2024-02-03 240 瀏覽
今日經過想叫杯奶昔,去到櫃檯同服務員講有冇奶昔?問咗兩次唔應,只係掛住同自己同事傾偈。真係好似唔憂做咁。結果我決定唔買,呢啲咁嘅服務態度一個仙都唔願意比。我係嚟買嘢食,唔係受氣,呢啲咁嘅服務態度,唔怪得大家都決定上內地消費。
2024-02-03
2023-08-31 664 瀏覽
焙茶朱古力蛋糕/好有驚喜,入面層次好豐富,以焙茶葉最最底層 餅底,雖然薄薄一層,但都已經好濃郁。開頭睇外表以為係好甜嘅朱古力蛋糕,原來係茶味好香,而且朱古力唔太甜又唔苦澀,味道令人眼前一亮,估佢唔到。流心草莓蛋糕/首先睇佢外表,顏色唔會係好假嘅草莓色,亦無個種一般超市買到嘅果醬味道,係自製嘅果醬。蛋糕上有粒迷你馬卡龍,外皮超級鬆脆,唔可以咬開食 要全粒放入口,覺得似蜜瓜味 但唔肯定係咪。切開見到真係有流心😍,無呃我。蛋糕係清新嘅草莓+酸酸甜甜咁,好開胃,係一個食落唔油膩既蛋糕。

焙茶朱古力蛋糕/

流心草莓蛋糕/

切開見到真係有流心😍,無呃我。

2023-08-26
下午茶
2023-08-04 462 瀏覽
煙三文魚蜜糖蛋黃醬香草包煙三文魚超簿簿一片.....也沒有食到蜜糖蛋黃醬的味道.....好彩個包焗得脆脆的.紅火龍果香蕉燕麥奶沙冰很香滑, 香蕉味很重.火龍果配香蕉, 很健康的組合!
煙三文魚蜜糖蛋黃醬香草包
煙三文魚超簿簿一片.....
也沒有食到蜜糖蛋黃醬的味道.....
好彩個包焗得脆脆的.
紅火龍果香蕉燕麥奶沙冰

很香滑, 香蕉味很重.
火龍果配香蕉, 很健康的組合!
2023-07-15
2023-07-13 245 瀏覽
Carla $54Mango, Vanilla Bavarois, Vanilla Sponge外面芒果味有點帶酸, 但配埋裡面的香草味可以中和番, 有點似食布甸感覺. 值得一試.Ophélie $54Lemon Curd, Lemon Mousse, Meringue蛋白霜不會太空氣, 口感很好.但TART底有點淋. 可能拎番屋企時間太長.
Carla $54

外面芒果味有點帶酸, 但配埋裡面的香草味可以中和番,
有點似食布甸感覺. 值得一試.

Ophélie $54
蛋白霜不會太空氣, 口感很好.
但TART底有點淋. 可能拎番屋企時間太長.
2023-05-04 630 瀏覽
乍晚還寒是心境。DSE、IB考試剛過,但大學final exam 及中學期末試尚未到來,稍有餘暇,在鬧市中尋一時的寧靜。來到朗豪坊的agnès b. Café LPG,連日工作仍稍有疲態,因此好喝的咖啡是重點,配上好吃的西餐,會錦上添花。點了兩款意粉,煙三文魚帶子香草忌廉墨汁全蛋麵和蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉,帶子實在有驚喜,厚重感,加上如同食刺身一樣的海洋味,配以輕煎嘅香口,加上不甜膩的忌廉墨魚汁,美味得到強調而整體卻很平衡。而蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉,首先蟹肉份量足夠,而且是鮮甜而沒有腥味(早知吃了另一間的蟹肉有腥臭味),而香辣青醬配風乾番茄的組合令人印象深刻,辣味和酸味互相平衡,不會予人酸或辣得不能接受的感覺。而咖啡我們選的是基本美式和mocha,咖啡豆是平易入口的類別,算是中規中矩。整體而言,是美味且能使人放鬆享受食物的一餐,在學期尾這繁忙艱難的時間,給我們的身心都回復不少。
乍晚還寒是心境。

蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉
2023-04-30
蟹肉風乾番茄香辣青醬扁意粉
2023-04-28 414 瀏覽
lunch time 想食吓cafe food, 又唔想行太遠, 嚟咗朗豪坊呢間agnès b. Café LPG本身以為佢得甜品, 原來都有D輕食同主食, 今次就叫咗「雜燴雞肉法包」加一杯cappuccino,  總共$116, 計埋都唔算貴個法包少少脆, 入面餡都好豐富, 有雞肉煙肉等等, 唯獨覺得個醬酸酸地, 唔太夾杯咖啡就正常味, 幾大杯 以地理位置同味道黎講, 價錢好合理, 應該會再過嚟試吓其他野
杯咖啡就正常味, 幾大杯
特別要講  旺角啲staff  態度又差  叫左杯Latte 同凍檸茶無一杯好飲真心未飲過咁難味既完全無味感覺就係好Hea 沖比你明明都有好多旅客我諗都只係諗住有位坐下 先會入黎不可一不可再未黎過可以唔識黎建議旺角既staff需要再培訓
特別要講

不可一不可再
未黎過可以唔識黎
建議旺角既staff需要再培訓
2023-03-27
在旺角找吃..逛到朗豪坊🙄剛巧經過Agnes b Cafe...櫃面當眼處擺放了個推廣優惠紙牌🤩買一送一🤔被推廣吸引查詢一下🤭服務員哥哥友善有禮😅耐心逐一解答提問...有關優惠包括什麼‘“指定‘’食品餐飲可選擇?🤭餐廳服務都算不錯😯適逢信用卡做優惠🤭套餐"買一送一"👏🏼唔使再揾...一於決定在此晚餐啦😂查看完餐牌...決定了選擇就到cashier落單付款,稍後服務員會送上食品👍🏻先送上主食及飲品🍝🥤真貼心服務💕甜品蛋糕🍰🍧☕️留待用完主餐後才送上😁事實上二人枱太細少,也沒多位置擺放食物😆🤣食物飲品🍝🥤☕🍰🍨賣相及味道都有質素👍🏻😋煙三文魚帶子香草忌廉墨汁全蛋麵🍝味道香濃有驚喜😯 帶子輕煎剛剛好,不會過熟而變韌👏🏼 另一款🍝蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉,有點辣...但味道也不錯😋真係吃到蟹肉😁跟蕃茄絕配🍅兩款意粉都好好味🍝有水準😮掛汁入味,有口嚼感😋💯💢🤨期待著的甜品終於出場了👏🏼😅 另一半至愛的意式甜品😍有雪糕吃🍨很開心🤭一次過滿足了兩種口味☕️自選蛋糕$60以下款式🍰🍰有點失望🙁可能臨近收工,可選擇的款式已不多,感覺不太新鮮🤔蛋糕偏甜😮咁豐富嘅晚餐有pasta+cake+drink,還有另

食物飲品🍝🥤☕🍰🍨賣相及味道都有質素👍🏻😋

蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉

🤨期待著的甜品終於出場了👏🏼😅

Affogato

Lucie & b.bear

咁豐富嘅晚餐有pasta+cake+drink,還有另一半最愛的意大利甜品"Affogato"可選擇😍二人吃得飽飽又滿足都只係二百幾😁實在是超值👍🏻💯💢有驚喜💫

原來這優惠8月份已開始了,可惜發現得太遲🤦🏻‍♀️🤦‍♂️如早些發現可有多些時間...再來吃多幾次😆🤣🤣
用餐優惠
信用卡優惠
蟹肉風乾蕃茄香辣青醬扁意粉
Affogato
2022-11-14 552 瀏覽
受疫情打擊,各行各業,尤其是飲食業都想盡辦法努力吸客,但這間真的有夠怪的,完全生意唔憂做唔想做的模樣,店舖收八點半,未夠八點已經不接單,本人"有幸"是最後一個落單叫咖啡,但已經被禁止落單叫食品了,後面的幾個顧客更加無情地被勸退,無趣地離開。星期六 旺角 八點半關門 提前趕客What a joke !莫以為"有幸"落到單叫兩杯咖啡係好事,咖啡冲好了,完全不给奶也不給糖,因為已經完全收起了,問店員拿也就黑面對著你,亦沒有說明咖啡是何種口味!! (因當晚分別叫了兩杯不同味道的)有這樣的倒米員工,加上咖啡也不是特別好飲,跟老麥的無分別,以後也不用再來吧。

星期六 旺角 八點半關門 提前趕客

What a joke !

2022-11-12
2022-10-31 385 瀏覽
#CheeseCake 👅8.5/10 $290 4寸🍰呢一隻蛋糕食落去係超級重芝士味,🧀啱晒好鍾意食重芝士味朋友仔。✨質地係比較實淨癡New York cheese cake,口感都算滑。💕蛋糕上面有唔同嘅生果,🍒大多數都係莓類,加埋蛋糕一齊食可以冇咁漏。🧈餅底就冇乜特別,會有少少嘅麵粉香味同埋牛油香。.😋雖然蛋糕剩係得四吋,但係因為真係好重芝士味同埋幾實淨,🤣所以食唔到好多。🐷呢個份量我哋五個人share都叫做啱啱好,食完飯食唔太多亦唔太少。🧀平日食芝士蛋糕最驚就係食落去好漏但係又冇乜芝士香味,🫶🏻但係佢嘅芝士蛋糕就完全冇呢個問題,比我想像中更加好味。✌🏻.味道👅:8.5/10賣相👀:8/10扺食💰:7/10.

#CheeseCake 👅8.5/10 $290 4寸

味道👅:8.5/10
賣相👀:8/10
扺食💰:7/10
2022-10-20 363 瀏覽
今日去旺角行得有點攰,經過Agnes b Cafe决定食下cake抖下Matcha 抹茶栗子蛋糕,蛋糕口感好軟熟,有淡淡的抹茶味而栗子味味道較為突出,感覺也比較甜一點,再飲下咖啡,剛好中和一下法式檸檬撻造型相當吸引,一團一團蛋白,食落有清香檸檬味,配上☕,好享受

感覺也比較甜一點,再飲下咖啡,剛好中和一下

2022-07-31 624 瀏覽
Agnes B 嘅咖啡☕️同dessert🍰就食過,雪糕就真係未試過喇。今次用優惠換到一盒小雪糕🍦,不過可能時間有啲晏,去到只係得榛子口味,唔想為個優惠再行一次,就試吓啦😂😂😂沒有期望反而有驚喜🤩🍦雪糕盒仔精緻有格調。榛子味道好明顯,唔太人工味道,好香但唔會太過強烈,亦唔會太過甜 (因為好多時候食物或都飲品加入hazelnuts ,就即係等於會好甜🙈),而且雪糕係好滑,令你一口接一口😍😍😍

沒有期望反而有驚喜🤩

2022-07-27 445 瀏覽
星期六,又是揾美食既時候啦,去到朗豪坊,非常熱鬧,走進café ,飲杯咖啡,吃件蛋糕先😋😋蛋糕櫃的蛋糕,非常吸引,件件都好吸引,真係好難選擇呀。點了兩杯咖啡。再點了一件蛋糕。1~b.beear 蛋糕,賣相100分,造型可愛活潑,蛋糕入面有濃濃的朱古力香味,但又不會太甜,朱古力幼滑,好好味呀😊2~美式咖啡,夏天太熱啦,飲杯凍咖啡,透心涼。咖啡味道是偏酸的,看個人喜好吧,整體是好飲的。3~玫瑰花牛奶咖啡,奶味非常濃,帶有淡淡玫瑰花香,咖啡味道還可以吧!最出色都是小熊蛋糕。
蛋糕櫃的蛋糕,非常吸引,件件都好吸引,真係好難選擇呀。
點了兩杯咖啡。再點了一件蛋糕。
最出色都是小熊蛋糕。
2022-07-18 380 瀏覽
俾dinner menu 既黑松露芝士翠玉瓜生酮麵吸引咗,職員好有禮,落單時有講清楚係翠玉瓜絲。不過,黎到第一個感覺係.. 個意粉咁扁既好似薄餅食落其實唔係好食到麵既口感(唔係太清楚佢用咗咩代替麵條),只係食到好重既蛋同菇味。可能因為冇澱粉啦,食完唔係太飽。沙津菜就好食既,但醬好似係平時食既caesar醬,唔知算唔算破酮?

不過,黎到第一個感覺係.. 個意粉咁扁既
好似薄餅

2022-05-20 433 瀏覽
第一次食呢度啲蛋糕🎂價錢係唔平 但都幾好食唔錯芝士蛋糕上面有隻agnesb嘅熊仔‍朱古力🍫超級可愛!芝士蛋糕都幾特別 中間係包住海綿蛋糕 口感幾鬆軟 蛋味仲幾濃💕芝士蛋糕嘅口感就好軟滑creamy 芝士味都夠濃 食落酸酸甜甜 一啲都唔漏 餅底都好脆好鬆化
第一次食呢度啲蛋糕🎂價錢係唔平 但都幾好食唔錯