2016-11-12 1902 瀏覽
聽朋友提過這裡以懷舊理髮室為主題,樓上是剪髮鋪,樓下是休閒的Cafe。果然,見到咖啡室牆上的掛畫和裝飾都與理髮有關,可以與朋友嘆番杯咖啡和美式輕食又是一天。餐牌是全日供應,難怪被叫做Happiness Menu,點了一個BLT Tea,是香煎煙肉三文治 $78外層的麵包採用烤焗方式去炮製,所以吃落好脆,旁邊也有沙律菜和烤蕃茄,新鮮感即時UP!夾住有塊油煎的Bacon,煙肉帶點咸味和煙燻香氣,內藏有自家製的黑松露的醬汁,香氣實在是誘人。輕食甜點可考慮這個可麗煎餅Chocolate cream and Strawberry Crepe $68Crepe是朱古力口味,所以鋪面會擠上濃郁的朱古力醬,內有新鮮士多啤梨塊和忌廉,整體味道和質感都很香濃。但略嫌粉皮有點厚,比較偏好薄身但多層的Crepe飲品方面,跟餐點了杯凍朱古力 $20 即使冰塊慢慢融透都仍好夠味,大大杯濃郁芳香的朱古力是嗜甜怪不能錯過的簡單飲料Double expresso  $33來到咖啡室反倒想飲杯雙倍的咖啡,味道強烈,可減淡甜味的膩感。
聽朋友提過這裡以懷舊理髮室為主題,

樓上是剪髮鋪,樓下是休閒的Cafe。
果然,見到咖啡室牆上的掛畫和裝飾都與理髮有關,

可以與朋友嘆番杯咖啡和美式輕食又是一天。
餐牌是全日供應,難怪被叫做Happiness Menu,

點了一個BLT Tea,是香煎煙肉三文治 $78
外層的麵包採用烤焗方式去炮製,所以吃落好脆,

旁邊也有沙律菜和烤蕃茄,新鮮感即時UP!
夾住有塊油煎的Bacon,煙肉帶點咸味和煙燻香氣,

內藏有自家製的黑松露的醬汁,香氣實在是誘人。
輕食甜點可考慮這個可麗煎餅

Crepe是朱古力口味,所以鋪面會擠上濃郁的朱古力醬,

內有新鮮士多啤梨塊和忌廉,整體味道和質感都很香濃。
但略嫌粉皮有點厚,比較偏好薄身但多層的Crepe
飲品方面,跟餐點了杯凍朱古力 $20
即使冰塊慢慢融透都仍好夠味,

大大杯濃郁芳香的朱古力是嗜甜怪不能錯過的簡單飲料
Double expresso  $33
2016-11-12 721 瀏覽
為咗食係ifc 新開嘅抹茶甜品店,特登晏晝出黎中環,食甜品之前,緊係要食啲鹹野先啦,所以就去咗蘇豪區搵食喇~呢條巷有唔少餐廳同cafe 林立,晏晝呢到都會滿佈打工仔,所以避免繁忙時間,我就揀咗兩點到先去搵食,之前經過呢間cafe都想入去,不過次次都係約咗人先會去中環,所以今次終於可以食到喇~本身以為間餐廳係幾細,原來都幾大下,仲有兩層添估唔到呢到竟然有得食我好鍾意食嘅Reuben Sandwich,所以毫不猶豫就揀咗佢喇,呢個普通size 嘅三文治都幾多餡,入面有厚切嘅秘製鹹牛肉,再配上少量瑞士芝士同德國酸菜,另外仲有沙律伴碟。表面嘅穀麥麵包烘到脆脆嘅,所以口感幾好,整體味道都好惹味,不過可能放得太少芝士,所以無咩芝士味,如果有埋濃濃嘅芝士香就正喇朋友就揀咗Famous All Day Breakfast Set A,再加錢將平平無奇嘅吐司,變為士多啤梨窩夫,一碟裡面有鹹有甜,鹹食就包括煙鴨胸、太陽蛋同芝士珍寶腸。士多啤梨窩夫嘅味道唔錯,上面再淋上微甜嘅楓葉糖漿,窩夫比較厚身,如果表面係脆脆地嘅話,相信口感會更加好
本身以為間餐廳係幾細,原來都幾大下,仲有兩層添
2016-11-01 625 瀏覽
記得上次黎呢度已經係一年前,今日男朋友生日,睇完戲,過黎嘆杯COFFEE。裝修都無咩改變,但人流比以前多左好多,今次叫左兩杯精品咖啡,一杯Caramel Crème Brulee Cappuccino, 一杯 Honey Rose Latte. 雖然Honey RoseLatte好靚,但我自己比較鐘意Caramel Crème Brulee Cappuccino,一面有一層焦糖,連埋咖啡飲,連糖都唔洗落。最鐘意呢度既咖啡好滑,唔會飲到d咖啡渣,after taste 又唔會有酸味同苦澀感,咖啡味香濃厚。加埋餐廳既環境,好舒適寫意。加多個Regular Rebuen(魯賓三明治)有兩片夾著、和再加神秘醬汁。呢一種係比較少係香港用既食材,同一般既XX牌咸牛肉唔同,睇得出唔係罐頭貨,見到鮮明既肉紋,但一D都唔韌。呢個神秘醬汁係好D酸同辣,如果唔鐘意試新嘢既都係食黑松露果個好D,我自己就覺得幾特別,唔會係一般餐廳食到既材料同味道,可以一試。

加多個Regular Rebuen(魯賓三明治)
2016-10-26
2016-10-28 668 瀏覽
今天特意放假,三人行一同吃個午餐我們先到西環碼頭影畢業相,然後去中環吃個午餐。聽聞這裡的午餐味道不錯,所以來嚐嚐All day breakfast Set A我點的全日早餐可加$15要罐可樂,或是加錢轉湯和其他咖啡。天氣太熱,我們均選凍冰冰的可囗可樂。早餐包括: 面包,豬肉腸,煙鴨胸,炒蛋或太陽蛋,沙律菜等。面包脆身,可沾上牛油進食。豬肉腸煎得香脆,肉汁滿溢濃郁。沙律菜也拌上醋,微酸清新。我們都很滿意。
今天特意放假,三人行一同吃個午餐

我們先到西環碼頭影畢業相,然後去中環吃個午餐。
聽聞這裡的午餐味道不錯,所以來嚐嚐
All day breakfast Set A

2016-10-27
2016-10-28 325 瀏覽
位於中環的Zenon Café,是一間剪頭髮和咖啡店上層剪頭髮,下層飲咖啡,更有我至愛的All day breakfast早早聽多位好友說,這裡的食物非常好吃。今天終於有機會了!Jumbo Reuben $128看到其他食家吃過此三文治,早早決定點一份大食的我當然要吃個巨型版本吧用上三塊面包的咸牛治,份量驚人多塊咸牛肉層層疊,加上微微溶化芝士,迷人極了拿起三文治,散發岀陣陣白煙。整件入囗,牛肉鹹度適中不過火,肉質嫩軟內裡更有大量微菜中和一下,配上秘密辣醬汁,非常好吃Banana Crepe $68最愛Crepe的我,也點了一份甜品嚐嚐淡黃色的餠皮包著香蕉和幼滑忌廉,外層又滿佈大量香蕉片,貌相吸引Crepe的蛋味不濃,但煙煙靭靭,也不錯吃。忌廉微甜,和香蕉很夾哦老闆娘服務超好的,要努力哦
位於中環的Zenon Café,是一間剪頭髮和咖啡店
早早聽多位好友說,這裡的食物非常好吃。今天終於有機會了!
Jumbo Reuben $128

看到其他食家吃過此三文治,早早決定點一份
大食的我當然要吃個巨型版本吧

用上三塊面包的咸牛治,份量驚人
多塊咸牛肉層層疊,加上微微溶化芝士,迷人極了

拿起三文治,散發岀陣陣白煙。

整件入囗,牛肉鹹度適中不過火,肉質嫩軟
內裡更有大量微菜中和一下,配上秘密辣醬汁,非常好吃
Banana Crepe $68

最愛Crepe的我,也點了一份甜品嚐嚐

老闆娘服務超好的,要努力哦
2016-10-27
2016-10-18 497 瀏覽
位於中環心臟地帶的Zenon Cafe , 今日終於有機會過來朝拜。它樓上是有名的 Salon ; 樓下則令人駐足觀看的 cafe 。當踏進店子細看,更發現它原來何只cafe 還隱隱地從骨子裡透出酒吧的個性。雖然形象上容易令人混淆,但寬躺的座椅加上空間感十足,足以令我想襯周末的時分在此放空一下。由於早餐也未吃所以我想挑戰一下自己的底線。我選擇了豐富得令人窒息的全日早餐Jumbo All day breakfast 材料包括有歐陸式麵包、士多啤梨窩夫、豬肉腸、土耳其雞胸肉、 煙鴨胸、煙三文魚、炒蛋、沙律菜大蕃茄等。以份量來評絕對應該是開心「些牙」,但是如果你如我一樣咁有食力的話就不坊一人獨食。全日早餐內最重要的當然是炒蛋部分,因為我選擇了一般炒蛋,另一半為芝士留心炒蛋,蛋控看到一定會心心眼,無論炒蛋或芝士蛋也炒得嫩滑可口,蛋香濃郁配麵包絕對冇得頂。另外的肉類也為食肉獸而設,包保客人食得飽飽。除了咸食以外,全日早餐內還有甜品「士多啤梨窩夫」,不過窩夫沒甚驚喜,但鹹甜兼備則令人感到相當滿足。Honey Rose Latte 玫瑰花瓣落在咖啡面上,感到優雅而脫俗。濃郁的奶香下有微甘咖啡味,咖啡

Jumbo All day breakfast

Honey Rose Latte
玫瑰花瓣落在咖啡面上,感到優雅而脫俗。濃郁的奶香下有微甘咖啡味,咖啡沒有太多的苦澀和酸味,但滲出陣陣的玫瑰芳香,絲絲的蜜糖令它的味道變得更溫柔。奶泡約沾1cm 是澳洲latte 的標準。

雖然這裏是坐滿人,但沒有嘈雜的感覺,地方又夠寬敞足夠令我 Hea 了一個下午。

2016-10-14
  • ALL DAY BREAKFAST
準備去大浪灣沙灘,向中環食個brunch先去。入左間叫"Zenon"的cafe.同友人一人叫左一個all day breakfast.我選了Set B(HKD$98)有火雞胸,2條煙肉,green salad做side,一塊多士,二隻蛋(我選了scrambled egg)火雞胸十分嫩,不像平常的火雞嚡烚烚,味道有點像煙燻火腿味。味道透滲入味,不過我覺得鹹了些。煙肉條煮得不錯,油脂溢出甘香。蛋時間火候掌握得很好,很滑,不過蛋味不是很濃郁。塊多士是Rye break/裸麥麵包,所以麥味香濃,我最鍾意的element之一。沙拉新鮮爽脆清新,適合與火雞胸一起吃,不過我覺得有d 乾 ,多D oliver oil會好好多。整體不過不失,未至於有驚喜好好食,同埋分量有點細,女孩細食還可,大食少少會覺得不是十分satisfied.還要到櫃檯出面自己點餐,不是向侍應點,$98還要加一,$100左右價位的all day breakfast其實有很多選擇,但係呢間cafe regular all day breakfast sets 無smoked salmon揀,得Jumbo先有。

準備去大浪灣沙灘,向中環食個brunch先去。

入左間叫"Zenon"的cafe.

同友人一人叫左一個all day breakfast.

我選了Set B(HKD$98)

煙肉條煮得不錯,油脂溢出甘香。

蛋時間火候掌握得很好,很滑,不過蛋味不是很濃郁。

$110 (早餐)
2016-08-22 447 瀏覽
經常在中環出沒,中環的咖啡室不少,但有人氣及人情味的就不多。今天經過威靈頓街,本來想吃中餐,欲見這餐廳到下午三點多還人山人海,決定找個位置喝杯咖啡。可能因為人多,等上5分鐘才來一杯拿鐵,味道卻出奇道好,不會因為人多而馬虎。旁邊那對情侶點了份大的all day breakfast, 看上去不錯,我也點了份set A all-day breakfast. 基本上,食物一入口便知道是外國材料,跟本地及國內材料味道口感完全不同。一碟由麵包到芝士腸都是這樣出色的,現在也就不多了,支持!
Latte  is  good
  • ALL DAY BREAKFAST
  • Latte
2016-08-21 6859 瀏覽
星期日,又是和好姊妹約會的好時間! 假日能到Cafe 吃個Brunch或是吃個高茶,都能放鬆身心,也能減壓。 Cafe內的燈光略暗,讓人感到很Relax。 先來杯Roselle Tea,粉紅色的外觀,非常吸引。 味道是很清新的玫瑰香味,帶有淡淡的甜味,是不錯的選擇! 朋友的這杯Passion Fruit Lime Soda,除了有陣陣的熱情果味,原來還有很多熱情果的粒粒在內。 熱情果粒粒很酸,吃著很提神!想起在台灣旅行時吃過的新鮮熱情果,味道極酸,但酸得很過癮,而香港卻鮮有見過賣熱情果。 點了這裡有名的All Day Breakfast,除了正常SIZE之外,還有Jumbo Size的! 不過我們一會還要到另一個聚會,所以兩人只點了一個普通SIZE的。 這裡的All Day用料不錯,絕對不是Hea整的! 腸仔用上芝士腸,切開有芝士流出,而且很Juicy! 鴨胸大件厚切,外皮甜甜的,味道怡人。 加了$10升級的芝士Omelet,吃起上來芝士軟軟的,味道也香濃,這$10是值得加的! 另外還點了個Strawberry Crepe 中間的Cream細滑香甜,但餅皮略厚,整體來說不錯,
星期日,又是和好姊妹約會的好時間!
Cafe內的燈光略暗,讓人感到很Relax。
先來杯Roselle Tea,粉紅色的外觀,非常吸引。
味道是很清新的玫瑰香味,帶有淡淡的甜味,是不錯的選擇!
這裡的All Day用料不錯,絕對不是Hea整的!
腸仔用上芝士腸,切開有芝士流出,而且很Juicy!
鴨胸大件厚切,外皮甜甜的,味道怡人。
另外還點了個Strawberry Crepe
中間的Cream細滑香甜,但餅皮略厚,整體來說不錯,如果餅皮能改良一下,味道會更佳!
2016-06-26
2016-08-15 426 瀏覽
今天老婆仔因有公事要去中環所以在她完成工作後和她在中環吃個遲來的午餐在附近尋找美食時發現這街道上有很多特色餐廳日後若再在中環午餐可以再來試其他今次就決定吃這間cafe門面很有懷舊特色進去才知道原來地下是咖啡廳上層是理髮店很有特色的概念所以看到咖啡廳掛著的畫也是以剪髮為主題我們分別點了個78元的Grilled Turkey Breast Salad以及98元的Famous All Day Breakfast Set B另外再加了杯40元的Caramel Creme Brûlée Cappuccino好好品嚐一下咖啡味這個Grilled Turkey Breast Salad有大量的沙律菜感覺很清新還有很多塊很搶眼的蕃茄令色彩很豐富最主點是那些雞胸肉燒得非常香我和老婆仔都非常欣賞感覺十分配合沙律而且鹹味適中值得一試而Famous All Day Breakfast Set B包括有多士、煙肉、雞胸、沙律另外我們加10元轉了cheese omelette首先當然是有煎得非常香的煙肉由於太香脆的關係老婆仔還怪我偷吃了一塊芝士奄列也很值得一讚外層的蛋很香滑裡層的芝士很濃味兩者配合起來也很夾我還要
今天老婆仔因有公事要去中環
我和老婆仔都非常欣賞
感覺十分配合沙律
而且鹹味適中
值得一試
包括有多士、煙肉、雞胸、沙律
另外我們加10元轉了cheese omelette
我還要求老婆仔日後要製作給我吃
不過原來那雞胸是沙律的雞胸
由於已經吃過沙律
所以這部分相對沒有驚喜
最後是Caramel Creme Brûlée Cappuccino
甜品般的咖啡
不過在中環這地段也差不多了
2016-08-11
Grilled Turkey Breast Salad
2016-08-15 345 瀏覽
今日下午要到中環開會,開會前特意去吃個豐富午餐,Zenon Cafe是我首選。餐廳環境舒適寬敞,空間感夠大,頗有外國風味。餐牌選擇不多,主打All Day Breakfast和三文治。honey rose latte。淡淡蜜糖味道,入口清香清甜,甜度適中不太濃。玫瑰花碎灑在咖啡上,陣陣玫瑰花香,味香而不俗。咖啡味道甘香微微甘苦味,幼滑豐富。All Day Breakfast Set A。另加配火雞胸。豐富的油醋沙律,入口爽脆新鮮,醋味酸濃又開胃,炒蛋加上牛奶炒香,入口滑溜蛋味濃郁,煙鴨胸煎得嫩滑彈牙,入口咸香豐富,煎得油香出色,喜歡火雞胸和芝士腸仔,肉香豐富多汁的腸仔,芝士流心度極高,火雞肉質滑溜不嚡口。多士轉配窩夫,鬆蛋香甜的窩夫伴上香蕉片,香甜飽肚。
餐廳環境舒適寬敞,空間感夠大,頗有外國風味。
honey rose latte。
All Day Breakfast Set A。
2016-08-15
午餐
今日經過中環,就係為左一嘗Zenon Cafe 極高評價既 Famous All Day Breakfast,再嘆下佢地既人氣精品咖啡。第一次踏入呢間甘有個性、情調休閑既 Cafe ,心情自然大好。係熱辣辣同人來人往嘅威靈頓街,踏入氣氛截然不同嘅 Zenon Cafe , 當堂生活上既壓力同負能量都煙消雲散,我諗呢個就係室內設計師嘅功力所在。中環能有此綠洲能充充電、洗滌心靈,實在福氣。睇均成條威靈頓街 ,呢間Zenon 餐廳嘅人氣最旺,幾乎滿座。呢度嘅客人各有形態,有外國人、有情侶、有成班熱熱鬧鬧既、都有一個人靜靜地睇書嘅朋友。。。我哋就係两個大美人 (笑)入到 Zenon Cafe, 好自然俾佢地輕鬆嘅氣氛、有節奏既音樂,令到心情都愉快起來!店員非常之友善同 friendly, 安排我哋坐低之後,俾左我地 menu 後介紹咗一下佢哋呢度嘅菜單。睇睇下,原本好想食 all day breakfast , 不過女仔天生就中意甜品,crepe 同waffles 都好吸引。。。店員話佢地既crepe 係自己整,同出面唔同嘅地方係佢地既餅底係較厚身,重蛋香同質感,肯唔會整到太薄太脆,講講下我都

睇睇下,原本好想食 all day breakfast , 不過女仔天生就中意甜品,crepe 同waffles 都好吸引。。。店員話佢地既crepe 係自己整,同出面唔同嘅地方係佢地既餅底係較厚身,重蛋香同質感,肯唔會整到太薄太脆,講講下我都想試下!

你話女仔係咪好善變?明明係為左佢地既 Famous All Bay breakfast, 結果又被佢地既desert 吸引,心大心細!唯一不變既係堅持 order Ice Latte ( 雖然見到其他枱嗰啲生果既特色飲品,都好似好fresh, 好好味,唯有留翻下次先飲。)

Ice latte HK 48
咖啡其實唔一定要熱飲先正宗,香港地方甘熱,飲一杯ice latte,透心涼快。

Zenon ice latte 香滑嘅奶味,並未蓋過咖啡既香濃。我試過係外面既 cafe 飲latte, 啲牛奶完全蓋過晒咖啡味,好似飲奶甘。zenon ice latte 則能表現 ice latte 既層次,上枱時一層層既奶同咖啡好靚,我習慣先飲啖底部既咖啡原味,再慢慢攪勻。

不過有啲cafe 一早已經幫你攪勻左牛奶同咖啡,甘就失去飲 latte 過程既樂趣。

Crepe Hk 68
Crepe 皮果然係做得有咬口,唔係薄弱既脆煎餅皮,crepe 皮柔軟煙勒,有彈性,可以食到明顯嘅蛋香味,無落糖落到甜滋滋,都幾原味。佢入面用咗大量嘅忌廉,所以如果 crepe 皮唔夠厚實,都好難包得着甘多既內涵。

切落去嗰一刻,鮮忌廉都係湧晒出嚟,唯有臨食之前再點返啲忌廉,唔好浪費。

新鮮、減甜、鮮果、健康既甜點概念,真係唔錯。起碼可以氹到我哋呢啲食客叫多款甜品

配住咖啡黎飲,好寫意。
Strawberry Waffle Hk 50
好靚嘅造型,加上大量新鮮嘅士多啤梨,見到都非常開心!
Waffle 底,外皮焗得熱熱地,脆卜卜,切開就見到裏面鬆軟嘅蛋糕底。蛋味香濃,最開心係佢少糖嘅配方,waffle 本身重蛋香同厚底質感,唔會太甜,食得健康又唔會漏,令人驚喜。
當然如果甜品唔甜, 好多人都唔會收貨,呢個 Waffle 既甜味源於上面既鮮忌廉、士多啤梨同朱古力醬,令我哋呢班貪靚既女仔,食得健康又唔怕肥。

Zenon 仲有 organic hand made 雪條雪糕堂食/ 外賣,行都身水身汗,整支有機生果既雪條,都好過飲凍飲或汽水,係咪?最緊要係食得健康,唔會食多咗甜野會變肥,有罪惡感。

今日食左Zenon 既desert好滿足!好彩有呢個 desert 既新嘗試,Zenon 達人親手做既甜品係唔同D !

Zenon Cafe 一定係香港最有特色、最值得朝拜既人氣cafe 之一!

• Crepe
  • Waffle
  • Latte
  • WAFFLE
2016-08-11 263 瀏覽
忙了整整一天連中午飯都末吃,去完客戶處急急找間cafe醫肚。一間salon兼咖啡㕔其實係外國非常流行,香港只知有這間,5時左右客人不多,可舒舒服服地享受我遟來的午餐了。要了一客三文治,份量頗多,有煙肉, 蕃茄, 生菜。 麺飽是麥飽,非常健康有䃕,雖然toasted 左但質感依然軟熟。煙肉亦不會煎得油淋淋,脆脆的非常惹味。咖啡是我每天的精神支柱。今早喝了black coffee原固,來杯Green Latte吧! 有綿綿奶泡,味道帶濃郁的綠茶味,但稠為甜了一點。醫飽了肚子又要會公司再拼搏了。

咖啡是我每天的精神支柱。

醫飽了肚子又要會公司再拼搏了。
Green  Tea  Latte
Toasted  Sandwiches
2016-08-11
Toasted  Sandwiches
平日難得放假 , 和朋友相約到中環午餐, 希望可以享受一個悠閒輕鬆嘅午餐 , 嘆一杯好飲嘅飲品 這間cafe位於中環威靈頓街86號地舖, 留意openrice寫的是Zenon Cafe, 但門口招牌是寫"Cafe Salon"的, 原因是這Cafe和樓上一間很有名的salon合作, 那間SALON據說是國際知名呢, 相信這間合作CAFE的食物應該都有番咁上下水準吧 進入CAFE映入眼簾是一股外國風, 很精致的水吧枱, 很喜歡那倒掛的玻璃柸, 整個餐廳的牆壁都用上了外國很常見的鏄紋, 牆上掛了一幅幅油畫, 餐廳內座位不算多, 但整體設計以及細節都很用心, 型格得來又有悠閒的感覺 因為朋友遲少少才到, 所以要坐低等一陣, 餐廳非常細心地為我送上一杯暖水 , 讓我可以一邊看MENU一邊慢慢等, 餐廳嘅menu以精品coffee, special drinks, all day breakfast, 三文治, 沙律, 窩夫為主點了Famous all day breakfast set A, 主要是看中它的鴨胸肉, 因為一般all day breakfast很少有鴨胸嘅選擇, 至
平日難得放假

點了Famous all day breakfast set A, 主要是看中它的鴨胸肉, 因為一般all day breakfast很少有鴨胸嘅選擇, 至於飲品方面, 因為最近剛剛病好, 希望要較滋潤的飲品, 於是選了special drink嘅Osmathus Jasmine with Honey

這時看看價錢, WOWWW
很抵食喎, All day breakfast只需$98元 !!!在中環這個就算食茶餐廳都要最少六七十元的地方竟然可以以少於100元的價錢食一餐all day breakfast, 實在太滾動了
!!!單看環境已覺得值回票價

All  day  breakfast Set  A
All day breakfast有大腸仔, 兩隻自選煮法的蛋(點了太陽蛋), 多士(上面有一粒粒嘅穀物粒, 好像很健康呢), 蕃茄, 沙律菜, 所有食材看上去都很新鮮呢
, 平民價錢, 享受級的LUNCH

先試隻蛋, 蛋味很香, 比平常食到的香很多, 然後是鴨胸肉, 約有0.7CM厚的鴨胸肉, 豐厚多汁; 然後到蕃茄,  常常覺得番茄的新鮮與否是很容易食得出, 這個番茄很鮮甜呢~
最有驚喜的是腸仔, 本來以為它只是一條平凡的腸仔,切開發現原來是芝心腸,  咁大條的芝心腸都係第一次食, 最後是沙律菜, 沙律菜嘅分量比平常的食的all day breakfast更多, 食哂"堆"菜感覺很健康呢
鴨胸
原來是芝心腸,很surprise
Osmathus Jasmine with Honey
接著飲品出埸了, 先說賣相, 茶包很細心地繞上杯把手一圈, 防止跌落, 再灑上一手桂花, 看見桂花在茶杯中飄下飄下, 頓時覺得很寫意,  茶入口很清香,  細心飲會嘗到那淡淡的蜜糖味, 唔飲咖啡的好選擇
2個人係中環在咁好的環境下食一餐all day breakfast只需每人$150左右, 最令人感動是用的材料都很新鮮, 鴨胸多片得來重要夠厚, 連塊多士用的面包都好明顯有挑選過, 中環人可以來試下呢!!
All  day  breakfast Set  A
鴨胸
原來是芝心腸,很surprise
  • Famous All Day Breakfast
2016-08-07 267 瀏覽
Chocolate Iced 好好飲好重朱古力味Honey Rose LatteRose味5強,但會飲到honey味Famous All Day - Set A *sunny side up eggs *+ two bacon stripsFamous All Day - Set A*upgrade to cheese omelet食個陣先知腸係有小小芝士叫左個cheese omelet 好似too mcuh 鴨胸不太咸
Chocolate Iced

食個陣先知腸係有小小芝士
叫左個cheese omelet 好似too mcuh
鴨胸不太咸
2016-07-15
15 分鐘 (堂食)