這次特意來到這邊吃飯,地點位於大廈樓上,已北極光為主題,餐廳環境昏暗,特別富有情調😁——— ✤ 白酒忌廉汁煮青口|$𝟐𝟎𝟖 青口𝐬𝐢𝐳𝐞份量十足大大隻漲卜卜,鮮味無比,白酒忌廉醬汁𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲濃郁,以𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭浸泡進食更佳👍🏻 ✤ 燒凱撒沙律|$𝟏𝟎𝟖(帕瑪火腿|+$𝟑𝟖) 原棵羅馬生菜以火槍烤過,特別富有一股焦香的味道。配上鹹香𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞的脆片、麵包粒、𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦,整體配搭豐富🥗 ✤ 𝐂𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲|時價 原條魚上很是過癮😂魚肉味道較清淡,雪白無比,骨不算多🐟 ✤ 叉燒鹹蛋意大利飯|$𝟐𝟑𝟖 金黃色飽滿的飯粒相當吸引,外間的𝐫𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨多以忌廉入饌,這裡的卻絲毫沒有,只用上了鹹蛋黃油烹調,口感不𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,鹹蛋黃味道不算濃郁,細味下較清香。𝐰𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐧慢煮過的叉燒比中式叉燒少去一份焦香,軟為軟稔🐷 ✤ 自家即叫即製𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮|$𝟕𝟖 店家表示這裡的𝐭𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮可以一次過體驗不同口感,因為是接到𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫才會製作的!𝐌𝐚𝐬𝐜𝐚𝐩𝐨𝐧𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞軟化綿密𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🧀,手指餅輕微浸泡咖啡酒後依舊可以保留酥脆的口感🍰
———
✤ 白酒忌廉汁煮青口|$𝟐𝟎𝟖

✤ 燒凱撒沙律|$𝟏𝟎𝟖(帕瑪火腿|+$𝟑𝟖)

✤ 𝐂𝐚𝐭𝐜𝐡 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐚𝐲|時價
原條魚上很是過癮😂魚肉味道較清淡,雪白無比,骨不算多🐟

✤ 叉燒鹹蛋意大利飯|$𝟐𝟑𝟖

✤ 自家即叫即製𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮|$𝟕𝟖
2023-02-05 37 瀏覽
位置係正旺角地鐵站A1出口,午餐大約$100-$200 ,包咗餐湯、前菜、主菜、飲品。咦!甜品呢?原來每兩位食滿$320就會送一客Tiramisu。餐湯加$20可以轉成周打蜆湯,隻蜆大大隻,絕對值得加。前菜大部份都係炸物揀咗黑豚肉餅,主菜除咗有意粉牛扒外,仲有牛面頰揀。紅酒汁又濃,肉又淋又有膠質。好似食緊冇骨牛尾咁。飲品咖啡茶亦可加錢轉果茶、特飲、紅酒。最後Tiramisu終於到,侍應提醒酒味比較濃。果然酒味強烈。手指餅冇浸到淋晒,加上棉密嘅mascarpone cheese,都真心幾好食。

飲品咖啡茶亦可加錢轉果茶、特飲、紅酒。

招牌Tiramisu
招牌Tiramisu
  • Tiramisu
▪︎Lunch Combo▪︎Soup x1 + Appetizer x1 + Main x1 + Cofee or Tea + Dessert (Tiramisu) SOUP。是日餐湯:南瓜湯 - 南瓜湯非常香甜,好香濃的南瓜味,飲得出用南瓜打出黎,仲加了些南瓜籽增加口感。。周打蜆湯 (+$20) - 周打蜆湯味道有點似較稠身的白汁,入面仲有原粒蜆肉同一些蔬菜粒。 APPETIZER。炸鹿兒島黑豚肉餅 - 外層炸得酥脆,都幾有肉餅汁。。蟹肉忌廉薯餅 - 忌廉醬較突出,帶少許蟹肉味。 MAIN。香辣欖油蜆肉意大利粉 ($128) - 意粉炒得乾身,加上辣椒粉辣辣地好正,蜆肉漲卜卜,好好食。。燒美國肉眼扒 ($188) - 燒美國肉眼扒夠嫩又juicy,肉味濃,伴碟蔬菜爽脆清甜。 DESSERT (食滿$320完會送招牌甜品Tiramisu一客)。Tiramisu - 賣相精美,mascarpone cheese嘅口感較挺身,味道亦較方間嗰啲帶較重cream cheese味,手指餅一整條過,吸了點酒,但仍保持脆口。
▪︎Lunch Combo▪︎

SOUP

APPETIZER
。炸鹿兒島黑豚肉餅 - 外層炸得酥脆,都幾有肉餅汁。
。蟹肉忌廉薯餅 - 忌廉醬較突出,帶少許蟹肉味。

MAIN

被餐廳藍調浪漫的裝潢氣氛吸引。地理位置優越,正正在旺角鬧市地鐵站口旁的一座舊式商業大廈之內,一不小心很易被錯過。.跟一般西餐廳有點分別,這家餐廳主打一些較為花功夫的手工菜,以及能與食客互動的菜式,所以不會見到較簡單的西菜,例如不同扒類。餐廳的主打的手工菜包括有原隻焗春雞、羊膝、酥皮牛頰肉、還有考功夫的煎魚等,款款也考廚師們的功架。.✿ ᴛʜᴇ ʙʟᴜᴇ ᴍᴜꜱꜱᴇʟꜱ 90ᴍɪɴꜱ ᴀʟʟ ʏᴏᴜ ᴄᴀɴ ᴇᴀᴛ 💲368 (免加一)餐廳介紹最近推出了90分鐘ᴀʟʟ ʏᴏᴜ ᴄᴀɴ ᴇᴀᴛ放題任食藍青口套餐。青口可選擇蒜蓉白酒汁、意式蕃茄汁、紅咖喱、刁草忌廉汁製法及跟配蘸醬一流的任食的香脆蒜蓉包。套餐還可以任飲指定生啤或汽水。星期一至四晚上供應,還可另加 $20任食炸薯條。藍青口肉厚味鮮很不錯,蒜蓉包惹味熱辣。生啤是供應日本第一生啤ꜱᴀᴘᴘᴏʀᴏ ,淡身易入口,加上佐酒必備的香脆幼薯條,是上佳開胃前菜。.✿ 茴香燒春雞 💲288原隻焗的春雞,即叫即焗,上檯時由侍應即場用剪刀剪開成細件方便進食。春雞肉質是意想不到的嫩滑。還有各款薯菜墊底,盤底有大量的雞汁精華,雞汁配搭蔬菜一起很美味。.✿
蒜蓉包
薯條

✿ 茴香燒春雞 💲288

✿ 香蒜欖油野菌辣肉腸意大利麵 💲108
香蒜欖油蘑菇意大利麵,有點辣勁,加上辣肉腸,惹味開胃不會太膩。

❀ 意大利芝士餅 💲78
手工提拉米蘇,與平日在甜品店所吃到的有所不同。提拉米蘇不是以預先處理的做法,賣點是即造。先將手指餅放入冧酒內浸泡,上碟前再加上ᴍᴀꜱᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ和咖啡粉。一個甜品帶有三種口感:包括意式軟芝士香滑、手指餅香脆、再加上濃濃的酒香,有驚喜。
意大利芝士餅

不專業食評 IG nei.foodie
意大利芝士餅
係週末一瞓醒就已經係食Lunch嘅時候啦😋🍽️!所以Lunch係我美好一日嘅開始❤️其實可以再瞓晏啲,但係因為約咗朋友係旺角食好西😋,今次就去到由朋友介紹嘅西餐廳Y Dining🍽️!餐廳嘅地理位置都好方便📍旺角A出口一出就係啦❤️餐廳嘅內部環境都好寬敞,牆身同地板都係以灰色系為主,有自然光的照射,成間餐廳都好明亮☀️🌞感覺好精神好開心😁餐廳設有Bar枱,夜晚可以坐係到飲番杯🍷🍸🥃今次我哋嗌咗兩個lunch set🍽️ 餐廳嘅lunch set都有好多選擇,而今次我哋就嗌咗豬同牛扒😋 Tiramisu同埋特色飲品🍹🍹⭐️DAILY SOUP - Creamy Pumpkin Soup 是日嘅精選餐湯係南瓜湯❤️香濃嘅南瓜湯飲落去好Creamy,濃稠到啱啱好😋南瓜湯中間仲有瓜子,南瓜湯好好飲🎃🎃⭐️DEEP FRIED MINCED PORK CAKE 炸鹿兒島黑豚肉餅炸到金黃香脆嘅黑豚肉餅,肉餅打到好碎,食落去外脆內軟淋淋,鹹淡味啱啱好超好食🤤好想再食多塊!⭐️CAESAR SALAD WITH SMOKED SALMON 凱撒沙律配煙燻三文魚餐廳嘅食物質素追求極致,連凱撒沙律都要認真去製作,新鮮嘅羅馬生

南瓜湯

炸鹿兒島黑豚肉餅

凱撒沙律,配煙燻三文魚

凱撒沙律配煙燻三文魚
餐廳嘅食物質素追求極致,連凱撒沙律都要認真去製作,新鮮嘅羅馬生菜配上凱撒沙律醬🥗,再喺沙律上放上沙甸魚同埋煙燻三文魚,非常足料嘅沙律!🥗❤️😋
香煎茴香貴妃豬

⭐️PAN-FRIED CUMIN PORK COLLAR 香煎茴香貴妃豬 $138
🕺🏿餐廳將醃製好嘅豬扒🐷🐷煎到兩邊焦香,餐廳嘅豬扒非常之入味得來,食落去肉質鮮嫩,亦都有好多汁,但有香濃嘅茴香味🧑🏾‍🦽我鍾意食
燒美國肉眼牛扒

⭐️GRILLED US RIBEYE STEAK燒美國肉眼牛扒 $188
五成熟嘅牛扒煎燒到啱啱好🥩,其實要燒一塊五成熟薄薄地嘅牛扒都好睇廚師嘅功夫㗎,肉眼牛扒 嘅肉質軟嫩,有香濃嘅牛肉味🥩🐮都不錯喔😌
招牌甜品TIRAMISU

⭐️招牌甜品TIRAMISU +$0
餐廳嘅TIRAMISU係先叫先整,先將手指餅乾浸係香濃嘅咖啡酒中,然後再用意大利軟芝士Mascarpone Cheese包住手指餅,再灑上少少朱古力粉就完成啦!好好食嘅TIRAMISU😋被香滑嘅Cheese包住,香脆嘅手指餅帶有咖啡酒嘅香味😋唔會好膩,正👍🏻 係我食過最脆嘅TIRAMISU🍰🍰
丁香菜

⭐️HONEY LEMON AND CLOVE TEA 丁香檸檬蜜糖茶 +$20
天氣咁凍,點樣都要飲番杯熱嘢飲,🍯丁香檸檬蜜糖茶係一個唔錯嘅選擇☕️🫖 原來丁香茶係西方常用作驅寒的飲料之一❤️
玫瑰蘋果茶

⭐️ROSE AND APPLE 玫瑰蘋果 +$18
我都好養生㗎,叫咗杯玫瑰蘋果茶🌹🍎,不過係凍嘅👍🏻 飲落去有淡淡的玫瑰花香味,亦都有蘋果香氣,原來蘋果花茶可纾媛緊張情緒😌😌等我飲多啲先🍹🍹
南瓜湯
香煎茴香貴妃豬
燒美國肉眼牛扒
2023-02-03 22 瀏覽
今日嚟到位於旺角嘅西餐廳Y Dining食飯,依間餐廳喺旺角都幾有名㗎,位置方便,價錢都合理。我留意到佢哋最近仲有做lunch combo,包前菜餐湯同埋主菜等等。炸鹿兒島黑豚肉餅外皮炸得非常之酥脆,入口唔會覺得太過油膩,加上肉餅有好多肉汁,好好味。牛肉薯餅牛肉同薯仔肉一齊食,別有一番風味。燒美國肉眼扒肉眼扒都好大塊,油脂分布啱啱好,入口有香濃嘅牛肉味,亦都有牛嘅脂肪香味。玫瑰蘋果茶入口有淡淡的蘋果同玫瑰香,亦都唔會太過甜。整體來講,我覺得今餐嘅質素都唔錯,以lunch set黎講其實都幾抵食。

牛肉薯餅
牛肉同薯仔肉一齊食,別有一番風味。

燒美國肉眼扒

玫瑰蘋果茶
入口有淡淡的蘋果同玫瑰香,亦都唔會太過甜。

地點比較隱世既fine dining西餐廳🍽️環境幾有情調 而且侍應都好有善~每道菜都會細心講解 食得出佢地既用心🫶🏻午市價錢都幾抵食 旺角附近做野值得一試📍藍青口90分鐘All You Can Eat🤤每人HKD368免加一 四隻味道任叫🤏🏻蒜蓉白酒 /意式蕃茄/紅咖喱/刁草忌廉包左日本生啤Suntory汽口同蒜蓉包任食任飲另外加HKD20有薯條任食🍟依個價錢包左啤酒任飲岩曬酒鬼們🍻老細仲話過左90分鐘都可以慢慢坐唔洗急住走最推薦就係紅咖哩味青口 好惹味辣辣地🌶️青口煮到入曬味 蒜蓉包仲可以點埋個汁🤤🤤🤤📍香蒜欖油野菌辣肉腸意大利麵🍝HKD108好香蒜辣味 野菌同辣肉腸比例好多意粉食完都仲未食完配料🤣🤣意粉煮到好入味又好穫氣既感覺📍慢煮帶骨牛肋條🍖HKD428真係心機之作😌 慢煮輕輕一切已經骨肉分離牛肋肉好軟腍又好重牛肉味 仲鎖住肉汁🥩配料係玉米蓉同豆角 好食過配薯蓉🫶🏻明白點解用玉米蓉代替薯蓉 食落會減少油膩感🤏🏻📍梨撻 HKD68🥧食落有啲似蘋果批 梨肉口感清爽🍐個撻皮好鬆化 唔算好甜仲配左開心果味雪糕 出奇地夾~
地點比較隱世既fine dining西餐廳🍽️
環境幾有情調 而且侍應都好有善~
每道菜都會細心講解 食得出佢地既用心🫶🏻

明白點解用玉米蓉代替薯蓉 食落會減少油膩感🤏🏻

📍梨撻 HKD68🥧
食落有啲似蘋果批 梨肉口感清爽🍐
個撻皮好鬆化 唔算好甜
仲配左開心果味雪糕 出奇地夾~
2023-01-17
2023-01-31 33 瀏覽
距離旺角地鐵站只係半分鐘路程,鬧市中的fine dining體驗。試左兩個lunch combo,每個包餐湯、一個小食 、主菜同餐茶。✨南瓜忌廉湯 南瓜味濃,好甜,當中仲有南瓜籽增加口感。唔會太杰身,唔會太膩。✨牛肉薯餅外脆內軟,唔油膩。內裡由牛肉同薯蓉混合製成,非常幼滑,熱辣辣好好味。✨炸鹿兒島黑豚肉餅外層口感與牛肉薯餅相近,內裡口感相比稍為實淨,一樣夠熱好好味。兩者都有沙律菜舖底,增加清新感。✨手撕牛肉開面三文治 $108塗上英式芥末及蛋黃醬既麵包上有生菜,然後舖上帶有燒汁既手撕牛肉,面層再加上芝士醬汁。手撕牛肉夠淋夠juicy,整體層次豐富。✨燒美國肉眼牛扒 $188牛扒雖唔算厚但夠大塊,Medium Well拿揑剛剛好。肉質幼滑多汁。伴碟有烤蔬菜同薯仔。

✨南瓜忌廉湯

✨牛肉薯餅

✨炸鹿兒島黑豚肉餅

✨手撕牛肉開面三文治 $108

✨燒美國肉眼牛扒 $188

2023-01-28
2023-01-30 62 瀏覽
不經意間發掘到旺角有間情調西餐,牆上用左北極光主題,環境都幾別緻,好啱couple / 朋友仔食下飯傾下計~而家餐廳做緊個90分鐘任食青口及指定生啤/汽水任飲,仲有4種醬汁揀,好特別!我幾欣賞個白酒忌廉汁,食到微微酒香,個汁幾creamy, 青口份量好足,同個汁一齊食幾夾!另外個意式蕃茄汁都唔錯,酸酸甜甜咁,作為前菜幾開胃😋 食完晒青口,再用香脆蒜蓉包沾汁食,吸晒d精華,個味又鮮又濃🤤我地仲叫左個好過癮嘅主菜 - 砵仔酥皮焗牛面頰肉,望住職員完美地切開上面塊酥皮,感覺好治癒~ 酥皮聲夠清脆,食落口一樣咁香脆🤩 裡面勁多塊牛面頰肉,全部都整得好腍好易入口,同埋個汁整得幾好,好入味,食到停唔到口😻個香蒜欖油野菌辣肉腸意大利麵都唔惹小,辣肉腸咸香味好足,切左正方粒粒咁增添左口感,本身個意粉帶點微辣,質感彈牙,食得出幾有heart!嚟緊我嘅重頭戲甜品😂叫左個伯爵茶意式奶凍,size都唔細,同埋係餐廳自家製👍伯爵茶味幾清香,奶凍texture好滑,食完成餐飯再食甜品好滿足!😍bookmark定情人節嚟都唔錯~😂

意式蕃茄青口

香酒忌廉汁煮青口

伯爵茶意式奶凍

bookmark定情人節嚟都唔錯~😂
意式蕃茄青口
香酒忌廉汁煮青口
伯爵茶意式奶凍
同朋友嚟旺角食Lunch, 揀咗呢間喺地鐵站旁邊嘅餐廳,位置好方便易搵入到餐廳就見到吸睛嘅Bar枱位好有氣氛,好適合拍拖 / 同朋友聚會揀咗兩款Lunch Set套餐揀咗小食.沙律.是日餐湯✨粟米忌廉雞湯夠杰身唔會太浠,味道濃郁✨炸鹿兒島黑豚肉餅外皮香脆,唔會炸完好乾身✨凱撒沙律配煙燻三文魚三文魚唔會太鹹,配上爽口沙律菜,夠新鮮✨脆煎精選魚柳平日出街少食魚,見到魚柳不能錯過,外皮煎得香脆,仲加上泡泡作點綴,賣相加分✨燒美國肉眼牛扒7成熟嘅肉眼扒,肉質夠軟腍,唔多筋✨手搖凍果茶玫瑰蘋果.櫻花荔枝配上茶底令味道唔會太甜,健康清新之選食滿$320 餐廳仲會送上招牌甜品✨Tirsmisu喜愛呢種幼滑嘅口感,裡面夾著嘅餅條,充滿香濃嘅酒味食埋甜品.滿足又完美原來晚市仲有 <青口任飲任食> 嘅放題 下次一定要嚟試
同朋友嚟旺角食Lunch,
揀咗呢間喺地鐵站旁邊嘅餐廳,位置好方便易搵

入到餐廳就見到吸睛嘅Bar枱位

好有氣氛,好適合拍拖 / 同朋友聚會

揀咗兩款Lunch Set

套餐揀咗小食.沙律.是日餐湯

✨粟米忌廉雞湯

夠杰身唔會太浠,味道濃郁

✨炸鹿兒島黑豚肉餅

外皮香脆,唔會炸完好乾身

✨凱撒沙律配煙燻三文魚

三文魚唔會太鹹,配上爽口沙律菜,夠新鮮

✨脆煎精選魚柳

平日出街少食魚,見到魚柳不能錯過,
外皮煎得香脆,仲加上泡泡作點綴,賣相加分

✨燒美國肉眼牛扒

7成熟嘅肉眼扒,肉質夠軟腍,唔多筋

✨手搖凍果茶

玫瑰蘋果.櫻花荔枝
配上茶底令味道唔會太甜,健康清新之選

食滿$320 餐廳仲會送上招牌甜品
✨Tirsmisu

喜愛呢種幼滑嘅口感,
裡面夾著嘅餅條,充滿香濃嘅酒味

食埋甜品.滿足又完美

原來晚市仲有 <青口任飲任食> 嘅放題

下次一定要嚟試
2023-01-30
午餐
2023-01-30 20 瀏覽
放假嚟到位於旺角嘅隱世樓上西餐廳食個晏~Weekend 都有lunch set,價錢$88-$188,包湯、前菜、主菜、餐飲。而每兩位食滿$320蚊就送餐廳自家製嘅 Tiramisu,好掋食!餐湯是日餐湯係南瓜湯,好濃郁同creamy,絕對真材實料。上面仲放上南瓜籽,增添口感。前菜蟹肉忌廉薯餅 - 炸到金黃色嘅觀餅入面有滿滿嘅蟹肉,熱辣辣好好食,一定要試下。凱撒沙律配煙燻三文魚 - 沙律菜夠新鮮,配上三文魚更fresh。上面仲放上croutons,口感脆脆更好。主菜香辣欖油蜆肉意大利麵($128)- 個意粉炒得乾身,又不會太油,加上辣味更惹味。而蜆肉嘅份量都幾多,仲好鮮甜添。燒美國肉眼牛扒($188)- 塊牛扒都幾大份,燒得啱啱好,不會過熟,但又能保持juicy。而底下就有烤蔬菜,十分健康。餐飲就叫咗熱咖啡同熱檸茶。送嘅Tiramisu甜品真係好高質!手指餅浸過冧酒,個酒味都幾strong,而上面就舖上係意大利mascarpone cheese,好香好重奶味,食到停唔到口😝。
放假嚟到位於旺角嘅隱世樓上西餐廳食個晏~

餐湯

前菜

主菜

餐飲就叫咗熱咖啡同熱檸茶。

2023-01-29 25 瀏覽
聽朋友講過呢間餐廳雖然唔起眼,但質素同環境都好好🍴值得一提同被人發現,於是就一於跟埋朋友上去試試👨🏻‍🍳。一入到去餐廳俾我一種神秘既感覺,而藍tone既燈光加埋枱面既燭台更顯情調🪔even係同朋友黎都好適合👭🏻。🐒香辣欖油蜆肉意大利麵💰$168呢款意粉特別之處係店員會係你面前將白酒加熱再淋上去🍝令成碟意粉都充斥住白酒既香氣🍶而蜆肉份量當然都唔少。🐒茴香燒春雞💰$288因為係即叫即整,所以呢款春雞就會需時耐啲但都好值得🐥因為見到佢都好Juicy💦焗得岩岩好,而底下既菜同薯角都沾到雞汁精華🤤十分香口。🐒梨撻💰$68見到呢款甜品特別得黎價錢又好合理,對於我哋嚟講可以話係必試🤣十分欣賞佢個撻皮,而filling黎講都好夠濕潤🧁外脆內軟有驚喜👍🏼。原來餐廳有另一個promotion係逢星期一至四夜晚可以嗌90分鐘青口任食同指定生啤/汽水任飲,有4款味道揀👉🏻蒜蓉白酒汁👉🏻意式蕃茄👉🏻紅咖哩👉🏻刁草忌廉汁 $368全包免加一,仲可以另加$20任食炸薯條🍟如果一大班人黎食都幾過癮🤤

🐒香辣欖油蜆肉意大利麵💰$168

👉🏻意式蕃茄
👉🏻紅咖哩
👉🏻刁草忌廉汁

2023-01-27 18 瀏覽
今次去咗旺角任食加拿大藍青口,青口任食真係比較少有,真係不能錯過!餐廳環境幾有情調,好適合情侶黎撐下枱腳。The Blue Mussels任食加拿大青口有四款口味,有蒜蓉白酒汁、紅咖哩、意式番茄和刁草忌廉汁。餐已包括任飲生啤和汽水同任食蒜蓉包,仲可以加$20任食炸薯條。青口唔算好大隻,但肉質飽滿嫩滑,味道鮮甜,紅咖哩汁辣辣地比較惹味,而刁草忌廉汁就平較清淡,適合唔喜歡重口味嘅人士。香蒜欖油野菌辣肉腸意大利麵蒜蓉同橄欖味非常香口,再加上有辣肉腸吊味,令味道更豐富。砵仔酥皮焗牛面頰肉店員切開酥皮就見到好大塊嘅牛面頰肉,份量都好多,經慢熟後肉質超軟腍,而且炆得好入味,配料仲有薯仔同紅蘿蔔,同樣都煮得好入味,呢道菜超級推介。Tiramisu呢到嘅Tiramisu同平時食嘅有啲唔同,中間嘅手指餅係脆脆的,冧酒味亦十分濃郁,而Mascarpone Cheese係即叫即唧上去。

The Blue Mussels

香蒜欖油野菌辣肉腸意大利麵
蒜蓉同橄欖味非常香口,再加上有辣肉腸吊味,令味道更豐富。

Tiramisu
2023-01-27 17 瀏覽
唔講唔知,原來旺角有一間高質素嘅西餐廳,唔單止餐廳環境用心裝修,連食物質素都有一定水準,食完絕對會想再次光顧!午餐時段去到都有幾多套餐選擇~🐰砵仔焗牛臉頰肉 $148✨套餐包餐湯、一款小食同飲品☺️小食揀咗咋,鹿兒島黑豚肉餅,外表金黃酥脆,肉味好濃,點少少沙律醬已經好正💯✨牛臉頰肉底下有好多蔬菜,伴有芝士薯仔,牛臉頰肉肉質軟腍入味,非常推薦🫡🐰燒美國肉眼牛扒 $188✨叫咗5成熟,切開肉質仲好粉嫩,容易咬開而且牛肉味好濃,仲配有新鮮蔬菜~薯仔大大嚿,都夠飽肚。小食叫咗蟹肉忌廉薯餅,入面忌廉好多,作為香口小食一流👍🏻每2位惠顧滿$320仲會送一份Tiramisu😍✨呢度嘅Tiramisu好重酒味,而且啲cream好細膩,又夠滑,超正😋✨依家餐廳仲推出咗90分鐘青口任食及指定生啤/汽水任飲~鍾意食青口嘅朋友仔可以bookmark定喇😇

午餐時段去到都有幾多套餐選擇~

🐰砵仔焗牛臉頰肉 $148

🐰燒美國肉眼牛扒 $188

每2位惠顧滿$320仲會送一份Tiramisu😍

2023-01-27 19 瀏覽
.同朋友去呢間餐廳食午餐地點都可以搵 不過門口並唔係彌敦道既係喺地鐵站出口隔離 餐廳環境好高級 係一個好適合傾偈嘅地方 坐得好舒服店員亦都會好細心講解餐牌嘅嘢食.我同朋友就叫咗兩個lunch set前菜:炸鹿兒島黑豚肉餅:炸得香脆 豚肉冧 蟹肉忌廉薯餅:蟹肉都幾的 忌廉味重 南瓜🎃湯:好濃郁的南瓜🎃啊😍加埋黑椒調味👍🏻主菜:脆煎盲曹魚柳:好大條 又烹調得好入味 面係脆的 肉好滑燒美國肉眼牛扒:都係好大塊 同朋友分享食 唔算厚 薄薄地 好冧手搖凍果茶:玫瑰蘋果,樱花荔枝正常發揮😇整體黎講很不錯 適合🈴️情侶、聚會.🥢Y Dining (旺角)📍旺角彌敦道703號金鑽璽1樓
同朋友去呢間餐廳食午餐

脆煎盲曹魚柳:
好大條 又烹調得好入味 面係脆的 肉好滑
燒美國肉眼牛扒:
都係好大塊 同朋友分享食 唔算厚 薄薄地 好冧

手搖凍果茶:玫瑰蘋果,樱花荔枝
正常發揮😇

整體黎講很不錯 適合🈴️情侶、聚會
🥢Y Dining (旺角)
📍旺角彌敦道703號金鑽璽1樓
2023-01-14