上個星期終於去咗呢間想試好耐嘅拉麵店🍜呢間日本過江龍一直都大受好評 非常之期待😻首先講吓環境 餐廳有吧枱 會望到開放式廚房 隔離都有一啲四人枱 算係幾闊落 間唔中會見到師傅煮到啲火好猛升到好高🔥🔥(見圖四) 好勁🤣🤣講返碗拉麵 我叫咗 味玉辣麻味噌拉麵 ($100) 小麻小辣🌶走蔥走芫荽🤓對於唔食蔥同芫荽嘅我嚟講非常之friendly😌 拉麵嘅湯底非常之濃郁 (同時都好肥😂) 因為第一次食唔敢叫太辣 個人覺得辣味同麻味都唔係好夠 下次會想試吓中辣中麻😛 但整體已經覺得湯底好正😆 拉麵麵質都係我鍾意嘅 煙煙韌韌 好有咬口 味玉🥚同叉燒都好好味 叉燒半肥瘦 鹵得好入味 食落仲有啲燒過嘅味 超正🥰 不過我同朋友都覺得叉燒太細舊 下次一定要嗌增量叉燒先得!🤩整體嚟講我覺得碗拉麵都幾出色 而且仲有得根據個人口味嗌唔同配料嘅增量 好似叉燒、芫、玉米筍等等都有得嗌增量㗎 可以食一碗customized嘅拉麵真係正啊🤪🍴 鬼金棒 📍 尖沙咀金馬倫道20號地舖📍 銅鑼灣謝斐道530號地舖 💰 人約消費~$100-200推薦指數:💟💟💟💟 (5💟為滿分)#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #尖沙咀

🍴 鬼金棒
📍 尖沙咀金馬倫道20號地舖
📍 銅鑼灣謝斐道530號地舖

💰 人約消費~$100-200
推薦指數:💟💟💟💟 (5💟為滿分)

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #拉麵 #日本拉麵