2018-02-15 81 瀏覽
老實講,呢間餐廳並非本來慶祝情人節的首選但2~3星期前打去該餐廳已full booking,見呢間餐廳評分都高,價錢亦可接受,於是一試要搵一日上去俾$500 deposit,而當日會減$100book左8:30pm, 8:15上到去已可入座一入黎已經要讚!座得舒服, 店面細細, 但2人會俾4人檯, 唔怕檯貼檯同陌生人一齊坐咁尷尬!而且考慮到情人節, 餐廳仲特地拎個花桶俾我地插束花係檯面!!好貼心!!!擺設如上, 送左2盒朱古力, 仲有2張卡, 侍應表示下年出示有5折(雖然係抵, 不過有幾多人下年會黎同一間餐廳呢.....)情人節特別餐前菜方面, 豬肋條真係好好食!海膽蟹肉意大利飯,海膽不會過濃過淡,飯粒軟硬適中芝士龍蝦+美國牛柳,龍蝦肉爽口,新鮮!牛柳可自行加黑椒調味,味道更好!芝士蛋糕+朱古力蛋糕無跟餐野飲, 於是叫左一杯有酒精, 一杯無酒精既飲品女友點的Flavor Mojito(草莓)真的太搶喉,我都覺得頭半杯都過濃酒味,但當冰溶了,味道卻是非常地好Berry punch,酸酸的非常開胃,圓球為莓類的冰塊,有心思!食物飲品味道驚喜不算大,中規中距,但勝在侍應非常有禮貌收碟放餐都會
老實講,呢間餐廳並非本來慶祝情人節的首選
要搵一日上去俾$500 deposit,而當日會減$100
book左8:30pm, 8:15上到去已可入座

(雖然係抵, 不過有幾多人下年會黎同一間餐廳呢.....)

情人節特別餐
前菜方面, 豬肋條真係好好食!

海膽蟹肉意大利飯,海膽不會過濃過淡,飯粒軟硬適中

芝士龍蝦+美國牛柳,龍蝦肉爽口,新鮮!
牛柳可自行加黑椒調味,味道更好!

芝士蛋糕+朱古力蛋糕

無跟餐野飲, 於是叫左一杯有酒精, 一杯無酒精既飲品
女友點的Flavor Mojito(草莓)

食物飲品味道驚喜不算大,中規中距,但勝在侍應非常有禮貌
收碟放餐都會講聲唔好意思,阻阻你,而龍蝦上菜時亦特別提醒蝦槓部份已打開,平凡中見細心
等升降機離開既時候,女友打算門前拍照留念,店員見到亦主動幫我地影
難怪女友一進升降機便讚呢間餐廳服務好!
2018-02-14
慶祝紀念
情人節
2018-02-12 79 瀏覽
難得唔洗返工,黎尖沙咀行街,行到咁上下,想搵間坐得舒服價錢適中嘅餐廳休息下,上次黎過呢間餐廳,向友人介紹,於是就入左黎食個Set Lunch兼歇腳。餐廳環境舒適。是日餐湯係甘荀南瓜湯,好幼滑,加埋忌廉,仲香滑。西冷扒叫左7成熟,都幾大塊,煎得好香口,仲有唔少肉汁係度,唔會乾身鞋口,唔錯! 薯仔都好正!真係7成熟架!三文魚超好味!大火煎香表面,裡面啲肉仲好嫩好soft,冇乜用調味料,可以特顯得三文魚夠新鮮,配埋忌廉汁都好好味!是日甜品係New York Cheesecake 香濃芝士!正!

餐廳環境舒適。

是日餐湯係甘荀南瓜湯,好幼滑,加埋忌廉,仲香滑。

薯仔都好正!

真係7成熟架!

香煎三文魚柳配水瓜溜忌廉汁

紐約芝士蛋糕

2018-02-12
香煎三文魚柳配水瓜溜忌廉汁
紐約芝士蛋糕
2018-02-12 252 瀏覽
這晚相約了朋友到尖沙咀吃西餐,談談近況厚福街真的好多食店,而厚福街八號更是整棟大廈都是食肆,選擇很多,而因為我們想去適合談心、可以悠閒地喝一杯的西餐廳,所以來到Y Show Tasty氣氛浪漫而為什麼我說這裡是名句聚集地呢?因為入座時,餐廳已準備好每人一張名句送給食客,是很具鼓勵性的句子!連廁所都有一些句子有生活態度!不論是Mains, pasta & risotto或是Appetizer, soup, side dish的食物都好吸引,太多心水而餐廳亦照顧了Vegetarian推出數項素食。先吃Appetizer白酒煮托托蜆真的好香而煮成了白酒Cream Sauce則令托托蜆入口更Creamy,白酒香亦滲透蜆肉。好大隻托托蜆不但大大隻,而且好新鮮!這是吃海鮮中很重要的條件和朋友兩份分,而餐廳都很細心地幫我們將湯分成兩碗。特別的是這個湯的上菜方式先將蟹肉絲和帶子在碟子上放得很整齊,然後才倒上濃湯。除了有藝術感外,亦確保了食客喝到熱騰騰的濃湯。感受到餐廳的細心,每個步驟都不馬虎蜆肉份量好豐富鮮海膽龍蝦肉好彈牙啖啖蟹肉絲A Meal Without WINE Is Called Break
這晚相約了朋友到尖沙咀吃西餐,談談近況

氣氛浪漫

而為什麼我說這裡是名句聚集地呢?
有生活態度!
而餐廳亦照顧了Vegetarian推出數項素食。
白酒煮托托蜆
先吃Appetizer
白酒煮托托蜆真的好香
好大隻托托蜆
不但大大隻,而且好新鮮!這是吃海鮮中很重要的條件

帶子蟹肉濃湯

鮮海膽配鰹魚汁蜆肉意大利麵
蜆肉份量好豐富

鮮海膽

龍蝦蟹肉天使麵
龍蝦肉好彈牙
啖啖蟹肉絲

A Meal Without WINE Is Called Breakfast, 來到這裡當然要喝一杯
怕天氣凍的話還有Hot Mocktail和Hot Cocktail, 好特別

Passion
好適合少女的Passion
甜甜果味

Touch of Sweet
Touch of Sweet, So Sweet

火焰雪山
其實這天並不是要慶祝什麼特別日子,不過數數手指,我和我的好朋友由中學到現在都相識了八年多,雖然升上了不同的大學後就少見了,但希望友誼永固

有生活態度的一頓晚餐
2018-01-24
  • 白酒煮托托蜆
  • 帶子蟹肉濃湯
  • 鮮海膽配鰹魚汁蜆肉意大利麵
  • 龍蝦蟹肉天使麵
  • Passion
2018-02-11 57 瀏覽
厚福街有間樓上歐洲fusion菜,靜靜地幾個朋友去傾下計食野,環境空間的確唔錯!天氣凍總係想飲湯,呢個係自家黑松露野菌忌廉湯,湯味唔算濃,淡淡野菌味道,忌廉味偏重! 鮮海膽配鏗魚汁蜆肉意大利麵,海膽溶化響鰹魚汁中,整體味道略濃,咸咸地,少少香辣味!蜆都多,每隻都有肉,食落都海鮮果種蜆味,無沙!有創意Cocktails,不過揸車就唔飲得!叫左Mocktail Fruit Garden,賣相已即刻+分,鐵飲管都係第一次!聞到睇到都新鮮,當中有fresh green Apple、 kiwi 、pineapple 、 grape soda,出黎味道超新鮮、甜度適中!廁所都有鼓勵語句,真係一個地方都不能少!停lift位置還有座位坐,方便等位等lift!

蜆都多,每隻都有肉,食落都海鮮果種蜆味,無沙!

有創意Cocktails,不過揸車就唔飲得!

Mocktail Fruit Garden

廁所都有鼓勵語句,真係一個地方都不能少!

停lift位置還有座位坐,方便等位等lift!

Mocktail Fruit Garden
今日係一個特別既日子,就緊係要食下間西餐慶一慶祝,睇到openrice覺得唔錯就預約一下。睇到呢個晚市set,樣樣都岩食,咁就食呢個啦,唔洗諗。前菜,水牛芝士,味道唔算好濃,淡淡既芝士味,好易入口,菜,勁新鮮,水蜜桃,又甜又多汁。帶子蟹肉湯,真心必試,帶子彈牙,又鮮甜,蟹肉湯又夠香又夠濃。黑松露野菌意大利飯,好好咁幫我地分左每人一份,黑松露味好香,野菌都好惹味,似燒過,意大利飯都好一粒粒,一個字,正。頂級肉眼扒,好香牛味,亦好鬆軟,份量十足。仲有蒜頭等等去配埋一齊食,食到停唔到口。芝士蛋糕,唔算好甜,芝士味比較重,但得一試。

睇到呢個晚市set,樣樣都岩食,咁就食呢個啦,唔洗諗。

頂級肉眼扒,好香牛味,亦好鬆軟,份量十足。

仲有蒜頭等等去配埋一齊食,食到停唔到口。

芝士蛋糕,唔算好甜,芝士味比較重,但得一試。
2018-02-11 60 瀏覽
一入到餐廳感覺好舒服,整體餐具擺放都好整齊!牆身好多不同勵志既說話,不同食物既logo!一坐低都好surprise,見到一張卡:別執著於你的人生計劃,嘗試去接受未來給你的機會!本打算普普通通食餐飯,估唔到可以鼓勵到我,為食客打打氣!沙律一向必點凱撒沙律,生菜最緊要新鮮,咬落鮮甜爽身,慢煮雞胸肉嫩,肉身帶點煎香左既味道!細細碗裡面既雞肉都唔少,佔整體三份之一,配上少量脆脆煙肉粒、芝士碎,挺開胃!主餐點左帶子香草醬意大利飯爽脆片片露荀加上數粒新鮮蕃茄,為意大利飯厚身既感覺減低,不會有飽濟感!環境燈光舒服,店員時不時都會留意食客是否需要幫助,呢點真係好重要!
一入到餐廳感覺好舒服,整體餐具擺放都好整齊!

牆身好多不同勵志既說話,不同食物既logo!

主餐點左帶子香草醬意大利飯

帶子香草醬意大利飯

帶子香草醬意大利飯
2018-02-10 45 瀏覽
尖沙嘴厚福街向來是尋找美食的好地方,韓國、日本、西餐應有盡有。而這次就選擇中檔的西餐Y show tasty。首先,在入餐廳後已經覺得份外有格調,有張有名人名言小卡。食物的部分,我們先點了個Scallop crab Bisque。它十分貼心的先用茶壺裝湯,然後倒到碗的溫度就剛好適合入口。有鮮甜的蟹肉,湯味道偏濃,適合配搭餐包。前菜點了個Tua Tua Clams.首先,十分大隻,一點也沒有「呃稱」,數量也很多。而味道來說,能吃得出有海水味,職員也跟我們說是剛新鮮空運到港。但可能未吐完沙的關係,所以會有點沙。而白汁的味道也剛剛好,不會搶去蜆的鮮味。其次,我主菜的部分點了個Clams Spaghetti。相同的又是蜆,但就有不同的風味。這種的蜆比較細、海水味亦比較淡,但相比起沙竟比較少。而這比較像濕炒意粉的感覺,沒有白汁、cream,所以比較清淡,同時亦不會太肥膩。飲品的就點了個passion cocktails。 熱情果容易入口,適合小女生飲。有cream提升整杯飲品的層次感。整體的消費偏高,但質素亦較高,如果一些重要日子也可一嘗。

前菜點了個Tua Tua Clams.
整體的消費偏高,但質素亦較高,如果一些重要日子也可一嘗。
2018-02-08 33 瀏覽
同媽咪行街買野 open rice下見到呢呢間嘅set lunch好多好評 於是想去試吓西式擺設 好整齊發現有張卡仔 幾特別Lunch menu多選擇 staff話每兩星期轉一次餐單選左餐湯 南瓜味重 幾creamy 叫左個肉眼配野菌汁 肉質鮮美 好juicy 絕對物超所值 呢個價錢食到咁大舊又有質素的牛媽咪叫左個魚 香煎魚 無乜骨 好味呢杯朱古力係今日嘅重點!好好飲我order左三杯 因為可以無限添飲超扺飲最後附送甜品cheese cake 個質感好似半熟工房個d cheese cake 芝士濃郁好想食多幾舊

西式擺設 好整齊

發現有張卡仔 幾特別

Lunch menu多選擇 staff話每兩星期轉一次餐單

選左餐湯 南瓜味重 幾creamy

叫左個肉眼配野菌汁 肉質鮮美 好juicy
絕對物超所值 呢個價錢食到咁大舊又有質素的牛

媽咪叫左個魚 香煎魚 無乜骨 好味

呢杯朱古力係今日嘅重點!
好好飲我order左三杯 因為可以無限添飲超扺飲

最後附送甜品cheese cake
個質感好似半熟工房個d cheese cake
芝士濃郁
好想食多幾舊
2018-02-08 36 瀏覽
好早之前約左好朋友今晚聚舊,雖然天寒地凍,但仍然無阻我地見面嘅決心哈哈!今日選左一間系朋友中口碑好好嘅餐廳!一入到去,環境好舒適,燈光令人覺得好舒服,好適合拍拖!坐低一望,碟上面有張卡,上面寫左好勵志嘅說話,後來發現原來每個人碟上嘅卡都唔同,好窩心啊!第一樣黎到嘅食物系朋友嘅最愛--茄子。其實我本身唔系好中意食茄子,因為覺得佢腍腍地,口感好怪。但估唔到佢令我對茄子改觀。佢系一層茄子一層醬,醬嘅味道好濃郁,而且入面加左芝士,更滑更香,而茄子唔會完全腍曬,有少少咬口,加埋醬一齊食,蓋左平時茄子有嘅怪味(我覺得平時嘅茄子有怪味),兩樣野非常夾!佢隔離嘅薯仔我都好愛,焗到啱啱好,一D都唔乾,沾埋D醬一其食,非常正!第二樣黎到嘅食物系我最愛的蜆意粉,蜆非常新鮮,一D沙都唔,而且蜆肉好飽滿。意粉入面仲有海膽,我平時好少食,佢無咩味道,有D淡,但食完個口會回甘。佢D意粉加左蒜片同香草去炒,非常香同埋彈牙(我最怕軟淋淋嘅意粉),加埋蜆嘅鮮味,非常好食!我好中意黑松露嘅味道,朋友話似煤氣味哈哈!我第一次食呢個形狀嘅薯條,佢唔同普通嘅粗薯條,佢系扁嘅粗薯條,好特別!薯條唔會好油,外脆內軟,加埋黑松露嘅味道
今日選左一間系朋友中口碑好好嘅餐廳!
一入到去,環境好舒適,燈光令人覺得好舒服,好適合拍拖!

千層茄子🍆

鮮海膽馬拉蜆義大利麵
黑松露醬炸薯條

薯條唔會好油,外脆內軟,加埋黑松露嘅味道簡直一流!

香烤荷蘭黑啤豬手

黎到今日嘅重頭戲,朋友指定叫嘅豬手!
我極少食西式豬手,估唔到咁好食!佢嘅皮非常脆口,肉質好嫩同入味多汁,最重要嘅系中間嘅肥肉竟然一D都唔油膩,而且仲有D食緊骨膠原嘅口感。

佢會附上兩種醬汁,左邊嘅有D似無花果?鹹鹹地,而右邊嘅應該系醋汁,酸酸地,有微微辣,非常開胃!配埋豬手,出乎意料地非常夾!
最後兩個人食曬成疊豬手
臨走前去個洗手間,估唔到都有驚喜,好中意呢Dquotes!

最後埋單送上一疊利市封,哈哈!雖然我吾洗派利市,但我可以用coupon~

PS:餐廳嘅職員服務態度非常好,見到我地用手拿薯條,即刻遞上濕紙巾,仲幫我地開埋~
2018-02-06
千層茄子🍆
鮮海膽馬拉蜆義大利麵
黑松露醬炸薯條
香烤荷蘭黑啤豬手
2018-02-07 21 瀏覽
我來這裡吃過午餐和晚餐,室內裝修舒服,員工服務水準不錯,食物味道一如往常的好。值得推薦!買一送一的西班牙餐酒,真是又平又好喝。食材新鮮,廚師的手藝也好有水平,不論朋友聚會或和女朋友拍拖,這𥚃也是非常好的選擇。
2018-02-04 42 瀏覽
非一般的廿四味🍸其實佢係一杯Cocktail黎架❤︎黑啤。Vodka。紹興酒。咖啡酒❤︎見到呢個組合大家可能未必會嗌但我就係中意啲咁特別嘅組合味道方面我覺得似飲緊黑啤,但又無平時黑啤咁苦,反而帶有少少甜味 (可能係因為有咖啡酒嘅關係) 所以我覺得幾好飲,用埋戰鬥碗飲,真係好有feel,好麻甩,岩晒我🤤😂。。。。。。。。。。。。。。。。香燒八爪魚🐙配自家製泰式香草汁一上枱真係”嘩”左聲,好大條腿呀🐙,仲要香噴噴,影完相就可以俾👨🏻‍🍳幫你🍴🐙啦 (侍應話🍴太薄同太厚都會影響口感,所以交俾👨🏻‍🍳幫你就最正正子啦😋) 果然無錯,🐙好有咬口,厚薄剛剛好,加埋個泰式香草汁,真心好味😋🤤。。。。。。。。。。。。。。。。飯後甜品是不可缺的(咁先叫完滿架嘛😍)每次見到火焰雪山就會想嗌(明知會好甜,但又好想嗌)因為個🔥真係好吸睛👀😍味道方面唔算就好甜可能一來酒味都幾濃二來裡面嘅蛋糕都幾大舊蛋糕有點像莎利蛋糕蛋糕與蛋糕之間夾住薄荷朱古力雪糕整體唔錯,唔覺唔覺可以整個KO晒,唯獨薄荷朱古力雪糕太少,如果再多啲就更好🤤🤤🤤
非一般的廿四味🍸
其實佢係一杯Cocktail黎架
❤︎黑啤。Vodka。紹興酒。咖啡酒❤︎
見到呢個組合大家可能未必會嗌
但我就係中意啲咁特別嘅組合
。。。。。。。。。。。。。。。。
香燒八爪魚🐙配自家製泰式香草汁
。。。。。。。。。。。。。。。。
飯後甜品是不可缺的
(咁先叫完滿架嘛😍)
每次見到火焰雪山就會想嗌
(明知會好甜,但又好想嗌)
因為個🔥真係好吸睛👀😍
味道方面唔算就好甜
可能一來酒味都幾濃
二來裡面嘅蛋糕都幾大舊
蛋糕有點像莎利蛋糕
蛋糕與蛋糕之間夾住薄荷朱古力雪糕
2018-01-29 60 瀏覽
呢間新餐廳我地係12月時一行6人係度食架, 諗住試下新嘢又見咁多好評喎!首先叫咗個比較吸晴嘅食物! 成碌八爪魚腳🐙上架, 相機📷食完之後, 店員就會幫你切片🔪。食第一塊試咗原味冇點汁, 第二塊先點咗佢個香草汁黎食, 覺得個汁幾好味。但可能佢真係太大碌嘅關係, 都有少少un, 可能下次叫店員切細件啲會好啲!跟住就食咗豬手, 呢個係底餐飯嘅焦點! 個皮脆卜卜, 啲肉又唔咸喎, 比得上專食德國菜嘅餐廳, 唔錯唔錯!另外我地仲叫咗蜆肉海膽意粉, well...我食個陣有砂...不過友人就食唔出..鵝肝 - 冇乜特別好大粒嘅托托蜆 - 職員話係果朝先返所以會新鮮啲👏🏼 佢真係好大粒, 不過就冇職員所講嘅咁新鮮喇...由於唔太飽嘅關係, 我地就睇下甜品🍨🍰🍮, 見到個menu上有成5、6款甜品, 樣樣都好似好吸引咁🤣 最後, 👀闊肚窄嘅我地叫咗個心太軟, 火焰雪山同埋朱古力焦糖三重奏。火焰雪山係淋啲著咗🔥嘅酒精上個🗻度, 幾得意, 好啱影黎呃like....only😂 我地6個人都食唔到, 一人一啖就放棄咗😂總結, 我覺得個豬手係值得食嘅!

鵝肝 - 冇乜特別

總結, 我覺得個豬手係值得食嘅!
2017-12-23
2018-01-28 55 瀏覽
今晚心情有點憂鬱,一個人走到了尖沙咀H8,原H8在厚福街附近,沿著小街都是食肆又有甜品添。H8,走進電梯,按了12字樓,y show tasty,餐廳裝修十分有文青feel。餐廳侍應安排我入座,發現了擡上有張心意卡,寫著“許下的不是新年希望,而是每天的新決心”。滿滿的正能力,生活上遇到困難,彷佛有人在安慰失意的心,要為自己多多加油。I THINK IN TERMS OF THE DAY'S RESOLUTIONS, NOT THE YEARS.餐廳室內環境,令你可以放鬆緊張的情緒。餐廳的桌子和椅子,帶點文藝古典味。餐廳室內環境。靚仔哥哥見我心情不太好,就介紹了isabella俾我,有whisky再士多啤梨,雜莓混合而成的冰沙,形狀好似大大粒的珍寶珠,味道甜甜地又帶點士多啤梨果肉,容易入口,isabella最啱女仔飲。Isabella海膽大蜆鰹魚汁意粉海膽大蜆鰹魚汁意粉大廚煮意粉的時間控制得很好,不太熟又太硬,入口彈牙,大蜆鮮甜味美,而且海膽好creamy 好Fresh,加埋鰹魚汁同埋意粉融為一體,看得出大廚的用心料理。原本心情不太好,但是有美味當前,把所有愁事、煩事,忽然間全消。設計獨

餐廳室內環境,令你可以放鬆緊張的情緒。

餐廳的桌子和椅子,帶點文藝古典味。

餐廳室內環境。

海膽大蜆鰹魚汁意粉

設計獨特具有心思的餐牌

充滿哲學又有意思的鼓勵字句

充滿人生哲學pink wall

金光閃閃的酒樽,藝術性的擺設

下次再經過尖沙咀H8,我會再次嚟呢度充滿文藝又有生活哲學的好地方。
2018-01-25
海膽大蜆鰹魚汁意大利粉
海膽蜆肉鰹魚汁意大利粉
2018-01-23 66 瀏覽
尖沙咀厚福街滿是食店,而在街盡頭的H8大厦也是為食而建立的一棟食厦,有廿多層,需乘lift而上。選擇這間是因為見到有豬手吃,食后又覺得這間有一定的水準。還有特別的事,餐廳會給每位顧客一張紙咭,上面印有金句,張張都不同的,"敲走虚假,迎來真實",當你遇到某些事情而剛收到的咭又講到好到point,那就會有一種好和應的感覺。有晚餐套餐。也可以散叫。飲品種類也算多。慢煮雞肉凱撒沙律份量很多,菜新鮮,雞肉夠腍,喜歡食半生熟雞蛋的,可以整穿那流心黃。香燒荷蘭黑啤豬手配酸菜及自家醋汁豬手大隻,上枱時已分切,免得我們雞手鴨腳的去切👍皮很脆也很薄,這點要比個讚這個透明醋汁很惹味額外再點的side dish,煙肉椰菜花薯蓉大碟而材料多,薯蓉很creamy。食后感 :份量算大,食物合我口味,欣賞豬手這道菜,特別是那醋汁。 雖然我無叫飲品,但服務員仍很勤力地為我fill水環境很乾淨及舒服。

選擇這間是因為見到有豬手吃,食后又覺得這間有一定的水準。

有晚餐套餐。

也可以散叫。

飲品種類也算多。

慢煮雞肉凱撒沙律

香燒荷蘭黑啤豬手配酸菜及自家醋汁

這個透明醋汁很惹味

額外再點的side dish,
煙肉椰菜花薯蓉
大碟而材料多,薯蓉很creamy。

食后感 :
環境很乾淨及舒服。
2018-01-23 74 瀏覽
如果要我揀2017年食過覺得滿意既餐廳,呢間一定係其中一間,地點方便,環境合格,食物有改善空間但已經唔錯,再加上貼心服務,點可以唔俾返個like呢度!今次黎呢度係慶祝朋友生日,朋友自己揀自己bk位,事前無調查過係咁好更覺驚喜。朋友們愛杯中物,揀餐廳主要睇飲品資素,而的確呢度既飲品資素係幾高的,因為成個月前,價錢已經全部唔記得了,但仲記得係好飲。同場加左支香檳,因為特價,亦不錯食物方面就好壞參半了,事關係得呢棟開餐廳d 租咁貴食物都不能太平,標準亦相對提高啦。頭盤小食都唔差的,有個炸薯條無影到,另外叫左classic凱撒沙律,醬汁調得好好味仲有蕃茄水牛芝士,呢味無特別,用料唔錯,蕃茄新鮮最推介係個人喜好,覺得好好食既卜卜蜆!蜆超大隻,鮮味,但最愛係個汁,雖然偏咸但我一向重口味,好食到要留低黎點包食!相反主菜就有點輸蝕,唔達標,主菜平圴都收二百幾(除左燒雞), 但份量少味道普通,有點失望,有改善空間希望下次去會讚返!真心細件,一個人都食得哂,何況我地5個人分,好彩味道唔錯,不過唔係我食過最好食既燒雞(最好食係一間私房菜既燒法國黃雞)原本最期待的豬手真係有點失望,未食過咁細隻!雖皮脆但肉係無

同場加左支香檳,因為特價,亦不錯

仲有蕃茄水牛芝士,呢味無特別,用料唔錯,蕃茄新鮮
蕃茄水牛芝士

卜卜蜆

燒春雞

原本最期待的豬手真係有點失望,未食過咁細隻!雖皮脆但肉係無味的,配角酸菜同酸醬汁卻有水準,呢個size收二百幾覺得略貴了,大隻返少少,再好食返少少會開心d
豬手

最後最想讚下店員(可能係老闆們), service做得唔錯,由入到餐廳帶位介紹食物,送上枱,到我打爛野(唔係因為我打爛佢野先讚), 再到春雞燒濃左要我地等多半個鐘,無R就識做地送返兩個小食俾我地,都令我覺得你地班後生仔真係好有heart想做好間餐廳,唔係玩玩吓,如果係打工仔老細請到佢地應該執到!反而有d老牌貴價餐廳完全無左初心,唔優做既感覺令人失望。香港需要更多好餐廳,請加油!!
2017-12-16
慶祝紀念