2024-01-03 375 瀏覽
野菌忌廉咖哩蛋包飯,一道令人驚艷的美食享受。這道菜結合了野菌的獨特鮮美和忌廉咖哩的香辣口感,更以蛋包飯的形式呈現,增加了食品之間的層次感。蛋皮的軟嫩與野菌和忌廉咖哩的配搭,使得每一口都能品味到不同的滋味。總之,野菌忌廉咖哩蛋包飯是一道令人難以忘懷的美食佳餚。

總之,野菌忌廉咖哩蛋包飯是一道令人難以忘懷的美食佳餚。
2023-11-24 315 瀏覽
Coco應該係我喺香港食過最多次嘅咖喱飯專門店🤣 咁多年嘅水準一直都有保持住雖然價錢上有調整🤫但係份量都係足夠!吉列豬扒飯大家應該食得多,喺呢度推薦另外兩款俾大家😚😋1. 漢堡扒奄列咖喱飯好香濃既肉味,juicy得黎又唔會好咸,唔好覺得2塊漢堡唔夠食,完全係可以撈哂成個飯😋個人覺得有奄列會再好食啲😬2.炆雞肉咖喱飯呢款係健康之選!雞肉輕輕調過味但完全唔會好嚡,加埋咖喱一齊食真係非常不錯👍🏻
Coco應該係我喺香港食過最多次嘅咖喱飯專門店🤣
咁多年嘅水準一直都有保持住
雖然價錢上有調整🤫
但係份量都係足夠!
吉列豬扒飯大家應該食得多,喺呢度推薦另外兩款俾大家😚😋
1. 漢堡扒奄列咖喱飯

2.炆雞肉咖喱飯
2023-07-03 794 瀏覽
今日去銅鑼灣皇室堡買嘢,買完嘢想搵個舒服啲嘅地方食嘢,今日好想食飯,見到呢間coco 咖喱都幾多分店,但係一次都未試過,就揀咗佢啦,過咗lunch hour,餐廳冇乜人,空間感都大,坐得都幾舒服,坐咗窗邊卡位,個境好好,天氣好好,餐飯都食咗幾舒服😄我叫咗個吉列豬扒奄列咖喱飯,正常水平,日式咖喱,甜甜地,唔辣嘅,吉列豬扒正常啦,冇特別。叫咗杯凍奶茶走冰,好飲嘅,係滑嘅😆朋友叫咗個咖喱吉列雞扒菠菜飯,冇影到相添,質素都正常啦,冇特別驚喜。個餐仲有個雪糕,對住呢個景,個雪糕都特別好味😆
叫咗杯凍奶茶走冰,好飲嘅,係滑嘅😆

個餐仲有個雪糕,對住呢個景,個雪糕都特別好味😆
2023-06-30 384 瀏覽
-因為趕住要7:30pm 在皇室堡睇戲, 放工已經6:30pm, 實在是太趕啦。於是就求其搵啲餐廳食下。戲院個一層其實都有啲野食,我就選擇左呢個coco curry.-食物:coco curry 主要係食日式咖哩飯, 真係由細細個已經開始食佢。咖啡有辣度選擇,我選左5分辣,食落係比一般咖哩辣少少。如果唔食得辣,建議選擇3 分辣。炸豬排香脆,但肉質乾身啲,唔juicy。反而漢堡排係juicy,夾埋咖哩黎食十分搭配。重口味人士可以再加芝士。 環境:店面大,裝修十年如一日,卡位十分寬敞。 總結:埋單計每人大約$100,食物質素算okay,勝在近戲院,方便大家趕時間去食. ⚡️
環境:店面大,裝修十年如一日,卡位十分寬敞。
2023-06-23
  • 吉列豬扒奄列咖哩飯
2023-05-22 463 瀏覽
朋友唔食得辣, 但又想同一班食得辣嘅朋友一齊食, 揀coco就實無錯啦😃 辣度有7級,不辣, 辣度標準,同辣度1-5。星期六去食, 無人排隊, 等一陣就有得入, 座位舒適闊落。以前好鐘意食自家製辣菜脯, 有2款,有辣有唔辣, 太耐無食, 而家得返唔辣, 味道還可以。♡蜆肉蕃茄奄列咖喱飯 $79我揀左辣度3, 個人認為咖哩要辣先好食, 可以選擇加飯同加配料, 我覺得唔加正常份量已經夠飽。♡紅酒燴牛肉奄列飯 $80朋友揀辣度1, 但呢款唔係咖哩, 有酒香味, 牛肉片正常。♡流心芝士吉列豬扒咖喱飯$90加$8 可以轉奄列飯, 但睇落唔加隻蛋飯量好似多d😂 豬扒有食到流心芝士, 外皮炸得夠脆,可以!♡酥炸籃$49有薯角, 雞全翼,魷魚鬚。小食選擇不多, 唔想諗就嗌左個拼盤, 味道正常, 不過凍左魷魚鬚好油。♡加套餐四選三 $26我地揀左飲品, 湯同雪糕。 ♡湯得一款,紫菜麵豉湯,味道一般, 我地比較想飲西式湯襯咖哩。 ♡汽水冰同可樂分開上, 罐裝可樂自己倒。♡雲呢拿雪糕超好食, 有餅碎同格仔早餐, 幾豐富, 可以加$5 轉士多啤梨味,或抹茶味。,但我地無試😂我地埋單唔記得左雪糕要另嗌後上, 好

♡蜆肉蕃茄奄列咖喱飯 $79
♡紅酒燴牛肉奄列飯 $80
朋友揀辣度1, 但呢款唔係咖哩, 有酒香味, 牛肉片正常。
♡流心芝士吉列豬扒咖喱飯$90
♡酥炸籃$49
有薯角, 雞全翼,魷魚鬚。
♡加套餐四選三 $26
我地揀左飲品, 湯同雪糕。
♡汽水冰同可樂分開上, 罐裝可樂自己倒。
我地埋單唔記得左雪糕要另嗌後上, 好彩有位俾我地返轉頭再食。

2023-05-20
2023-02-10 740 瀏覽
今日中午12:30入座,不用等位,地方寬敞乾淨,用QR Code落單。今次食咗吉列豬扒蛋包飯$82(冇記錯係standard咗200g飯),加咗飲品(紅茶,甜度和冰都可自選),沙律,湯(昆布湯)同埋雪糕(雲尼拿,其他味要加$5),加4樣野total加$31。$82+31=113, 再加一就總共$124.3。百多元一個午餐,味道份量嚟講,性價比唔高。今日食嘅豬扒好蘇(豬蘇味),之前食過第二間分店唔覺,今日呢塊特別差,湯得一半滿。
2023-01-29 472 瀏覽
日日番工帶飯食到悶悶到,突然想食d惹味ge野。所以就黎到公司附近食CoCo🤣次次都係例牌食呢個炸蠔咖哩飯,d蠔炸得好脆口又唔會好老,食上去啖啖肉好juicy😋d 咖哩又唔會好辣,岩哂我呢d中意食咖哩又唔食辣ge人❤️❤️炸蠔咖哩飯 $99😋另加沙津同百事(+$21)分量岩岩好,細食ge女仔都食得哂❤️❤️見佢豬扒飯個樣都唔錯🤣下次試下佢😜仲有各種調味料同配料可以加🤣🤣認真唔錯,以連鎖店黎講真心幾正❤️❤️

炸蠔咖哩飯 $99😋另加沙津同百事(+$21)
分量岩岩好,細食ge女仔都食得哂❤️❤️

見佢豬扒飯個樣都唔錯🤣下次試下佢😜

2023-01-27 250 瀏覽
一直都想食咖哩蛋包飯,諗起皇室堡呢間連鎖店。一如既往有好多唔同口味蛋包飯可以揀,仲可以有得自己揀幾成辣/ 走辣,同埋可以減飯 (平$5)。我嗌咗個忌廉蘑菇蛋包飯 (聽講好好食),加咗 $21 有個set (包餐湯同一杯普通凍飲) 好食指數 : 7/10CP值 : 6/10回頭率 : 7/10價錢 : 6/10

好食指數 : 7/10
CP值 : 6/10
回頭率 : 7/10
價錢 : 6/10
2022-12-20 386 瀏覽
家人想吃咖哩,趕在截單前取票(21:23)。然而,等了十多分鐘,看着店內的空位置和不斷埋單的客人,愈想愈不對勁。等前枱職員處理好其他客人埋單後,我問職員:「為何哪麼多客人埋單,但你卻仍然不讓我入座呢?」(21:35)職員:「哎呀!不好意思,我們截單了!」當下因為她的態度不差,所以我也是保持禮貌的與她繼續溝的。我:「但我是截單前取的票啊。」隨後,她一直保持的態度就是,很抱歉啊,我們已經截單了,然後不斷的重複。由於我家人真的餓了,而我又知道他們的飯也倒了,所以我也沒有再糾纏。我在此發佈這文章不是要怪責他們態度有什麼問題,而是責任感的問題!當我問她為何不讓我進內的時候,她表示上一手收銀同事忘了處理那些叫號。就因為上一手職員的忘記,讓我們白白的等待,最後走到很遠才找到家人想吃且還沒截單的食店。希望店舖可以處理一下這問題!

希望店舖可以處理一下這問題!

今日又去皇室堡食飯,見呢間唔使排隊就去試吓,餐廳內部比想像中大好多,座位密密麻麻。餐點選擇非常多,有蛋包飯、烏冬、麵包、漢堡排等,我作為吉列豬扒fans就即刻揀咗份「吉列豬扒蔬菜咖哩飯」🥰結果超級失望,豬扒比較薄身,炸衣都唔脆,而咖哩汁就偏水,另外加咗$21配一份雪糕(好好食)&一杯橙汁,埋單$125(連加一)📍CoCo壹番屋(皇室堡) 賣相❇️份量❇️❇️❇️❇️味道❇️服務❇️❇️❇️❇️❇️環境❇️❇️❇️❇️

📍CoCo壹番屋(皇室堡)

賣相❇️
份量❇️❇️❇️❇️
味道❇️
服務❇️❇️❇️❇️❇️
環境❇️❇️❇️❇️
2022-09-01 672 瀏覽
嗰日嘅食飯時間非常緊迫😮‍💨所以就是但喺附近搵咗間餐廳,朋友話想食咖喱多啲就決定食呢間🤣銅鑼灣分店幾大,環境都算唔錯🤔唔使等位,直接用QR code落單,原本都覺得幾好,點知人手唔係好夠🥲等個庵列咖喱飯竟然等咗差唔多20分鐘🤯我哋兩個飯都加咗錢轉set,跟餐可以自選飲品/沙律/餐湯/雪糕,我哋就揀咗飲品同餐湯💁🏻‍♀️餐湯就係麵豉湯,普普通通~=====================🍛漢堡庵列咖喱飯 $84就係等呢個飯等咗勁耐😢友人就食完都未到,要催單過咗陣先有!都明白庵列處理嘅時間可能會耐啲😮‍💨但希望下次可以同客人講聲…講返食物先,其實個庵列整得幾好,好滑,應該係用咗日本雞蛋💁🏻‍♀️漢堡就麻麻地,太結實,冇乜肉味🥲咖喱就係日式咖喱,建議可以叫辣少少🤏🏻🍛燒牛肉溫泉蛋咖喱飯 $88呢個同樣係辣度唔夠,小辣真係好少辣🥺同樣都係傳統日式咖哩味~燒牛肉就正常發揮,唔算好好食,呢個價錢差不多😂隻蛋就冇乜味,唔建議大家試🤣=====================總體嚟講,個人覺得味道一般般啦😮‍💨呢個質素又唔太值呢個價~不過食物款式都幾多,唔使驚冇嘢啱食,但個人覺得$100可以有更好嘅選擇😆
嗰日嘅食飯時間非常緊迫😮‍💨
所以就是但喺附近搵咗間餐廳,
朋友話想食咖喱多啲就決定食呢間🤣

銅鑼灣分店幾大,環境都算唔錯🤔
唔使等位,直接用QR code落單,
原本都覺得幾好,點知人手唔係好夠🥲
等個庵列咖喱飯竟然等咗差唔多20分鐘🤯

我哋兩個飯都加咗錢轉set,
跟餐可以自選飲品/沙律/餐湯/雪糕,
我哋就揀咗飲品同餐湯💁🏻‍♀️
餐湯就係麵豉湯,普普通通~
=====================
🍛漢堡庵列咖喱飯 $84
就係等呢個飯等咗勁耐😢
友人就食完都未到,要催單過咗陣先有!
都明白庵列處理嘅時間可能會耐啲😮‍💨
但希望下次可以同客人講聲…
漢堡庵列咖喱飯

講返食物先,其實個庵列整得幾好,
好滑,應該係用咗日本雞蛋💁🏻‍♀️
漢堡就麻麻地,太結實,冇乜肉味🥲
咖喱就係日式咖喱,建議可以叫辣少少🤏🏻

🍛燒牛肉溫泉蛋咖喱飯 $88
呢個同樣係辣度唔夠,小辣真係好少辣🥺
同樣都係傳統日式咖哩味~
燒牛肉就正常發揮,唔算好好食,呢個價錢差不多😂
隻蛋就冇乜味,唔建議大家試🤣
燒牛肉溫泉蛋咖喱飯
=====================
總體嚟講,個人覺得味道一般般啦😮‍💨
呢個質素又唔太值呢個價~
不過食物款式都幾多,唔使驚冇嘢啱食,
但個人覺得$100可以有更好嘅選擇😆
2022-08-13 457 瀏覽
如果一間餐廳可以制作出一D令人食完會成日都記起既野食..咁佢真係好成功…😂同朋友仔係銅鑼灣行街..忽然心血來潮..記起尼個咖哩蛋包飯..即刻上網搵到原來皇室堡就有啦..我就叫左個忌廉菇既咖哩蛋包飯..朋友仔叫左個係炸雞既咖哩蛋包飯..最鍾意佢個咖哩有忌廉..個口感好滑..味道瞬間提升😋😋😋朋友仔本身唔好忌廉..就唔係太鍾意我個款佢個款既炸雞雖然得幾舊..但係整得外脆內軟..連埋蛋包飯同咖哩一齊食都係非常美味既😋可以加二十幾蚊要埋沙律湯或飲品甜品..不過我地就無叫啦☺️
如果一間餐廳可以制作出一D令人食完會成日都記起既野食..
咁佢真係好成功…😂

同朋友仔係銅鑼灣行街..
忽然心血來潮..記起尼個咖哩蛋包飯..

即刻上網搵到原來皇室堡就有啦..
我就叫左個忌廉菇既咖哩蛋包飯..
朋友仔叫左個係炸雞既咖哩蛋包飯..

最鍾意佢個咖哩有忌廉..個口感好滑..
味道瞬間提升😋😋😋

朋友仔本身唔好忌廉..
就唔係太鍾意我個款

佢個款既炸雞雖然得幾舊..
但係整得外脆內軟..
連埋蛋包飯同咖哩一齊食
都係非常美味既😋

可以加二十幾蚊要埋沙律湯或飲品甜品..
不過我地就無叫啦☺️

2022-07-08 585 瀏覽
作為銅鑼灣家長,係當區食晏都係平常生活。平日小主們最鍾意去Coco, 原因不離此三點:乾淨企理、搵位容易同埋食物質素穩定。由於佢哋只有a la carte供應,係午市期間消費相對較高,但係以上原因絕對可以抵銷其消費問題。今次食咗漢堡奄列飯同麻婆豆腐飯。另外加咗四款嘅combo.之前食過一次麻婆豆腐飯,照舊叫咗3辣,醒唔起麻婆豆腐本身已經係好辣,終於辣到要狂飲水。今次無加辣,終於辣度食得好開心,加埋佢嘅菜脯真係一絕。另外漢堡扒煎得外脆內嫩,配埋奄列蛋同咖哩汁絕對係絕配。甜品嘅雪糕,裝雪糕隻鐵杯係特意雪凍咗嘅,呢種細心顯示出日本飲食文化對整體招待嘅堅持✊加上服務貼心,侍應經常留意客人情況。斟水清碟頻密。即使見你已用餐完畢,亦會不斷同你斟水,等你有完善用餐經驗。基於以上種種,相信一家人會繼續支持!
作為銅鑼灣家長,係當區食晏都係平常生活。

今次食咗漢堡奄列飯同麻婆豆腐飯。

另外加咗四款嘅combo.

另外漢堡扒煎得外脆內嫩,配埋奄列蛋同咖哩汁絕對係絕配。

基於以上種種,相信一家人會繼續支持!
2022-07-07
  • 吉列豬扒奄列咖哩飯
  • 麻婆豆腐咖喱飯🍛
2022-07-03 319 瀏覽
今日好開心終於可以嚟到銅鑼灣食呢度嘅兒童餐~因為呢度嘅兒童非常豐富!而且亦都夠晒飽肚,食完仲有玩具送💕真係好適合一家大細嚟㗎!今日星期日都比較多人要排隊!不過我自己嘅小朋友真係好開心😃每次都10分興奮
2022-05-20 394 瀏覽
好耐冇食日式咖喱啦~雖然而家有好多地方都有得食但費事排隊所以入咗CoCo過過癮🤣最鍾意佢可以自由搭配唔同嘅辣到同埋份量辣度有唔辣/標準/1分/2分/3分/4分/5分白飯方面都可以揀200g/標準/400g/500g/600g🦑 炸魷魚蝦扒咖哩飯 $62 + $20套餐水準依然唔錯份量亦都算合理!魷魚同埋蝦扒嘅外皮炸得好脆🙈炸粉超薄,所以食到材料嘅原味🤣咖喱汁濃厚,加埋薯仔紅蘿蔔撈飯好惹味!另外可以加錢要套餐有例湯,迷你沙律,雪糕同飲品$20揀兩款,$25三款,$30四款今次要咗沙律同埋飲品!普普通通冇咩特別~ 但整體而言質素都唔錯!⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘⭐️ 舒適度:🐘🐘🐘⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5(5 星為滿分)
好耐冇食日式咖喱啦~
雖然而家有好多地方都有得食
但費事排隊所以入咗CoCo過過癮🤣
最鍾意佢可以自由搭配唔同嘅辣到同埋份量
辣度有唔辣/標準/1分/2分/3分/4分/5分

🦑 炸魷魚蝦扒咖哩飯 $62 + $20套餐
水準依然唔錯份量亦都算合理!
魷魚同埋蝦扒嘅外皮炸得好脆🙈
炸粉超薄,所以食到材料嘅原味🤣
咖喱汁濃厚,加埋薯仔紅蘿蔔撈飯好惹味!
另外可以加錢要套餐
有例湯,迷你沙律,雪糕同飲品
$20揀兩款,$25三款,$30四款
今次要咗沙律同埋飲品!
普普通通冇咩特別~ 但整體而言質素都唔錯!

⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘
⭐️ 舒適度:🐘🐘🐘
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5
(5 星為滿分)