2024-01-14
《高質和風串燒🔥》———————————————-#備長 🇯🇵-早排朋友去咗呢間備長食飯消費滿$500有張$100 coupon,所以就拉埋我嚟encore,質素果然唔錯👍🏻餐廳走和式簡約設計,座位都幾寬敞舒適,仲可以睇住師傅即叫即燒😆-🐮 美國安格斯肉眼照燒一碟有成200g,好吸引,油花滿滿,口感彈牙,肉汁豐富😙 肉質軟腍,配搭照燒汁好惹味😝-🦑 墨魚汁炒烏冬墨汁控一定要點,烏冬口感煙韌彈牙,加埋洋蔥、牛肉同爽口嘅墨魚,每一啖都係滿滿既墨汁,食唔停口🖤-🍢 串燒選擇多元,先嚟牛舌厚切,非常厚身,肉汁好juicy💦而荔枝豬肉卷用薄薄嘅豬腩肉塊包住荔枝肉,配搭好清甜,解膩一流~雞肉棒配上日本溫泉蛋,食落去好滑溜,而且雞肉棒係自家制嘅免治雞肉,口感好豐富🤭雞皮同雞軟骨外層燒得好脆口,好有咬口🤣 軟殼蟹天婦羅份量十足,炸得好酥脆😘-食到最後嚟個甜點,龍年就嚟到,餐廳最近推出咗賀年糕點🐲 有咸有甜,選擇都幾多,有明太子櫻花蝦蘿蔔糕、綠茶紅豆年糕同黃金芋頭糕😆 特別中意充滿日式風味嘅綠茶紅豆年糕,口感軟糯,紅豆甜甜地🫘,再透出淡淡嘅茶香🍵-除咗糕點,新年佢仲有喜歡醉set,包咗明太子櫻花蝦XO
———————————————-
#備長 🇯🇵
🐮 美國安格斯肉眼照燒
🦑 墨魚汁炒烏冬
🍢 串燒
除咗糕點,新年佢仲有喜歡醉set,包咗明太子櫻花蝦XO醬、酒醉鮑魚、鴨舌、花螺同豬手,啱哂餸酒飲🍶
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
美國安格斯肉眼照燒:$198
牛舌厚切:$78