2022-08-21
《手工湯底火鍋☁️》———————————————-#云手工火鍋店 🔥-呢間位於尖沙咀鬧市瑞生酒店樓上嘅手工湯底火鍋人氣十足,之前已經成日喺網上見到,今次食過更加覺得高質,坐得舒適之餘,店員亦相當細心🥰-主打各款手工湯底,例如金湯花膠雞鍋、松茸雞翅冬瓜魚湯鍋、鮮椰青雞鍋、花甲蟹鍋等等,通通都好想試,款款都好吸引😌-🐣 松茸雞翅冬瓜魚鍋一上枱已經比佢大大個冬瓜驚艷到,湯底非常足料,包括有冬瓜、松茸、素翅、雞件同冬菇~同平時食嘅一般火鍋好唔同,剩係呢個湯底已經夠哂豐富,完全就係主角😝店員仲會幫忙將冬瓜切件,煲滾後一定要先飲啖靚湯,十分鮮甜,一啲都無味精嘅死鹹,飲完都唔會頸渴,係炎炎夏日嘅必點湯底,降火消暑一流🌞 雞件亦有半隻份量,肉質嫩滑,份量十足~-🖤 黑松露蟹肉餃黑松露味好香,内餡充滿蟹肉,餃子皮口感煙韌,皮薄餡靚,隻隻都大大粒🥟-💚 招牌韭菜餃餃子入面有滿滿嘅韭菜,帶有豬肉香,口感豐富,好正👍🏻-🧡 手打鹹蛋黃蝦丸鹹蛋黃味突出,非常特別,都係第一次食呢個口味嘅蝦丸😋 彈牙爽口,鹹蛋黃香與蝦丸味道好夾😉-另外我哋仲嗌咗西班牙黑毛豬同油麥菜,豬肉嘅肥瘦適中,食落無羶味,幾唔錯~-⭐價錢參考
———————————————-
#云手工火鍋店 🔥
🐣 松茸雞翅冬瓜魚鍋
🖤 黑松露蟹肉餃
💚 招牌韭菜餃
餃子入面有滿滿嘅韭菜,帶有豬肉香,口感豐富,好正👍🏻
🧡 手打鹹蛋黃蝦丸
⭐價錢參考:(另收加一)
鹿茸雞翅冬瓜魚鍋:$368
西班牙黑毛豬:$188