2024-03-01 1864 瀏覽
約左好朋友行街食飯,他是荃灣區地膽,負責帶路,我是路痴跟住轉。好友對食有特別要求,首先要環境好,他說坐得舒服才能夠真正享受美食。從荃灣地鐵站一路行天橋,沿途都好舒服好行,仲可以順便認識下荃灣區,真是一個好響導。他帶我來到荃灣廣場,告訴我這是荃灣最早的商場,但我見到商場非常新穎,沒有1點陳舊落後的感覺。來到三樓就見到一間好靚的開放式餐廳--摩登堂。 只看名字不知道是哪類餐廳,原來是一間泰式餐廳,門口廚櫃裡陳列了漂亮的甜品,即吸睛👀又引人流口水😋。這裡就是他說的坐得好舒服的餐廳,中午較後時間,人客都走得7788,我們正好享受這裡的空間與寧靜,坐低慢慢點餐 。午餐是套餐形式,可以用實惠價錢附加小食,於是掃碼點餐,搞完一輪都未點清楚,唯有請店員哥哥幫我們手寫點餐。這類的服務非常到位,他教我們用最實惠的辦法點餐,用最平的價錢點最多的食物,行街行到肚餓的我們毫不客氣地點了3個套餐加小食。首先最讚是冇骨海南雞套餐,真是黃皮白肉,皮脆肉嫩,食雞有雞味,非常難得的海南雞飯。第二個好食套餐是A5和牛船河,即是用日本和牛片煮的河粉,河粉裡有很多配料,除了和牛片還有豆卜,牛丸 ,扎肉,豬油渣,洋蔥,芽菜,雞旦

首先最讚是冇骨海南雞套餐,真是黃皮白肉,皮脆肉嫩,

即是用日本和牛片煮的河粉,河粉裡有很多配料,除了和牛片還有豆卜,牛丸 ,扎肉,豬油渣,洋蔥,芽菜,雞旦等,非常豐富,份量好大碗,河粉又滑又好味,套餐仲配有冬瓜雞湯。

第三個套餐是蟹肉蟹膏撈面,真是太豐富了,好多蟹肉加一碗蟹膏,

撈埋面一齊食,仲有啲泰式香料,美味至天花板。😋😋小食有炸蝦春卷,

沙爹豬肉串,馬拉盞通菜,加3個小食只是$68,附送腌蘿蔔,抵到爛🥳🥳。食到飽飽,就輪到甜品胃享受啦。我們點了兩杯泰式奶茶,

紅紅地色,有啲雲呢拿嘅香味,好特別。甜品有泰式提拉米蘇,

紅豆牛奶雪糕, 北海道牛奶雪糕,每一杯都裝飾得好靚好精緻,

我地淨係影相打卡都玩左半個鐘,真係好食,好玩,好抵,好開心。店員還不是為我們添上熱水,為我們清理枱面,真是服務周到。在荃灣區,我覺得這裡是行街食飯下午茶的不二之選。👍👍
  • 馬拉盞炒時菜
  • 摩登堂A5宮崎和牛濃湯船麵
2024-02-02 1718 瀏覽
星期五嘅晚上同左朋友一齊去荃灣 摩登堂 食泰國菜,晚餐時間都幾爆,不時有食客等位。我地獲安排坐卡位,而座位之間都有間隔,私隱度高。落單用qrcode,餐廳仲有用送餐機械人,上餐效率高。食物方面,我地叫左烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯賣相唔錯,有一大邊菠蘿。菠蘿咬落鮮甜多汁,冇渣,非常開胃清新。虎蝦食落肉質都彈牙,有鮮味。肉鬆,豆,菠蘿粒,蟹肉炒飯,炒飯乾身,粒粒分明。配味適中,唔會太重味。份量都大份。小食叫左個第一次見嘅 斑蘭香葉包雞用斑蘭香葉包住雞肉粒,細細粒,包得好精精緻。雞似嫰滑,有淡淡嘅葉香味。馬拉盞炒通菜份量足,用嘅通菜幼身嫰口,炒起吸收左馬拉盞醬汁,味道香濃。香濃嘅馬拉盞都非常下飯。泰式街頭烤麵包斑蘭咖央榴槤奶油一般餐廳比較少見嘅菜式,簡單嘅材料但製作出色。烤麵包暖和,外面帶少少脆,裏面軟心,配上濃厚,質地滑嘅榴槤奶油,超好食。斑蘭咖央醬就偏甜少少,個人比較鐘情榴槤口味。飲品分別叫左 爆打香水檸檬茶爆打四季春柑桔茶兩款茶同樣較清新爆打香水檸檬茶 偏重茶味。爆打四季春柑桔茶,偏重果香味,柑桔味淡香可口。餐廳環境唔錯,服務有禮,食物質素都唔錯。

我地獲安排坐卡位,而座位之間都有間隔,私隱度高。

落單用qrcode,餐廳仲有用送餐機械人,上餐效率高。

食物方面,我地叫左

烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯
賣相唔錯,有一大邊菠蘿。

菠蘿咬落鮮甜多汁,冇渣,非常開胃清新。
虎蝦食落肉質都彈牙,有鮮味。

份量都大份。

小食叫左個第一次見嘅 斑蘭香葉包雞

馬拉盞炒通菜
份量足,用嘅通菜幼身嫰口,炒起吸收左馬拉盞醬汁,味道香濃。
香濃嘅馬拉盞都非常下飯。

泰式街頭烤麵包
斑蘭咖央
榴槤奶油

一般餐廳比較少見嘅菜式,簡單嘅材料但製作出色。
烤麵包暖和,外面帶少少脆,裏面軟心,配上濃厚,

質地滑嘅榴槤奶油,超好食。
斑蘭咖央醬就偏甜少少,個人比較鐘情榴槤口味。

飲品分別叫左

爆打香水檸檬茶
爆打四季春柑桔茶
兩款茶同樣較清新
爆打香水檸檬茶 偏重茶味。

爆打四季春柑桔茶,偏重果香味,柑桔味淡香可口。

餐廳環境唔錯,服務有禮,食物質素都唔錯。
2024-02-02
🚇交通:近荃灣西地鐵站A2出口,大約六分鐘到荃灣廣場。🏠環境:室內面積大而寬敞,裝潢以大地色為主調,門口的玻璃櫃展示了不同款式的甜品,以卡座為主,有大玻璃窗的屋形卡座,中庭是整齊的木系卡座,以植物🌳作裝飾,整體帶有度假風情氣氛,光線明亮而舒適。🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。🍽️午市:提供套餐,附送湯和飲料,亦可加錢配小食、甜品。🍛青咖哩無骨雞飯配冬瓜雞湯 $68+轉油飯$6👍份量豐富,青咖哩內有嫩滑的雞肉塊、茄子粒和蘑菇粒,☺️蘑菇燉得很軟又彈牙,咖哩汁是濃味而不辣,😙拌飯一流。另外配送的雞湯內有粒粒冬瓜,十分清甜。🥤是日梳打500mL朋友點的是青蘋果味梳打,很清新。🦀蟹肉蟹黃醬拌泰式板麵配冬瓜雞湯 $98[季節限定]份量挺多,不論是麵或蟹黃醬,板麵有點類似烏冬麵,😚配上絲絲雪白的蟹肉,再倒入濃郁的蟹黃醬,鮮香味俱全😋,不過個人覺得白飯或幼麵會較易拌勻。🍵泰式拉茶(熱)個人點了少甜,很不錯,入口順滑而濃郁。🍖椰香沙嗲串燒雞+豬肉(4串)$ 48😚燒得表層很焦香,但肉質不會柴口,淋上了花生醬更香口。🥭芒果糯米飯雪糕🍦 $32🍧雪糕有兩球,配上新鮮🥭芒果肉粒和糯米飯,淋上🥥椰漿,經典
🚇交通:近荃灣西地鐵站A2出口,大約六分鐘到荃灣廣場。
🏠環境:室內面積大而寬敞,
裝潢以大地色為主調,
門口的玻璃櫃展示了不同款式的甜品
以卡座為主,
有大玻璃窗的屋形卡座,
中庭是整齊的木系卡座,
以植物🌳作裝飾,整體帶有度假風情氣氛,光線明亮而舒適。

🤵🏻服務:QR Code下單,收取加一。
🍽️午市:
提供套餐,附送湯和飲料,亦可加錢配小食、甜品
🍛青咖哩無骨雞飯配冬瓜雞湯 $68+轉油飯$6
👍份量豐富,
🥤是日梳打500mL
朋友點的是青蘋果味梳打,很清新。
🦀蟹肉蟹黃醬拌泰式板麵配冬瓜雞湯 $98[季節限定]
蟹肉蟹黃醬拌泰式板麵配冬瓜雞湯
份量挺多,不論是麵或
蟹肉蟹黃醬拌泰式板麵配冬瓜雞湯
蟹黃醬,板麵有點類似烏冬麵,😚配上絲絲雪白的蟹肉,
蟹肉蟹黃醬拌泰式板麵配冬瓜雞湯
再倒入濃郁的蟹黃醬,
鮮香味俱全😋,
不過個人覺得白飯或幼麵會較易拌勻。
泰式拉茶
🍵泰式拉茶(熱)
個人點了少甜,很不錯,入口順滑而濃郁。
🍖椰香沙嗲串燒雞+豬肉(4串)$ 48
😚燒得表層很焦香,但肉質不會柴口,
淋上了花生醬更香口。
🥭芒果糯米飯雪糕🍦 $32
🍧雪糕有兩球,配上新鮮🥭芒果肉粒和糯米飯,淋上🥥椰漿,經典配搭,清新不膩。
🍞榴槤大哥脆丹麥厚吐司 $98
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
份量挺大,🍞厚吐司上有一大球雪糕🍧、
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
炸榴槤波波、榴槤果肉和綿花糖,最後淋上榴槤醬。
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
🤩最棒是吐司烤得金黃香脆,吐司非常鬆軟有層次😋,加上燒溶的綿花糖和榴槤肉,
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
愈吃就味道愈濃烈🤤,邪惡又滋味!
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
😝榴槤愛好者必點。
2024-01-29
泰式拉茶
2024-01-09 1134 瀏覽
荃灣廣場搵嘢食,本來期望唔大,見到這間餐廳門口放咗勁多甜品,同埋又見到有一個侍應整緊一個好靚嘅甜品咁就入去試一試這一間餐廳店舖都算好大,所以唔使點樣等位就可以入得入到去就見到好多枱都叫咗冬陰功,有個火熱住,好得意咁所以都叫咗一個冬陰功紅蝦湯非常足料,有好多蝦,質素都幾高,蝦肉都仲有彈牙感同蝦膏湯底飲落都真係幾辣,我自己最超級鍾意主食揀咗烤菠蘿虎蝦蟹肉炒飯真係有一個好大個嘅烤波蘿菠蘿炒飯飯身都乾身,唔油,有唔少蟹肉喺上面飲品同埋甜品都係最期待嘅環節榴槤媽媽飄飄沙冰全芒果冰沙超多榴槤肉,飲落超正另外下面冰底出奇地唔會好甜, 飲到好飽最尾都係唔捨得要飲埋甜品最尾揀咗 榴槤妹妹提拉米蘇面嗰層成層都係榴槤肉整體覺得非常滿意 餐廳仲有幾多個送餐機械人,覺得好有趣另一個覺得一餐廳好好嘅係侍應非常有禮 ,經常都係保持微笑, 無論收餐具或者問食品嘅內容都非常好態度非常良好, 所以全餐飯都食得好舒服

這一間餐廳店舖都算好大,所以唔使點樣等位就可以入得

冬陰功紅蝦湯
非常足料,有好多蝦,質素都幾高,蝦肉都仲有彈牙感同蝦膏
湯底飲落都真係幾辣,我自己最超級鍾意

主食揀咗烤菠蘿虎蝦蟹肉炒飯
真係有一個好大個嘅烤波蘿

菠蘿炒飯飯身都乾身,唔油,有唔少蟹肉喺上面

飲品同埋甜品都係最期待嘅環節
榴槤媽媽飄飄沙冰
全芒果冰沙

超多榴槤肉,飲落超正
另外下面冰底出奇地唔會好甜, 飲到好飽最尾都係唔捨得要飲埋

甜品最尾揀咗 榴槤妹妹提拉米蘇

面嗰層成層都係榴槤肉

整體覺得非常滿意

餐廳仲有幾多個送餐機械人,覺得好有趣

2024-01-02
  • 烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯
  • 冬陰功紅蝦湯
  • 榴槤媽媽飄飄沙冰
3天前 0 瀏覽
初開業時有好多人等位, 見而家唔洗等入去試下,....就中伏和牛炒河- $138- 唔係和牛, 係UN 的肉碎, 牛肉有雪味蒜蓉多士- 有4 件, 當中2 件係完全冇蒜蓉的 (隔離柗同樣情況)牛油雞翼 - 差不多變壞的雞翼, 然後過度醃製嘗試蓋過想變壞的味道!!!原本有打算叫甜品, 但食完主菜後完全打消再落ORDER 念頭, 所以冇叫到用餐途中仲要見到一隻小強響地下行來行去!總結:   食肆要留住客人, 請先用心做好出品!!

用餐途中仲要見到一隻小強響地下行來行去!

總結:   食肆要留住客人, 請先用心做好出品!!

2024-06-04
4天前 0 瀏覽
📍摩登堂 (荃灣廣場) 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖午市套餐飲品系列甜品系列✨鮮蝦柚子沙律整胃惹味 ✨香茅雞翼陣陣香茅味 甘香脆口✨香茅烤豬頸肉 陣陣香茅味 配上泰式醬 夠晒惹味✨冬蔭功海鮮湯河足料海鮮 配酸酸甜甜冬陰公湯 ✨摩登手工海南雞雞油飯黃皮白肉 雞肉嫩滑✨泰椰乳芒果刨冰船甜品款式都 甚有水準 刨冰上有椰奶椰絲芒果 爆谷 爆珠 椰果甜而不膩 消暑一流整體用餐體驗✨味道(4/5)✨環境(4/5)✨服務(3/5)
✨抵食(3/5)
📍摩登堂 (荃灣廣場)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
甜品款式都 甚有水準
刨冰上有椰奶椰絲芒果 爆谷 爆珠 椰果
甜而不膩 消暑一流

整體用餐體驗
✨味道(4/5)
✨環境(4/5)
✨服務(3/5)
✨抵食(3/5)
直升機指數 🚁🚁🚁🚁🚁D青咖厘勁咸又吾落椰奶 雞又解凍吾好木瓜絲沙律反而落吾夠魚露同青檸厚多士入面變左"生"吐司Pad Thai個粉係可以 但D蝦 ‘梅’ 依間野真係十個伏服務可以 經理都好好笑容
直升機指數 🚁🚁🚁🚁🚁

服務可以 經理都好好笑容
厚吐司
青咖厘  木瓜絲沙律  厚吐司
6天前
泰式cafe有泰菜食之外仲有靚靚甜品食。沙嗲豬肉串燒,沙嗲醬濃郁,豬肉都大大粒。和牛泰式炒河,好香濃味,個河粉好滑。牛肉都好嫩,炒得好平均,每條河粉都好入味,好食。魚子醬蟹肉脆筒,造型不錯,蟹肉都幾足,仲有少少酸酸的汁味,幾開胃。熱芋泥椰乳,好柳奶,反而芋泥比較稀。榴槤大哥脆丹麥厚吐司好大粒,個吐司就比較硬身少少,上面有榴槤雪糕,不過味比較淡。摩登堂 (荃灣廣場)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
泰式cafe有泰菜食之外仲有靚靚甜品食。
沙嗲豬肉串燒,沙嗲醬濃郁,豬肉都大大粒。
和牛泰式炒河,好香濃味,個河粉好滑。
牛肉都好嫩,炒得好平均,每條河粉都好入味,好食。
魚子醬蟹肉脆筒,造型不錯,
蟹肉都幾足,仲有少少酸酸的汁味,幾開胃。
熱芋泥椰乳,好柳奶,反而芋泥比較稀。
榴槤大哥脆丹麥厚吐司
摩登堂 (荃灣廣場)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓350-352號舖
2024-06-04 0 瀏覽
5月連食幾餐泰菜都幾好味 🇹🇭 今次去荃灣廣場嘅摩登堂🍲冬陰功海鮮湯泰菜必叫冬陰公 有蝦🦐蜆 魷魚圈🦑香茅味濃 湯底超多紅蘿蔔粒🥕充滿胡蘿蔔素鍋下用小火爐一路滾住 保持熱度同香氣撲鼻🦐蝦頭油大蝦炒金邊粉份量超大碟有兩隻大蝦 伴碟多花生碎芽菜🥜炒金邊粉乾爽唔油膩🐓沙嗲雞肉串燒只有豬同雞🐔每款至少三串🥜沙嗲醬上花生係我食過最大粒🪿紅咖喱鴨胸鴨胸肉嫰 底下咁全部紅蘿蔔🥕🌶️咖喱汁最適合撈飯🍚或酥餅🍧泰式奶茶雪山刨冰冰底用泰國最出名嘅香濃手標奶茶🧋配煙靱芋圓珍珠西米 最正係一粒粒烤蜜糖多士淋埋煉奶都仲好香脆呀🍯

泰式奶茶雪山刨冰

冬陰功海鮮湯
蝦頭油大蝦炒金邊粉
沙嗲雞肉串燒
2024-06-03 0 瀏覽
摩登堂 More Than Thai,呢家餐廳以其摩登而精緻的裝潢和正宗的泰國菜肴而聞名,每一道菜都展現了主廚對料理的獨特理解和細膩手藝。首先,我同友人各自品嚐烤杏仁生椰同(凍)芋泥椰乳。新鮮的椰子肉與烤過的杏仁結合,口感豐富,帶來了椰香和杏仁的香脆口感。椰乳的滑順口感與芋泥的濃郁味道完美結合,每一口都充滿了芳香和濃郁的口感。接著我地品嚐了沙嗲牛肉串燒。這道菜以其多汁的牛肉、香辣的調味和完美的烤制技巧而聞名。牛肉的鮮嫩口感和辣椒醬的獨特風味相互輝映,帶來了一種令人上癮的美味。每一口都充滿了泰國獨特的香料和烤燒的香氣,絕對是肉食愛好者的最愛。隨後便是香茅烤豬頸肉配泰式醬,豬頸肉經過香茅和其他香料的腌製後,烤至金黃色,肉質鮮嫩多汁。搭配著泰式醬料的酸辣和微甜,這道菜味道豐富,帶來一種濃郁的泰國風味。此外,印度烤餅酥脆可口,搭配著豐富的印度香料和蘸醬,帶來了一種獨特的口味體驗。餅皮的酥脆和內部的鬆軟口感相互融合!最後的紅咖哩鴨胸,這是一道絕對不能錯過的菜餚。鴨胸肉經過烤至完美的嫩度,搭配著濃郁的紅咖哩醬汁。鴨胸肉的口感柔嫩,充滿了豐富的香料風味,而紅咖哩醬汁帶來了一種深厚的辣味和濃郁的口感。

最後的紅咖哩鴨胸,這是一道絕對不能錯過的菜餚。鴨胸肉經過烤至完美的嫩度,搭配著濃郁的紅咖哩醬汁。鴨胸肉的口感柔嫩,充滿了豐富的香料風味,而紅咖哩醬汁帶來了一種深厚的辣味和濃郁的口感。這道菜絕對是辣味愛好者的絕佳選擇,令人回味無窮。

最後,讓我來評論一下甜品榴槤大哥脆丹麥厚吐司。這是一道絕對不能錯過的結尾,給我留下了深刻的印象。吐司的厚實和酥脆外皮與榴槤醬的濃郁口感相得益彰。每一口都充滿了榴槤的香甜和吐司的鬆脆,帶來了一種令人愉悅的口感。這款甜品絕對是榴槤愛好者的夢幻享受。

摩登堂 More Than Thai 餐廳給我留下了深刻的印象。菜品不僅味道出眾,而且呈現出精心製作的細膩和獨特的風味。從烤杏仁生椰到紅咖哩鴨胸,每一道菜都展現了主廚對泰國美食的熱愛和創意。無論是素食者還是肉食愛好者,摩登堂都能提供令人滿意的選擇。如果您尋找一個結合創新和傳統的泰國料理體驗,我強烈推薦您造訪摩登堂 More Than Thai 餐廳,您絕對不會失望。
2024-06-03 0 瀏覽
呢個係一個驚喜滿滿嘅美食盛宴!每一道菜式都展現咗廚師嘅出色手藝。首先話嚟,郎薩招火山骨烤得又脆又嫩,肉質實在肥美,蘸埋濃郁嘅醬汁,更加香濃入味。呢道創意菜式不但賞心悅目,味道亦出眾。接下來就係酸辣鳳爪,皮脆肉嫩,辣味剛剛好,自家調製嘅醬汁帶來清新嘅感覺。做為下酒菜,絕對係絕配。烤珍寶手臂大頭蝦就係呢次盛宴嘅焦點所在。每隻蝦都有手臂咁粗,烤到外脆內彈牙,鮮甜多汁。配上檸檬汁和蒜泥,清新可口,可謂視覺和味覺嘅雙重饗宴。蝦頭油大蝦炒金邊粉亦非常實在。大蝦鮮嫩多汁,蝦頭提供咗濃郁嘅湯頭,浸透咗蝦汁嘅金邊粉Q彈有勁,簡直係絕配。最後,鳳凰鴨屎香茶為呢頓大餐畫上完美句號。濃郁嘅茶香配上獨特嘅鴨屎香,入口順滑,回味悠長。做為餐後飲品,絕對係不錯嘅選擇。總括來說,呢個係一個無法忘懷嘅美食盛宴,每道菜式都各具特色,令人讚嘆廚師嘅出色手藝。如此可口嘅佳餚,實在係美味至極!
2024-06-02 0 瀏覽
👧🏻今次約咗朋友出街,最方便都係留喺商場搵食,今次就搵到位於荃灣廣場嘅摩登堂More Than食泰國菜🇹🇭,餐廳光猛夠晒闊落,不論熟食定係飲品甜品選擇都非常多,難怪一睹晚飯時間全場爆滿!🌟手打月亮炸蝦餅手打炸蝦餅一客有六件,用麵包糠包裹再炸。蝦肉🦐爽口彈牙,可以再點泰式辣醬/是拉差醬,墊底就有幾片炸蝦片。👧🏻就幾鐘意呢個菜式!🌟沙嗲雞肉串燒呢度嘅串燒最少要叫三串起,可以揀豬肉/雞肉/牛肉。串燒唔會燒得太燶,所以食到雞肉都幾多汁。精粹所在就係沙嗲醬,面層鋪上大量花生碎🥜,醬汁花生同沙嗲味夠濃!🌟冬陰功海鮮湯冬陰功可以選二人/四人份量,話到明係冬陰功海鮮湯,果然有唔少海鮮🦞,包括蝦🦐、魷魚、青口、蜆。湯底集酸、甜、辣於一身,仲要充滿海鮮甜味,算係幾岩香港人口味嘅湯!(本身見到餐牌標示🌶️🌶️🌶️就驚太辣,店員話可以落單後同佢地講要小辣🌶️,岩曬又唔食得辣但又想飲冬陰功嘅👧🏻🩷)🌟和牛泰式炒河呢到嘅炒河粉並唔係我地食開嘅爽口重米香嘅粵式河粉,而係夠曬煙韌嘅粗炒河粉,有少少感覺似食薯粉🤣,幾得意!和牛就係火鍋果款嘅薄切牛肉片,幾香肉味,不過略嫌牛肉份量太少😭。🌟生椰楊枝金露朋友就叫咗杯椰楊枝金露,飲落

🌟手打月亮炸蝦餅

🌟沙嗲雞肉串燒

🌟冬陰功海鮮湯

🌟和牛泰式炒河

🌟生椰楊枝金露
朋友就叫咗杯椰楊枝金露,飲落口感有啲似沙冰🍧,內裏有齊芒果粒、柚子、西米,椰汁味幾濃郁,口感亦幾豐富!

🌟焦糖嘉年華丹麥厚吐司
食完正餐其實已經好飽,但冇理由唔試呢度嘅甜品!丹麥厚吐司🍞面層烘得香脆,再配上大量焦糖醬、爆谷、焦糖雪糕、焦糖脆餅,超飽肚又甜美!

2024-06-02 0 瀏覽
不知所謂!本人昨晚去食晚飯,筷子都未放低就好快張單在面前一定要立即去找數,要停手先找數埋單先,態度不知所謂又惡劣,一世都唔會再去,你們的餐廳都唔知點培訓員工,香港就係比這些員工破壞晒。「他還有說一句,你已經係最後一張單不能再等請立即找數」『什麼態度』,比茶餐廳大排檔咁差。還有又唔道客人,說甜品要製作20分鐘所以要早啲落單上菜,點知最後5分鐘就到,同一時間食有火熱的咖喱軟殼蟹同雪糕刨冰,這就是你們的餐廳

2024-06-01
摩登堂美食打卡记!解锁榴莲控的新高度😍 一进门,就被店里干净整洁的环境所吸引,看着就让人心情大好。我点了店里的招牌——D24榴莲丹麦厚吐司。啊,这个味道,简直了🤤厚厚的吐司搭配浓郁的榴莲肉,每一口都是满满的幸福感。榴莲的香甜和吐司的柔软完美融合,简直是榴莲控的福音!除了吐司,我还尝试了曼谷🦀️蟹肉蟹黄炒饭。蟹肉蟹黄超级多,每一勺都能吃到满满的蟹肉和蟹黄,口感鲜美,一口一口让人停不下来😉今天超开心🥳尝到了让我心心念念的“D24榴莲丹麦厚吐司”,这绝对是我这个吃货近期的zui大惊喜!

2024-06-01 0 瀏覽
1. 大蝦菠蘿炒飯 - 雪藏蝦無任何味道,炒飯無味,未食過咁難食既菠蘿炒飯。2. 米網蝦春卷 - $58四件小兒麻痹既春卷,咬開一口油。3. 烤豬頸肉 - 全靠醬汁提升味道,豬頸肉沒有烤過的感覺。4. 冬陰功海鮮湯河 - 蜆瘦得可憐而且沒有任何味道像是煲完湯既蜆放上來做餸,魷魚硬得像橡根,湯底只有辣味5. 爆打香水檸檬茶 - 以為自己點錯檸檬水 整體裝修環境不錯,食物質素超差。看了openrice評價抱著蠻大期望一試,結果超級失望,又是一間一次過既餐廳。
5. 爆打香水檸檬茶 - 以為自己點錯檸檬水