好耐冇去日本呀,要去食日本嘢呀,一解思鄉🤗🤗一向都有食開呢間古今嘅日本餐廳,好鍾意佢哋嘅裝修同埋好鬼馬嘅菜式名字😛好肚餓梗係咩都嗌啲啦,我今晚要食澱粉質,日式炒烏冬😚大大碟,一上枱就充滿日式嘅風味,烏冬炒到啱啱好,材料有勁多,日本魚蛋,黃芽白,青椒,紅椒,黃椒,木魚😚配埋甜甜地嘅日式醬汁🤩🌟日式麻醬豆腐沙律🥗份量好多,沙律菜超級新鮮,配埋日式豆腐,蕃茄仔,免頭仲有大量嘅蟹子,食落口好有層次,重點係配埋日式麻將真係冇得輸😋我哋嗌左三個卷物,個名幾得意囉,煙花,富士山,彩虹卷。🌟煙花個名真係好靚,好似真係去咗日本睇煙花,材料有辣味三文魚,辣味吞拿魚同埋脆片,呢個真係不得之了,因為調味啱啱好,辣味可以令三文魚同吞拿魚更加提鮮,配埋脆片🤪🌟富士山,上枱個賣相真係成個富士山咁,真係要俾100分,材料有蟹柳,鰻魚,牛油果同脆片,鰻魚同牛油果🥑做咗條卷物,再鋪上大量嘅蟹柳🤗🤗🌟彩虹卷,有三文魚刺身,吞拿魚刺身,章紅魚刺身,配埋牛油果青瓜同蟹柳😚😚呢個淨係見到個賣相就色彩繽紛,望到都覺得開心,重點一題呢度啲刺身好新鮮😋🌟袐製蒜香牛油燒帆立貝,廚師好有心機燒呢粒帆立貝,因為一上枱就已經好大浸牛油嘅香味,

我哋嗌左三個卷物,個名幾得意囉,煙花,富士山,彩虹卷。

🌟袐製蒜香牛油燒帆立貝,廚師好有心機燒呢粒帆立貝,因為一上枱就已經好大浸牛油嘅香味,但係食落口又唔會好老,鮮味😋

🌟日式豬頸肉串燒,呢個串燒最有驚喜,開頭以為係豬頸肉但係食落似五花肉,因為我更加鍾意五花肉,廚師燒到啲五花肉油脂迫晒出嚟,勁香口,而且係厚切嘅,好有咬口🤗

2020-11-11
  • 煙花