2022-10-12
👧🏻😋👅🍽✨特色fusion菜🫶🏻🇹🇭 -WM Cafe & Bar🇭🇰 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖 🇭🇰-🌿同193間cafe一齊座落於啟岸, 要平去食兩餸飯, 但以WM質素黎講又唔貴🌿裝修都幾modern, 堂食仲係梳化凳😎 不過今日就要外賣返去俾屋企人🌿除左普通西餐, 仲有D fusion菜, 我揀左兩個main dish都係泰式, 有驚喜😍-🥭🦆🍲煎鵝肝 泰式青咖喱鴨脾 香葉芒果意大利飯 $148💯芒果飯明明係甜品, 但加左香葉, 同配個咖喱鴨脾, 即刻變左泰式主菜💯鴨脾肉好soft一絲絲都taste到咖喱味, 芒果酸酸地fresh下鴨肉💯鵝肝勁大舊, 煎到少少脆皮, 油脂好香, 三樣野勁夾-加配套餐 +$38✨是日餐湯番茄湯🥫: 好多番茄肉好濃郁! 偏酸好開胃✨吉列炸蠔2件🦪: size算中等, 但炸粉唔太厚唔錯✨WM凍西柚蜂蜜綠茶🍵: 係唯一default配既特飲緊係試下, 淡淡西柚味係蜂蜜同清綠茶中滲出黎, 冇叫少甜都唔太甜, 清新!-🥪🐖🍍🍟 泰式紅咖喱烤焗手撕豬意大利包 配菠蘿炸薯 $128💯又一個特色之作! 個包外脆內軟, 手撕豬超入味, 撕得好幼身! 肉
特色fusion菜🫶🏻🇹🇭
WM Cafe & Bar
🇭🇰 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸1樓13號舖 🇭🇰
🥭🦆🍲
煎鵝肝 泰式青咖喱鴨脾 香葉芒果意大利飯 $148
煎鵝肝泰式青咖喱鴨脾香葉芒果意大利飯
💯鵝肝勁大舊, 煎到少少脆皮, 油脂好香, 三樣野勁夾
加配套餐 +$38
✨是日餐湯番茄湯🥫: 好多番茄肉好濃郁! 偏酸好開胃
✨吉列炸蠔2件🦪: size算中等, 但炸粉唔太厚唔錯
🥪🐖🍍🍟
泰式紅咖喱烤焗手撕豬意大利包 配菠蘿炸薯 $128
泰式紅咖喱烤焗手撕豬意大利包 配菠蘿炸薯
💯又一個特色之作! 個包外脆內軟, 手撕豬超入味, 撕得好幼身! 肉有汁加埋少少芝士同菜完全唔乾
💯最吸引係個菠蘿炸薯! 菠蘿就焗左超甜超多汁, 炸薯係扭扭薯條好正, 可惜拎到返去就林左少少, 但薯味香, 整體係好食既配搭!