2020-11-05
呢排難得疫情有所緩和,所以就約左幾個閨蜜一齊去high tea嘆世界~呢間cafe最特別之處係佢以黑白色為主題,令人感覺好似進入左漫畫世界一樣。除左裝修好”打卡able”之外,佢個hightea set同樣吸睛😍啱曬女仔影影影📸️講下啲嘢食先!鹹點:炸蝦及泰式魚餅呢個tea set嘅鹹點比較少,所以適合甜品控。唯一兩款鹹點嘅味道唔錯,四個字:香口惹味!迷你朱古力糖果溫室造型超靚😍有啲小王子嘅感覺,食落其實四brownie,濃濃嘅朱古力味😝朱古力牛角包鬆軟香口,有一粒粒朱古力,口感不錯😌迷你玫瑰奶凍唔會太甜,玫瑰花味都幾濃,奶香濃郁,滑溜溜的~Uluru 朱古力朱古力味超級濃😍口感幼滑細緻藍莓乳酪蛋糕酸酸甜甜幾開胃😋柚子蛋糕蛋糕鬆軟濕潤,柚子味非常清新摩卡蛋糕朱古力同咖啡完美結合,好似真係飲緊摩卡咖啡一樣😍馬卡龍鬆脆,甜度剛剛好😉飲品方面都記特別,我地揀左其中兩款,分別係Rose tea 同Lavender Dream~其實兩款都係花茶,飲落有啖啖幽香,Lavender dream飲落仲有啲果味😍都幾解渴~呢間餐廳勝在環境寬敞,好適合幾個朋友飲下茶,食下嘢,傾下計😋係朋友聚會嘅好地方😉
講下啲嘢食先!
鹹點:炸蝦及泰式魚餅
迷你朱古力糖果溫室
朱古力牛角包
鬆軟香口,有一粒粒朱古力,口感不錯😌
迷你玫瑰奶凍
唔會太甜,玫瑰花味都幾濃,奶香濃郁,滑溜溜的~
Uluru 朱古力
朱古力味超級濃😍口感幼滑細緻
藍莓乳酪蛋糕
酸酸甜甜幾開胃😋
柚子蛋糕
蛋糕鬆軟濕潤,柚子味非常清新
摩卡蛋糕
朱古力同咖啡完美結合,好似真係飲緊摩卡咖啡一樣😍
馬卡龍
鬆脆,甜度剛剛好😉