餐廳: I-O-N
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
食物雖然選擇吾算多,但一定夠食,而且啱食,水準亦好好,至於服務方面,員非常殷勤,感覺出於真心,不是機械式,環境寬敞舒適,無論二人定朋友及家庭聚會,呢庭都係一個理想選擇,值得一试
2024-05-12 402 瀏覽
今晚(星期六)訂了11位預祝母親節,之前已經分別和家人、朋友來了三次,同樣地吃半自助晚餐。餐廳環境舒服乾淨,座位安排靈活恰當,11人坐巨型方枱,方便傾偈,每次來的食物質素也很好,今晚的主菜特別多選擇,斧頭扒要五成熟就做到五成熟我要讚賞及多謝各位員工同事,個個都很勤快友善,尤其William 及Long,我們一家人又要這樣那樣,他們都笑容滿面盡力幫忙,沒有半點不耐煩,有溫度有熱誠的員工就應該要表揚🥇現在香港餐飲經營艱難,所以好餐廳好招呼就要繼續支持

2024-04-25 736 瀏覽
經open rice 訂有75折扣優惠長者價只需3佰元己食到Semi dinner buffet ,除了生蠔龍蝦貴價海鮮外,長腳蟹凍蝦榮螺青口同一般coldcut都有,多款沙律,還有Haagen Dazs 雪糕,我同朋友order 两人份量羊架,簡直驚呆,超大份量仲要非常嫰滑,厨藝抵讚,見隔鄰四人的話可order 斧頭扒,又係值巨型,望見到很吸引,下次一定約夠四人試斧頭扒,整體連環境及服務態度俾滿分。真心值得推介這餐廳。
2024-04-24
生日
優惠券
  • 羊架及斧頭扒值得試
2024-04-06 1076 瀏覽
美味semi buffet, 新鮮沙律蔬菜,2款湯亦美味及足料,刺身款式亦可以,主菜:斧頭扒一流,蒸魚亦美味,唯一美中不足,甜品嫲嫲,沒有多款弌選擇,吾食亦可以,可以加一點甜點會比較好。
2024-04-05
  • 斧頭扒
今日四個人提前在網上團購慶祝生日,酒店餐廳職員好貼心提前問我哋要唔要留限量斧頭牛扒,整個過程可以用WhatsApp聯絡比較方便,有刺身甜蝦八爪魚幾款,冷盤有長腳蟹,小龍蝦多種選擇,甜品是H牌子,預留咗一個生日蛋糕甜品,整體滿意之後會繼續幫襯
今日四個人提前在網上團購慶祝生日,
斧頭牛扒
2024-03-23
生日
團購
斧頭牛扒
  • 四人份量提前預訂斧頭牛扒
2024-03-03 1602 瀏覽
這半自助晚餐值得強烈推介,適合一大班人聚會。有4個間隔獨立一張枱,私穩度高自成一角。其他位置也非常寬躺,枱與抬間也有距離。主菜款式算多,我們點了斧頭扒和南瓜意大利飯。南瓜意大利飯-軟硬適中,不像一些店仍很生。斧頭扒絕對夠4人份吃,約50安士。即場替我們切開,生熟度拿捏得好,火槍燒多一下後,吃下有軟完全沒有渣。十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道頭盤-長腳蟹鉗、青口、蜆、蝦、小龍蝦(夠凍、乾淨,冇沙refill得快)西班牙火腿、沙樂美腸、煙三文魚、芝士5款、沙律5款。沙律菜,其中淨火箭菜最為讃賞,其他酒店火箭菜只有一兩條在已調配的沙律菜中。刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)水果-西瓜、哈蜜瓜、密瓜及原個梨蛋糕款式不多-原個蛋糕自己切。有伯爵紅茶慕絲、歌劇院蛋糕、綠茶慕絲、tiramisu、大福餅、黑糖和菓子(推介)芝麻糊同H品牌雪糕-三款口味自助餐飲-咖啡、奶茶、檸汁(不是連所店的怪怪合成味,似是新鮮的)帶孩子的人一個亮點。在坊間通常只有一個/款高度。但3/4歲的坐它有點困難。這𥚃多一款椅(較大人坐的高少少)
其他位置也非常寬躺,枱與抬間也有距離。

主菜款式算多,我們點了斧頭扒和南瓜意大利飯。

南瓜意大利飯-軟硬適中,不像一些店仍很生。

頭盤-
刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)
中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)
水果-西瓜、哈蜜瓜、密瓜及原個梨
芝麻糊同H品牌雪糕-三款口味

帶孩子的人一個亮點。在坊間通常只有一個/款高度。但3/4歲的坐它有點困難。這𥚃多一款椅(較大人坐的高少少)。夠寬闊不阻腳,方便坐旁邊餵食。頭盤-
刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)
中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)
openrice有75折/88折,download「如心賞」免費app做會員有8折。抵食排介!
斧頭扒50安士/1.4kg
十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道
斧頭扒50安士/1.4kg
十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道
2024-03-02 1169 瀏覽
過往開年飯都食中餐,見到OpenRice book枱有88折優惠,就試吓Semi-Buffet Lunch啦提一提中午供應時間12noon至2:30pm,但2:00pm開始清場,千祈唔好1:00pm 後去食自助區食物選擇唔算多,但正常應該提供嘅沙律、水果、乳酪、冷盤、中、西式湯、咖啡、茶都有,而雪糕仲要係Haagen-Dazs味道:整體唔錯偏鹹環境:當日中午滿座,但都唔算太迫服務:冇乜服務,人手唔夠,但又未至於態度唔好,係點餐要啲時間搵人幫手,加上被安排座响入入面衛生:正常抵食:性價比高,值得一試,但不要過高期望

開始清場,千祈唔好1:00pm 後去食

味道:整體唔錯偏鹹
環境:當日中午滿座,但都唔算太迫
衛生:正常
抵食:性價比高,值得一試,但不要過高期望
香辣蕃茄虎蝦意大利飯
烤美國安格斯肉眼牛扒250克
龍蝦漢堡配薯條
玫瑰露煮青口
2024-02-15
香辣蕃茄虎蝦意大利飯
龍蝦漢堡配薯條
玫瑰露煮青口
📍#觀塘 I-O-N#羊羊在觀塘#羊羊在九龍這次就去到如心旗下的餐廳吃飯,剛好遇上買二送二✌🏻最近也在做其他優惠,不妨上官網看看🔎餐廳挺大的,也有半開放式的包廂,適合一家大小去吃🏠雖說會有不定時廚師即製食物,但整晚只看到一次🥲食物點評:自取食物質素不錯,反而主菜只能說是虛有其表😥💁🏻‍♀️半自助餐晚餐 由於是半自助餐的關係,外面的食物種類不太多,但不經不覺也吃飽了😂人手可能不足,所以很久都沒上主菜😔🥗沙律區有不少新鮮蔬菜和配料,餐廳很貼心提供了大碗方便放和攪拌🥣除了自選沙田,也有現成的沙律,非常推薦大蝦沙律,蝦肉鮮甜又彈牙,而且很大一隻呢🍤🦀冷海鮮區當晚提供了蟹腳、蛤蜊、蝦、青口、小龍蝦,每一樣的質素不錯,特別又是蝦,真的很鮮🤣Refill的速度很快,但食客速度也很快,經常沒蟹腳🫠🍬甜品如心旗下的甜點很有名,但有點失落,好吃的都不refill😭想吃他們的馬卡龍,一次就沒了🥺剛好是聖誕後吃,所以有木頭蛋糕,很鬆軟好吃🪵其他聖誕食物,聖誕布甸、果派本身就是甜的,不評了😄另外也有haagen dazs雪糕杯,都是經典的巧克力、香草、草莓味🍓🐮香烤牛肋骨 (2位用)相當大份,加了五顏六色的蔬菜點
📍#觀塘 I-O-N

#羊羊在觀塘
#羊羊在九龍

食物點評:自取食物質素不錯,反而主菜只能說是虛有其表😥

💁🏻‍♀️半自助餐晚餐

🥗沙律區
🦀冷海鮮區
🍬甜品

🐮香烤牛肋骨 (2位用)
相當大份,加了五顏六色的蔬菜點綴,外表真的很吸引📸可是切開之後真的很失望,很多脂肪,而且很乾,清楚見到肉的紋路😥

🐷脆皮豬手紐倫堡腸 (2位用)
外皮都軟掉,很難才切開😩味道和肉質可接受👌🏻選了配薯條也不錯,還有另外一款配菜消失了(現在看才發現🤪
總價錢 - 折後$1027 (官網經常做優惠
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #觀塘美食 #九龍美食 #如心酒店 #美食推介 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #酒店餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處 #長腳蟹 #海鮮 #香港酒店 #酒店自助餐 #生日餐廳 #流量密碼
2023-11-19 3305 瀏覽
食物好食,環境整潔又唔迫主菜份量大份,自助區選擇唔算多,但平均質素高,冷盤、雪糕都拎左幾轉員工服務態度好好,解答詳細,又有禮月山比起午餐,味道更好,性價比亦高屬翻兜之選
食物好食,環境整潔又唔迫
員工服務態度好好,解答詳細,又有禮月山
比起午餐,味道更好,性價比亦高
屬翻兜之選
2023-11-18
優惠券
上次跟同事食lunch 已覺得不錯,決定星期日帶同老公試菜。當天中午準時12點入座,食物選擇不多,有沙律,生果,前菜,中西湯及餐茶自斟,但幾款前菜質素均很高,尤其黑醋蕃茄仔芝士及煙三文魚😋入座時主菜需一併下單,約1小時後會上菜,我們加錢選了T骨,真的很大份400g😳,另和肉漢堡也不錯,可惜太飽只食了一半。剛好餐廳網址有特價,以這餐計只每人$250 ,舒舒服服坐2 個半鐘,實在超值。
2023-09-07 3636 瀏覽
由於老公有員工折扣😆所以帶家人嚟食本自助餐其實都好飽好適合老人家或細食人士頭盤揀左長腳蟹腳~好多肉唔係水蟹沙律菜居然有箭菜🫶另外拎左芝士同火腿我地有2個叫左烤美國西冷牛扒(七成)2個叫左烤美國安格斯肉眼牛扒(七成)2個叫左烤澳洲羊架其實齋食塊扒都飽飽地咖啡杯設計好有特色我仲加左雪糕係咖啡自製甜品南瓜湯都唔錯甜品種類都幾多焗麵包布甸最吸引我~奶香奶香佢定時響鈴會有d特色食物比你排隊拎酸菜魚都幾好~魚肉厚身唔腥~酸辣適中~仲有雲耳刈包中間塊豬腩肉好正辣酒煮花螺咸左少少最後有粒芝麻大湯丸做收尾
由於老公有員工折扣😆
所以帶家人嚟食
自助餐其實都好飽
好適合老人家或細食人士

頭盤揀左長腳蟹腳~好多肉唔係水蟹
沙律菜居然有箭菜🫶
另外拎左芝士同火腿
我地有2個叫左烤美國西冷牛扒(七成)
2個叫左烤美國安格斯肉眼牛扒(七成)
2個叫左烤澳洲羊架
其實齋食塊扒都飽飽地

咖啡杯設計好有特色
我仲加左雪糕係咖啡自製甜品
南瓜湯都唔錯
甜品種類都幾多
焗麵包布甸最吸引我~奶香奶香

佢定時響鈴會有d特色食物比你排隊拎
酸菜魚都幾好~魚肉厚身唔腥~
酸辣適中~仲有雲耳
刈包中間塊豬腩肉好正
辣酒煮花螺咸左少少
最後有粒芝麻大湯丸做收尾

2023-06-28
同班朋友食晚飯,第一次黎呢間,當試下啦環境算唔錯,衞生都唔差到食物,有魚生,沙津,COLD CUTS,任食HAAGEN DAZS雪糕(幾種口味),有甜品,428個頭差唔多啦(今次吾記得影相)食到一半,突然聽到鈴鈴聲,有位帶眼鏡既廚師推車仔野食出黎派,包括有:酸菜魚,刈包,椒鹽魷魚鬚,雷沙湯丸算一次唔錯既體驗啦😂PS:個廚師笑容幾好,全晚最like😍
同班朋友食晚飯,第一次黎呢間,當試下啦

環境算唔錯,衞生都唔差

算一次唔錯既體驗啦😂

PS:個廚師笑容幾好,全晚最like😍
2023-09-05
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 觀塘創業街38號九龍東如心酒店2樓🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今次去咗九龍東如心酒店食semi-buffetBook咗730pm 去到唔算好多人不得不讚既係 餐廳好闊落裝修好靚仲好舒服😍老實講 人大咗真係食少咗好多buffet因為寧願比同一個價錢去食更高質嘅食物但呢間餐廳真心有驚喜😆除咗有冷盤🧀/沙律🥗/海鮮🦀🦐/刺身🍣佢哋仲會有4 Round 自家製嘅菜式😋1. 酸菜魚⭐️⭐️⭐️2. 台式刈包⭐️⭐️⭐️⭐️3. 椒鹽魷魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️4. 雷沙湯丸⭐️⭐️⭐️更加估佢唔到 有任食Häagen-Dazs佢嘅蛋糕甜品全部都真係有啲水準喎衰鬼😙每位$428 有一個主菜 再加以上既食物我覺得性價比真係算高👍🏻 有誠意😋可以俾大家參考吓我order咗咩main course⬇️🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Rating: 8/10。用慢煮既方式去烹調鴨腿 法式油封鴨腿配橘子香檸汁及野米。上菜前再煎香鴨腿既外皮。真正做到外脆內軟入口即溶😃。橘子香檸汁令成件事昇華咗烤比目魚配檸檬牛油汁 Ra
🧁食物質素:😍😍😍😍

我覺得性價比真係算高👍🏻 有誠意😋
可以俾大家參考吓
我order咗咩main course⬇️

Rating: 8/10
。用慢煮既方式去烹調鴨腿 法式油封鴨腿配橘子香檸汁及野米
。上菜前再煎香鴨腿既外皮
。真正做到外脆內軟入口即溶😃
。橘子香檸汁令成件事昇華咗

烤比目魚配檸檬牛油汁 Rating: 7/10
。比目魚外皮煎到好脆 魚肉好滑
。調味適中唔會太鹹/淡
。檸檬牛油汁 令到魚食落更加清新☘️

另外仲叫咗2杯飲品
Sparkling wine $78/glass
Orange juice $38/glass

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
都唔係第一次食嫁啦, 不過見屋企人介紹話轉名重開又比次機會佢咁啦。點知就真係出事, 坐低幾分鐘已經有個肥仔行過黎問想食邊款主菜,???我同屋企人想出去打卡,影下自助餐食物,咩都未做,坐低幾分鐘就走過嚟問要揀主菜?有冇必要咁快就叫我地選擇主菜啊?而且我地都講左等屋企人考慮一下,研究食邊款主菜再搵侍應落單。全晚重點!!不得了~肥仔同我地講話依加唔落,一陣會等好耐喎。等好耐係咩意思呀?好多客啊?目測坐5成客。定還是唔夠夥計做?還是唔夠貨供應? 個一刻真係好想問肥仔侍應等好耐(喎)??喎係咩意思呢發自佢口中嘅(喎)字真係好聽到出耳油好驚喜呀,意想不到酒店職員可以咁樣同客人咁講嘢。依個肥仔真係比個like犀利和出色員工。貴公司應該要頒發【最佳員工獎】比e位員工。 其他侍應都好正常,收碟速度快。當時真係好想搵經理投訴依個肥仔侍應。但成間餐廳,睇落都唔知邊個係經理,好似全部都係侍應、炒散。食個晚飯成肚氣呀。都廢時再曬我時間搵經理,食完埋單快快走!~真係嬲爆 絕對冇下次....不知所謂
全晚重點
發自佢口中嘅(喎)字真係好聽到出耳油
犀利和出色員工。
貴公司應該要頒發【最佳員工獎】比e位員工。
但成間餐廳,睇落都唔知邊個係經理,好似全部都係侍應、炒散。

真係嬲爆 絕對冇下次....
不知所謂
2023-08-18
信用卡優惠
2023-08-12 1630 瀏覽
幾年前未改名個陣曾到訪觀塘如心酒店食半自助晚餐,對呢度嘅大大份牛肉main course念念不忘,忽發奇想又行過黎試試。餐廳環境依舊乾淨雅緻,好闊落坐得好舒服。主菜叫咗兩人份嘅牛肋骨,煮得好淋又唔太老,灑上麵包糠豐富口感,點醬與否都好食。自助嘅食物都係冷盤前菜同甜品,選擇唔算多,但味道幾有驚喜,筆者試嘅三文魚同甜蝦都幾新鮮。仲有貝類同希靈魚刺身,一樣好味。冷盤普遍都偏咸,個人喜好淡返啲,不過水準唔低,例如煙三文魚口感唔會乾爭爭,做得幾好。好特別係中場偶爾會有廚房新鮮做起嘅食物,今日試咗酸菜魚、刈包同炸魷魚(唔記得影相,熱辣辣好香口)。酸菜魚因為筆者怕辣,冇食好多,試到魚非常滑,食材幾新鮮。筆者好鍾意刈包,甜嘅鏝頭包住脆嘅燒肉同青瓜絲,口感好多樣而且清新。睇得出酒店都幾重視甜品,除咗哈根大師雪糕,brownies/ cheesecake/柚子果凍都好好食。好鍾意呢個奶凍,十分清新。另外有一口葡撻冇影相,一樣十分香口出色。特別要提提餐廳員工全部都好友善,非常樂意幫助客人,用餐體驗真係好好。

烤美國牛肋骨

刺身

仲有貝類同希靈魚刺身,一樣好味。

冷盤

酸菜魚因為筆者怕辣,冇食好多,試到魚非常滑,食材幾新鮮。
酸菜魚

刈包