餐廳: 魚治 (M88)
資訊:

2020-08-08 2313 瀏覽
一直on 我既eat list好耐,今日終於黎食Brunch啦,日式居酒屋魚治,Brunch Menu款式不算多😗除咗一客刺身,烤牛肋骨,蒲燒鰻魚同甜品之外,其他菜式都可以任嗌,但不包飲料。🔺刺身最出色係章紅同帶子,其他都一般。🔺最令我其待既係三文魚籽半熟蛋,不過半熟溏心蛋過老,配上三文魚籽同芥茉,一啖擺落口,三文魚籽爆開,好特別既口感,味道不錯既😍🔺雞胸肉沙拉🥗外表粉紅色,不過咬落好鞋,無咩雞味。🔺鯷魚醬伴鮮野菜係幾特別既,用上新鮮既紅青甘筍、車厘茄、日本蕃薯,蘸上鯷魚醬,幾特別呢。🔺牛肋骨上枱有點失望,份量好小,而且肥肉好多,食落好咸,牛味唔夠突出🥺🥺🔺 蒲燒鰻魚大大條,燒得岩岩好😚🔺白汁烤焗海膽三文魚籽,面頭鋪上海膽同三文魚籽,配埋白汁長通粉,焗完熱辣辣。🔺花魚一夜干,嗌左兩條,爐端燒既好處係可以令烤魚既肉質更嫩滑,鎖住烤魚嘅肉汁。🔺鹽燒雞翼 (日本產純和雞) ,鹽燒過後既雞翼皮真心外脆內嫩。🔺新推出既燒雞橫膈膜,幾香口又有咬口🤪魚治地址:中環威靈頓街2-8號M88威靈頓廣場7/F

🔺刺身最出色係章紅同帶子,其他都一般。

🔺雞胸肉沙拉🥗外表粉紅色,不過咬落好鞋,無咩雞味。

🔺 蒲燒鰻魚大大條,燒得岩岩好😚

🔺新推出既燒雞橫膈膜,幾香口又有咬口🤪

魚治
地址:中環威靈頓街2-8號M88威靈頓廣場7/F