約人觀塘開餐,試左成業街呢間樓上餐廳,per head $100 左右有齊沙律餐飲餐湯涷飲仲唔加錢幾唔錯,另可優惠價加甜品勁大份二至三人share 都得,所以真係可以一試. 午餐時間勁旺埸原來要book位,畢竟座位不算多,環境幾企理.餐具茶水落單俾錢全自助幾有效率,俾埋錢上菜. 所有野都好快. 啱曬分秒必爭但又唔想頹食嘅打工仔. 我哋一個鐘有找食曬3 course 了. 餐茶叫左涷檸茶同涷蘋果茶,好解渴. 餐湯叫左蕃茄甘筍湯,蕃茄味非常出啖啖茄茸. 田園沙律有幾件牛油果好加分. #日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯見差不多每枱都點估計係必叫之選,跟!上菜熱辣辣喳喳聲,滑蛋滑溜飛驒牛漢堡肉地夠厚大大件肉味夠,伴碟粟米蕃茄仔甜甜增添味蕾豐富感. 飯底叫左少飯唔怕浪費食物. 見另外仲有不少款式的鐵板飯都幾吸引(吉烈海老/剪三文魚扒/燒豬手等等),嚟多幾次都唔會悶. #法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯慢煮烹調肉汁更入味豬仔脾夠曬腍骨肉一切便分離,醬汁酸酸地幾開胃. 紅米夠健康. #雪糕窩夫加$30,叫上,保證新鮮. 窩夫香脆熱騰騰配上冰涷甜甜雪糕忌廉焦糖醬朱古力醬等好美味. 份量偏大,一個人真係幾難食得曬

#日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

#法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯

#雪糕窩夫
加$30,叫上,保證新鮮. 窩夫香脆熱騰騰配上冰涷甜甜雪糕忌廉焦糖醬朱古力醬等好美味. 份量偏大,一個人真係幾難食得曬,一齊share 大滿足.

2023-12-08
  • 雪糕窩夫
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
  • 法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯
2023-11-21 2220 瀏覽
餐廳係自助形式先係app落單 再等叫號碼取餐唔洗加一有意大利飯 意粉🍝包類🍔鐵板選擇加湯🥣咖啡☕️甜品🍮都好平每份餐都好有誠意💕.🌟香煎三文魚扒滑蛋鐵板蓋飯 $89三文魚扒超厚身 好足料皮煎到香脆❣️魚肉鮮嫩 油脂好豐富💘簡單調味已經帶出鮮味滑蛋好滑嫩 呈半熟狀態好似裙擺咁完美包住飯🍚撈飯好正❤️仲有番茄🍅粟米🌽伴碟好豐富🥳.🌟南瓜湯鐵板餐包餐湯南瓜打到好順滑🎃再加少少南瓜粒增添口感仲食到南瓜一絲絲纖維好健康🤩.🌟藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98藍青口好鮮甜鮮嫩多汁有9隻 份量好足👍大蒜香味同白酒忌廉汁好夾成碟意粉好香同好滑順味道濃郁🥳意粉好掛汁 好creamy🍝.🌟紫薯湯 +$6超抵!紫薯湯好濃郁😍飲到一絲絲纖維係出面好少有!.🌟朱古力心太軟配雪糕 +$30係咪全城至抵嘅心太軟🤩🤩外面烤到邊位微脆好香牛油味🧈入面做到澎湃流心效果朱古力味濃郁🍫.🌟抹茶鮮奶🍵 +$12🌟鮮奶咖啡☕️ +$12+$12就有一杯regular size真係超抵!值得一提係飲品可加玉桂/曲奇🍪/棉花糖等配料 都係免費🆓.📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
餐廳係自助形式

真係超抵!
值得一提係飲品可加玉桂/曲奇🍪/棉花糖等配料 都係免費🆓
鮮奶咖啡
抹茶鮮花

📍 Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
南瓜湯
鮮奶咖啡
抹茶鮮花
  • 紫薯湯
  • 綠茶鮮奶
  • 心太軟
2天前 0 瀏覽
呢日陪同事去觀塘買幼兒用品,就同佢去咗呢間工廈人氣餐廳食嘢,聽佢講性價比高又好食。我哋入到去已經差唔多坐滿人,有啲人係要去隔籬坐,之後啲人仲絡繹不絕咁嚟!呢個有個自助餐具區,木系裝修,乾淨企理。新鮮雜菌配松露忌廉意大利飯:新鮮的雜菌增添了豐富的口感和香氣,與松露忌廉的濃郁味道完美融合。每一口都能感受到菌菇的脆嫩和松露的獨特風味,令人回味無窮。而意大利飯的口感則柔軟細緻,與菌菇的口感形成了絕佳的對比。照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯:鰻魚的照燒醬汁賦予了這道菜獨特的甜味和濃郁的口感,與滑蛋的柔軟口感完美結合。鐵板拌飯的炒香味道使得每一口都充滿了滿滿的風味。玉桂蘋果烤批配雪糕:蘋果的酸甜和玉桂的香氣完美融合,烤批的酥脆質地為整道甜點增添了層次感,每一口都能感受到蘋果的清新和肉桂的溫暖,而雪糕則為整道甜點增添了一絲清涼感,令人回味無窮。熱情果梳打:熱情果帶來了豐富的酸甜味道,清涼又解渴。

新鮮雜菌配松露忌廉意大利飯:

照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯:

玉桂蘋果烤批配雪糕:

熱情果梳打:
熱情果帶來了豐富的酸甜味道,清涼又解渴。
照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯
新鮮雜菌配松露忌廉意大利飯
玉桂蘋果烤批配雪糕
熱情果梳打
3天前 0 瀏覽
呢日大大學完跆拳道,就同咗佢去附近嘅成對工業大廈搵食,今次上2樓,去咗呢間Cafe。真係估唔到,呢度人頭湧湧,仲要排隊。入到嚟裝修簡約企理,有個自助斟水餐具區。 瘋狂芝士日本飛驒牛肉漢堡: 飛驒牛肉的非常厚,質地非常嫩滑,口感極佳。牛肉本身帶有濃郁的肉香,搭配芝士的鮮美融化在一起。廚師比嘅芝士絕不手軟,好似瀑布咁用溶化響個包度,打卡一流。🤭呢款漢堡有創意又好味,係不容錯過的選擇。 新鮮白菌配雞肉忌廉汁意粉: 白菌的散發出濃郁的香氣,並在口中釋放出濃郁的味道。雞肉與忌廉汁的組合非常出色,忌廉的豐潤口感與雞肉的嫩滑質地完美融合。意粉本身煮得恰到好處,保持了一定的彈性,令人回味無窮。 南瓜湯: 湯的質地非常綿密,口感滑順。南瓜的自然甜味在湯中得到了很好的平衡,不會顯得太甜膩,帶來了溫暖和舒適的感覺。 紫薯湯: 紫薯湯呈現出美麗的紫色。湯的質地順滑細膩,加上紫薯的天然甜味,口感非常好,美味又健康湯。

南瓜湯:

紫薯湯:
好少見咁高質又抵食小店,叫兩個餐連嘢飲人均都不過係$100~超鍾意佢哋個卡邦尼蝴蝶粉同雪糕咖啡,super creamy 兼掛汁得嚟啲粉仲好煙韌,雪糕咖啡呢種經典意式甜品加咗手指餅配搭原來有啲似tiramisu牛油果沙律用料豪不吝嗇,三文魚仲煎得好好,有勁豐富嘅油香叫埋雞翼都係每人加多$20左右~PS 態度好好,仲要無加一添,咁正嘅小店要大大力支持😆#三文魚柳牛油果無花果藜麥沙律配黑醋汁#煙肉卡邦尼蝴蝶粉#紫薯鮮奶#affogato

牛油果沙律用料豪不吝嗇,三文魚仲煎得好好,有勁豐富嘅油香

叫埋雞翼都係每人加多$20左右~

PS 態度好好,仲要無加一添,咁正嘅小店要大大力支持😆

#三文魚柳牛油果無花果藜麥沙律配黑醋汁
  • Affogato Al caffe
  • 煙肉卡邦尼蝴蝶粉
  • 紫薯鮮奶
2024-04-27 7 瀏覽
今日同家姐去左觀塘嘅樓上cafe chill下食lunch😋就黎左呢間bubble tree 🫧🌳*****🐠🍳香煎三文魚扒滑蛋蓋鐵板拌飯(滑蛋加倍、加大啡菇) $116🍅贈送餐湯 - 番茄甘筍湯🍹凍檸檬茶家姐食呢個蓋飯超大份😍滑蛋超吸引,仲有大大塊煎得好靚嘅三文魚扒,有健康又好味😋🍄‍🟫🐔大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 $100🎃南瓜湯🥑🥗田園素菜沙律配牛油果🍵抹茶鮮奶咖啡我叫左呢個risotto都好正🥰鍾意食南瓜嘅人要試下!🎃仲有啡菇同雞肉添,口感豐富呀🍗!*****

*****

🍵抹茶鮮奶咖啡

*****
2024-04-15
2024-04-25 0 瀏覽
觀塘工廈真係越嚟越多正嘢食,今次就去咗間朋友介紹嘅cafe,夜晚去到爆晒場以為無位,原來斜對面仲有個鋪位係佢哋新加嘅日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89滑蛋蓋飯上面鋪上爽塊飛驒牛漢堡,賣相就一流,味道亦無令人失望,漢堡扒咬落鬆軟多汁,滑蛋蛋汁撈埋飯一齊食非常之夾。田園素菜配蕃茄濃汁意粉 $62另一款就揀咗呢個素菜意粉,無咗香濃嘅肉味但就有鮮甜嘅田園素菜,醬汁用咗好濃郁嘅番茄汁,口味酸酸甜甜咁加上爽口素菜十分開胃。朱古力心太軟配雪糕暖笠笠嘅朱古力心太軟配合雪糕同忌廉一齊食真係好正,一凍一熱好夾甜度又啱啱好。紐約芝士蛋糕配雪糕另一款就有雪糕配上紐約芝士蛋糕,芝士味道十分之香濃,軟硬適中唔會太冧,口感唔錯。百香果梳打 原粒百香果加入梳打水,本來口味平淡嘅梳打水即刻充滿香甜味道,爽度十足。Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 $89

田園素菜配蕃茄濃汁意粉 $62

紐約芝士蛋糕配雪糕

百香果梳打

Bubble Tree (成業工業大廈) (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2024-04-21 59 瀏覽
女女最鍾意同媽媽去撐枱腳,小朋友最鍾意食西餐,今次就帶咗佢去觀塘嘅 Bubble Tree食午餐,食完順便去附近公園玩☺️.餐廳細細,但係食物種類一啲都唔少,女女好想食佢最出名嘅鰻魚飯,但女女就想食意粉同All Day Breakfast 🍳 最後當然都係呀女話事😂All Day Breakfast呢個All Day Breakfast都好大份,炒蛋好香滑,腸仔同煙肉都煎到好香口,大啡菇好厚實,牛角包夠晒牛油味,沙律清新。藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉藍青口非常新鮮,肉質彈牙,意粉軟硬度適中,白酒忌廉汁非常香濃,帶有海鮮嘅味道,忌廉汁份量非常足夠,意粉唔會好乾。另外仲叫咗鮮奶咖啡同埋朱古力,餐廳都好用心拉咗個心心❤️下次一定要同爸爸嚟試埋佢哋最多人推薦嘅鰻魚飯🤤

All Day Breakfast

藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉

另外仲叫咗鮮奶咖啡同埋朱古力,餐廳都好用心拉咗個心心❤️

下次一定要同爸爸嚟試埋佢哋最多人推薦嘅鰻魚飯🤤
  • 藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉
2024-04-19 66 瀏覽
▫️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配炸薯條及沙律🍔 ($98)👉🏻個包烘到外脆內軟,有牛油香,飛驒牛漢堡牛味濃郁,肉質細膩,配料仲有超厚芝士、洋蔥圈、生菜同蕃茄😋薯條炸得好酥脆🤗⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️軟殼蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁雜海鮮意粉🍝($108)👉🏻意粉沾滿香辣汁,好開胃,軟殼蟹炸得超級脆,口感甘香,加埋海鮮粒同蟹籽,非常豐富⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️雪糕窩夫🧇(套餐+$30)👉🏻窩夫即叫即整夠哂熱辣辣,雲呢拿雪糕味道濃郁唔會太甜,面頭仲有朱古力同焦糖醬,非常惹味⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️南瓜湯🎃(套餐+$6) 👉🏻 南瓜忌廉湯味道濃郁,質地幼滑⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:7/10.平圴消費:~$125
▫️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配炸薯條及沙律🍔
($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️軟殼蟹、蟹籽、香辣蕃茄汁雜海鮮意粉🍝($108)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️雪糕窩夫🧇(套餐+$30)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️南瓜湯🎃(套餐+$6)
👉🏻 南瓜忌廉湯味道濃郁,質地幼滑

——————
評分:7/10
平圴消費:~$125

2024-04-15 56 瀏覽
🌟今日朋友帶我觀塘食lunch, 成業工業大廈2樓Bubble Tree午餐座無虛席,等咗5分鐘先有位,身體選擇好多, 價錢公道又合理,難怪咁多人嚟食。***** ***** ***** ***** ***** ***** All day breakfast 🥗法蘭克福腸煙肉炒蛋,大啡菇,薯仔沙律、牛角包、牛油果勁豐富,食材新鮮。吉列豬扒大啡菇滑蛋蓋鐵板拌飯 🍚一上檯香氣撲鼻,豬扒軟腍又入味。雪糕窩夫 🍦🧇飯後甜品雪糕軟滑,窩夫外脆內軟,同雪糕味道好夾。最後嘆埋Cappuccino & Latte超香滑☕️☕️整體來說,下次經過都會再嚟,仲有隔離檯的三文魚鐵板都好想食。

All day breakfast 🥗

吉列豬扒大啡菇滑蛋蓋鐵板拌飯 🍚
一上檯香氣撲鼻,豬扒軟腍又入味。

雪糕窩夫 🍦🧇
飯後甜品雪糕軟滑,窩夫外脆內軟,同雪糕味道好夾。

最後嘆埋Cappuccino & Latte超香滑☕️☕️

2024-04-12 56 瀏覽
性價比超高!觀塘隱世西餐廳🥰 食物好味又有特色,質素高~餐廳人流多 好受歡迎,店員親切友善🥰 好適合朋友聚會🥂 二人晚市消費💰 $240🍽️ 包括兩款主菜、一碗湯、兩份甜品及兩杯飲品蕃茄甘筍湯🍅 $Free酸酸甜甜,好開胃😋照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯🐟 $108必食蛋包飯!原條燒鰻魚 超吸引😍照燒醬汁帶有甜味和微咸味,非常惹味!鰻魚肉質鮮嫩多汁配上滑蛋口感一流🤤煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉🍝 $62推薦!簡單又美味的意粉😋 煙肉的鹹香味與白菌的鮮美相互搭配,卡邦尼醬香滑,好Creamy~朱古力心太軟配雪糕🍫 +$32內部是溶化的巧克力醬,搭配冰凍的雪糕,口感味道豐富雪糕窩夫🧇 +$32窩夫的外層酥脆,內部鬆軟,加上冰凍的雪糕,好好味😋😋🥰熱檸檬水🍋

二人晚市消費💰 $240
🍽️ 包括兩款主菜、一碗湯、兩份甜品及兩杯飲品

蕃茄甘筍湯🍅 $Free
酸酸甜甜,好開胃😋

照燒鰻魚滑蛋蓋鐵板拌飯🐟 $108

煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉🍝 $62

朱古力心太軟配雪糕🍫 +$32
內部是溶化的巧克力醬,搭配冰凍的雪糕,口感味道豐富

雪糕窩夫🧇 +$32
窩夫的外層酥脆,內部鬆軟,加上冰凍的雪糕,好好味😋😋🥰

熱檸檬水🍋
2024-04-12 51 瀏覽
今日想食crepe(可麗餅),但偏偏唔去ODelice,去觀塘成業街食”Bubble Tree”。其實成業街嘅餐廳 (包括成業/成運大廈)一向換完又換,但呢間Bubble Tree就係長春樹。佢最出名嘅漢堡扒蛋包飯,有幾種和牛可以揀。食落油脂感強,有啲似Pepper Lunch,其實係唔錯嘅,仲未計佢只係收茶記嘅價錢。Crepe幾清新,冇特登做太多調味,香港人可能會覺得太過清。個人最不滿反而係啲甜品。30蚊心太軟或waffle連雪糕表面上價錢無敵,但食落口粉感好強,心太軟十足買現成返嚟叮嗰啲。Waffle都係,甚至唔及街上買到嗰啲。由於唔收加一,佢一般嘅服務,我接受到,雖然佢成日同隔籬枱搞錯送嚟嘅嘢食…餐廳嘅定位同定價其實冇問題,我只係覺得係俾啲食評呃咗…

餐廳嘅定位同定價其實冇問題,我只係覺得係俾啲食評呃咗…
2024-03-31
2024-04-07 113 瀏覽
又約左朋友來觀塘Bubble Tree 食飯好彩一早訂左位🌟全場爆滿🫢今日來到勁有彩有live band演出🤝性價比極高👍🏻仲唔需要加一✨每人百零蚊已經食到飽飽~高質西餐。日本飛簷牛漢堡滑蛋蓋鐵板伴飯 ~跟餐湯+飲品~ $89 ~賣相吸引~味道出色😋滑蛋完美覆蓋整個飯~更用用上紅米飯🍚非常健康漢堡厚實~又夠Juicy~配埋醬汁同滑蛋拌飯一流~好好味喔😋~南瓜湯 味道濃郁 非常足料~蘋果茶 果茶味香 飲落仲有蘋果粒🍎正。💯手打雙重牛肉漢堡 $95手打牛漢堡煎到香脆😗能鎖住肉汁配埋芝士🧀超級惹味跟餐仲有即炸薯條🍟好正Bubble Tree 📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
又約左朋友來觀塘Bubble Tree 食飯
好彩一早訂左位🌟全場爆滿🫢

今日來到勁有彩有live band演出

🤝性價比極高👍🏻仲唔需要加一✨
每人百零蚊已經食到飽飽~高質西餐

。日本飛簷牛漢堡滑蛋蓋鐵板伴飯

~跟餐湯+飲品~ $89
~賣相吸引~味道出色😋

滑蛋完美覆蓋整個飯~
更用用上紅米飯🍚非常健康

跟餐仲有即炸薯條🍟好正

Bubble Tree
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
2024-04-05 85 瀏覽
今日嚟咗觀塘,呢間位於觀塘成業工業大廈嘅Bubble Tree!地點近地鐵站唔難搵,係繁忙時間入到嚟有機會要等位~我哋今次就好好彩,入到嚟全場滿座單咁啱有位!-我地叫左一個意粉一個risotto做主食!🍽️ 芝士蕃茄肉醬燴意大利飯汁調得好好,意大利飯粒粒有咬口,肉醬同意大利飯加埋芝士配搭好好,肉醬好入味,整體唔錯!🍽️蟹籽•蘆筍•煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉煙三文魚攤開之後幾大塊,蟹籽夾埋意粉食口感好好,有橄欖油同蒜香味👍🏻🍽️芝士蛋糕口感棉密,芝士味幾濃,甜度適中🫶🏻🍽️心太軟雲呢拿雪糕幾好食,好smooth,襯朱古力心太軟十分好,朱古力味好濃
今日嚟咗觀塘,
呢間位於觀塘成業工業大廈嘅Bubble Tree!
地點近地鐵站唔難搵,
係繁忙時間入到嚟有機會要等位~
我哋今次就好好彩,
入到嚟全場滿座單咁啱有位!
我地叫左一個意粉一個risotto做主食!

🍽️ 芝士蕃茄肉醬燴意大利飯
汁調得好好,
意大利飯粒粒有咬口,
肉醬同意大利飯加埋芝士配搭好好,
肉醬好入味,
整體唔錯!

🍽️蟹籽•蘆筍•煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉
煙三文魚攤開之後幾大塊,
蟹籽夾埋意粉食口感好好,
有橄欖油同蒜香味👍🏻

🍽️芝士蛋糕
口感棉密,
芝士味幾濃,
甜度適中🫶🏻

🍽️心太軟
雲呢拿雪糕幾好食,
好smooth,
襯朱古力心太軟十分好,
朱古力味好濃
今天去到觀塘既Bubble Tree 呢間餐廳人流極高 好彩有book到位咋🙈 雖然唔算好大 但座位唔會覺得好逼 坐得都幾舒服😳 而且餐廳仲有免費wifi提供 擔心客人係工業大廈收得唔清楚👍🏻👍🏻 可以用手機落單然黎出去比錢好方便😍南瓜湯🎃紫薯湯🍠味道清新 唔會太濃郁 好易入口🙊墨汁包多士🥖外脆內軟 係蒜蓉包既味道 加左墨汁變左黑蚊蚊好搞笑😆韓式辣汁海鮮意大利麵配煙三文魚🍝海鮮有蜆同魷魚 意大利麵煮得岩岩好 上面放左一圍煙三文魚 而韓式辣汁好獨特又惹味 令我一啖接一啖咁食 好足料 完全可以一啖海鮮/煙三文魚 一啖意大利麵😋照燒鰻魚滑蛋鐵板拌飯🍛鰻魚愛好者見到鰻魚緊係唔放過啦 鰻魚好大條 而且多汁 拌飯用左健康紅米👍🏻 滑蛋與飯粒完美結合 一羮就裝哂3樣野 口感豐富🥰🥰朱古力鮮奶🥛額外加左啲曲奇碎碎 上面仲有拉花🌸朱古力心太軟🍫我的最愛甜品 擺盤做到好靚 上面有朱古力雪糕同cream🍦 朱古力味好濃 不過流心唔多🫣

南瓜湯🎃紫薯湯🍠
味道清新 唔會太濃郁 好易入口🙊