I have been a fan of the I-O-N franchise for sometime and when I heard that one at Kuwn Tong has been opened (rebranded from a hotel buffet restaurant I should say) I decided to go there with wifey & kids once I have time.Food was delicoious and I reckon it was better than the one in Central Market - if you've been there.  Location could be a little bit difficult to find but if you are one for gourmets I am sure you wouldn't mind, right?  The bread being served because the mains was a major supr
Food was delicoious and I reckon it was better than the one in Central Market - if you've been there.  Location could be a little bit difficult to find but if you are one for gourmets I am sure you wouldn't mind, right?  The bread being served because the mains was a major suprise - it was so nice that I had to stop everyone (including myself) from eating and wait for the main dishes to arrive.  Lobster was good and the must-try should be the potato chips!
Maybe I will see you there next time.
Mini-Chicken with Mash Potatoes
Lobster & spaghetti
Oysters
Mussells
  • Bread & Sticks
  • Potato Chips
位於黃竹坑的南港如心酒店的I-O-N最新推出「龍蝦狂迷自助晚餐及週末早午自助餐」閒日晚市$500都唔洗 · 絕對可以瘋狂食龍蝦食回本!·餐廳裝修優雅大方· 舒適悠閑仲設有獨立包廂· 枱與枱空間感十足唔怕被人望到·自己不顧儀態瘋狂任食樣·向來自助餐除了要選擇多 · 食物質素同樣好重要而I-O-N就絕對係兩者平衡得好好Buffet擺枱位於餐廳中間· 擺位闊落空間充裕唔怕要同人迫住拎野食以龍蝦為主題· 當然除了原隻龍蝦本人外仲有不同龍蝦菜式龍蝦芒果沙律|咖喱龍蝦|龍蝦炒飯|龍蝦汁意汁由冷盤到熱食· 甚至麵檔麵見到龍蝦蹤影龍蝦本人肉質鮮嫩爽彈· 龍蝦鮮味十足大推既龍蝦芒果沙律· 亦係必試系列仲有令我食左兩碗既龍蝦汁意粉·絕對唔好放過!海鮮冷盤除了龍蝦· 還有蟹腳、青口、大蝦、螺仲有各式各樣超colourful既沙律· 忍唔住每款都要試一試仲有火腿同不同種類既芝士·食完冷盤已經飽左7成除了必吃既冷盤· 麵食類係我大推畢竟餐廳其中一大主打就係麵食第一次見麵檔既配菜類係咁多· 仲有4款湯供選擇點左一碗喇沙麵同龍蝦汁意粉前者自行加入冷盤既青口大蝦蟹鉗·秒辣變成海鮮喇沙好食之餘驚嘆自己幾有諗頭而龍蝦汁意
位於黃竹坑的南港如心酒店的I-O-N
最新推出「龍蝦狂迷自助晚餐及週末早午自助餐
閒日晚市$500都唔洗 · 絕對可以瘋狂食龍蝦食回本!
餐廳裝修優雅大方· 舒適悠閑

龍蝦芒果沙律|咖喱龍蝦|龍蝦炒飯|龍蝦汁意汁
由冷盤到熱食· 甚至麵檔麵見到龍蝦蹤影
龍蝦本人肉質鮮嫩爽彈· 龍蝦鮮味十足
大推既龍蝦芒果沙律· 亦係必試系列
仲有令我食左兩碗既龍蝦汁意粉·絕對唔好放過!

海鮮冷盤除了龍蝦· 還有蟹腳、青口、大蝦、螺
仲有火腿同不同種類既芝士·食完冷盤已經飽左7成

除了必吃既冷盤· 麵食類係我大推
畢竟餐廳其中一大主打就係麵食
第一次見麵檔既配菜類係咁多· 仲有4款湯供選擇
點左一碗喇沙麵同龍蝦汁意粉
前者自行加入冷盤既青口大蝦蟹鉗·秒辣變成海鮮喇沙
好食之餘驚嘆自己幾有諗頭
而龍蝦汁意粉超creamy香濃· 可以配意式餃/意粉
正所謂why not both! • 然後好食到尾聲再encore左一碗
先在此大讚一下麵檔叔叔· 超有心機去烹調

熱食選擇都好多· 除了必備肉眼扒羊架等
仲有少見既乳鴿同蒸原條鮮魚
要食幾轉先食得齊· 但又唔會食到悶!

最重要既甜點系列·款式唔算好多
但樣樣都高質· 連曲奇都食左一打
最大推係柚子蛋糕同迷你葡撻仔
不過要講我最鍾意都係自製Affogato
咖啡配上hagazen雪糕· 絕對畫上完美句號

這裡環境真係無得輸啊!好少食buffet有咁寬敞嘅環境,book到牆邊大枱直情有semi private嘅感覺 !裝潢摩登時尚,燈光襯托出優雅氛圍,服務也很好,員工總是樂意幫忙!重點係餐廳座位其實唔多,任何時間出去自助區都唔逼,附近亦唔會有人來人往的感覺,食得非常舒適!主菜選擇頗多,由素菜、魚、肉、意粉/飯都有,我們選了澳洲西冷牛扒和燒雞,份量真心多,擺盤都好靚!牛扒質素雖及不上出面幾百蚊一塊的扒房級數,但以幾百元的自助餐來說,也是絕對合理的,厚度也夠,都算抵食。燒雞好大隻,我自己覺得偏濃味,反而主菜以外,服務員不時送上即煮的其他主菜級食品更有驚喜,我去那晚就食咗🍝客家鹽水鴨意粉,幾得意喎!意粉口感爽彈過關,佢係用左平時食鹽水鴨點果d酸汁做意粉汁,幾開胃又特別,鹽水鴨好軟同入味,好吃。🍝鮑魚冬菇,自助餐竟然比咁大隻鮑魚!超抵食,隻冬菇肉厚入味,我覺得甚至比鮑魚更好吃。自助區有🦀海鮮凍盤區:麵包蟹、海螺、蝦、蜆🍣刺身區:都算有好多款,除了上圖,還有貝類、希靈魚等,份量慷慨🥗沙律區:有好多款!可惜肚量唔夠大試唔哂🧀我最鍾意係ham & cheese區😆😆😆🍰甜品區:有hagaan Daz雪

自助區有

🦀海鮮凍盤區:麵包蟹、海螺、蝦、蜆

🥗沙律區:有好多款!可惜肚量唔夠大試唔哂

🧀我最鍾意係ham & cheese區😆😆😆
🍰甜品區:有hagaan Daz雪糕!大杯細杯都有,再麵包布甸~中式糖水~小蛋糕甜點,有生果,要有嘅都有。

🥣湯:有中有西,嚐了蘑菇湯,也不錯!

餐飲:可加錢點紅白酒,跟餐的凍檸茶好大杯好吸引,我嘅熱檸茶可以揀earl grey, 茶壺茶杯都好靚,重手潤滑的感覺,讚👍🏻

總結:環境服務真心好,好啱同事聚餐或與家人長輩聚會,又無限時,傾偈一流!雖是semi buffet 但選擇幾多,都算有海鮮刺身仲有Hagaan Daz! 可以食到好好好飽,如果ard$500/head要在東九龍找個classy地方多人聚會,這裡會是不錯的選擇。

PS. 而家Openrice訂座仲有75折好抵喎😳
2023-02-26 1416 瀏覽
情人節吾想過海搵食在OpenRice 找下其他餐廳食評一致讚好用OpenRice 訂位仲有折扣酒店餐廳環境幾好雖然當天爆滿都不會太嘈餐廳特別為情人節添加左幾味菜式Smoked Tuna, Avocado and Crab Roe Salad with Honey Lemon Dressing 心形煙吞拿魚牛油果蟹籽沙律配蜂蜜檸檬汁 Sautéed Lobster with Honey Champagne Cream Sauce蜂蜜香檳忌廉汁煮龍蝦Molten Chocolate Cake with Ice Cream流心朱古力蛋糕配雪糕以上食物都幾好味,只係流心朱古力蛋糕吾夠流心,另外主菜牛扒麻麻
情人節吾想過海搵食

2023-02-14
慶祝紀念
情人節
2023-02-24 1038 瀏覽
這是最近挺滿意的晚市半自助晚餐自己也自費加二訪吃多一次半自助食物有沙律、海鮮、芝士及甜品等等特別喜歡有多款沙律選擇蟹腳好新鮮!肉質飽滿鮮甜,自己獨自吃了一大盆~~~加錢可以吃新鮮生蠔!當日有美國白珍珠生蠔®口感甘美又飽滿,滿足滿足第一次到訪時,即場烹煮的限量菜餚十分出色炆鮑魚花菇水準不錯,花菇特別大隻爽彈入味客家鹹水鴨意粉簡直想吃完一碟又一碟!忌廉汁香濃可口,意粉爽彈之餘亦十分掛汁主菜可選擇牛排、魚或意粉個人覺得意粉方面整體較出色特別是香辣蝦醬海鮮意粉,惹味香口集於一身而且員工特別有禮,服務態度真的好好~
這是最近挺滿意的晚市半自助晚餐
自己也自費加二訪吃多一次
半自助食物有沙律、海鮮、芝士及甜品等等
特別喜歡有多款沙律選擇

蟹腳好新鮮!肉質飽滿鮮甜,自己獨自吃了一大盆~~~
加錢可以吃新鮮生蠔!當日有美國白珍珠生蠔®
口感甘美又飽滿,滿足滿足

第一次到訪時,即場烹煮的限量菜餚十分出色
炆鮑魚花菇水準不錯,花菇特別大隻爽彈入味

客家鹹水鴨意粉簡直想吃完一碟又一碟!
忌廉汁香濃可口,意粉爽彈之餘亦十分掛汁

主菜可選擇牛排、魚或意粉

個人覺得意粉方面整體較出色
特別是香辣蝦醬海鮮意粉,惹味香口集於一身

而且員工特別有禮,服務態度真的好好~
2023-02-09 6006 瀏覽
講到晚餐有時想食得豪華少少但又有選擇困難症嘅我會係自助餐同半自助餐中選擇後者.有時自助餐嘅選擇太多反而缺少左一種慢活感,相返半自助餐可以按住自己步伐去慢慢進餐.今次同朋友黎到觀塘九龍東如心酒店嘅I-O-N獎勵一下自己.一入到餐廳內,中間嘅自助bar已經睇到各款沙律,凍盤,海鮮同刺身等等.刺身選擇有成5-6款,比平時自助餐嘅選擇更多.海鮮有麵包蟹,蝦,蜆肉同海螺,整體都好新鮮,蝦肉肉質結實彈牙.如果係週未黎到I-O-N食半自助餐仲會送上長腳蟹.蟹肉好鮮甜而且充滿海水鹹鮮味.係進食嘅途中,每隔一段時間都會見到餐廳內嘅大廚推住一架車仔出黎即場烹煮當日限定菜式.當日就即場試左大花菇炆鮑魚同鴨胸意粉.沙律亦好有心思,每款沙律配搭都好清新又fresh,當中最鍾意係小米沙律同薯仔沙律.半自助晚餐有8款提供選擇.今次就揀左西班牙海鮮飯同味噌烤比目魚.西班牙海鮮飯海鮮飯粒粒分明唔會煮得過糊爛,海鮮飯煙煙韌韌得黎又惹味.海鮮飯上鋪滿各款海鮮,底下海鮮飯吸收晒海鮮嘅鮮味.味噌烤比目魚比目魚一上枱已經好吸引,比目魚充滿光澤嘅肉身帶住陣陣濃郁嘅魚油甘香.比目魚肉質嫩滑又唔會鬆散.比目魚帶住淡淡味噌鹹香及甜味.旁

西班牙海鮮飯

味噌烤比目魚
比目魚一上枱已經好吸引,比目魚充滿光澤嘅肉身帶住陣陣濃郁嘅魚油甘香.比目魚肉質嫩滑又唔會鬆散.比目魚帶住淡淡味噌鹹香及甜味.旁邊配上日式配菜,推薦!

甜品區推薦佢地嘅麵包布甸!!蛋味好濃厚而且滑嫩軟綿.整體其他甜品都有水準.除左佢地甜品區內嘅甜品外,本身餐廳亦有酒店旗下餅店NINA Patisserie嘅蛋糕!蛋糕造型可愛精緻,味道絕對有驚喜.除左蛋糕外亦有佢地自家嘅蝴蝶酥.蝴蝶酥超巨型又厚身,口感酥脆鬆化帶陣陣牛油香.
2023-02-05 1152 瀏覽
食物款式及質素不錯,職員有禮貌,都可一試。在OpenRice上找到了這間餐廳,眼見很多好平,就抱着一試心態試試看。透過OpenRice網上訂可享七五折,買單大概$960左右。這個價錢都可接受。雖然食物款式不算多,但環境衛及座位空間大,感覺尚算舒適。比較欣賞的菜式,是蘑菇湯,菇味濃郁。不錯。今天點了BBQ豬肋骨及比目魚。BBQ肋骨味道不錯,肉汁尚算Juice,比目魚比我預期的份量大得多,味道也算不錯,另外沙律吧的沙律也做得不錯。如果糖水不是花生糊,可以改為芝麻糊或是紅豆沙會更開心。甜品方面方面也brownie,是一個不錯的選擇。
食物款式及質素不錯,職員有禮貌,都可一試。
比較欣賞的菜式,是蘑菇湯,菇味濃郁。不錯。

位於牛頭角嘅九龍東如心酒店嘅2樓I-O-N,推出半自助午餐/晚餐,環境新淨闊落,食物質素都唔錯💕🫶🏻半自助晚餐星期一至四$498起,星期五至日$548起·👉🏻自助區有各種凍海鮮(星期五六日有蟹腳)、刺身、前菜冷盤、甜品✨蟹腳好新鮮,淡淡嘅海水味,食落鮮甜一啲都唔鹹👍🏻✨翡翠螺食咗幾隻,完全冇沙✨蟹係有膏㗎!另有蝦、蜆✨刺身有三文魚、吞拿魚、馬刀貝、𩶘魚、希靈魚、八爪魚,種類都不少,都夠新鮮夠食嘅😆✨煙三文魚、parma ham、各種芝士、沙律🥗✨甜品有朱古力Brownie、tiramisu、apple crumble、奶凍,當中Brownie最為出色,朱古力味最濃🍫·👉🏻一款自選主食✨烤澳洲西冷牛扒Medium,煎得剛好,頗有牛味,唔會好韌好鞋,不過食自助區都會食得飽飽地,配埋牛扒真係好full下🤣✨烤三文魚扒配檸檬牛油汁三文魚唔會烤得好老,魚皮都煎到好脆,個醬汁都好夾🤤·👉🏻每晚即場烹煮限量菜餚✨蠔皇鮑魚鮑魚都算大隻啦,不過煮得未夠腍身,略嫌偏硬,而冬菇就好大嚿同埋夠入味☺️✨客家鴨胸意粉中西fusion菜🤣😂唔算好特別,自助餐來講可以skip😆🤭·👉🏻額外加配 ✨生蠔🦪 $158/半
半自助晚餐星期一至四$498起,星期五至日$548起
✨蟹腳好新鮮,淡淡嘅海水味,食落鮮甜一啲都唔鹹👍🏻
✨翡翠螺食咗幾隻,完全冇沙
✨蟹係有膏㗎!另有蝦、蜆
✨煙三文魚、parma ham、各種芝士、沙律🥗
👉🏻一款自選主食
✨烤澳洲西冷牛扒
✨烤三文魚扒配檸檬牛油汁
三文魚唔會烤得好老,魚皮都煎到好脆,個醬汁都好夾🤤
👉🏻每晚即場烹煮限量菜餚
✨蠔皇鮑魚
✨客家鴨胸意粉
👉🏻額外加配
✨生蠔🦪 $158/半打
店員告知是日新鮮生蠔係白珍珠美國no.3生蠔,肥美又大隻🤤附上檸檬、紅酒醋、Tabasco作調味
✨蜜柑戚風蛋糕 $55
蜜柑好香甜,蛋糕濕潤好食,清新嘅感覺🤤
✨焙茶黑糖麻糬拿破崙 $55
Cream比較杰身,拿破崙就比較脆身,未做到好鬆化嘅感覺,麻薯都食唔到😅
👉🏻茶啡+蝴蝶酥
最後以餐飲同埋蝴蝶酥畫上完美句號😊
無無聊聊碌吓OpenRice睇吓有咩好食,因諗住同男朋友去食一餐好食嘅晚餐😋😋😋見呢間餐廳OpenRice Book位有折,係啲新小小嘅餐廳,見又冇乜食評,一於就膽粗粗試試佢啦!😜😜😜上到去餐廳職員就幫我哋帶位啦😜發現其實餐廳都冇乜人去食嘅🤔當晚去到成個場咁大都只係得四至五枱人食飯(計埋我哋自己嗰枱)😅唔通唔好食?😮‍💨正當我哋喺度有少少後悔嚟呢間餐廳嘅時候,侍應就遞咗個iPad過嚟俾我哋睇餐牌,話當日夜晚係Semi-Buffet或者À La Carte😌我同男朋友都唔係好肚餓,咁梗係À La Carte啦😊😊😊以下就係我哋嗌嘅兩個Mains同埋兩個Side Dishes😋😋😋發現真係出奇地好食呀!0⃣️任食麵包👇🏼我一向都係麵包控,所有酒店嘅麵包我一定要試食🤣🤣🤣食Buffet我都係食麵包先🙈🙈🙈呢間餐廳嘅麵包係真係好新鮮,鬆軟,夠熱👍🏼👍🏼👍🏼食完一籃之後,因為佢太好食嘅關係,我真係厚面皮咁問佢可唔可以在添麵包🤣🤣🤣佢竟然話得❤️❤️❤️開心到興奮❤️❤️❤️第二輪又係我食晒啲麵包哈哈哈哈😂😂😂1⃣️Carbonara Spaghetti 🧀卡邦尼意粉🍝👇🏼呢個係我男朋友嗌嘅,佢對意粉好有要求㗎😂😂😂

0⃣️任食麵包👇🏼

呢個係我男朋友嗌嘅,佢對意粉好有要求㗎😂😂😂一上菜就已經係聞到好濃好濃好濃嘅芝士奶油味,最重要係佢出緊煙㗎!真係好夠熱,好好食,唔好睇佢細細碟,其實都好厚實,裏面係真係好足料嘅意粉嚟㗎😋😋😋好夠食,好飽😄😄😄我男朋友都讚👍🏼👍🏼👍🏼但真係好邪惡哈哈哈哈😈😈😈

2⃣️Barbecued Cod Fish 🐠叉燒醬鱈魚🐟👇🏼
呢個係我極度極度極度非常推介😜😜😜個鱈真係好Juicy好嫩滑❤️❤️❤️味道係好特別,我又唔覺得係好重叉燒醬嘅味道,但真係冇誇張真係好好食!最特別嘅係佢側邊一排白飯,好似有啲燒過嘅痕跡?因為佢乾乾地身,其實有少少硬,呢度有少少扣分🙈🙈🙈不過佢個叉燒醬鱈魚真係攞滿分💯!另外佢嘅擺盤都係好特別又精緻🤭Very Good👍🏼👍🏼👍🏼

3⃣️Oven-roasted Baby Vegetable 🥕燒焗雜菜🥦👇🏼
4⃣️Sautéed Baby Spinach 👶🏼炒菠菜苗🌱👇🏼
呢兩個Side Dishes正正常常冇咩特別,價錢便宜,抵食!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
總結:真係好開心好開心無意中遇到一間咁好食嘅餐廳😄我哋食完當晚真係好Surprised點解呢間餐廳冇人去😅😅😅可能呢間餐廳太新啦,又可能仲未俾人發掘到😮‍💨其實我都希望佢可以多少少客來試吓佢咁高質素嘅美食😋😋😋亦都希望呢間餐廳Keep住做到高水準,因為我應該好快又來食你哋嘅叉燒醬鱈魚㗎喇🙈🙈🙈希望喺我下一次嚟嗰陣時你哋都整得咁好食啦😜
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
2023-01-22 1097 瀏覽
環境及服務態度非常好👍🏻雖然是semi buffet, 但沙律都有幾款,另外煙三文魚、hams幾款,湯都有中西兩款,熱食又幾款,再加水果和cakes,main corse 未到已飽啦!主菜有6-8個選擇,味道不錯👍🏻很欣賞侍應的服務態度,由泊車至餐廳內的員工都非常專業,CP值超高,老公生日有一個好靚嘅cake!值得再去👍🏻🥳
環境及服務態度非常好👍🏻
主菜有6-8個選擇,味道不錯👍🏻
2023-01-15 992 瀏覽
黑洞都係最近先知觀塘有間如心酒店🏨入面一間西餐廳 最近新推半自助餐🍽️環境闊落 枱與枱之間距離充足約朋友仔聚會啱晒👍🏻-🔹半自助晚餐(成人 $498/位)每位揀一款主菜八款選擇都唔少😉黑洞試咗半隻波士頓龍蝦意粉(+$100)仲有香燒半隻蜜糖芥末黃油春雞🐔龍蝦肉好鮮甜🦞意粉吸晒龍蝦汁黃油春雞啖啖肉👍🏻懶人之選-自助區範圍唔算好大但菜式選擇多☺️前菜 刺身 海鮮 甜品 應有盡有估唔到沙律都有四五款揀🥗三文魚刺身肥美螺肉鮮甜厚肉 weekend會有蟹腳供應🦀不定時仲有廚師即煮美食👩🏻‍🍳黑洞當日食嘅花菇鮑魚質素唔錯✅
黑洞都係最近先知觀塘有間如心酒店🏨
入面一間西餐廳
最近新推半自助餐🍽️
環境闊落 枱與枱之間距離充足
約朋友仔聚會啱晒👍🏻

🔹半自助晚餐(成人 $498/位)
每位揀一款主菜
八款選擇都唔少😉
黑洞試咗半隻波士頓龍蝦意粉(+$100)

仲有香燒半隻蜜糖芥末黃油春雞🐔

螺肉鮮甜厚肉 weekend會有蟹腳供應🦀

不定時仲有廚師即煮美食👩🏻‍🍳
黑洞當日食嘅花菇鮑魚質素唔錯✅
2023-01-14 856 瀏覽
去咗九龍東如心酒店入面食晚市半自助餐,疫情之後都點食過自助餐,今晚嘅店員都好Nice好有禮貌,而且食物refill速度好快,出去攞嘢食都冇見到有空盤。晚市半自助餐:💰星期一至四:From $498 (Adult 成人) / $348 (Child 小童) / $398 (Senior 長者)💰星期五至日及公眾假期:From $548 (Adult 成人) / $398 (Child 小童) / $448 (Senior 長者)🍴半自助任食餐桌🌟餐湯會有兩款湯,一款中湯同一款西湯。🌟Cold cuts莎樂尾腸,高帕火腿、巴馬火腿、蜜糖芥末煙燻三文魚店員介紹半自助餐桌比較受歡迎係Cold cuts。每樣都試咗少少都唔錯,我就幾鍾意煙燻三文魚,火腿我哋就配埋哈密瓜一齊食。🌟芝士布里芝士、巴馬臣芝士、餐包🌟沙律🥗白醋鴨牛油果沙律配芒果沙沙醬、車厘茄水牛芝士配意大利香醋、青蘋果沙律、火腿長通粉沙律、烤雜菌沙律、薯仔煙肉沙律。牛油果沙律加咗芒果醬酸酸甜甜好開胃,另一款幾鍾意食嘅係水牛芝士。🌟刺身有𩶘魚、馬刀貝、吞拿魚、三文魚、希靈魚、八爪魚放喺雪櫃入面,需要嘅就可以向店員攞,不過我哋就冇試晒,三文

晚市半自助餐:
💰星期一至四:
💰星期五至日及公眾假期:

🍴半自助任食餐桌

🌟餐湯
會有兩款湯,一款中湯同一款西湯。

🌟Cold cuts
莎樂尾腸,高帕火腿、巴馬火腿、蜜糖芥末煙燻三文魚

🌟芝士
布里芝士、巴馬臣芝士、餐包

🌟沙律🥗

🌟刺身
有𩶘魚、馬刀貝、吞拿魚、三文魚、希靈魚、八爪魚
放喺雪櫃入面,需要嘅就可以向店員攞,不過我哋就冇試晒,三文魚都幾好。

🌟冰鎮海鮮🦞
蜆、螺、蝦、蟹腳
凍海鮮幾款都正常,螺肉好大粒好爽,最緊要係refill速度好快

🌟美國白珍珠生蠔🦪
如果有興趣食仲可以加配生蠔,今日啲生蠔都幾飽滿,中size no3,口感creamy

🌟即場烹煮限量菜餚
炆鮑魚花菇,好大件厚身嘅花菇,中間仲好滑 ,鮑魚就好爽彈
客家鹹水鴨意粉有啲似龍蝦伊麵個醬汁

MAINS
🌟烤澳洲西冷牛扒
🌟煎比目魚
每人都可以自選一份主菜,我地揀咗兩份唔同既share食,西冷牛扒叫咗五成熟,中間超級粉嫩,肉質軟腍,外面焦香,配薯蓉薯菜。比目魚扒,煎得好滑身,唔需要再點醬汁已經夠味,配秋葵、紫薯、大根。

🌟甜品🍮
有Tiramisu、蘋果金寶、奶凍同朱古力布朗尼,朱古力布朗尼味道好濃郁,Tiramisu咖啡味香,甜品方面味道都唔會太甜,而且細細舊可以試多幾款。牛油麵包布甸都幾好食。新鮮生果有哈密瓜、菠蘿、蜜、西瓜。Häagen-Dazs雪糕今日仲有四款口味,雲呢拿、朱古力、抹茶同士多啤梨

🌟餐飲
最後嘅餐飲可以揀咖啡☕️茶,仲會配蝴蝶酥,蝴蝶酥好鬆脆。
2023-01-14 677 瀏覽
半自助餐仲要中西合璧點睇?佢地依家做緊半自助餐加主菜形式嘅午餐同晚餐,實有沙律冰鎮海鮮刺身同甜品,海鮮種類都幾多而且都OK好食,刺身好似都有五六款,甜品同沙律嘅有唔同嘅選擇!主菜都有好多款可供選擇,波士頓龍蝦意粉同泡澳洲西冷牛扒都好足料!餐廳大廚亦會按當日食材烹煮限量嘅菜式,當日食咗個客家薑醋轉鴨肉意粉配忌廉汁,聽落都幾伏,但食落都幾特別,完全唔違和,值得一試!當日仲有炆鮑魚,都真係估佢唔到。而且餐廳好闊落寧靜,都幾啱約朋友傾偈食飯!
自助餐仲要中西合璧點睇?佢地依家做緊半自助餐加主菜形式嘅午餐同晚餐,實有沙律冰鎮海鮮刺身甜品,海鮮種類都幾多而且都OK好食,刺身好似都有五六款,甜品同沙律嘅有唔同嘅選擇!

今日元旦,諗住豪少少同太太去食個豐富晚餐,見到疫情前叫Forta的洒店餐廳現在叫I-O-N,下午4:30係OpenRice 訂位,好快被確認和聯絡。下午6:30到達餐廳:1. 嗰場啲攞位無變;2. 坐低有welcome-drink…啤酒汽水果汁,請你揀;3. 自助吧食品好精緻,魚生、長腳蟹點會少得;4. 主菜的豬扒和牛扒真係好好食;5. 其實8:00都已經飽飽,但仲會有驚喜食品加推環節…餐飲都爭啲飲唔落Full!
半邊龍蝦拼牛柳
帶子拼斧頭豬
半邊龍蝦拼牛柳
帶子拼斧頭豬
一直都想吃個悠閑的早午餐 最近觀塘有間新酒店開幕♪(´ε` ) 立即來試一下它的周末限定brunch! 餐廳木系設計 型格時尚 座位舒適具備空間感 大玻璃令環境充滿自然光✨ -早午套餐由$368起 包括自助冷盤沙律吧🥗、熱盤、自選主菜一份🦞、飲料和甜品🍮 款式多 而份量相當豐富ʕ •ᴥ•ʔ🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ 主菜▫️香烤龍蝦班尼迪蛋 (+$100)高級豪華版的班尼迪蛋🍳 香烤過的龍蝦肉質佢然爽彈 且有不少龍蝦膏🦞~ 而流心的班尼迪蛋 配上菠菜和火腿 味道很不錯🥰-▫️叉燒醬鱈魚🌟超推介的一道主食!! 鱈魚上塗滿叉燒醬 焗好的鱈魚非常嫩滑 吃下去感覺就是像在吃叉燒味的魚😂 平時吃叉燒會超果腹 吃這個就不用怕了! 而且整個擺盤很有心思 是叉燒飯的概念吧! 有蛋、鱈魚和菜心 超精緻🍚~-✨ 冷盤▫️蜜糖芥末煙燻三文魚▫️烤雜菌沙律▫️火腿長通粉沙律▫️車厘茄水牛芝士配意大利香醋▫️羽衣甘藍沙律 冷盤都有不少選擇 個人最喜愛它的蜜糖芥末三文魚🍯 甜滋滋又帶點刺激ψ(`∇´)ψ -✨ 熱盤▫️白酒炒海鮮▫️法式洛林蛋批▫️日式照燒豬梅肉▫️炸魚配他他汁▫️煎香腸配酸椰菜熱盤當日有海鮮、蛋批、豬梅肉等等~ 其本上只是任吃冷熱

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 主菜
▫️香烤龍蝦班尼迪蛋 (+$100)

▫️叉燒醬鱈魚

▫️法式洛林蛋批
▫️日式照燒豬梅肉
▫️炸魚配他他汁
▫️煎香腸配酸椰菜
熱盤當日有海鮮、蛋批、豬梅肉等等~ 其本上只是任吃冷熱盤的話 已經相當滿足! 個人認為白酒炒海鮮必試☺️ 有青口、魷魚、蜆肉、蝦🦐! 滿足喜愛吃海鮮的你!

✨ 每日精選生蠔 (+$158/半打)
若想再品嚐新鮮海鮮 可選擇加配是日精選生蠔~ 一共有半打/一打選擇 價錢尚可接受~ 生蠔飽滿多肉 味道鮮味有淡淡海水味 清洗得乾淨 建議加上檸檬汁、辣醬或洋蔥紅酒醋 口感更佳☺️

甜品拼盤 (+$38)
▫️心太軟
▫️蝴蝶酥果凍
▫️抹茶紅豆窩夫
▫️水果
賣相相當吸引的拼盤~🧁 心太軟做到超流心效果 朱古力亦很濃郁🍫 抹茶窩夫味道就中規中矩 蝴蝶酥做到鬆脆 但果凍啫喱味道是黑加侖子味 未算太特別啊~

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 I-O-N