2020-05-05
好耐無去過有喵喵既cafe啦,記得好多年前有間阿貓地攤,不過好耐無去嚕。呢間Urban Cafe位於旺角,裡面超多喵喵🐱,而且門口貼左好多文宣啊!..某星期日去,全場爆滿😆 首先,入去前要先著鞋套,避免為喵喵帶來灰塵細菌,然後店員會幫你測體溫先放行,保障自己保障其他客人🙏🏻..基本上,你一坐低第一樣做既,唔係睇menu,而係睇喵🤤 會唔會有人吸喵吸到飽?!🤣 太多款食物想試,最後叫左二人餐😌 包兩份主食、兩個湯、兩個沙律同兩杯飲品,另優惠價加左一份小食拼盤~..💛西班牙黑毛豬肋骨配薯菜份量幾大下,黑毛豬🍖肉質軟滑,搭配醬汁好好味。薯條🍟其實係粗薯條,口感唔錯。..💛即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯呢碟真係素食都啱食🤤好香既黑松露🍄、加上芝士🧀同白汁忌廉,無肉都好惹味😋 食完都幾飽下~..💛滋味2人小食拼盤有炸雞🍗、法蘭克福香腸同薯角,香口野無得頂啊!!!!!!🤩🤩..💛是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃,好好飲,好滑~不過湯應該定期轉,所以有機會唔同。 ..💛沙律店員貼心地端上兩款唔同口味既沙律🥗,等我地可以互相share👍🏻為左保持衛生,記得互相分享應該在進食之前夾好要食既食物去自己碗先啊~
💛西班牙黑毛豬肋骨配薯菜
💛即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯
💛滋味2人小食拼盤
💛是日餐湯
💛沙律
店員貼心地端上兩款唔同口味既沙律🥗,等我地可以互相share👍🏻為左保持衛生,記得互相分享應該在進食之前夾好要食既食物去自己碗先啊~.
💛洛神紅莓荔枝梳打
杯飲品一來到,少女心啊,顏色好靚。飲一啖🍹,哇好解渴好爽!酸酸甜甜,好好味。.
💛蜂蜜柑桔檸檬梳打
蜂蜜🍯同柑桔🍋🍊不嬲係完美既配搭,口味清新之餘多左一份滋潤😌.
其實呢度大部分客人都會邊食邊玩喵,食完繼續玩喵,所以都真係會坐得耐,但店員唔會趕客,雖然門口仍然會有其他客人等位,所以大家最好預早時間來,避免等得耐啊~