2021-12-10 1041 瀏覽
石門咁多良心小店中都算係有質素嘅西餐廳,其實之前都嚟過lunch, 隻燒雞都唔錯,今次嚟試埋個癲拿~~牛油果蝦意粉:牛油果🥑可能已經溶晒,不過意粉煮到剛剛好,唔差~紅酒燉豬手:呢個有驚喜,估唔到咁大份,仲幫你切好晒時又保留到肉汁。望落好似好肥好厚皮,但食落唔騷之餘仲好爽,肉質好軟熟,而且最suprise 係底層有黑松露薯蓉,超滑又好食💛另外+$28叫咗洋蔥湯,湯面浸咗塊芝士多士,吸收晒個湯,好特別,個湯仲好多洋蔥好正~另外又+$28叫咗杯「晨曦之旅」花茶,酸酸地,食完豬手飲返杯好解膩👍👍

2021-11-13
2021-11-18 598 瀏覽
來過呢度食過幾次, 今次係親戚生日, 揀左再過來食,  坐低無耐先來兩個炸物, 炸洋蔥圈, 炸薯條, 兩樣都係新鮮材料即炸, 所以咬落絕對唔會乾身, 而且係食到洋蔥同薯仔味 ! 然後再來一客豬仔脾, 豬仔脾肉好滑好入味, 跟住係好清甜既藜麥鮮果沙律, 再上就係火雞肉, 一 D 都唔 , 好爽好滑, 之後係海鮮意大利飯, 燒羊架, 燒牛柳, Pizza , 最後係燒日本西冷牛扒 燒羊架同燒牛扒, 牛柳都係非常香口, 加上係炭燒既香味, 完全無法抗拒, 海鮮意大利飯好夠海鮮味, 又唔會覺得好, 另外要一提係呢度入左隻澳洲生啤, 呢日唔記得影低佢, 味道清新易入口, 唔會太濃, 但酒味好夠, 喜歡生啤既可以試一試
來過呢度食過幾次, 今次係親戚生日, 揀左再過來食,  坐低無耐先來兩個炸物, 炸洋蔥圈, 炸薯條, 兩樣都係新鮮材料即炸, 所以咬落絕對唔會乾身, 而且係食到洋蔥同薯仔味 ! 然後再來一客豬仔脾, 豬仔脾肉好滑好入味, 跟住係好清甜既藜麥鮮果沙律, 再上就係火雞肉, 一 D 都唔 [鞋], 好爽好滑, 之後係海鮮意大利飯, 燒羊架, 燒牛柳, Pizza , 最後係燒日本西冷牛扒
燒羊架同燒牛扒, 牛柳都係非常香口, 加上係炭燒既香味, 完全無法抗拒, 海鮮意大利飯好夠海鮮味, 又唔會覺得好[溜], 另外要一提係呢度入左隻澳洲生啤, 呢日唔記得影低佢, 味道清新易入口, 唔會太濃, 但酒味好夠, 喜歡生啤既可以試一試
2021-11-06
生日
2021-10-24 663 瀏覽
是日試吓同朋友嚟食lunch朋友介紹話想試好耐 咁就一齊嚟食啦餐湯係蘑菇湯 已經好驚喜有咬口 唔會得水份好鍾意好夠香好足料沙律係驚喜在有藜麥熱情果醬酸酸甜甜呢份沙律菜嘅配搭好特別有好多水果喺裏面令到本身應該係有草青味嘅沙律菜變得香甜最開心係食到呢隻意粉真係好想知佢咩名堂野菌唔多講 本身就好鍾意食菇嘅我表示好滿意其實仲有兩杯餐飲 我同朋友都叫咗西柚汁西柚都好新鮮又唔會太酸總括嚟講 喺石門想搵間西餐廳我都係會推介大家不妨試吓
是日試吓同朋友嚟食lunch

總括嚟講 喺石門想搵間西餐廳
我都係會推介
大家不妨試吓
2021-10-16 456 瀏覽
晚市星期六唔洗等位。試一試。環境 其實都坐得舒服 服務ok無dinner set 單叫以後再加錢至有飲品碟豆花比目魚意大利飯 飯顏色係靚 但係比目魚勁細件 無落鹽 味道真係一般Yellow 芒果雞肉沙律 啲菜真係好唔新鮮👎🏻牛油果大蝦扁意粉 面上碟的確係綠色但無一件件牛油果可以食 味道一般 唔會添Parma ham pizza 勁唔得 落枱個焗盤唔熱 只有微温 一樣 菜唔新鮮 總之 食一次可以 將來有特價都唔會想食多次 啲野唔新鮮 主菜細份 唔好食
晚市星期六唔洗等位。試一試。
環境 其實都坐得舒服
服務ok
無dinner set
單叫以後再加錢至有飲品

Yellow 芒果雞肉沙律 啲菜真係好唔新鮮👎🏻

2021-10-10 394 瀏覽
餐廳的環境很寬敞 感覺舒適 燈光光猛訂了桌 不過石能是平日 不是很多人和朋友二人點了一份蘑菇湯、飯和豬手湯是糊狀的 聞起來有很香的蘑菇味有配上一份牛油和軟餐包蝶豆花令飯有一種微酸的味道飯的顏色看起來是藍紫色的 天然的染色~上面的比目魚魚皮煎得十分香脆而魚肉滑溜 吃到魚油香~豬手的份量超大 餐廳已經代為起肉👍🏻能吃到豬手的膠質黏感 淡淡肉唯一有點不足的是這豬手的脂肪好像是太多不過其實可以只吃肉的部分 😂😂😂隨各人喜好
餐廳的環境很寬敞 感覺舒適 燈光光猛
訂了桌 不過石能是平日 不是很多人
和朋友二人點了一份蘑菇湯、飯和豬手

湯是糊狀的 聞起來有很香的蘑菇味
有配上一份牛油和軟餐包

蝶豆花令飯有一種微酸的味道
飯的顏色看起來是藍紫色的 天然的染色~
上面的比目魚魚皮煎得十分香脆
而魚肉滑溜 吃到魚油香~

豬手的份量超大 餐廳已經代為起肉👍🏻
能吃到豬手的膠質黏感 淡淡肉
唯一有點不足的是這豬手的脂肪好像是太多
不過其實可以只吃肉的部分 😂😂😂
隨各人喜好
2021-09-26 379 瀏覽
🍝𝑷𝒂𝒑𝒂 ⋄ 𝑺𝒉𝒆𝒌 𝑴𝒖𝒏⋄ 炭燒牛肉芝士漢堡伴松露薯條 $138⋄ 牛油果大蝦意粉 $128⋄ 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘕𝘢𝘤𝘩𝘰𝘴 $68⋄ 荔枝芒果梳打 $48✍︎ 其實挺喜歡簡約的店面設計,侍應態度也不錯,但食物味道卻普通了一點。吃過素年的牛油果意粉後,這家的顯得不夠creamy,吃久了還吃到頗明顯的蔬菜苦味😮‍💨Burger很脆,薯條的松露味也很突出(ง •̀_•́)ง Nachos不過不失啦,但還是我第一次遇到不對胃口的牛油果和蕃茄醬,這家的調味還是第一次吃到,Nachos反而直接單吃更好(`3´)✍︎ 2.5#852fatboycafe#852fatboy在石門
🍝

✍︎ 2.5

#852fatboycafe
#852fatboy在石門
2021-09-04 399 瀏覽
番左一個星期工到左星期六又係約好姊妹傾下計食下野嘅時候啦☺️石門真係好多特色餐廳~今次擇左藍藍白白外牆嘅PaPa 🥰 今次大概係1:00 左右黎到,都唔使排隊~大概7成滿🔸今次試左Papa All Day Breakfast 😋 另外亦有其他沙律或者西式食物~ Set lunch 包括左沙律🥗 / 餐湯~ Main Course 加Drinks 🤩 性價比都算高~ All Day Breakfast 都幾大份, 特別係個牛角包🥐 雖然menu 係寫煎蛋, 但其實可以同職員選擇番要炒蛋🤓 另外有薯餅,茄汁豆,磨菇,煙肉,腸2 條😎 食完breakfast 再慢慢嘆埋咖啡☕️ 真係一個放鬆嘅星期六🤗

Papa  All  Day  Breakfast
2021-09-04
Papa  All  Day  Breakfast
2021-08-31 240 瀏覽
某天平日係石門附近,三點幾都未食Lunch🥶近近地去左京瑞廣場搵食去到見到地下有間裝修得幾靚就入左去🤣呢個時間餐廳只係提供下午茶餐,朋友想食正餐(e.g.意粉)果啲都冇😔下午茶餐大部分選擇都係輕食,唔好諗住可以醫飽個肚不過食物質素都唔錯🤭🥗J. PAPA Salad - PAPA Summer ($68)我就揀左個Papa沙律,叫完兩分鐘已經上枱😂係一早整定左係雪櫃羅出黎望落份量唔多,但食完都夠飽😚🍓沙律包括:蘋果、蜜糖桃、西莓、士多啤梨、藜麥、溫室菠菜 | 熱情果汁沙律都好豐富,有好多唔同生果,食落好清新👍我都係第一次食熱情果汁既沙律,甜甜地又幾好食😆🥤飲品:岩鹽焦糖朱古力(+$12)跟餐叫左杯朱古力,但冇乜岩鹽焦糖味🍫朱古力味亦唔算濃😣麻麻地🍔L. 迷你炭燒美國安格斯牛肉漢堡配薯條($78)朋友叫左漢堡set,賣相不錯漢堡我就冇試,但薯條就做得唔錯👍有黑松露味,而且炸得香脆😍☕飲品:咖啡奶昔(+$28)奶昔味道有啲怪,咖啡味好濃但同奶昔格格不入,不推介🤧
某天平日係石門附近,三點幾都未食Lunch🥶
近近地去左京瑞廣場搵食
去到見到地下有間裝修得幾靚就入左去🤣
下午茶餐大部分選擇都係輕食,唔好諗住可以醫飽個肚
不過食物質素都唔錯🤭

我就揀左個Papa沙律,叫完兩分鐘已經上枱😂
係一早整定左係雪櫃羅出黎
望落份量唔多,但食完都夠飽😚
🍓沙律包括:
蘋果、蜜糖桃、西莓、士多啤梨、藜麥、溫室菠菜 | 熱情果汁
沙律都好豐富,有好多唔同生果,食落好清新👍
我都係第一次食熱情果汁既沙律,甜甜地又幾好食😆
PAPA Salad - PAPA Summer

🥤飲品:岩鹽焦糖朱古力(+$12)
跟餐叫左杯朱古力,但冇乜岩鹽焦糖味🍫
朱古力味亦唔算濃😣
麻麻地

🍔L. 迷你炭燒美國安格斯牛肉漢堡配薯條($78)
朋友叫左漢堡set,賣相不錯
漢堡我就冇試,但薯條就做得唔錯👍
有黑松露味,而且炸得香脆😍

☕飲品:咖啡奶昔(+$28)
奶昔味道有啲怪,咖啡味好濃
但同奶昔格格不入,不推介🤧
2021-08-23
2021-08-25 424 瀏覽
見這間店的餐牌有好多沙律食,之前在這附近其實都想試下,又想食下意粉,睇睇Menu都可以揀到幾樣嘢食,就諗住會唔會多一間可以變飯堂的食肆,結果...1) 點左安格斯漢堡,啲牛肉好鬆散,又無牛味,$148 又唔包飲品2)點左鵝肝西班牙飯,啲飯太生硬,又太濕。3)點左蝦手工意粉,意粉還可以,但蝦就完全冇味。4)這間餐廳的食物完全唔適合我,或者係我唔識欣賞。 埋單500左右,星期六晚七點幾,居然坐得四成滿,唔通平日個廚師放假,假日個廚師搞唔掂?我諗都唔使再來幫襯。

2)點左鵝肝西班牙飯,啲飯太生硬,又太濕。
3)點左蝦手工意粉,意粉還可以,但蝦就完全冇味。
4)這間餐廳的食物完全唔適合我,或者係我唔識欣賞。

2021-08-21
2021-08-15 232 瀏覽
態度極差,冷氣開到16度,要求較細和調位就好像是顧客嘅錯。餐牌平平庸庸,普通貨色,但收中高檔價錢而且十分艱食。所有服務和食物質素不應收取這樣嘅價錢。絕對不值這個價錢。服務員態度惡劣,不會再光顧!

2021-08-15
2021-08-02 422 瀏覽
送咗小朋友學嘢諗住自己食個tea,個陣2:50pm,見到門口寫3:00營業,但我望入去見到有幾枱客同有d侍應企喺到諗住入去問下。一打開門有個女侍應衝過黎態度勁差話:3點開喎,你睇唔到咩?咁嘅態度唔會想幫襯你哋
咁嘅態度唔會想幫襯你哋

2021-08-02
星期日諗住帶小朋友去試新嘢,周圍都要等位,見到呢間唔使等,本來都有啲擔心,但見佢門面裝修都ok, 諗住試吓啦。order嘅時候,因為未諗到食乜, order咗一份all day breakfast, 侍應即時話有最低消費,每位$80,我小朋友三歲,我多口問句「小朋友計唔針?」個侍應竟然話計!呢個policy, 擺明係叫一家大細嘅唔好嚟!講真,間餐廳無論食物、環境、價錢都一般,如果唔係有呢個policy, 我諗勉強可以生存。呢間咩餐廳咁巴閉,每人最低消費$80,仲要三歲小朋友都計? “No next time!”
呢間咩餐廳咁巴閉,每人最低消費$80,仲要三歲小朋友都計?
“No next time!”
  • 蘑菇湯
2021-07-10 308 瀏覽
服務態度差,晚市留左名喺門口坐低等,等咗半個鐘都冇人帶入座,職員完全冇咗回事,然後招待啲遲嚟嘅Walk in先入座。浪費時間白等,職員完全不解釋為何這樣安排,態度不負責任,讓人極之失望。
2021-07-10
2021-06-30 675 瀏覽
原來石門都有幾多正野食😋今晚去了找PAPA, 一間闊落,坐得幾舒服的西餐廳 🍽今晚點了: Papa Caesar Salad with smoked Salmon 🥗 $78+15酥炸洋蔥圈🧅 $68明太子扁意粉伴北海道帶子🍝 $118炭燒日本熊本西冷牛扒配紅酒燒汁 🥩🍴$208追加飲品:Austria Stiegl draft beer 🍺 $48Mixed Berries Yogurt Soda🍹$36有驚喜😍 每一樣都好好食🤤食得出廚師係有悉心烹調,味道剛好,不會太咸!物有所值👍🏻 (其實以西餐來講個價錢都唔算貴) 好食過D連鎖店😎
原來石門都有幾多正野食😋

今晚去了找PAPA, 一間闊落,坐得幾舒服的西餐廳 🍽

今晚點了:

酥炸洋蔥圈🧅 $68

明太子扁意粉伴北海道帶子🍝 $118

炭燒日本熊本西冷牛扒配紅酒燒汁 🥩🍴$208

追加飲品:

Mixed Berries Yogurt Soda🍹$36

有驚喜😍 每一樣都好好食🤤
餐廳位於石門站,是食肆的聚集點!裝修以粉藍色為主調,吸引不少客人,環境舒適,平日經常坐無虛席,但價格上有少少偏高!食物方面選擇也和一般西餐差不多。餐湯- 菠菜磨菇湯湯裡有薯仔粒,菠菜和磨菇味好搶味,亦十分飽肚!素食- 黑松露雜菌手工意大利粉黑松露味不足,味道偏菇味、雜菌味,而且十分油膩,碟底會有一層厚厚的油。原本希望午餐食較清淡的食物,而選擇味道簡單的意大利粉。當每一口都充滿了油膩,有點小失望!但手工意大利粉的咬口和口感不錯,彈牙而偏軟身,實在不錯!Latte 奶味香濃豐富,咖啡味相對淡身,第一口會誤會是熱香牛奶🥛。

餐湯- 菠菜磨菇湯

湯裡有薯仔粒,菠菜和磨菇味好搶味,亦十分飽肚!

素食- 黑松露雜菌手工意大利粉

Latte
奶味香濃豐富,咖啡味相對淡身,第一口會誤會是熱香牛奶🥛。