2021-07-25 93 瀏覽
喺OpenRice睇到好多好評所以去,點知中晒伏。嗌咗兩碟嘢:一碟意粉一碟意大利飯,兩碟都好鹹,係鹹到你唔會想食完同超口渴。而我去嗰日係星期日黎嘅,沒有set lunch,諗住攞杯水飲,呢度杯裝水都要收錢,大部份餐廳水都唔會要收錢,係收錢都會係樽裝水先收姐咁嘅味道以後唔會再嚟
喺OpenRice睇到好多好評所以去,點知中晒伏。
咁嘅味道以後唔會再嚟
2021-07-25
30 分鐘 (堂食)
2021-07-22 10352 瀏覽
最近睇完「大叔的愛」見到有一間貓貓Cafe,小女兒好想去玩貓貓,但係唔知道喺邊一間。不過好彩見到有朋友去左一間喺觀塘嘅貓貓 Cafe 【URBAN CAFE】 近近哋就帶小女兒去玩玩貓。 星期五12點去到好彩冇乜人,入門口之前記住要穿鞋套,門口有兩部穿鞋套機非常方便放隻腳入去就可以穿到。之後要搓手液同埋量體温,咁衛生都係為咗保護這些可愛的貓貓。 餐廳地方好大佈置簡單,因為最緊要係貓! 一入到門口已經見到好多貓貓,有些貓貓已經在枱上睡覺真係好可愛。 小公主未坐好已經急不及待去同啲貓貓玩,貓貓好乖好鍾意人地摸,實在太自癒!見到啲貓貓所有煩惱都忘記了! 平日Lunch 只有午餐選擇,有意粉、飯、牛扒、豬扒、雞,不算非常豐富,但是今日主要目的為了跟貓貓玩所以最緊要快!用餐時間90分鐘,安排座位後快快自己用QR CODE 下單。 每款午餐已經包括牛油多士條、餐湯及38蚊的飲品但可以補錢轉做其他特色飲品。近期爆紅的【400次咖啡】掀起熱潮,其實是韓國綜藝節目到澳門一間茶餐廳取景時,偶然發現的招牌飲料。小編唔飲咖啡,所以從來未試過400次咖啡的魔力,URBAN CAFE 竟然有400次朱古力、400
近期爆紅的【400次咖啡】掀起熱潮,其實是韓國綜藝節目到澳門一間茶餐廳取景時,偶然發現的招牌飲料。小編唔飲咖啡,所以從來未試過400次咖啡的魔力,URBAN CAFE 竟然有400次朱古力400次抹茶,終於可以試下!
原來400次朱古力好似奶蓋,用攪拌棒攪拌 400次,令空氣充分地打進咖啡混合物之中,打發直至成奶泡狀。入口香滑濃郁,賣相打卡一流!
400次朱古力
【法式奶油薯仔燉雞肉白飯 $78】以為是茶餐廳白汁雞飯,但這個法式奶油薯仔燉雞肉白飯賣相好看多了。餐廳更加用心先炸個好雞肉都所以口感更加有層次。另外有很多薯仔及甘筍,非常健康。
法式奶油薯仔燉雞肉白飯
【泰式酸辣汁拌香茅燒春雞半隻 $88】食完雞飯這個燒春雞小終於送上,相信這個燒春雞真是即叫即做製所以用了那麼多時間。這個燒春雞可以配意粉或薯菜,原本以為是小公主喜愛的薯角原來係薯蓉及公主不喜歡的蔬菜。燒春雞好容易撕開又有些肉汁流出公主很喜愛吃因為雞皮香口惹味。叫香茅燒春雞,但吃不出香芧味。反而有一個泰式酸辣汁,這個酸辣汁好開胃。
泰式酸辣汁拌香茅燒春雞半隻
這個餐廳有一個規矩就是如果你要餵貓,要食完飯把枱上的食物飲品清理好。這裡餵貓只須要18蚊真係好抵呀!店員會給你一隻匙及貓罐頭,用匙把貓糧送到每一隻貓口。當店員拿著這罐貓罐頭到來叮叮噹噹罐頭,多隻貓貓就會跑過來爭食,實在太震撼又可愛啦!
2021-07-16
泰式酸辣汁拌香茅燒春雞半隻
2021-07-22 141 瀏覽
今日約咗朋友去駱駝漆搵好西食,好彩我們早一步到有位,唔駛等好耐。門外放了自動鞋套機,因為場內有貓貓入場前要穿鞋套。我們點了Set Lunch,包一客粟米湯和牛油多士條,栗米湯食到粒粒粟米蓉,牛油多士條夠香脆。主菜我們都點了牛肉眼扒配法式胡椒汁,一人配意粉及薯菜。餐飲友人加配了意大利朱古力咖啡,咖啡味很香濃,配合朱古力味道,十分推薦。而我剛加配了蜂蜜柑桔檸檬梳打,夠透心涼的。好可惜食到中途,公司有突發要立刻番去,唯有主菜打包番公司邊做邊食,職員都貼心地幫我們打包。希望一下可以再來慢慢嘆…..

粟米湯和牛油多士條
蜂蜜柑桔檸檬梳打
牛肉眼扒
薯菜
意粉
《是日餐湯 + 牛油多士條 (跟餐)》是日餐湯係忌廉南瓜湯🎃,南瓜煮到溶晒,非常香甜,飲落去口感比較Creamy。味道方面,忌廉味🍼偏重,比較甜。湯夠熱。加上香脆嘅牛油多士條,蘸湯食真係好夾,作為頭盤表現唔錯。《煙鴨胸菠蘿芝士蜜糖芥末墨西哥卷餅🍍🌯》小編冇諗過菠蘿同埋芥末呢個組合都幾夾😆 蜜糖芥末好似令菠蘿嘅甜味變得更加突出。整個墨西哥卷餅口感非常豐富,餡料非常飽滿足料(滿到瀉咁濟🙊),每啖都有煙鴨胸同菠蘿🍍🤤呢個餐係配炸薯角同沙律菜伴碟,所以男生都一定夠食😌《法式胡椒汁 伴 牛肉眼扒 配(薯菜)》肉眼扒超大塊,小編淨係食塊扒都已經飽咗七、八成🤣,塊扒煎得唔錯,保留到肉汁之餘又唔會有太多嘅血水,肉質夠軟,而且唔會有好多筋,淋上惹味絕配嘅黑椒汁,正!🤤另外值得一讚嘅係佢啲薯菜,一啲都唔Hea!係有調味嘅炸薯角、燒茄子同燒翠玉瓜等伴碟,份量仲要多到食唔晒🤗🤗! 《Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙》炎炎夏日,梗係要整返杯沙冰嚟應一應境🙈 Oreo脆脆鋪左係最上面,然後一層厚厚嘅cream🍦,最後就係朱古力冰沙做底。一杯野飲有三種口感,層次分明,朱古力迷🍫🍫千祈唔好錯過,因為成杯野都超級濃郁,絕對

《是日餐湯 + 牛油多士條 (跟餐)》
忌廉南瓜湯

《煙鴨胸菠蘿芝士蜜糖芥末墨西哥卷餅🍍🌯》
煙鴨胸菠蘿芝士蜜糖芥末墨西哥卷餅

《法式胡椒汁 伴 牛肉眼扒 配(薯菜)》
法式胡椒汁 伴 牛肉眼扒

《Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙》
炎炎夏日,梗係要整返杯沙冰嚟應一應境🙈 Oreo脆脆鋪左係最上面,然後一層厚厚嘅cream🍦,最後就係朱古力冰沙做底。一杯野飲有三種口感,層次分明,朱古力迷🍫🍫千祈唔好錯過,因為成杯野都超級濃郁,絕對值回票價~💕
Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙

《400次玫瑰咖啡🌹》
早排大熱嘅400次咖啡相信好多人同小編一樣都有自己係屋企整過🙈,但係出面cafe飲嘅果然同自己整嘅係有好大分別🙈。咖啡泡非常綿滑同超夠厚,咖啡味道亦夠醇厚,有果香,加上高貴嘅玫瑰花🌹瓣鋪面,打卡度滿分💯,加廿蚊就飲到真係抵到爆,仲唔使自己喺屋企搞餐懵。🙈💕
法式焦糖燉蛋

《法式焦糖燉蛋🍮》
完美嘅午餐,點可以冇甜品🙈法式焦糖燉蛋唔會太膩, size亦都啱啱好,女仔食完都唔會好有罪惡感🤭。燉蛋非常軟滑,焦糖係薄薄微脆,唔會令您覺得太甜。側邊仲有啲棉花糖🍬同埋忌廉🧁做伴碟,令甜品賣相大大加分🤤!
雙層朱古力蜜糖吐司 配 精選是日雪糕

《雙層朱古力蜜糖吐司🍞 配 精選是日雪糕🍦》
今日嘅是日雪糕係芝麻雪糕,下面兩塊吐司係超邪惡😈、勁爆漿嘅朱古力醬🍫再加蜜糖🍯,外脆內軟,同時亦係打卡必備😌!(無論您有幾Dry,小編都包您即刻甜入心,少女心大爆發!🍭💁🏻‍♀️)
蘋果玫瑰普洱茶

《蘋果玫瑰普洱茶🫖》
兩個女仔為咗打卡可以去到幾盡?🙈悠閒嘅下午最後都係要點番壺花茶嚟作結😂 玫瑰🌹香氣撲鼻,而且蘋果🍎味亦好突出,之後我哋加咗一次水(+$2/杯),味道依然香濃,值得一讚👍🏻

總括而言,cafe嚟講呢度嘅食物質素高,雖然餐廳有限時,但如果好似小編咁平日嚟,人流較少,可以坐足一個下午,而且餐廳位置方便,信相回頭率極高!💛🤤
2021-07-06
雙層朱古力蜜糖吐司 配 精選是日雪糕
蘋果玫瑰普洱茶
  • 400次玫瑰咖啡
2021-07-21 125 瀏覽
之前同朋友已經幫襯過呢間Cafe,感覺食物高質,所以今日再帶同事嚟試一試先,順便探下啲貓貓🐱,邊食邊玩打吓咭😅!慢烤美國嫩雞胸 $148雞件經過慢煮的程序,肉質已經變得很嫩滑,沾上蜜糖芥末醬已經好好味😋!加埋滑滑的薯蓉和配菜,連賣相都好吸引👍🏻!酥炸軟殼蟹手工竹炭漢堡 $128軟殼蟹體積晤大,但皮薄外脆內軟, 炸得好香口,加上蕃茄、生菜、芝士和千島醬,口感和味道都不錯👍🏻👍🏻!意大利朱古力咖啡 $58濃度配合剛剛好,少飲咖啡既我,感覺加了朱古力,味道會幼滑啲😅,加上電子落單可以選擇少甜,太好了!

慢烤美國嫩雞胸 $148

酥炸軟殼蟹手工竹炭漢堡 $128

意大利朱古力咖啡 $58
2021-07-20 474 瀏覽
放工之後同朋友約左呢間喺駱駝漆一座嘅工廈Cafe 好耐之前旺角食過 記憶中係有好多貓🐱D 貓見啲枱凳未有人就爬上去休息 我離開咗一陣去廁所 就已經有隻貓爬咗上嚟朋友覺得好可愛🤣 差小小俾佢飲咗我哋碗湯 好彩店員即刻阻止 🙈不過可能之後d 貓見我地坐定定都好少過黎 應該係怕羞😝 有4 人餐/ 2 人餐可以揀 我地4個啱啱好可以叫個4 人餐 🤣個餐湯係蘑菇湯 入邊有粒粒蘑菇🍄碎 好濃味 熱熱地 好好飲😋 沙拉🥗就係甜甜地嘅柚子醋👍🏻巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅 🍕 上枱啱啱焗好 Pizza有好多芝士多到可以拉絲份量啱啱好一人一舊 仲有大蘑菇巴馬火腿再加埋蕃茄醬 個餅底係麵包底外脆內軟😋 即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯 成個飯都好 creamy 每一粒飯都包住忌廉同埋菠菜香味飯粒分明 偏硬身嘅意大利飯😆挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉 🍝佢個溫泉蛋一篤就穿 然後撈埋落個意粉度 成個汁都好creamy 好欣賞佢嘅厚滑 意粉軟硬適中 👍🏻西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 🐷呢個係今晚最推介 豬肋骨烤得好入味同埋軟腍 半肥瘦有時會食到肥膏 同埋鍾意佢嘅薯蓉 味道帶點燒烤醬嘅豬肉味 😋👍🏻百香果檸檬🍋

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅 🍕

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅

挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉 🍝

挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 🐷
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

百香果檸檬🍋
好清新嘅茶底同埋百香果 飲一啖超解渴 仲有粒粒百香果 夠fresh 又健康🤣
百香果檸檬水果茶

洛神紅莓莓乾花茶
通常飲花茶都冇乜味好清淡但佢可以免費幫手加蜜糖 令到花茶既健康而且少許甜味都帶出花茶嘅清香 飲完之後好醒神 陣陣洛神花茶嘅清幽 同埋甜蜜嘅紅莓蜜糖 好夾🍓

2021-06-28
巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
百香果檸檬水果茶
2021-07-18 98 瀏覽
依間喺駱駝漆大廈嘅Cafe,大小朋友都鍾意💗就算係平日都經常爆滿,最好Book定位,之前我都嚟過,餐廳好大,環境幾舒服,午餐又抵食。午餐Menu每兩個禮拜轉換1次,就算成日嚟都有新野試🥳而午餐包埋餐湯丶午油多士條丶同埋1杯$38以下嘅飲品(也可補差價 點特飲),都好豐富,性價比高。🔶午餐:法式奶油薯仔燉雞肉飯 $78賣相靚靚💗雞肉同薯仔都好軟腍,而奶油醬汁濃稠剛好,佐飯一流,而飯量都幾多喔👍🏼飲品點咗菠蘿乳酸梳打(補$4),味道好清新,裡面有好多細細粒爆珠仔,好有口感。🔶午餐:煙鴨胸菠蘿芝士蜜糖芥末墨西哥卷餅 $78好有異國風嘅午餐,配搭特別,墨西哥卷🫔入面餡料好足~煙鴨胸肉質好嫩,有埋清甜嘅菠蘿粒,都幾清新開胃。有埋沙律菜同脆脆薯角,份量都唔少。飲品點咗百香果雲朶沙冰😋(補$20)上面有輕忌廉,攪勻之後飲,入口帶有百香果香,好細滑香濃。🔶下午茶餐:自家製水果窩夫🧇+精選是日雪糕 $68 呢個窩夫都幾好食😋又夠熱又夠脆~有輕忌廉可以沾嚟食。雪糕當日係黑芝麻口味,好濃郁。而賣相好靚靚~是心形的💗仲有小小的棉花糖同埋土多啤梨丶藍莓粒粒~大小朋友見到都鍾意。茶餐包埋$38以下嘅飲品,我就揀咗

午餐Menu每兩個禮拜轉換1次,就算成日嚟都有新野試🥳

🔶午餐:法式奶油薯仔燉雞肉飯 $78

🔶午餐:煙鴨胸菠蘿芝士蜜糖芥末墨西哥卷餅 $78

🔶下午茶餐:自家製水果窩夫🧇+精選是日雪糕 $68

茶餐包埋$38以下嘅飲品,我就揀咗杯蜂蜜紅棗茶(補$4)~好大杯,甜度恰好,唔錯👍🏼

食完午餐,再同貓貓玩一陣~好療癒嘅下午。

*用餐時間:90分鐘

2021-07-17 187 瀏覽
帶BB一家三口黎,三人只坐2人枱:有個帶黑框眼鏡黑長髪馬尾女職員(姓蔡)好唔禮貌對我地説要收起我哋張凳(凳上放滿BB孭帶、放BB用品嘅大背囊x2)莫非要我哋揹大背囊食飯。這一種不禮貌的服務,破懷了我對這餐廳的期盼。(老闆係米要照顧一下有BB客人的基本需要。urban cafe非常差的服務、非常差的體驗。非常差的服務、非常差的體驗。非常差的服務。非常差的服務,非常差的體驗。非常差的服務,非常差的體驗。非常差的服務,非常差的體驗。
2021-07-17
  • 西班牙燒烤醬烤大豬肋骨
  • 即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯
  • 餐湯
  • 是日沙律
  • 南瓜忌廉湯
趁放假約咗同樣喺😻愛貓之人嘅朋友,到Urban Café 食lunch,兼探下啲貓貓🐱。 #糯米糍 一早就坐定喺張枱等我地,好耐無見喇👋🏻 #滋味小食拼盤雞翼5隻、炸魚手指、雞塊、薯塊,份量多又炸得好香脆,做飯前小食一流👍🏻#美國安格斯西冷牛扒餐廳預設7成熟,唔生亦唔韌,木香炭火燒味,配黑松露燒汁好夾。#慢煮三文魚扒 配 蜜糖芥末醬慢煮把三文魚的肉汁都緊緊鎖住,食落好嫩滑多汁,連魚皮煎得香脆。#挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅即叫即焗皮薄香脆,芝士好Rich,菠蘿同三文魚配搭夠晒fresh同juicy。嚟到Urban Cafe一定要試呢到嘅甜品同飲品,款或夠多杯杯濃郁,飲完好滿足!🍹Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙🍹雪糕棉花糖朱古力🍹四季春茶拿鐵 (凍+芝士奶蓋)

滋味小食拼盤

挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅

#挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅

🍹Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙
🍹雪糕棉花糖朱古力
🍹四季春茶拿鐵 (凍+芝士奶蓋)

滋味小食拼盤
美國安格斯西冷牛扒
慢煮三文魚扒
挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅
2021-07-08 140 瀏覽
上次去完旺角分店呢次嚟埋觀塘嘅Urban cafe,佢哋呢間貓咪cafe空間比旺角嘅大好多,可以舒服啲同佢哋嘅貓咪玩下,影下相😍😍,佢哋隻隻都肥肥白白好可愛🥰🥰。二人套餐:佢入面有餐湯,沙律,頭盤,一份主食,一粉意大利粉或飯同埋兩杯飲品。今日嘅餐湯係番茄忌廉湯,湯身稠度適中,味道帶點酸,夠哂開胃。沙律,清新清爽,加埋時令水果就更啱夏天食。主食:夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅,餅皮厚薄均勻,表面鋪滿水牛芝士,咸香非常,加埋鮮菠蘿粒嘅酸甜令薄餅更加清新,無咁油膩。意大利粉:挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉,意大利粉軟硬適中,將溫泉蛋拌入,令原本都好creamy嘅醬汁變得更加creamy,醬汁更能完全掛喺麵上,,加埋煙肉充滿油香,令意粉更加美味。飲品:四季春茶拉鐵,特濃鮮奶朱古力。前者係啖啖茶嘅清香,不含咖啡,不嗜咖啡嘅都可以一試。而特濃鮮奶朱古力入口順滑,朱古力味極為濃郁。
沙律,清新清爽,加埋時令水果就更啱夏天食。
2021-07-08 127 瀏覽
今日同囡囡同埋佢嘅同學仔一齊嚟到觀塘工廈嘅Cafe,呢間Cafe都好親子,小朋友可以同動物玩之外,大人仲可以一邊輕鬆一下!第一時間梗係叫返個前菜先啦!「那威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律」$88一上枱見到超甜元豐三文魚出牛油果都非常之足料仲有菠蘿配搭一下,加埋果醬酸酸甜甜整個沙津都好開胃!「挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅」$118芝士超有拉絲感,薄餅皮底非常香脆加上鹹香芝士熱辣辣又軟綿綿,大人小朋友都鍾意食!就連意粉主食我哋都叫咗「挪威煙三文魚」「挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉」$108忌廉香濃濃郁,將溫泉蛋撈埋食整體更creamy仲有呢個小食「楓糖漿蕃薯條」$58小朋友至愛想食得健康啲都可以照呢一款小食香脆香甜超好味!

第一時間梗係叫返個前菜先啦!
「那威煙三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律」$88

「挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅」$118

就連意粉主食我哋都叫咗「挪威煙三文魚」
「挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉」$108
忌廉香濃濃郁,將溫泉蛋撈埋食整體更creamy

仲有呢個小食「楓糖漿蕃薯條」$58
小朋友至愛想食得健康啲都可以照呢一款小食
香脆香甜超好味!
2021-07-06 91 瀏覽
眾所周知我係好鍾意動物如果有個環境舒服又有動物又抵食相信我會願留低一日去享受咁美好嘅時光Urban Cafe第一個以貓做主題Cafe入去前先套上鞋套基於對小貓們衛生著想地方十分闊落餐單上嘅食物種類繁多今次我叫咗前菜:香酥雞翼 肉質外脆內嫩半隻麻辣燒春雞:雞肉十分嫩滑 配上辣汁份量足夠 滋味可口牛肉眼扒:肉質鮮甜 厚度適宜鍾意食扒類 我都十分推薦特色飲品:Oreo朱古力雲朵冰沙甜度適中 有Oreo碎點綴鍾意朱古力嘅一定唔可以錯過百香果雲朵沙冰芳香嘅百香果味道十分之醒胃 係夏日之選
眾所周知

百香果雲朵沙冰
芳香嘅百香果味道
十分之醒胃 係夏日之選
2021-06-29 200 瀏覽
又到咗一年一度嘅雨季喇 同朋友聚會唔知去邊度好 於是就揀咗嚟到觀塘嘅Urban cafe呢間係 少有嘅貓貓主題cafe 夜晚餐廳都好多人如果要食就book位好啲啦黃金雞翼 雞翼炸得超級香脆 入面仲有肉汁夠曬嫩滑 面頭有鹹蛋黃碎 味道都幾重 小食拼盤 有炸魚柳 扭扭薯條等等 全部炸得香脆 邊食邊傾計一流香烤煙燻豬肋骨 豬骨骨頭細之餘又厚肉 肉味鮮嫩多汁煙燻三文魚卡邦尼意粉 意粉煮得軟硬適中 分量都幾大煙三文魚鹹鹹香香 夠曬新鮮招牌肉醬意粉肉醬用咗茄汁去調味牛肉同豬肉嘅比例啱啱好像汁夠曬多令每一條意粉都可以沾上肉醬

香烤煙燻豬肋骨 豬骨骨頭細之餘又厚肉 肉味鮮嫩多汁

2021-06-29 187 瀏覽
又有一段時間沒有來了,今次跟朋友平日晚上來到,估唔到平日晚上都全場爆滿!一見到貓貓們即時令人心情療癒。今次跟朋友吃了二人餐,有湯、沙律,主菜兩份和飲品!南瓜湯,都幾creamy,好香南瓜味,不錯!沙律,沙律菜拌入了凱撒沙律醬,而且還有菠蘿和車厘茄作點綴,酸酸地很開胃!滋味2人小食拼盤,加$28點了小食拼盤,拼盤包括有炸魚寶、炸雞粒和薯角,魚寶點上沙律醬,味道特別鮮味,炸雞粒香口又嫩滑,而薯角外脆內軟,十分惹味!巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅,薄餅口感鬆脆,上面有可以拉絲的水牛芝士,加上咸香的巴馬火腿和茄醬,茄醬令整體不會有好漏的感覺,味道不錯!即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯,意大利飯有好香的黑松露味而且creamy ,拌上不少大啡菇片,加上即磨芝士的咸香,味道惹味!百香果檸檬水果茶,茶底有三款可以揀,朋友揀左四季春,有淡淡的茶甘香,加上百香果和檸檬的酸,整杯感覺開胃!蜂蜜柑桔檸檬梳打,梳打有淡淡的蜂蜜甜味,不會太甜,加上柑桔檸檬,酸酸甜甜,特別解渴!
一見到貓貓們即時令人心情療癒。
今次跟朋友吃了二人餐,有湯、沙律,主菜兩份和飲品!
南瓜湯,都幾creamy,好香南瓜味,不錯!
2021-06-24
2021-06-27 57 瀏覽
難得約到好姊妹出黎聚會,當然要搵返間好食又好玩嘅Cafe啦!天氣咁熱緊係叫返杯冰凍嘅嘢飲先啦!Oreo 脆脆特濃朱古力香濃朱古力面層超多Oreo脆脆冰凍好飲又香濃!【挪威三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律】$88 大大份超新鮮,三文魚足料又好味,牛油果又軟又好口感!【三重芝士肉醬意大利麵】$98芝士味超級香濃,每啖都食到啖啖芝士香味!呢個意粉真心無得彈!【避風塘香酥雞翼】$68呢個價錢1碟有5隻雞翼仲要隻隻都大大隻真係超抵食外脆內嫩又多汁,外層香口鬆脆加埋蒜粒香超好味!

天氣咁熱緊係叫返杯冰凍嘅嘢飲先啦!
Oreo 脆脆特濃朱古力
香濃朱古力面層超多Oreo脆脆
冰凍好飲又香濃!

【挪威三文魚牛油果柑橘醬田園野菜沙律】

【三重芝士肉醬意大利麵】$98
芝士味超級香濃,每啖都食到啖啖芝士香味!
呢個意粉真心無得彈!

【避風塘香酥雞翼】$68
呢個價錢1碟有5隻雞翼
仲要隻隻都大大隻真係超抵食
外脆內嫩又多汁,外層香口鬆脆加埋蒜粒香超好味!