2022-09-10 306 瀏覽
食物質素差勁,炸菜雞絲米粉得炸菜,杯奶茶飲完即柯,野食差都預左服務態度更加惡劣,特別個阿姐話說約左家中2老去附近拜祭早到未食野上去搵左哩間食啲野等埋老人家過黎10點零餐廳都冇坐滿人,老人家過黎搵埋我地諗住坐低等我地埋單就走,阿姐就好大聲咁講唔係幫襯就唔好入黎啦,快啲出去啦,幾個人食得果3個餐,阻住曬做生意…..你好聲好氣講我地明,個阿姐係咁講,仲走黎走去枱枱同人講,我地都即刻埋單走,埋單都要講覺得4個人入黎食得100$唔好黎咁,真係不知所謂嘅餐廳,搞到老人家感覺一啲都唔好受垃圾餐廳

服務態度更加惡劣,特別個阿姐
話說約左家中2老去附近拜祭
早到未食野上去搵左哩間食啲野等埋老人家過黎
垃圾餐廳
  • 垃圾
2022-01-16 361 瀏覽
B類只能2人一枱,今日三個人要分開兩枱坐。未食完唔問就想收碗,一個鐘內二次。杯水有鐵銹味。夥計普遍年齡55歲以上,沒有年齡歧視但態度極惡劣。雖然最小都有20年,但食物和服務沒有進步過
2019-12-22 1133 瀏覽
$35食個早餐,餐蛋面加凍奶茶,面唔熟裡面硬,雞蛋零蛋味,餐肉凍,凍奶茶叫了少甜少冰啋你都傻,結果又甜又多冰……,星期日冬至食到個咁嘅早餐真係難忘,不過要讚嘅就係上餐超快,趕時間就最正!
2019-11-11 703 瀏覽
服務態度,兩個字-垃圾食物-垃圾總結,吾好影衰香港茶餐廳食物吾得,態度寸,你何得何能丫!個老闆好差語氣,他的態度如何,他的餐廳日子也必如何,他真係相由心生-垃圾
服務態度,兩個字-垃圾

食物-垃圾
總結,吾好影衰香港茶餐廳

2019-11-01
2019-06-30 961 瀏覽
食晏時間見到裡面無乜人就試下,我地3個大人1個B,坐底叫左3碗魚旦面加1杯凍飲,個伙計仲同我地講野飲加$8,我地話暫時唔需要。個伙計果頭放低張單,轉頭就突然間拎走,再放低之後就將凍飲$11改左做$21 我地即時問點解,個伙計就不斷話係無優惠無優惠,完全唔明發生咩事!跟住一個疑似老細嘅人就開聲話:「你解釋咁多做乜!叫左你唔洗講,寫完放低走開就得啦!」WTx!我地不斷叫返個伙計問究竟咩事,問極都無人應,終於要用重啲嘅語氣問先行埋黎話「大小同價,每人收費最低$17」!真係相象唔到bb都要收錢!仲要即刻幾個伙計走埋黎圍住我地!頭先叫極又無人應查實你地真係要揸正黎做都算,最差係話洗乜解釋咁多,就咁改左去就得啦!我地係消費者都無權知咩?!呢間正宗誤人寺!各位如果有小朋友真係唔好考慮!唔係盞食到一肚氣
仲要即刻幾個伙計走埋黎圍住我地!頭先叫極又無人應

2019-05-26 533 瀏覽
呢間餐廳服務態度差,一行六個人帶兩個小朋友。坐下後叫咗四個餐之後落單嘅職員走咗, 落完單不久之後職員再走嚟問, 你哋仲要叫乜嘢? 我話: 我哋已經叫咗四個餐,冇嘢需要再叫了。 職員話在坐的小朋友(4歲)都要有最低消費(十七蚊)。 我話小朋友都要最低消費? 佢回答:係佢係咪人呀?佢係人就要最低消費!帶小朋友去呢間餐廳食嘅小心,一定不會再次光顧。

帶小朋友去呢間餐廳食嘅小心,一定不會再次光顧。
2019-05-26
2019-05-11 392 瀏覽
今日同事捉左我去東輝食lunch,第一次試呢間,估唔到又ok wor。佢既蝦醬肉鬆炒飯,飯粒分明,蝦醬香但唔會過咸,加埋肉碎同菜絲,味道唔錯。同事叫左最邪惡既干炒牛河,賣相好靚仔,我都忍唔住試左啖。呢度既牛河醬汁有少少甜味,牛肉亦有咬口,唔會醃到無哂肉味。雖然價錢唔算平,不過食物味道唔錯,可以一試。

雖然價錢唔算平,不過食物味道唔錯,可以一試。
2019-04-03 255 瀏覽
今日又要OT, 所以又係自己一個食飯😭都係隨便食茶餐廳就算😂😂平視嚟呢度食粥麵就多,蒸魚就真係第一次😋條倉魚都新鮮幾大條,一個人差啲食唔晒, 啲蒸魚汁仲可以攞嚟撈飯😋😋😋好好味😂不過下次都係要搵埋屋企人黎食,多啲人可以試多幾款菜😋😋😋
下午茶時間黎,叫左個沙嗲牛肉包,上次食過,今次再叫,奶茶都OK。沙嗲牛肉包沙嗲醬汁勁多,多到漏果隻,不過好味,偏甜,牛肉勁大塊,食岀有用粉乸過。包皮超脆,硬dd。總括黎講好食。另外,叫左個干炒牛河,唔油都唔膩,粗身河粉,好夠上色,曾經認為距系老抽當生抽用,勁色但完全無味,似恰河粉搞乜,然後先後落左三次鹽,懷疑本身樽鹽就無味但牛肉就炒行幾好,乾身唔油,有咬口,沒有過度乸過既感覺。幾好。系衰在牛河無味。

搞乜,然後先後落左三次鹽,懷疑本身樽鹽就無味
但牛肉就炒行幾好,乾身唔油,有咬口,沒有過度乸過既感覺。
幾好。系衰在牛河無味

2019-03-31
2018-09-09 467 瀏覽
已幫襯咗東輝茶餐廳好多次,服務態度好未出現過不滿意情況!雖然質素普普通通但勝在野食夠大份,對得住價錢乾炒牛河,牛肉極多係油左啲難以想像點解大家講到咁差,我都係一個普通嘅顧客
已幫襯咗東輝茶餐廳好多次,服務態度好
未出現過不滿意情況!
雖然質素普普通通
但勝在野食夠大份,對得住價錢

乾炒牛河,牛肉極多
係油左啲
難以想像點解大家講到咁差,我都係
一個普通嘅顧客

• 乾炒牛河
2018-07-14 494 瀏覽
東輝茶餐廳在西灣河可謂服務態度差而出名,不信邪試食一次,果然對差這個字有了新的認識!點了C餐,凍檸茶少冰,餐牌注明個餐56元,凍飲加3元,餐廳阿叔扔下一張紙寫了61元,難道我眼花?再次確認應該是56加3元,揮手叫人沒人理你,有三位伙計從身邊經過,唔該了4至5聲沒人理你,最可笑的是有一個還看了你一眼都沒理。終於少冰凍檸茶上枱,先不說半杯1以上的冰叫少冰,那個伙計扔下杯茶就閃速度之快,差點我都反應不切,忙叫住伙計要尋問金額問題,該伙計一個轉身衝口而出,想點啊? 語氣差到像找人開架。 等我解釋完,終於明白他寫錯價錢後,非常不耐煩扔下一張寫著59元的紙,頭也不回離去!果然是差得名不虛傳,差到一個新境界!歡迎各位去體驗!
果然是差得名不虛傳,差到一個新境界!歡迎各位去體驗!
2018-07-14
2018-04-07 502 瀏覽
是日晚餐C-豆豉豆腐蒸魚外賣睇個名都知要分開放啦,是常識吧!!魚尾多骨。。豆腐溝魚尾仲要溝埋D飯,唔食死都偷笑!打比佢問點解魚尾會溝埋豆腐係飯度。。。佢自己都話分開放的。。有分隔的。。我話冇喎,佢立即話"魚係有骨咖啦,咁你想點呀之後放低電話就走左去。。簡直不之所胃。。以後唔使錢都唔會再食我驚死。。。
是日晚餐C-豆豉豆腐蒸魚

外賣
睇個名都知要分開放啦,
是常識吧!!魚尾多骨。。

豆腐溝魚尾仲要溝埋D飯,

唔食死都偷笑!

打比佢問點解魚尾會溝埋豆腐係飯度。。。
佢自己都話分開放的。。有分隔的。。
我話冇喎,佢立即話"魚係有骨咖啦,咁你想點呀
之後放低電話就走左去。。簡直不之所胃。。
以後唔使錢都唔會再食
我驚死。。。
外賣自取
2017-10-29 703 瀏覽
本人於10月29日上午到這裡用餐,下單時想凍飲走冰但餐廳中一位女服務員說不能走,本人只好說要好少好少冰。但上台的有半杯冰,本人對店員說要好少好少冰但店員說已經好少,我問如果我無叫少冰是否會有一杯冰。但店員沒有回答我,我說不要,又不可以,理由是因爲做了。叫我同老闆講,我無飲到杯野。個女服務員不停話我痴線,話我甘細個甘麻煩😡我買單時同老闆講我下單時已經重複了很多次要好少好少冰,但個老闆話可以叫走冰,我話個女服務員話5走得。之後老闆又話5走得。話我地做生意5可以甘,如果個個都係甘,甘點算。個女服務員不停話我痴線,叫我睇醫生。十分無禮貌,我點都係客人,點解可以話個客人痴線?雖然最後都無收我飲料錢,但我都不會在去,因為實在是太無禮貌,已經5止一次了。
但店員沒有回答我,我說不要,又不可以,理由是因爲做了。
叫我同老闆講,我無飲到杯野。
個女服務員不停話我痴線,話我甘細個甘麻煩😡
2017-10-29
2017-09-13 611 瀏覽
探完老豆,就陪阿媽吃晚飯,大家也沒有胃口,所以到附近茶餐廳隨便吃些東西,東輝在太安樓已開了很久的時間,餐廳也有很多選擇,有湯飯,炒粉麵,常餐,牛腩面等等特級墨魚丸湯麵:$31,墨魚丸大粒,但不算彈牙,味道只是一般,麵質總算爽滑,湯底也可以自製魚皮餃:魚皮餃咬落香濃,有鹹香味,外皮很滑,十分野味環境也很闊落,比一般茶餐廳光猛,今天的收銀哥哥十分好唱口
自製魚皮餃:魚皮餃咬落香濃,有鹹香味,外皮很滑,十分野味
環境也很闊落,比一般茶餐廳光猛,今天的收銀哥哥十分好唱口
2017-08-26 395 瀏覽
星期六早上一家三人諗住落茶記食早餐,其中一個行快D早少少入到去,話三位,女人話未人齊佢係一位,點都唔俾佢坐住卡位先。我陪老人家行慢左少少(一、兩分鐘),早到家人話可以幫我地叫埋(鐵定三位),女人死都唔肯,話我家人係一位,一係坐最門口一位,堅持三位就出門口等!又唔係冇位,唔明點解態度可以咁差。唔夠兩分鐘我同老人家行到黎,都唔係俾張吉的卡位我地三個但安排另外兩位坐另一邊卡位。女人態度極差,仲話「我八位十位都有,就係冇唔人齊三位」「我地係咁規矩架啦」「我地係咁架喇,唔好黎食囉!」咁我地咪即走唔食囉。附近又唔係冇其他茶記!

又唔係冇位,唔明點解態度可以咁差。