2022-04-11
《潮食打冷😋》———————————————-#陳儀興飯店 ✨-最近疫情仍然嚴重,夜晚都仲要禁堂食,主力都靠外賣🥡 作為將軍澳友,就上網搵下附近仲有啲咩好野食,先發現原來最近開咗間新嘅正宗潮州菜😝-本店係位於新蒲崗人氣打冷鋪,已經係幾十年嘅老字牌,近排先開到入嚟將軍澳益街坊~我哋外賣返屋企食都仍然保持到水準,夠哂地道認真抵讚👍🏻-食潮州菜就梗係唔少得食滷味,滷水鴨件好入味,唔會死咸,而且切得厚薄適中,肉質嫩滑,下面有芽菜墊底,吸哂啲汁好鬼正😆-小菜食得出係即叫即炒,夠哂鑊氣🔥生炒排骨粒味道非常開胃,令人忍唔住食指大動🍍避風塘炒蜆份量十足,十分大盤,而且唔會全部都係殼,貨真價實,夠晒足料,蒜蔥爆香之後非常惹味🤤-⭐價錢參考:鹵水鵝件:$118生炒排骨粒:$85避風塘大蜆:$98🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$160
———————————————-
#陳儀興飯店 ✨