2024-04-15 19 瀏覽
由手機落order 打算叫set,但手機落order按唔到,咁就叫左位侍應(女)過泥幫手落單。問左句手機見唔到有set, 可否幫手睇睇? 「佢話有set 但冇就冇,啲野自己手機睇番啦! 」文字睇落去可能冇乜野,但當下個顧客感受好差。 顧客都係有野唔明先舉手問,宜家變左錯了? 仲要受氣?!有諗過即走 但泥左前菜 食左幾啖 帶住兩老 唔係太方便。但公平講句 野食就normal,不過不失 但顧客感受非常差,唔會再泥!多謝長髮略胖的女侍應

有諗過即走 但泥左前菜 食左幾啖 帶住兩老 唔係太方便。
元朗Yoho mall有xo三十週年嘅期間限定店,我即刻仆到咁去😂同xo影完相,就去咗呢度吃個快飯🤗🔸芝士炒年糕伴拉麵(💰68)(5/10)我食呢個係為咗食年糕,但佢啲年糕勁軟勁淋🤨拉麵同整體味道係無問題的。不過我最鐘意食嘅年糕佢煮到咁,真係唔多掂。🔸炸雞達人(💰88)(8/10)呢個炸雞有七款味道: 甜辣、芝士、蒜香醬油、咖喱、大蔥、奶油、芥末。全部味道都不錯,特別喜歡咖喱味。炸雞炸得皮脆肉嫩,都幾大舊,啖啖肉。中間仲有少少沙律菜🥗每個午市套餐都配飲品,不過大家都係飲返汽水嗰啲正常嘢啦,杯凍咖啡好稀😑凍檸茶都無茶味🫣Overall評分: 7/10

🔸芝士炒年糕伴拉麵(💰68)(5/10)

🔸炸雞達人(💰88)(8/10)

Overall評分: 7/10
2023-04-05 219 瀏覽
第一次寫食評,除非非常好,不然就非差差,貴店屬於後者,一路都想試呢間嘢,今日放假決定試2人套餐紅蟹海鮮鍋,因從蟹腳開始食用,最尾打開個蓋。裡面全黑的。完全能使用。叫來工作人員貌似經理,我問佢呢個係咪壞咗佢冇答我。佢話冇辦法呢批都係咁嘅質素,我話咁你都知道有這些問題,就唔好推出嚟俾客點啦。一句抱歉說話都冇😅跟住就走咗不了了之。冇晒心情買單走人。同自己講冇下次。以為就此結束。店舖到屋企十分鐘路程,就開始了,兩個人同時屙都冇晒力。
2023-03-01 253 瀏覽
韓國過江龍炸雞專門店NeNe Chicken (形點)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今次黎到NeNe Chicken位於元朗既分店試下佢地新出既雙重滋味炸雞(煙燻紅寶石辣醬炸雞 x 避風塘炸雞(無骨))配香濃車打芝士醬($198) 紅蟹海鮮魚糕鍋 ($188),飲品方面選擇了乳酪特飲愛文芒果($48),Nene Soda blue ocean ($38)~~~推介新出的雙重滋味炸雞,份量充足,2-3人份量,煙燻紅寶石辣醬味很惹味,無骨雞淡淡肉,但辣醬相對比較辣(唔食得辣不建議哈哈),避風塘味超級香 (係小編最愛既味道)~~另外紅蟹海鮮魚糕鍋,份量充足,原隻紅蟹,淡淡海鮮味~~~
韓國過江龍炸雞專門店

NeNe Chicken (形點)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

晚上吃炸雞一流♡´・ᴗ・`♡ 一直喜歡吃𝗡𝗲𝗻𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 的我又來吃它家的新菜式了!͜͡!͜͡!͜͡環境餐牌這次來吃新口味!他們每次出新口味我都想試,要把一整間的炸雞口味吃匀😝 雙重滋味炸雞 (墨汁黑寶石炸雞 & 煙燻紅寶石辣醬炸雞) $𝟙𝟡𝟟(無骨) 新口味墨汁黑寶石炸雞配上乳酪醬,濃味又不漿口;煙燻紅寶石辣醬炸雞配車打芝士醬,味道火辣,十分惹味,兩款都保持水準,炸皮薄又脆,肉嫩完全不柴,讚喔 ❣︎ ︎ 紅蟹海鮮魚糕鍋 $𝟙𝟠𝟠 紅蟹海鮮魚糕鍋一上桌嚇一嚇(ಠOಠ)份!量!超!大!絕對不是2個人份量,超多,有4大串魚板,大量青口、蜆、韓式魚蛋、金菇,還有主角紅蟹,湯底有淡淡的蟹鮮味,很鮮甜,而且愈熬愈濃,4人吃也可以,$188超值✌︎︎ 脆炸紫菜蝦卷伴沙律 $𝟡𝟘 點了脆炸紫菜蝦卷伴沙律,常常吃紫菜包飯,脆炸版真的沒吃過,很香口喔~ 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑤𝑏𝑒𝑟𝑟𝑦/𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒𝑚𝑎𝑛𝑔𝑜 𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒 $𝟜𝟠/i]每次都有喝𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒,好喝又不甜!

餐牌

紅蟹海鮮魚糕鍋 $𝟙𝟠𝟠

脆炸紫菜蝦卷伴沙律 $𝟡𝟘
脆炸紫菜蝦卷伴沙律

每次都有喝𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑆𝑚𝑜𝑜𝑡ℎ𝑖𝑒,好喝又不甜!

脆炸紫菜蝦卷伴沙律
2023-01-10 300 瀏覽
去朋友屋企食飯挑戰買外賣!Nene chicken 喺香港都算多分店,今次第一次是佢嘅外賣!一行四人分別叫咗:雙拼無骨炸雞(辣味初雪、避風塘)、小食拼盤、明太子雞蛋捲、加購薯條同埋芝士波。地理位置:喺商場入邊位置都非常好,同朋友聚會叫外賣亦都非常方便。服務:職員服務都非常友善,雖然我哋想食「普通年糕」嘅時候,對方冇特別醒起有「小食拼盤」,但係都主動提出左啲例如年糕串燒嘅選擇。食物:炸雞//一直都覺得初雪好好食,不過今次因為冇晒所以叫咗辣味初雪,我就覺得啱啱好,但係朋友有啲食到調味粉比較重嘅話會覺得好辣。避風塘味道都唔錯,下次可以再食!小食拼盤// 強烈推介,其實都真係好抵食!因為包咗好多好多嘢,朋友聚會簡單乜都諗唔到嗌一個就搞掂!明太子雞蛋捲// 而家因為已經食到好飽,有一種覺得堂食好食啲嘅感覺。加購項目//薯條就正正常常薯條啦,凍咗都唔係特別好食,配搭嘅係茄汁。芝士波最後冇食到,聽朋友講奇奇怪怪唔係心目中所想嘅,少少似麵包球入邊有芝士然後炸/焗咗佢。
去朋友屋企食飯挑戰買外賣!

地理位置:
喺商場入邊位置都非常好,同朋友聚會叫外賣亦都非常方便。

服務:

食物:

• 雞蛋卷
  • 招牌炸雞
2022-12-17 334 瀏覽
買完戲飛🎬行出黎就見到呢間 見唔洗等位 咁就坐底左疫情下無得旅行 食餐韓國🇰🇷野當去左轉旅行🤪 (自我安慰中.....🥲🥲)⏩️前菜❌❌❌⏩️⏩️醃青瓜🥒 醃蘿白🥕 泡菜🥬🥒青瓜爽口 味道係唔差既 但係未夠入味🥕蘿白都係醃得唔夠耐 仲有太重蘿白味🥬泡菜.....平時一定勁快KO 但呢一少堆泡菜可以放到最後....咁你明啦🙃⏩️韓式甜辣無骨炸雞 ( 半份 )🐓半份份量都算多 醬料亦都超多 每啖都可以食到甜辣醬味甜甜地辣辣地 比例岩岩好 甜味可以中和到陣辣味😋炸粉又唔會太厚 熱辣辣🔥上檯 忍唔住食完一件又一件🐷⏩️韓式水冷麵🧊🍜其實叫之前都唔知係韓式水冷麵生成咩樣🫣上檯個下有少少後悔...賣相有D差.....🫠朋友問左句 : 係咪比😷食架 ?一碗凍既鹽水浸麵.......好清淡.....⏩️韓式手抓飯 ( 原味 )相比起水冷麵 不論顏色 & 材料 & 味道 呢個真係豐富好多好多💚🧡❤️💛💜戴起手套 盡情撈 撈 撈 幫D飯💆🏿‍♀️💆🏿 再加D愛心💗搓成一口波波既份量 大功告成👅👅一路搓 一路偷食🤫味道好豐富 一粒接一粒 食左幾粒已經開始飽飽地 🤡💭💭兩個人太貪心....叫得太多野食每樣既份量都唔少 下
買完戲飛🎬行出黎就見到呢間 見唔洗等位 咁就坐底左

甜甜地辣辣地 比例岩岩好 甜味可以中和到陣辣味😋
炸粉又唔會太厚 熱辣辣🔥上檯 忍唔住食完一件又一件🐷

⏩️韓式水冷麵🧊🍜
其實叫之前都唔知係韓式水冷麵生成咩樣🫣
上檯個下有少少後悔...
賣相有D差.....🫠
朋友問左句 : 係咪比😷食架 ?
一碗凍既鹽水浸麵.......好清淡.....

⏩️韓式手抓飯 ( 原味 )
戴起手套 盡情撈 撈 撈

每樣既份量都唔少
下次一定會SKIP 左個❌水冷麵❌ 前菜❌都可以慳返
但就要番兜個韓式波波手抓飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-12-16 258 瀏覽
NENE CHICKEN都喺第一次幫襯,跑完步當然好肚餓,見到這間吃我最愛的Korean food,貼地價錢,選擇多多,真係超鍾意!同太太吃中午,2個人竟然叫了3個餐,石頭窩飯吃完暖在心啦,海鮮鍋湯底少辣,冬天適合。個chicken burger就真係差啦,因為舊雞肉太細唔知吃咗d咩...建議老闆改用雞扒會好d. 飲品都多選擇,無試特飲,等大家試完話我知啦。吃唔晒可以打包,當然要加收$1...埋單2xx,真心抵吃!大家行完街可以去試下。平日lunch set仲要買3送1...應該無得輸!

平日lunch set仲要買3送1...應該無得輸!
2022-12-04
世界盃啦♕♔ 最好的搭配絕不能少炸雞和啤酒\(^ヮ^)/ 份量超大的應援餐♥︎ 大力神雞應援餐 𝙒𝙤𝙧𝙡𝙙 𝘾𝙪𝙥 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙎𝙚𝙩 套餐包括:☞︎ 𝙉𝙚𝙉𝙚皇牌炸雞 (初雪、韓式甜辣、招牌、白郡主各𝟻件)☞︎ 任選𝟸款主食脆炸紫菜蝦卷/ 韓式手抓飯 (原味/吞拿魚)/ 濟州海鮮炒粉絲/ 芝士炒年糕伴拉麵/ 芝士蛋伴泡菜炒飯☞︎ 任選𝟷款小食初雪脆薯條/ 初雪薯片/ 芝士波𝟼粒☞︎ 百事可樂/ 七喜/ 美年達 x𝟺或+𝟹𝟾可轉以下酒類飲品 (每枝)𝗛𝗢𝗘𝗚𝗔𝗔𝗥𝗗𝗘𝗡)𝗢𝗿𝗶𝗴𝗶𝗻𝗮𝗹/ 𝗥𝗼𝘀𝗲𝗲)/ 𝗦𝗢𝗠𝗘𝗥𝗦𝗕𝗬 𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗶𝗱𝗲𝗿/ 燒酒 套餐足𝟹-𝟺人份量,我最愛皇牌炸雞初雪,厚厚的芝士粉佈滿炸皮表面,每一口甜甜的好棒♡´・ᴗ・`♡炸雞肉也挺嫩,甜辣十分惹味!⃝主食選了韓式手抓飯(吞拿魚),沒想到份量如此龐大,有蟹籽、青瓜粒及吞拿魚,韓式食飯是將材料搓成一個飯團,口感非常豐富。外賣的芝士蛋伴泡菜炒飯分盒盛載避免了蛋弄濕了炒飯的情況,泡菜炒飯較濕,可以的自己回家再加蛋炒一炒會很棒!小食選了吃不停口的初雪薯片,我太愛吃初雪系列,薯片厚切加上濃厚芝士,超!好!吃!+$𝟹𝟾可轉酒

套餐包括:
☞︎ 𝙉𝙚𝙉𝙚皇牌炸雞
(初雪、韓式甜辣、招牌、白郡主各𝟻件)
☞︎ 任選𝟸款主食
☞︎ 任選𝟷款小食
初雪脆薯條/ 初雪薯片/ 芝士波𝟼粒

+$𝟹𝟾可轉酒類,吃炸雞,當然要配燒酒啦ᕕ( ᐛ )ᕗ還有多款味道可選。

另外,由即起至𝟷𝟸月𝟷𝟾日可享𝟽𝟻折優惠,每逢韓國隊比賽當日,更特別可享𝟽折優惠!͜͡!͜͡!͜͡

留意喔!不是每一家都有這個套餐,只有旺角、元朗、大埔及青衣城有呢!
外賣自取
2022-11-19 239 瀏覽
今晚同家人想食炸雞,睇咗幾間韓式炸雞店的食評,最後揀咗NeNe Chicken.叫咗雙重滋味炸雞,另外加咗一份芝士蛋伴烤牛肉炒飯。雙重滋味炸雞 - 招牌炸雞及初雪炸雞兩款炸雞都烹調得唔錯,外脆而肉質仲算juicy。我曾經試過其他食店的韓式炸雞,整體太乾,口感唔係咁好,而NeNe就無呢個問題。芝士蛋伴烤牛肉飯,首先個飯好有鑊氣,好香。芝士加蛋同牛肉的配搭好正,好味。而且炒飯的份量亦算夠多。整體滿意,會繼續幫襯試下唔同的炸雞。

叫咗雙重滋味炸雞,另外加咗一份芝士蛋伴烤牛肉炒飯。

雙重滋味炸雞 - 招牌炸雞及初雪炸雞

芝士蛋伴烤牛肉飯,首先個飯好有鑊氣,好香。
芝士加蛋同牛肉的配搭好正,好味。而且炒飯的份量亦算夠多。

整體滿意,會繼續幫襯試下唔同的炸雞

2022-11-14
外賣自取
  • 芝士蛋伴烤牛肉炒飯
  • 雙重滋味炸雞
2022-11-17 182 瀏覽
叫左三款唔同辣既炸雞火辣炒年糕炸雞非常辣,食完流曬汗。雞既肉質都好嫩口。年糕都好上味白郡主炸雞一定要加醬同洋蔥食,咁樣先食到最完整既味道。應該有青陽辣椒係醬入面,食落有少少青味。如果唔落醬食就同原味炸雞差唔多芝辣初雪炸雞芝士粉加埋辣味好中和,超好味。雞叫左無骨,食落啖啖肉。炸粉比例剛剛好玫瑰醬寬粉炒年糕好普通既芝士醬煮埋啲煙肉同粉,性價比認真普通。餐廳送上既配菜就麻麻地,可能放一整日,泡菜同青瓜都唔係好爽口
叫左三款唔同辣既炸雞
火辣炒年糕炸雞
非常辣,食完流曬汗。雞既肉質都好嫩口。年糕都好上味

白郡主炸雞

芝辣初雪炸雞

玫瑰醬寬粉炒年糕
好普通既芝士醬煮埋啲煙肉同粉,性價比認真普通。

係韓國,炸雞基本上到處都有,講到好食,NENE CHICKEN一定有佢份,唔單只韓國好多分店,香港都有好多分店🍗初雪炸雞 & 大蔥炸雞 197 😋NENE CHICKEN 炸雞可以叫雙併炸雞食到兩種味道,炸雞當中一定要叫初雪炸雞,好濃芝士味,但一啲都唔膩一定要叫無骨炸雞,啖啖肉食落去先正🥣冷麵 84 😋食完炸雞熱氣野,食個冷麵中和返係一個好好選擇,冷麵夠冰凍,而且麵份量好多🍣炸蝦紫菜卷沙拉 88 😊炸蝦外脆內軟,出面仲包住紫菜卷,好有層次🥘鮑魚青口蜆湯麵-刀削麵 138 😐鮑魚都無問題,但係蜆出左事,有沙,基本上成個湯係唔飲得👅味道:👍🏻👍🏻👍🏻🍔賣相:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🏝環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡:👍🏻👍🏻👍🏻💵價比:👍🏻👍🏻👍🏻🕰walk in等位時間比較長🏠 NeNe Chicken 元朗元龍街9號形點一期1樓1026號舖🚇交通: 港鐵元朗站 K 出口, 入形點一期,步行約1分鐘
係韓國,炸雞基本上到處都有,
講到好食,NENE CHICKEN一定有佢份,
唔單只韓國好多分店,香港都有好多分店

🍗初雪炸雞 & 大蔥炸雞 197 😋
NENE CHICKEN 炸雞可以叫雙併炸雞食到兩種味道,
炸雞當中一定要叫初雪炸雞,好濃芝士味,但一啲都唔膩
一定要叫無骨炸雞,啖啖肉食落去先正

🥣冷麵 84 😋
食完炸雞熱氣野,食個冷麵中和返係一個好好選擇,
冷麵夠冰凍,而且麵份量好多

🍣炸蝦紫菜卷沙拉 88 😊
炸蝦外脆內軟,出面仲包住紫菜卷,好有層次

🥘鮑魚青口蜆湯麵-刀削麵 138 😐
鮑魚都無問題,但係蜆出左事,
有沙,基本上成個湯係唔飲得

👅味道:👍🏻👍🏻👍🏻

元朗元龍街9號形點一期1樓1026號舖
🚇交通: 港鐵元朗站 K 出口, 入形點一期,步行約1分鐘
2022-10-03
2022-08-21 419 瀏覽
食過nene好多次啦!! 炸雞真係好好食!! 個人覺得芝士炸雞味道最好!! 除左炸雞,仲叫多左個小食拼盤,味道麻麻地,有點乾同硬同埋呢間都比較細,坐得唔太舒服下次可能剩係會叫佢地個炸雞
食過nene好多次啦!! 炸雞真係好好食!!
個人覺得芝士炸雞味道最好!!
除左炸雞,仲叫多左個小食拼盤,味道麻麻地,有點乾同硬

同埋呢間都比較細,坐得唔太舒服
下次可能剩係會叫佢地個炸雞
2022-07-25 537 瀏覽
Yoho Mall 找嘢食;看見Nene chicken, 即刻想試韓式炸雞!4人點了一碟双伴炸雞:甜酸及蒜蓉->雞炸得非常外脆內多汁,可惜甜酸汁極重粉味,醋汁+蒜蓉雞反而好夾!芝士醬汁年糕:年糕切法似寬條麵,易食但少了年糕的厚輭感;炸紫菜壽司卷沙律→香味,清新!地方尚算舒服;味道會返尋!
2022-07-09 467 瀏覽
元朗最差嘅韓式炸雞店,今日去到服務差上餐慢半個鐘都沒送到,仲有亂送餐我哋點個餐送咗去隔離檯啲嘢又唔好食,除咗炸雞冇一樣野得!以後都唔會再去,其它人千萬冇再去中伏呀!