2024-05-12 562 瀏覽
買完手搖飲品見到隔離宣傳有芫茜皮蛋湯底火鍋任食!芫茜迷朋友即話要試!仲話夏天涼住冷氣打邊鍋,有另一番滋味!笑死我!為左佢的芫茜湯底,真係咩理由都搵到。我地六點半入到等左一陣就有位,環境又大又闊落,好坐。湯底有十款可供選擇,揀咗牛御品餐,靚牛配靚湯。#M9和牛、#高質牛小排、牛舌片,一口和牛,任叫任食,入口即化,牛肉味香,有驚喜,爽口彈牙唔韌。可以食到超正的日本宮崎縣A5和牛,好滿足。最重要都無漏單,出餐快。而我仍最愛海鮮為主,有大大隻鮮鮑魚,爽口彈牙,好食。鮮蝦及卜卜蜆都一樣好出色!特別係蜆,大大粒,無沙,鮮味十足!大愛!除咗落單食物,出面仲有不同的自助區・火鍋料食物區,一般丸類、菜類、菇類、等等。飲品區,一般罐裝飲品,選擇好多,總有一款岩你!仲可以配樓下的春陽茶事飲品,即可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等)。甜品及雪糕自助區,大推!自由配搭口味,份量自選,絕不能錯過!而雪糕仲要係haagen dazs,多款可選,好好味!抵食,性價比極高,台灣直送火鍋配料、地道夜市小食、精選海鮮及飲品等,款式豐富,以親民價格讓客人品嚐最原本最高質的台灣味道,值得欣賞及再來。

• 自助熟食
  • 牛御品
2024-05-09 444 瀏覽
我和家人去咗尖沙咀樂道「牛品」食台式火鍋,火鍋店坐滿咗顧客,好熱鬧。我哋揀咗120分鐘晚市食到飽嘅牛御品套餐。如果你5:00至6:30pm入座仲係$319,比7:00pm先入座平$40。呢期食火鍋仲送春陽茶事嘅飲品。係免費嘅,每人一杯。我哋要咗珍珠鮮奶茶同埋翡翠檸檬綠茶。好飲。 今期有新嘅湯底,綠野仙蹤濃湯鍋,主要係芫荽皮蛋豆腐,今次食完火鍋真係冇覺得熱氣同埋有燥底喎。👍我好鍾意呢個湯底。每個客人會有一隻鮮鮑魚,我哋叫咗美國風門柳、澳洲M9肩胛肉,牛肉好嫩滑,仲有蝦、台灣魷魚仔、蜆等任叫任食,西班牙栗子豬肉、紐西蘭羊肉卷、花雕酒雞件、麻辣鴨血、原味香腸、魚肚等等,款式多,有鮮味。 其他嘅丸仔,鮮菜、響鈴卷、魚皮、炸番薯條、蝦片等出邊都有好多好豐富任你選擇,真係出嚟打邊爐好方便。仲有啲熟食好似豬肚、燉湯⋯⋯非常之全面。其他啲台灣烏龍茶、洛神花茶、汽水全部都任飲任食,咁嘅價錢其實真係好抵。火窩店有飄雪綿綿冰,顧客可以喺冰上邊任意加Häagen-Dazs雪糕,芋丸、仙草、紅豆呢啲甜品都幾得意,食完火鍋食返啲甜品非常之正。食完我都會推薦啲朋友嚟呢度敘舊同埋打邊爐,真係慳水慳力兼好食抵食。
我和家人去咗尖沙咀樂道「牛品」食台式火鍋火鍋店坐滿咗顧客,好熱鬧。

• 牛御品吃到飽套餐
2024-03-08 1515 瀏覽
最近搵到尖沙咀有間台式火鍋,地點方便易搵,就喺尖沙咀isquare 附近,唔使行好遠就可以食到幾有台灣風味既火鍋店首先,佢哋嘅120分鐘任食火鍋套餐都幾抵食,我地當晚揀左牛御品套餐,$359加一,仲送春陽茶事台式飲品!佢哋湯底就真係多到你唔知揀邊個好,一共有10款,全部都好想試!我地最後揀左元氣養生湯底,真係滋味濃郁,令你一啖之間就覺得身體好滋好潤!佢仲送兩隻大大隻鮑魚添佢哋嘅肉類選擇都好豐富,有澳洲M9和牛、美國牛小排、一口牛同埋封門柳等等,仲有西班牙豬梅肉,五花肉同羊肉!真係好多選擇,我個人最鐘意澳洲M9和牛,入口溶化而個牛味都係最出除咗肉類,佢哋仲有唔少其他嘅選擇,例如醉雞件同埋海鮮,有蝦、青口同埋蜆!唔係咁鐘意食肉嘅朋友都可以試下佢哋嘅豐富蔬菜同埋菇菌,真係好多款式可以揀擇!如果你鍾意小食,佢哋嘅鹽酥雞、地瓜丸同埋香腸都好好食,一定要叫埋!最後梗要食埋佢地d甜品啦!佢哋雖然係主打台式火鍋但係都有好多甜品選擇!你可以自己DIY飄雪綿綿冰,仲有台式芋圓吧加返你鍾意嘅toppings,仲有4款Haagen Dazs雪糕添!呢度食物多種類,味道好味,地點方便,坐得舒服,QR code

呢度食物多種類,味道好味,地點方便,坐得舒服,QR code 落完單上菜都好快手,絕對係一個好適合聚會同食飯地方。
  • 沙茶海鮮鍋
2024-02-08 1476 瀏覽
餐廳由屢獲殊榮嘅台灣廚師李龍翔師傅主理,主打120分鐘任飲任食台式火鍋放題,主打正宗台式風味湯底,亦有供應多款台灣直送配料同小食,座位闊落,空間感十足,值得到訪!肉有齊豬牛雞羊,海鮮亦有唔少選擇,M9肩胛肉牛味香濃,帶點咬感、第一次喺火鍋食一口牛,要注意時間、蝦夠大隻,爽口彈牙、水蓮菜比較少見,台灣special、蝦滑同花枝漿都唔錯,仲有嫩口鮮甜嘅深海魚柳同花雕醉雞,質素👍🏻比起肉/海鮮/蔬菜類,呢度最特別莫過於台式小食!款式總多,淨係食呢啲已經飽咗一半,鹽酥雞、椒鹽蝦、牛三寶、炸地瓜丸、甜不辣、香腸、蔥餡餅、黃金魚蛋,應有盡有,眼花撩亂🥹個人最鍾意蘭陽糕渣,宜蘭傳統手路菜,外冷內熱,外脆內煙韌,超級特別,越食越上癮、墨魚仔大大粒,QQ地,爽口彈牙、皮蛋豆腐入口滑溜,配上醬汁好惹味,呢幾款encore唔少次!最後唔少得呢度嘅甜品區域,一定要留肚食,可以自製飄雪綿綿冰,再加toppings、雪糕同醬汁,薏仁、紅豆、寒天、西米、椰果、愛玉、仙草、芋圓、紫米、花奶、黑糖、糖漿、雪糕筒、我全都要!食到好興奮,好瘋狂,大滿足❤️

• 海鮮
  • 飲品
  • 椒鹽蝦
  • 台式小食
今日食呢間係尖沙咀既牛品, 係一家台式放題店, 做我台式放題店必有既特式一定係多熟食同台式食物選擇, 岩哂我呢D鐘意食台式野既小朋友地方都算大, 首先揀左要邊個SET再揀要咩湯底, 淨係呢度都大把選擇我揀左既係牛御品餐, 性價比最高(經我分析), 本身個套餐就已經送鮑魚揀既係元氣養生鍋麻辣鴨血厚實又有少少彈牙的, 麻辣不算太辣, 好開胃鹽酥雞即叫即炸的, 好香脆同熱辣辣牛三寶超超超入味同嫩QQ醉雞雞件呢個一定要嗌!! 酒味唔算重但係口感一流, 好彈牙肩胛肉淨係睇D雪花都已經知道係好野黎, 入口即溶!! 和牛咁既質素芋圓係可以自己任揀配料任食既芋圓, 超正, 口感都還可以, 不過未到超好食雪糕點可以無甜品架呢, 呢度勁多唔同口味既雪糕可以揀, 味道不錯

揀既係元氣養生鍋

麻辣鴨血

厚實又有少少彈牙的, 麻辣不算太辣, 好開胃

鹽酥雞

即叫即炸的, 好香脆同熱辣辣

牛三寶

超超超入味同嫩QQ

醉雞雞件
呢個一定要嗌!! 酒味唔算重但係口感一流, 好彈牙

肩胛肉

芋圓

雪糕

2024-05-30
早排去咗isquare附近嘅 #牛品 打番個台式邊爐食完有如入完Donki一樣被佢嘅主題曲洗腦「嚟牛品 牛品 食完碟牛先再諗」不過牛品嘅食物都一樣令人非常深刻👍🏻我哋揀咗牛御品套餐$359有120分鐘任飲任食~湯底就揀咗小辣嘅麻辣鍋感覺上湯底唔似部分餐廳咁死麻死辣似係一種比較冇咁重手嘅做法「麻」「辣」嘅平衡嚟講係稍稍偏「麻」我哋都覺得幾啱口味👍🏻自助區嘅款式都幾齊全醬料區有十幾款揀仲有燉湯 #勁好飲 同前菜例如蒜泥拍青瓜、鹵水雞翼尖豬肚、滷肉飯等等火鍋配料區亦有廿幾款除咗蔬菜同丸類我哋覺得最正係有台灣嘅墨魚仔🤩另外一啲比較脆口嘅食物例如響鈴之類餐廳會用食物保溫燈射住所以質地都仲係保持到👍🏻講返啲肉類質素基本上全部都大推👍🏻因為全部都各有千秋好好食佢哋有:澳洲M9和牛肩胛肉、加拿大頂級牛板腱、美國頂級封門柳、西班牙栗飼豬五花、新西蘭羊捲肉、花雕醉雞件等等咩款式都有~多國家到好似睇緊奧運會咁😂海鮮類就有蜆、海蝦、青口等等~仲有一入嚟就送上嘅鮑魚兩隻全部都好新鮮😋仲有好多台灣直送嘅火鍋配料同小食個胃完全唔夠位試晒😂飲品櫃貨源充足~汽水茶類乜都有🤩每人仲有得揀一杯春陽茶事嘅特定飲品😋最令人讚嘆
早排去咗isquare附近嘅 #牛品 打番個台式邊爐
食完有如入完Donki一樣被佢嘅主題曲洗腦
「嚟牛品 牛品 食完碟牛先再諗」
不過牛品嘅食物都一樣令人非常深刻👍🏻

我哋揀咗牛御品套餐$359有120分鐘任飲任食~
湯底就揀咗小辣嘅麻辣鍋
感覺上湯底唔似部分餐廳咁死麻死辣
似係一種比較冇咁重手嘅做法
「麻」「辣」嘅平衡嚟講係稍稍偏「麻」
我哋都覺得幾啱口味👍🏻

自助區嘅款式都幾齊全
醬料區有十幾款揀
仲有燉湯 #勁好飲 同前菜
例如蒜泥拍青瓜、鹵水雞翼尖豬肚、滷肉飯等等
火鍋配料區亦有廿幾款
所以質地都仲係保持到👍🏻

講返啲肉類質素
基本上全部都大推👍🏻因為全部都各有千秋好好食
佢哋有:澳洲M9和牛肩胛肉、加拿大頂級牛板腱、
美國頂級封門柳、西班牙栗飼豬五花、
新西蘭羊捲肉、花雕醉雞件等等
咩款式都有~多國家到好似睇緊奧運會咁😂

海鮮類就有蜆、海蝦、青口等等~
仲有一入嚟就送上嘅鮑魚兩隻
全部都好新鮮😋

仲有好多台灣直送嘅火鍋配料同小食
個胃完全唔夠位試晒😂

飲品櫃貨源充足~汽水茶類乜都有🤩
每人仲有得揀一杯春陽茶事嘅特定飲品😋

最令人讚嘆嘅係佢嘅甜品
竟然有台灣牌子-號稱能夠3秒出冰嘅綿綿冰機🤩
今次第一次試真係好~好~玩~~
糖漿倒入機就出到一杯黑糖棉棉冰喇!
雪花冰之外仲可以自製甜品
寒天、桃膠、椰果、芋圓一應俱全!
呢餐真係滿滿嘅台味呀😍😍
仲可以任食大牌子嘅雪糕添
如果你個肚仲擺得落雪糕嘅話😂

今晚約咗friend嚟到尖沙咀牛品台式火鍋度打邊爐🍲叫咗個牛御品套餐😍仲免費送兩杯樓下間春陽茶事嘅茶飲🧋🧋我哋揀咗冬瓜茶同埋酸梅汁🥰🥰飲住打邊爐真係正🤣湯底勁多款,我哋就揀咗牛品一品鍋🥰🥰用台灣直送嘅料嚟做湯底濃郁😆😆醬料區都勁多選擇😝😝仲送兩隻鮑魚🥰牛嘅種類超多🤣有澳洲M9肩胛肉🐮頂級美國肩胛肉💛精選美國牛胸腹💙美國封門柳🐮美國牛小排❤️加拿大頂級牛板腱🐮牛脷心托💚我自己就最鍾意澳洲M9肩胛肉❤️❤️同美國封門柳🤤🤤肩胛肉油花分布成大理石花紋🪨中間帶一條Q彈口感嘅筋🩵亦係呢個部分嘅特色之一😍封門柳雖然脂肪不多但牛味勁重!肉質嫩滑鬆軟而且回甘味濃⭐️⭐️⭐️必推‼️‼️店中間仲有好多飲品任飲🧃🥤蔬菜🥬丸類🍢炸物🍘仲有多款生果🍎🍓🍍比我哋揀🤩🤩仲有啲小食添🤤🤤我最鍾意就係佢哋嘅肉燥同埋蒜泥青瓜😍😍😍最特別嘅係佢有部綿綿冰機🍧🍧部機有詳細嘅使用方法🤣🤣落咗黑糖漿落部機度之後就會自動出綿綿冰🍧🍧🍧任你加台灣直送芋圓bar嘅😆Toppings♥️糖漿或者雪糕咁樣食🤩🤩真係又好玩又抵食👍🏻👍🏻

湯底勁多款,我哋就揀咗牛品一品鍋🥰🥰

店中間仲有好多飲品任飲🧃🥤

• 牛舌片
  • 安格斯牛板腱
  • 牛品一品鍋
  • 飲品
尖沙咀超豐富的台式火鍋好去處 可愛的奇異鳥家族在香港生活了一段時間,漸漸適應及融入了這裡的文化~這兩年香港好受歡迎的台式火鍋餐廳越開越多,熊本熊/藍毛毛/檸檬仔決定一試尖沙咀這間環境舒服,又多食材的台式火鍋店,選了牛御品套餐,120分鐘任食~ 凡惠顧晚市牛御品及牛殿品套餐,每位贈送春陽茶事的飲品,我們選了桂花烏龍茶及老烏梅汁,味道都幾清新~ 坐低後,每位客人會有一隻鮮鮑魚,湯底選了酸菜白肉鍋~另外可以自由點餐,牛肉方面推介美國封門柳和澳洲M9肩胛肉,因為牛肉嫩滑又新鮮~還有新鮮海蝦/蜆等海鮮~蔬菜和其他丸類都好多,但建議吃牛就足夠~ 最開心有台式各種小食,例如原味香腸/魚肚/鹵水雞翼/鹵肉飯/鹽酥雞等,雖然要等10-15分鐘,但款式多又即製,確實有水準~ 飲品有汽水,台灣幾種無糖的茶(如洛神花茶),果汁等,全部都任飲任食~ 最後,甜品有飄雪的綿綿冰,我們可以在冰上加上三色Häagen-Dazs雪糕/芋丸/仙草/紅豆等配料,打完邊爐吃甜品確實非常消暑~ 牛品台式火鍋尖沙咀樂道32-34號1樓 #牛品台式火鍋 #尖沙咀 #打邊爐 #香港 #hotpot #taiwan #台灣菜 #tsim
尖沙咀超豐富的台式火鍋好去處

牛品台式火鍋
尖沙咀樂道32-34號1樓

#牛品台式火鍋 #尖沙咀 #打邊爐 #香港 #hotpot #taiwan #台灣菜 #tsimshatsui #熊本熊 #宮崎犬 #浣熊 #藍毛毛 #奇異鳥 #kiwibird #kumamon #happyhappy #開心開心 #鹵肉飯 #肩胛肉 #封門柳 #牛御品 #春陽茶事
2024-06-12
今日同同事去了附近食中午打邊燒~同事介紹價錢實惠,75分鐘午市定食套餐可以選兩款肉類,最緊要係有多款台式甜品選擇,可以喺芋圓吧自由加toppings /雪糕 -//台式麻辣湯底//精選美國牛胸腹//加拿大頂級牛板腱//自助區餐廳同時設有自助區,有大量丸類、蔬菜、粉麵、飲品等提供,還有滷肉和白飯任添,風味十足//甜品區這裡的特點推介,每人都可以選多款甜品,嘆返個DIY飄雪綿綿冰 ,加埋仙草、芋圓及雪糕,另外仲有黑糖、糖漿,淡奶調配出各種唔同口味嘅綿綿冰。值得一提呢到環境不錯,坐位寛闊,入秋可以再來

//台式麻辣湯底
//精選美國牛胸腹
//加拿大頂級牛板腱

//自助區

//甜品

值得一提呢到環境不錯,坐位寛闊,入秋可以再來
2024-06-03
2024-06-11 0 瀏覽
👩🏻最近搵到間性價比好高嘅任食台式火鍋。食「牛殿品吃到飽套餐」仲送鮮活鮑魚同埋指定春陽茶事飲品。好吸引甜品控嘅係佢哋有自助嘅綿綿冰機,可以自己加芋圓、仙草等等嘅台式配料😻。亦都有Häagen-Dazs雪糕任食😻😻。🐮牛御品 $319/位 (17:00-19:00)🍲元氣養生鍋=人蔘雞鍋湯底款式太多,所以有啲選擇困難。店員話呢款最多人食,就試佢啦。人蔘味道重,仲有少少藥膳湯嘅味道。越煮越濃,但唔會覺得好鹹好膩。係少數👩🏻覺得好味嘅任食火鍋湯底。1️⃣澳洲M9肩胛肉2️⃣美國牛小排3️⃣加拿大頂級牛板腱澳洲M9肩胛肉質好嫩同有彈性,幾乎食唔到牛肉纖維咁,滿滿油香好邪惡。食第一片覺得好味到感動,但到第三碟開始膩😨。牛板腱/封門柳對👩🏻嚟講有啲太瘦,反而牛小排嘅肉質就啱啱好。✨水蓮菜口感爽脆,比某連鎖味嘅更細嫩。✨蝦一份兩隻,大隻鮮甜。✨手工蝦滑✨花枝漿👦🏻覺得花枝漿幾鮮甜。👩🏻覺得兩樣都普通。✨牛品牛三寶✨台式滷水豬耳滷水食品超高質,尤其係牛三寶,又滷又入味,但唔會煮到死鹹。✨蘭陽糕渣外脆內軟有啲似台灣/閩南菜頭粿,但多少少蝦味。

🐮牛御品 $319/位 (17:00-19:00)
🍲元氣養生鍋

=人蔘雞鍋

1️⃣澳洲M9肩胛肉

2️⃣美國牛小排

3️⃣加拿大頂級牛板腱

✨水蓮菜
口感爽脆,比某連鎖味嘅更細嫩。

✨蝦
一份兩隻,大隻鮮甜。

✨手工蝦滑
✨花枝漿
👦🏻覺得花枝漿幾鮮甜。👩🏻覺得兩樣都普通。

✨牛品牛三寶
✨台式滷水豬耳
滷水食品超高質,尤其係牛三寶,又滷又入味,但唔會煮到死鹹。

✨蘭陽糕渣
外脆內軟有啲似台灣/閩南菜頭粿,但多少少蝦味。

2024-06-11 0 瀏覽
有時好掛住台灣,就會特登搵吓啲台式火鍋食,因為台式火鍋先有特別嘅台灣麵食、台灣丸類、台灣芋圓甜品等等。呢日約咗朋友喺尖沙咀,訂了呢間牛品台式火鍋試下。我哋好早,六點已經嚟到,我哋揀120分鐘晚市牛御品套餐,$319/位,送每位新鮮活鮑魚。原來餐廳隔離嘅春陽茶事聯成合作,食火鍋免費每人送一杯春陽茶事嘅飲品,我哋揀咗烏梅汁同珍珠奶茶,一次滿足兩個願望。牛御品套餐有好多款牛肉選擇: 頂級美國肩胛肉、牛脷心托、美國牛小排、美國封門柳、澳洲M9肩胛肉、加掌大頂級牛板腱等等。我特別推介牛小排同M9肩胛肉,牛味濃,油脂豐厚。我哋揀元氣養生鍋湯底,自助區有好多熱食,有燉湯、滷水雞翼尖,滷水豬肚,滷肉飯等等。仲有響鈴卷、魚皮、炸番薯條、蝦片好多選擇。其他丸類、菜類、仲有飲品各有三大區可以揀,真係好多好豐富。最欣賞牛品有得玩自製飄雪綿綿冰機,可以加隔離嘅Häagen-Dazs雪糕,或者自製綿綿冰甜品加芋圓、涼粉、紅豆同煉奶,好玩又好食👍🏻👍🏻,值得推介!

呢日約咗朋友喺尖沙咀,訂了呢間牛品台式火鍋試下。

我特別推介牛小排同M9肩胛肉,牛味濃,油脂豐厚。

2024-06-03
2024-06-10 0 瀏覽
疫情過後仲未飛台灣🇹🇼嘅朋友仔,嚟呢間台式火鍋放題頂住癮先啦!好耐冇試過放肆食放題😋,今日心血來潮嚟咗呢間台式火鍋,有驚喜!呢度除咗有好多款肉類🥩同海鮮,最吸引💕嘅係個台式甜品自助櫃!芋圓,綠茶愛玉,涼粉,西米,紫米,啫喱,寒天,紅豆,花奶,黑糖。。。仲有DIY綿綿冰🍧同雪糕🍦,自家炮製至愛嘅甜品組合!帶長輩嚟玩應該都會好開心!註:晚市牛御品套餐仲送春陽茶事🧋台式飲品~特別推薦:❤️ 青花椒和牛鍋細心地有小格子分開花椒避免咬到,湯底很香,甜中帶點麻辣,基本上不點醬油也很夠味💋❤ 美國牛小排油脂分佈平均,肉質軟熟,最愛!❤ 美國封門柳牛味最強,濃郁甘甜,喜歡牛味的不要錯過~❤ 蝦非常新鮮🦐,彈牙鮮甜,高質!
疫情過後仲未飛台灣🇹🇼嘅朋友仔,
嚟呢間台式火鍋放題頂住癮先啦!

好耐冇試過放肆食放題😋,
今日心血來潮嚟咗呢間台式火鍋,有驚喜!

呢度除咗有好多款肉類🥩同海鮮,
最吸引💕嘅係個台式甜品自助櫃!
芋圓,綠茶愛玉,涼粉,
西米,紫米,啫喱,寒天,
紅豆,花奶,黑糖。。。
仲有DIY綿綿冰🍧同雪糕🍦,
自家炮製至愛嘅甜品組合!

帶長輩嚟玩應該都會好開心!
註:晚市牛御品套餐仲送春陽茶事🧋台式飲品~

特別推薦:
❤️ 青花椒和牛鍋
細心地有小格子分開花椒避免咬到,
湯底很香,甜中帶點麻辣,
基本上不點醬油也很夠味💋

❤ 美國牛小排
油脂分佈平均,肉質軟熟,最愛!
❤ 美國封門柳
牛味最強,濃郁甘甜,喜歡牛味的不要錯過~
❤ 蝦
非常新鮮🦐,彈牙鮮甜,高質!

2024-05-13
  • 水蓮菜
  • 美國封門柳
2024-06-09 0 瀏覽
今天來了尖沙咀的牛品台式火鍋!有四種不同價錢的套餐選擇,我們選了第三種牛御品,比便宜的那些set多了M9和牛肩胛肉,小食選項也會多點,還會送2隻鮑魚,可以吃兩個小時!肉的質量整體不錯,單是牛肉也有挺多選擇的,個人認為牛小排跟兩種不同產地的肩胛肉都不錯。而且他會有一個紙牌label那碟肉是哪一款,方便之後再點單。他們家點單的份量全部都挺小的,我覺得非常好,因為那樣就可以試到多種不同款式的食物!特別是這是台式火鍋,當然要吃些台式小食,像是甜不辣、鹽酥雞、台式香腸等,事實上小食的質素很不錯,有點驚喜!自助區除了平日的蔬菜丸子之外,也有不少台式的食物,例如炸地瓜條、心內美等。對我這種甜食的人來說非常吸引的是他的甜品部分可以自製芋圓糖水!有各種小料,像是椰果、仙草凍、紫糯米、紅豆等等, 加上有四種口味的 häagen-dazs雪糕, 一整個就是大滿足!
今天來了尖沙咀的牛品台式火鍋

2024-06-06 0 瀏覽
分鐘晚餐食到飽-牛品台式火鍋樣樣都超高質💯蕃茄濃湯火鍋擁有酸甜可口的特色,色澤鮮艷誘人,以新鮮番茄為主要食材,搭配各種蔬菜、肉類和調料,煮成酸甜可口的湯頭。烹調過程中,番茄被慢火煨煮,使其味道更加濃郁醇厚。海鮮有青口、海蝦🦞&蜆一口牛 牛小排 牛板腱 牛胸腹 花雕醉雞每人一杯春陽茶事-荔枝蜜烏龍😍嚴選帶有獨特果香、果肉飽滿的黑葉荔枝,搭配鹿谷烏龍茶的甘美茶韻,微酸的果香與茶香揉合出多層次風味,加上果肉的咀嚼感,荔枝控一定要mark低雪糕口味眾多朱古力係冇得輸📌牛品台式火鍋尖沙咀樂道32-34號1樓港鐵尖沙咀/尖東站 A1 出口, 步行約2分鐘
分鐘晚餐食到飽-牛品台式火鍋
樣樣都超高質💯

海鮮有青口、海蝦🦞&蜆
一口牛 牛小排 牛板腱 牛胸腹 花雕醉雞

每人一杯春陽茶事-荔枝蜜烏龍😍

雪糕口味眾多
朱古力係冇得輸

📌牛品台式火鍋

尖沙咀樂道32-34號1樓
港鐵尖沙咀/尖東站 A1 出口, 步行約2分鐘
假期前夕最開心就係出街食飯, 預早book枱事事輕鬆, 選擇牛品任吃火鍋, 每次來都選牛御品套餐,性價比最高, 因為會免費送兩杯春陽茶事, 平時去買都要三十幾蚊一杯, 而家可以免費送真係好抵。最鍾意嚟呢度,火鍋底好多選擇,有辣又有唔辣。 期間限定綠野仙蹤濃湯鍋,超強的芫荽,好像好好吃。不過朋友想食黑蒜黃金鍋,好多黑蒜又有鮮甜的蜆肉。主要點的肉類,澳洲M9和牛+美國特上牛小排,任點任食好快就送到, 所以每次來都係,每次點少少食曬先再嗌。 這兩款肉類 肉味香濃而且肥瘦均勻, 真係唔錯。 其他蔬菜丸類幾十款, 不停加不停補 ,望落都好新鮮。 仲有可以喺手機上面點小食, 鹵水牛三寶牛筋勁淋勁入味, 鹽酥雞、炸花枝丸、台灣香腸都好好食。今次來發現多咗可以DIY飄雪綿綿冰, 真係好特別, 好多人排隊爭住玩 ,仲可以喺芋圓吧自由加配料,同埋加 häagen-dazs雪糕。就算唔玩綿綿冰, 芋圓吧的配料都好豐富, 揀咗紫糯米、椰果、紅豆 、愛玉、 三色芋圓、彩色啫哩,加入花奶同埋少少糖漿,真係好好味。