2021-12-08 27 瀏覽
太耐冇食手卷啦 🍣所以今次試下哩間門面咁靚既先唔單止門面靚,連食物都好有質素,又夠新鮮🐠🐟🐠🐟🐠🐟圖片去到最後仲有啲佢哋外賣既聖誕節餐單,大家可以參考吓👍👍1️⃣YoRoll🍣極盡奢華嘅一個卷物,點解我會咁樣形容?🧐相信大家一睇就會見到🙆‍♂️冇錯!就係佢用料嘅心思😍卷物中心係香蔥拖羅,on top嘅係海膽,三文魚子同埋魚子醬,面頭還佈滿一層薄薄的金箔🥰🥰每一啖都非常滿足同豐富🙈🙈🙈2️⃣富士卷🍣中心係鰻魚同埋牛油果🥑,鰻魚爽口唔會太淋,亦有蛋黃醬調味,On top係木魚絲同蟹子,提升了口感層次👄👄佢哋嘅卷物全部都好足料大大嚿,非常滿足🙈🥰3️⃣北海道帶子手卷🍣4️⃣三文魚腩手卷🍣帶子刺身同三文魚腩都非常新鮮,帶子爽口亦唔係薄切,三文魚腩亦係較高檔次的三文魚🐟兩者性價比都高因為價錢真係非常抵食😍5️⃣海膽魷魚手卷🍣海膽醬味道夠突出,配上非常爽口嘅魷魚🦑,絕對能夠刺激味蕾👅6️⃣關東煮🍢凍冰冰嘅天氣⛄️最好就係食返碗熱辣辣嘅關東煮🍢入面包括有帆立貝,蟹柳🦀,獅子狗,魚蛋片,芋絲,同入晒味非常鮮甜嘅蘿蔔湯底亦都配有昆布帶出清甜味道🥰總結: 個人評價 4/5星💫

太耐冇食手卷啦 🍣
所以今次試下哩間門面咁靚既先
唔單止門面靚,連食物都好有質素,
又夠新鮮🐠🐟🐠🐟🐠🐟
圖片去到最後仲有啲佢哋外賣既聖誕節餐單,
大家可以參考吓👍👍

1️⃣YoRoll🍣
極盡奢華嘅一個卷物,
點解我會咁樣形容?🧐
相信大家一睇就會見到🙆‍♂️
冇錯!就係佢用料嘅心思😍
卷物中心係香蔥拖羅,
on top嘅係海膽,
三文魚子同埋魚子醬,
面頭還佈滿一層薄薄的金箔🥰🥰
每一啖都非常滿足同豐富🙈🙈🙈

2️⃣富士卷🍣
中心係鰻魚同埋牛油果🥑,
鰻魚爽口唔會太淋,
亦有蛋黃醬調味,
On top係木魚絲同蟹子,
提升了口感層次👄👄
佢哋嘅卷物全部都好足料大大嚿,
非常滿足🙈🥰

3️⃣北海道帶子手卷🍣
4️⃣三文魚腩手卷🍣
帶子刺身同三文魚腩都非常新鮮,
帶子爽口亦唔係薄切,
三文魚腩亦係較高檔次的三文魚🐟
兩者性價比都高
因為價錢真係非常抵食😍

5️⃣海膽魷魚手卷🍣
海膽醬味道夠突出,
配上非常爽口嘅魷魚🦑,
絕對能夠刺激味蕾👅

6️⃣關東煮🍢
凍冰冰嘅天氣⛄️
最好就係食返碗熱辣辣嘅關東煮🍢
入面包括有帆立貝,蟹柳🦀,
獅子狗,魚蛋片,芋絲,
同入晒味非常鮮甜嘅蘿蔔
湯底亦都配有昆布帶出清甜味道🥰

總結: 個人評價 4/5星💫

2021-12-04
3 分鐘 (堂食)
  • Yo Roll
2021-12-02 28 瀏覽
呢一間主打日本壽司同埋日本定食佢哋係外賣餐廳好好食同埋我哋已經係第二次去食感覺10分不錯都係好好味好多款首先我哋嗌左兩個主菜定食一個咖喱豬扒飯同埋一個牛肉飯咖喱汁配上豬扒即叫即整 好足料亦都好厚身好好食佢嘅皮10分咋10分趣 咖喱汁亦都調校得好好個味道佢哋嘅飯係運用日本米所以好有質感好有口感特別係佢哋嘅壽司兩個人食啱啱好因為佢哋有好多唔同類型嘅壽司俾大家食仲帶咗一個三文魚手卷食完都好飽肚好建議大家去開九龍區食
呢一間主打日本壽司同埋日本定食佢哋係外賣餐廳
首先我哋嗌左兩個主菜定食一個咖喱豬扒飯同埋一個牛肉飯
咖喱汁配上豬扒即叫即整 好足料亦都好厚身
好好食佢嘅皮10分咋10分趣 咖喱汁亦都調校得好好個味道
佢哋嘅飯係運用日本米所以好有質感好有口感
仲帶咗一個三文魚手卷
食完都好飽肚好建議大家去開九龍區食
2021-12-01 62 瀏覽
尖東附近開左間日式卷物店,門面以紅色為主朝氣勃勃,頗有日本元氣感💪🏿😬 不過買返屋企始終有一段路程,感恩職員都包裝得好小心,服務態度好👍🏿今次落了雜錦魚生丼,蒲燒鰻魚丼及壽司套餐A光看賣相都很不錯。我自己都幾喜歡雜錦魚生一粒粒口感特別,而且新鮮即叫即整,顏色鮮艷再加上三文魚籽,本身都夠juicy,仲有青瓜粒都算食到蔬菜🥬。蒲燒鰻魚丼當然唔少得鰻魚醬汁,我男朋友好喜歡鰻魚醬汁加上黑白芝麻更加香,下面鋪滿蛋絲,另外主角鰻魚煎得面脆內軟好咬口,賣相就當然不用講喇!😍壽司套餐A 都有燒左口魚邊、三文魚🍣、蛋、鰻魚、蟹子、葱吞拿魚腩及炸蝦卷🍤。我覺得不過不失架,不過重點推介炸蝦卷返到屋企都仲脆卜卜。

今次落了雜錦魚生丼,蒲燒鰻魚丼及壽司套餐A

壽司🍣  Set  A
2021-11-15
10 分鐘 (堂食)
壽司🍣  Set  A
路經尖東時,見到這個仿歌舞伎町牌坊的紅色閃燈招牌,原來是一間日式卷物專門店 Yo Roll。小店主打外賣,不設座位,餐牌種類繁多,供應卷物、手卷、刺身、丼飯等等。加州手卷及炸蝦手卷只是 $15,定價親民,即點即製讓紫菜保持輕脆的口感。富士卷 $68卷物以甘香微酸的赤醋飯製成,飯粒黏度恰到好處,表面灑上木魚絲,緊緊捲著鰻魚、牛油果、蔥,伴以鰻魚醬及蛋黃醬,層次感豐富。櫻花卷 $48卷物飯粒握得緊密,軟硬適中,夾起來不易散開,內有薑片、白蘿蔔、紅蘿蔔、沙律菜和紫蘇葉,全素口味開胃輕盈。和風牛肉丼 $40丼飯份量十足,牛肉肉質細嫩不過韌,配上和風醬汁,相當好下飯。

手卷

富士卷 $68
富士卷

櫻花卷 $48
櫻花卷
和風牛肉丼 $40
2021-11-28
15 分鐘 (外賣自取)
2021-11-25 339 瀏覽
#尖沙咀 #尖東🧑‍🦱太后突然間話唔煮飯, 留低我一個人...行到尖東本想上天橋到紅磡站搭車, 見到有間新開的手卷店, 紅紅色招牌超搶眼...好掛住日本呀😭....橫掂返屋企無嘢食, 就買外賣返屋企自私嘆! 👯‍♀️勁多人排隊, 即叫即製好新鮮! 🏋‍♀️雙撲手卷 $78 ~ 有火焰芝士、蟹肉、蟹膏! 滿滿的蟹肉, 啖啖都是蟹! 蟹膏份量也是超多的, 濃濃的味道, 完全唔腥! 加上脆卜卜的蟹子及香軟芝士, 好容易就食晒! 🧕忍者卷 $78 ~ 黑松露蛋黃醬、牛油果、軟殼蟹! 黑松露好香, 配上軟滑蛋黃醬, 原來好夾! 軟殼蟹即炸, 香脆飽滿, 牛油果入口軟滑, 絶配! 🐟自家調製蔥吞拿魚腩手卷 $40 ~ 現場食, 食住等! 吞拿魚腩好滑好滑, 濃濃的味道, 完全唔腥, 飯是有味飯, 讚! 🧂豉油都有兩種, 有 wasabi 同無 wasabi, 好貼心! 🍲仲有關東煮, 魚生飯套餐等, 下次再經過買嚟試試!
#尖沙咀 #尖東

👯‍♀️勁多人排隊, 即叫即製好新鮮!

🍲仲有關東煮, 魚生飯套餐等, 下次再經過買嚟試試!

外賣自取
同朋友經過呢間日式外賣小店,見食物款式選擇都幾多,就同朋友買咗幾款試試😋🐙芥辣八爪魚 $28每次食日本嘢,我都必叫呢樣,芥未味濃郁配鮮味十足嘅八爪魚,食落十分開胃及爽口彈牙!帶子刺身 $68$68 有5件,仲要係大大粒,重點係好新鮮🤩三文魚子手卷 $35三文魚子大大粒,新鮮唔腥,口感爽彈海膽手卷 $65朋友係海膽控,當然要試吓人氣海膽🤩,海膽味濃郁,完全冇腥味💥佢哋手卷嘅壽司飯係用德島縣產米,加埋味道濃郁嘅赤醋調味,所以食嘅時候完全唔使再點豉油,好讚💯下次經過想試埋其他野食🍣

芥辣八爪魚

🐙芥辣八爪魚 $28
帶子刺身

帶子刺身 $68
$68 有5件,仲要係大大粒,重點係好新鮮🤩

三文魚子手卷 $35
三文魚子大大粒,新鮮唔腥,口感爽彈

海膽手卷 $65

下次經過想試埋其他野食🍣
芥辣八爪魚
帶子刺身
尖東科學館道有不少的食肆和小食店🌭🍔🍡 當天下午跟朋友途經附近,被小店播放的音樂所吸引‼️🥰 小店除了手卷、刺身、壽司、丼飯外,也有不少的卷物‼️👅▫️ ❥$𝟳𝟴 忍者卷🍣 清晰可見中間包著牛油果和一大塊軟殼蟹😋 頂部是黑松露蛋黃醬,散發濃濃的黑松露香,美味‼️🤤▫️❥$𝟲𝟴 武士卷🍣 赤醋飯包著拖羅蓉、紫蘇葉、蔥和黃蘿蔔‼️撒上黑白芝麻作點綴,口感豐富不錯喔‼️👅▫️❥$𝟲𝟴 富士卷🍣 材料有鰻魚、牛油果、蔥‼️ 再加上鰻魚醬蛋黃醬、鋪上木魚絲、放上蟹籽,賣相吸睛‼️😋
尖東科學館道有不少的食肆和小食店🌭🍔🍡 當天下午跟朋友途經附近,被小店播放的音樂所吸引‼️🥰 小店除了手卷、刺身壽司、丼飯外,也有不少的卷物‼️👅

▫️

自從轉咗工之後都好忙好忙😢,周不時要OT,同同事開夜唯有去買咗晚餐先繼續開工。我午餐時份已經有留意過「Yo Roll」呢間外賣小店,皆因佢開住好響亮嘅音樂🎤,留下深刻印象。午餐唔想屈喺Office食外賣,所以未幫襯過,但夜晚想快手做埋啲嘢就另計。小店主打日式美食,例如有多款手卷、壽司、同卷物🍣,而佢亦有提供少量便當。食物即叫即整,保證新鮮,而且佢製作速度快,合乎外賣店應有嘅條件🥡,唔使擔心👍。忍者卷Ninja Roll($78),卷物有十款選擇,款款都好吸引,加上佢同手卷差唔多價錢,感覺比較抵食🙈。呢款卷物主要由炸軟殼蟹、黑魚籽、黑松露蛋黃醬、牛油果同青瓜所組成,成個組合食好夾。醬汁微微酸令佢好惹味,而軟殼蟹肉則外脆內軟🦀,加埋爆汁魚籽一齊食,口感好正。蒲燒鰻魚丼Grilled Eel Don($88/大),🐟鰻魚飯有兩種Size揀,唔知份量差幾遠,但大呢盒就好足料呢。鰻魚有八大件,夾夾埋埋可能有成大半條,而且魚肉夠厚,唔係得層皮。同時,鰻魚汁味香而不膩,再配埋蛋絲食🍳,每啖都好豐富。和風牛肉丼Beef Sukiyaki Don($40),牛丼同想像中唔同,因為佢係大碗飯🍚,而唔係餐牌
和風牛肉丼
和風牛肉丼Beef Sukiyaki Don($40),牛丼同想像中唔同,因為佢係大碗飯🍚,而唔係餐牌圖片上嘅便當,但都好味嘅。飯同牛肉分開上,唔會浸淋晒。🐮牛肉係壽喜燒風味,味道甜甜的,亦不乏鹹香,而且洋蔥煮到入晒味,配飯食一流。
總括嚟講,呢間日式外賣小店質素不俗🎌,雖然價錢唔平,但食完確係讓人滿足,起碼我能打醒精神,繼續努力工作…。下次有機會我想試埋其他嘢食啊😉。
2021-11-10
蒲燒鰻魚丼
Yo Roll❤️ YO Yummy Rollsss🍣🍣🍣🥢💫..尖東人氣小食手卷,相信聽過不少吧。最近亦有新街頭卷物外賣店加入,有時經過都會想食,趁住下午來外賣壽司🍣 野餐,曬個日光浴☀️。這家店卷物份量十足,一客8件,值得一試喔。ll餡料:拖羅、紫蘇葉、蔥、黃蘿蔔(拖羅蓉滿滿,帶有紫蘇菜獨有香氣。)ll餡料:鰻魚、木魚絲、牛油果、蔥、鰻魚醬(鰻魚有種炭燒香🖤 加上牛油果口感好豐富。)ll份量不少,甜美肥厚鰻魚,甜鰻魚醬汁配上珍珠米粒整體很好吃。..×××××ש尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖..

這家店卷物份量十足,一客8件,值得一試喔。

l[武士卷]l
餡料:拖羅、紫蘇葉、蔥、黃蘿蔔
(拖羅蓉滿滿,帶有紫蘇菜獨有香氣。)

l[富士卷]l
餡料:鰻魚、木魚絲、牛油果、蔥、鰻魚醬

(鰻魚有種炭燒香🖤 加上牛油果口感好豐富。)

l[蒲燒鰻魚丼飯]l

份量不少,甜美肥厚鰻魚,甜鰻魚醬汁配上珍珠米粒整體很好吃。
×××[Yo Roll]×××
©尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖
2021-11-19 21 瀏覽
最近我的老朋友說有間尖東新開的一定要幫襯下佢地啲手卷以及日式壽司, 所以和佢去了尖東海旁,不看小店外牆貼了「歌聲伎町 」,日本情懷又湧出來!你們買了燒鰻魚手卷 、軟殼蟹手卷,認真新鮮又肥美,軟殼蟹都入口脆脆地好香口呢!好有驚喜,另外更有我喜歡的鰻魚定食,足足三大塊滿鋪在飯上, 鰻魚汁豐富使鰻魚入味又惹味!口水都流出了!埋單都只係二百左右,以日式外賣都合理。Yo Roll地址: 尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖
埋單都只係二百左右,以日式外賣都合理。

Yo Roll
地址: 尖沙咀東部科學館道14號新文華中心地下62號舖
咦❗️咁搶眼嘅❗️係好懷念嘅新宿歌舞伎町呀😍 實情呢度係尖東嘅日式外賣小食店<Yo Roll> 先真😆<Yo Roll> 食物款式超多選擇嘅呢😲 首推卷物、手卷、小食,另外仲有壽司、丼飯揀~~ 呢度雖然係「東京🇯🇵」不過就用左德島縣嘅米搭配赤醋處理,唔落豉油都已經味道十足🤤 推介以下呢幾款高質日本美饌🇯🇵🤫👇🏻👇🏻👇🏻1️⃣ 忍者卷🥷(黑松露蛋黃醬➕黑魚䰵➕牛油果🥑➕軟殼蟹)黑松露香氣撲鼻,隱身喺黑魚籽裡面嘅「忍者真相」係牛油果🥑同脆口嘅軟殼蟹🦀 加埋開胃嘅蛋黃醬,配搭一絕但得8舊唔夠喉呀🙈2️⃣ 海膽魷魚🦑魷魚熱潮,驚喜之作❗️海膽味夠濃,食到尾都充滿海膽味道,魷魚又冰凍又夠爽🦑 呢個真係食唔停口無得輸🤤 大推👍🏻3️⃣ Osaka大阪手卷🗾(🦀蟹肉➕蟹糕➕甜蝦🦐)爆餡❗️唔單止外面,係咬到裡面都有餡😃👍🏻 好香嘅蟹糕蟹肉味🦀 成個口腔都係滿滿嘅幸福味道☺️4️⃣ 三文魚沙律手卷🍣🥗 三文魚沙律餡料都係多到遮住曬d飯粒😋 平平地但質素一樣咁好😋

1️⃣ 忍者卷🥷
(黑松露蛋黃醬➕黑魚䰵➕牛油果🥑➕軟殼蟹)

加埋開胃嘅蛋黃醬,配搭一絕但得8舊唔夠喉呀🙈
2️⃣ 海膽魷魚🦑

3️⃣ Osaka大阪手卷🗾
(🦀蟹肉➕蟹糕➕甜蝦🦐)
Osaka大阪手卷

4️⃣ 三文魚沙律手卷🍣🥗

Osaka大阪手卷
2021-11-15 18 瀏覽
其實每次由尖東行返去紅磡,上橋前都會見到呢間外賣壽司卷店。今日再行經,見唔多人(平時見有人排隊)就八掛走去望一望個menu。點知好快被menu吸引,就決定買返屋企食。回家第約需要15分鐘路程,估唔到返到屋企,都仲保持到溫度,唔駛怕食凍冰冰既飯😛 蟹肉蟹膏甜蝦手卷$65 用料十足,醋飯溝左少少豉油~唔駛另外落豉油調味😽 而風林火山卷,係蟹子同三文魚餡料,三文魚子係辣製過,食落少少酸,但係越食越開胃~$68 一客,一開8件!抵食。忍者卷(牛油果軟殼蟹)外賣到家,炸軟殼蟹都仲keep到脆脆口感~牛油果再加上沙律醬,真邪惡😼呢餐加埋大約$200~兩個人都食唔駛!希望會出啲小份量既卷物啦,咁樣就可以order多幾款唔同既食物了😸😸
點知好快被menu吸引,就決定買返屋企食。

2021-11-11 28 瀏覽
好多人以為好多外賣都係頹食,其實好多外賣都可以好高質。今次去開尖沙咀做嘢,去紅磡坐巴士時見到這間天橋旁的小店,便決定買埋外賣返屋企。小店播哂日文歌,門面個紅色牌坊似足歌舞伎町,咁嘅格局當然係主打日本嘢,例如:丼飯、手卷、卷物及刺身等等,款式多多。◽ 雜錦魚生丼 $78面層舖滿角切魚生,各式各樣的魚類,一口試哂唔同風味,重點係上面嘅三文魚籽,粒粒都鮮甜,提升味道層次,整體感覺清新。◽蔥吞拿魚腩丼 $98吞拿魚腩算肥美,加上蔥一起食,令鮮味更突出。◽ 北海道帶子手卷 即叫即製,本身想拎返屋企先食,但見佢咁新鮮就決定現場食,帶子有鮮味,紫菜都好脆,推介!◽ 海膽魷魚 $38雪櫃有唔同小食揀,買走這款海膽魷魚,味道鮮甜,好有口感。餐牌參考:

◽ 雜錦魚生丼 $78

蔥吞拿魚腩丼

◽蔥吞拿魚腩丼 $98
吞拿魚腩算肥美,加上蔥一起食,令鮮味更突出。

北海道帶子手卷

◽ 北海道帶子手卷

◽ 海膽魷魚 $38
雪櫃有唔同小食揀,買走這款海膽魷魚,味道鮮甜,好有口感。

餐牌參考:
蔥吞拿魚腩丼
北海道帶子手卷
2021-11-05 24 瀏覽
做野做晏左走既時候見到大大個紅色燈光框住既招牌,價錢唔算好貴同同事衝去落單喇😂分別叫左忍者卷, 武士卷, 加洲卷同咖哩豬扒飯,其他冇叫既就睇menu喇,都係店員有推介既~🥰由細到大加洲卷都係我最愛,呢到用既飯都有用赤醋,老實講外賣仲要用德島米,呢個價錢都算唔錯嫁。飯同配料既比例都好平均,2個人份量岩岩好,買完拎去海邊吹住風食或者對住個噴水池食都好方便嫁😄下次叫埋其他同事一齊叫可以食多d唔同款🤤

下次叫埋其他同事一齊叫可以食多d唔同款🤤
  • 武士卷
  • 忍者卷
2021-11-03 220 瀏覽
番夜前成日係尖東呢頭買野食,呢間鋪頭經過咗好多次,今次同埋同事一齊試試佢☺️鋪面好有番咗日本🇯🇵嘅感覺,仲播住熱鬧嘅日文歌~*和風牛肉丼 $40*自從無得食某連鎖快餐店後,好耐未食過牛肉飯🙃🙃白飯好多🙃男仔都一定夠飽呀!牛肉味道正正常常,啲汁拎嚟撈飯一流。$40蚊係尖東買到呢個便當都算抵食*雜錦魚生丼 $78*呢個賣相比想像中稍為遜色,因為餐牌張圖係鋪到滿曬🤣但係後尾開餐既時候發現其實呢到嘅份量唔係少!只係個碗面積太大,如果用番個圓形⭕️面積細番啲既碗應該會搭得靚啲😆講番到底好唔好食😂魚生新鮮,有鮮味,有啲青瓜粒可以減少油膩度,同埋增添爽口嘅口感*忍者🥷卷 $78*呢個最好食!上面係黑松露蛋黃醬,入面有軟殼蟹&牛油果🥑,原本以為會好濟,但係食落又唔係咁漏喎,我地拎到番公司先食,軟殼蟹都冇淋晒,黑松露醬同埋牛油果好夾總括嚟講,我地都覺得卷物嘅性價比最高&最有驚喜,仲有好多其他款嘅卷物組合好似都幾有趣,下次再買外賣都可以試下!

*和風牛肉丼 $40*

*雜錦魚生丼 $78*