位於尖沙咀天文台圍🏮秋田鐵板燒刺身專門店,今次推介比大家哩度好啱慶祝生日,特別節日活動🤩物超所值,選材新鮮👍哩晚同朋友來慶祝🎉 享受一頓豐富晚餐我地選了二人前套餐$950位🔹️前菜有新鮮沙律另外每枱都會送嘅雞泡魚干🔹️魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋好嫩滑🤤魚籽鵝肝味道好夾🥚絕配👍🔹️鮮活龍蝦超生猛🦞上鐵板時師傅要用鑊鏟壓實🤭龍蝦起肉再用胡椒加埋落酒🤩即時成隻著火🔥再加牛油煮,味道超濃郁😋🔹️原隻鮮活南非鮑魚都係超級新鮮生猛🤩鮑魚用昆布焗一焗再落酒🍶會入味一些,用忌廉昆布汁我都係第一次食,口感creamy🤤鮑魚好爽彈又美味🔹️香煎頂級鹅干鹅干好有厚度,面層煎到好脆,放在多士上🍞有金箔,黑魚籽,黑醋汁,師傅好有心思擺盤又精美😍🔹️鹿兒島霜降和牛揀了薄燒卷三成熟,師傅真係冇介紹錯🥩完來三成係咁軟嫩,入口即溶又不油腻🤤推薦必試三成🤣🔹️日本生蠔哩個蠔係openrice訂座慶祝活動先會送的師傅將生蠔煮法加了樱花蝦,味道特别香口🦪🔹️食埋秋田炒飯🥣同炒野菜🥬已經好飽。🔹️之後飲了個非常之清甜龍蝦湯🦞第一次見用紙包燒方式,將材料於哂入紙包,利用鐵板熱力熬湯,真係好特別😋🔹️最後食埋即場煎豆沙餅配自家製芝麻雪糕🍧超级好味好滿足🤤當我地
哩晚同朋友來慶祝🎉 享受一頓豐富晚餐

🔹️香煎頂級鹅干

🔹️鹿兒島霜降和牛

🔹️日本生蠔
哩個蠔係openrice訂座慶祝活動先會送的
師傅將生蠔煮法加了樱花蝦,味道特别香口🦪

🔹️食埋秋田炒飯🥣同炒野菜🥬已經好飽。

🔹️最後食埋即場煎豆沙餅配自家製芝麻雪糕🍧超级好味好滿足🤤

當我地吃甜品時,師傅已經將飯粒同櫻花蝦干,砌成好可愛公仔同祝賀句💕

餐廳各店員好有禮貌,師傅用心烹調,值得再來🤗

2023-03-13