯條」,食到香濃既芝士味外,

薯條夠幼身,口感同burger相當夾,食得過!

📌Old School Classic - $38
Apple Pie Iced Tea -
Mike’s Lemonade -

▫ 而野飲方面,我揀左杯「蘋果批茶」、「檸檬梳打」。前者飲落帶少少肉桂香味,
同時又有蘋果既清甜感,幾特別;而後者既Lemonade口感細膩,

酸酸地又有陣陣既香茅味,相當refreshing。
2020-06-22
  • Honbo · 2.0