平時都有去開Gaia group食嘢,佢哋啲Staff服務態度一向平平,但係今次竟然遇到一個非常好嘅體驗,令我一定要寫食評!話說早幾日去左Times Square食lunch,因為要用咗啲coupon佢。我嗌咗杯泰式凍奶茶,奶茶嚟到之後我用匙羹不走啲冰,呢個時候原本企喺reception位置嘅菲律賓籍女員工見到,走來問我係咪唔想要冰?我話係呀!跟住佢竟然主動話叫水吧重新做過一杯俾我,我話唔緊要,但佢非常誠懇咁收走我杯奶茶,然後叫水吧換咗一杯滿嘅冇冰俾我。呢個舉動令我相當震驚,基本上唔會喺香港普通餐廳裏面發生!even平時落單,你叫佢少冰,佢都未必一定會少冰俾你,所以呢一位Staff非常有心,對工作有熱誠,希望佢哋公司高層見到,對佢有所讚賞!亦因為佢我會多啲嚟幫襯!

香草帶子蘆筍闊面
香草帶子蘆筍闊面
我有時去泰國旅行,都會去Greyhound食嘢,所以喺香港有時都會去。呢間喺時代廣場的Greyhound, 係我好鍾意去嘅其中一間餐廳。😍因為我覺得餐廳地方舒適,幾好坐,幾鍾意佢呢度嘅裝修,顏色配搭好靚,同埋餐廳嘅燈光光線柔和舒服。食物方面都好多種類選擇,佢主要係泰國菜,另外有些西式嘅食物都有。所以好多選擇👍同埋我鍾意佢啲飲品都好多種類。講真泰國菜呢講,呢間未必係真係好好味。但係環境真係舒服,食物又唔差,同埋食物飲品都好多種類選擇。所以我個人係好鍾意。今次我係自己一個去,所以簡單食咗一碗牛肉船麵。味道唔錯👍
我有時去泰國旅行,都會去Greyhound食嘢,
所以喺香港有時都會去。
同埋我鍾意佢啲飲品都好多種類。
今次我係自己一個去,所以簡單食咗一碗牛肉船麵。味道唔錯👍
泰式奶茶
2023-10-08
泰式奶茶
曼谷牛肉船麵
Lemongrass drink 完全冇lemongrass 味。餐廳面積大,3成客都冇,全場只得2-3個staff,忙到理我哋唔到,唔夠餐具用,唯有自己去隔籬枱攞。
2023-08-11 733 瀏覽
呢間泰國餐廳主要賣點係環境,所以整體食物味道其實唔算太正宗,似係賣高級版本嘅泰國菜。味道來講其實都唔算難食,但係如果係想食一啲正宗嘅泰國美食嘅話,香港其他地方例如九龍城任何一間泰國菜都會比呢間好食。

2023-07-28 693 瀏覽
兩大一細食一個下午茶set啱啱好,鹹味茶點好出色,如果成個set都係鹹味茶點,咁就一流喇🤭第一層:鮮蝦雞肉米紙卷薄切三文魚配泰式辣汁泰式柚子沙律呢三樣鮮甜開胃有驚喜第三層:脆炸單骨雞翼脆炸粟米蟹餅,豬柳串燒,沙嗲雞肉串燒,泰式炸蝦配魚餅球,炸越式蟹肉春卷,泰式豬肉腸,新鮮蔬菜沙律呢一層份量已經夠一個人食正餐,食物本身調味充分,唔使點醬已經足夠好食,點埋醬有另一種泰式風味第二層:栗子蛋糕,雜錦馬卡龍本身唔好甜品,呢層除咗栗子蛋糕,其他甜品尚好

第一層:
鮮蝦雞肉米紙卷
泰式柚子沙律
呢三樣鮮甜開胃有驚喜
第三層:
脆炸單骨雞翼

第二層:
栗子蛋糕,雜錦馬卡龍
本身唔好甜品,呢層除咗栗子蛋糕,其他甜品

2023-01-11
2023-06-19 734 瀏覽
食物與服務令人一言難盡,難怪午餐時段不用等位。平日時間,一行五人,每人各點了一份午餐,難得是沒有一人對食物感到滿意。店內員工人數不足,各人亦明顯是新手,總結:貼錢買難受,絕無下次。
食物與服務令人一言難盡,難怪午餐時段不用等位。

2023-06-19
2023-06-15 590 瀏覽
Greyhound basically can be seen everywhere. I've tried the one in TST k11 musea previously but i do find this one in CWB Time Square has better food and service quality.We ordered frilled chicken with bbq sauce and grilled vegetables. They tasted so good! The lettuce plus grilled chicken and fish cakes are also good.Highly recommend you all try this one in Time Sqaure out!

2023-04-15 1003 瀏覽
Greyhound cafe的啖啖蟹肉黃咖哩飯,啖啖蟹肉奄列和芒果糯米飯今次黎到嘅餐廳係Greyhound cafe!🍽️ 呢度有好多唔同嘅菜式,味道亦都好唔同。今次小編試咗啖啖蟹肉黃咖哩飯、啖啖蟹肉奄列同芒果糯米飯。啖啖蟹肉黃咖哩飯嘅味道好好,啖啖嘅蟹肉加上咖哩飯,非常鮮美。🦀🍚👌 黃咖哩同埋配菜嘅味道好搭,令人食到停唔到口。啖啖蟹肉奄列亦都非常好食,裏面啖啖都係大啖蟹肉,鹹鹹香香嘅口感深得我心。🦀🍢😍 而芒果糯米飯都非常好味,糯米飯香Q彈牙,芒果味清新,非常開胃。🥭🍚👍整體而言,Greyhound cafe嘅菜式唔單止味道好,仲有好睇嘅外觀同環境清幽,一流嘅用餐體驗,非常值得一試!👌👍😋

2023-04-13
2023-04-13 687 瀏覽
係Time square行完街好想食金邊粉😆上左去11樓嘅greyhound 度食飯😆之前每次去greyhound都會叫鮮蝦炒金邊粉☺️不過今次就有少少失望🙁個金邊粉係超級多芽菜😂唔可以用多嚟形容😂係要用超級多…感覺啲芽菜同金邊粉嘅份量各佔一半😂😂而且金邊粉嘅份量都唔算好多都唔知邊個先係主菜🥲而味道方面 中規中矩😂但係我唔想食咁多芽菜嘅金邊粉😂牛扒方面唔算太大特別 建議選擇其他嘢食會比較好😂
係Time square行完街好想食金邊粉😆
上左去11樓嘅greyhound 度食飯😆

之前每次去greyhound
都會叫鮮蝦炒金邊粉☺️
不過今次就有少少失望🙁
個金邊粉係超級多芽菜😂
唔可以用多嚟形容😂係要用超級多…
感覺啲芽菜同金邊粉嘅份量各佔一半😂😂
而且金邊粉嘅份量都唔算好多
都唔知邊個先係主菜🥲
而味道方面 中規中矩😂
但係我唔想食咁多芽菜嘅金邊粉😂
牛扒方面唔算太大特別
建議選擇其他嘢食會比較好😂

2023-03-24 658 瀏覽
有time square 既coupon所以就同同事兩個搵左間泰國菜食Meun都幾多選擇叫左個辣既撈海鮮拼盤,鴨脾金邊粉,椰汁黑糯米甜品海鮮拼盤有一隻小龍蝦,青口,蜆,蝦,魷魚,粟米個辣汁幾好味 小小辣帶點甜鴨脾金邊粉個湯有小小咸 肉唔算好滑 椰汁黑糯米幾好食 清清甜甜賣單用左coupon 扣左一半價錢先覺得好抵食如果無coupon我地應該唔會去食性價比不是太高 座位方面坐得都幾舒服既⭐️CP值;3👩🏻回頭指數;2📸打卡比分;3
有time square 既coupon
所以就同同事兩個搵左間泰國菜食
Meun都幾多選擇
叫左個辣既撈海鮮拼盤,鴨脾金邊粉,椰汁黑糯米甜品
海鮮拼盤有一隻小龍蝦,
青口,蜆,蝦,魷魚,粟米
個辣汁幾好味 小小辣帶點甜

性價比不是太高 座位方面坐得都幾舒服既

⭐️CP值;3
👩🏻回頭指數;2
📸打卡比分;3
銅鑼灣Times Square食通天有幾十間餐廳選擇,同朋友揀咗去Greyhound食,卡位枱椅闊落,服務正常👌🏻 「薄切三文魚配泰式辣汁」($142)用三文魚代替咗一般嘅生蝦,配泰式辣汁、香草、蒜片,作為冷盤味道夠醒胃👍🏻「泰式炸蝦配魚餅球」($98)熱辣辣,質地Q彈🦐「泰式烤南瓜豆腐沙律」($108)烤南瓜香脆似食緊薯片,沙律菜新鮮,配豆腐配搭清新🥗👍🏻「招牌椰子千層蛋糕」($78)好多椰子肉,椰子味濃,忌廉入口即化🥥「鮮果千層蛋糕」($78)生果清甜;兩件蛋糕忌廉清爽舒服無負擔,千層皮軟硬度濕潤度適中,份量大件,可以兩個人share食,收$78合理😀
泰式炸蝦配魚餅球
泰式烤南瓜豆腐沙律
招牌椰子千層蛋糕
鮮果千層蛋糕
2023-03-22 451 瀏覽
傳聞Greyhound 的千層蛋糕可以媲美Lady M,今次跟朋友決定去品嘗一下。**泰式黃薑炸豬頸肉($118)**這道菜色的豬頸肉經過了炸的過程,外層十分酥脆,內裡則是肉質鮮嫩多汁。**海鮮菠蘿炒飯($148)**炒飯中加入了蝦和菠蘿,味道非常清新,而且炒飯的飯粒鬆散,口感不錯。**招牌椰子千層蛋糕($78)****抺茶千層蛋糕($78)**千層蛋糕方面,我們點了招牌椰子和抺茶口味的。這兩款蛋糕都非常的細膩,口感柔軟,而且層次感十分豐富。尤其是椰子的味道非常的濃郁,當中夾雜著椰子肉,甜度剛好適中,非常的好吃。總的來說,甜品確實非常出色,但主菜沒什麼特別,可以只嘗甜品。

**泰式黃薑炸豬頸肉($118)**

**海鮮菠蘿炒飯($148)**

**招牌椰子千層蛋糕($78)**

**抺茶千層蛋糕($78)**

總的來說,甜品確實非常出色,但主菜沒什麼特別,可以只嘗甜品
2023-03-06 554 瀏覽
今日拎住時代100蚊卷就去左GreyHound Cafe到食下lunch,我地叫左燒羊架配黃薑飯,脆脆杏仁蝦餅,泰式豬肉炒河GreyHound係一間幾大間嘅餐廳,就算午餐時間都坐得好舒服!燒羊架配黃薑飯羊架幾香,不太生太太熟,燒得剛剛好,但黃薑飯比較油,而且入面有d比較硬嘅粒粒要食得比較辛苦!脆脆杏仁蝦餅賣相好靚,有2款蝦餅,一款杏仁片蝦餅,一款係脆脆似米通蝦餅,杏仁香脆又好食,米通又硬又黏牙,呢款我真係唔鍾意!泰式豬肉炒河正常炒河,對佢冇乜意見總括黎講味道係ok,但比較油同埋d脆脆好硬!

燒羊架配黃薑飯

脆脆杏仁蝦餅

泰式豬肉炒河
正常炒河,對佢冇乜意見

總括黎講味道係ok,但比較油同埋d脆脆好硬!
2023-03-01 495 瀏覽
今次搵返啲舊同事食飯,揀咗中間點,銅鑼灣,等大家都就腳啲。放工去唔洗好遠,食完飯返屋企都方便。其實食過哩間餐廳幾次,仲記得第一次食係好多年前去IFC分店。反而後來餐廳越來越多分店,就冇再食過。泰式柚子沙律 ($128)賣相同平時啲柚子沙律有啲唔同,放咗幾片大生菜喺底。柚子肉上面有乾椰絲、花生碎同脆魚乾,加埋沙律汁一齊食幾好味。好開胃,第一道菜食佢就岩哂。脆脆杏仁蝦餅 ($88)蝦餅表面沾滿杏仁片,令到個蝦餅唔會好單調。杏仁片炸到脆脆,好香口,好鍾意哩個蝦餅嘅口感,幾特別。泰式虎蝦炒椰菜伴粉絲 ($268)嚟到主菜,今日揀咗一個伴粉絲。真係要趁熱食,凍咗之後,粉絲變乾會黐埋一舊,好難夾,又唔敢好大動作,驚彈到周圍都係。撇除難進食哩個部份,個粉絲係唔錯,好惹味又唔會太咸,推薦❤️Iced Lemon Tea ($42)以前每次嚟食,都一定會叫杯檸檬茶,今次都唔例外。真係必飲,同記憶中嘅味道一樣。芒果千層蛋糕 ($78)最後,叫咗一個甜品做結尾。以前一直都冇試過佢嘅甜品,因為賣相唔吸引,而且價錢又唔算抵。有一次無意中聽到有朋友提起佢哋嘅蛋糕幾好食,於是今次就叫咗芒果千層蛋糕試下。份量原來都幾多
今次搵返啲舊同事食飯,揀咗中間點,銅鑼灣,等大家都就腳啲。
放工去唔洗好遠,食完飯返屋企都方便。

泰式柚子沙律 ($128)

賣相同平時啲柚子沙律有啲唔同,放咗幾片大生菜喺底。
好開胃,第一道菜食佢就岩哂。

脆脆杏仁蝦餅 ($88)

泰式虎蝦炒椰菜伴粉絲 ($268)

嚟到主菜,今日揀咗一個伴粉絲。

Iced Lemon Tea ($42)

以前每次嚟食,都一定會叫杯檸檬茶,今次都唔例外。
真係必飲,同記憶中嘅味道一樣。

芒果千層蛋糕 ($78)

最後,叫咗一個甜品做結尾。
份量原來都幾多,味道出乎意料地好食喎‼️下次再嚟食的話,都一定會叫佢地嘅甜品🍰
2023-02-23 410 瀏覽
同朋友係銅鑼灣時代閒逛完搵左greyhouse 見有個海鮮patter幾吸引於是就入左去 環境都闊落 坐得舒服 員工有禮Menu都幾多選擇 類似越泰fusion菜式我地兩個人叫左海鮮拼盤 賣相好吸引 個汁好濃好惹味 夾埋海鮮個味道唔錯 連啲配菜好惹味不過份量略小 感覺唔係好抵食龍蝦唔算新鮮 其他海鮮有青口 就好大隻👍🏻另外order左個鴨髀湯麵 呢個份量仲細 一人一小碗就冇哂了湯底濃郁 不過隻鴨髀就有啲過鹹同乾甜品我地叫左個椰子雪糕配粟米紫糯米椰子雪糕好清香 配埋紫糯米粟米煙煙韌韌咁個口感好得意 本來以為食唔哂 食食下就食哂成個
同朋友係銅鑼灣時代閒逛完
搵左greyhouse 見有個海鮮patter幾吸引