餐廳: ULURU
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-04-03 85 瀏覽
我們一行三人由下午茶傾到晚餐,侍應哥哥們沒有任何不滿,服務態度真係好好,又風趣又幽默。訂座時已提及朋友行動不便,想搭電梯,他們已經便說到時致電他們。今天去到,致電他們,他們便立即下樓接我們搭lifts,貼心的服務食物方面都好好味,無論係下午茶、晚餐到甜品,甚至乎飲品都好出色,見到廚師用心之處,讚👍🏻環境寬敞,知道朋友行動不便,讓我們自算座位,又一讚👍🏻👍🏻👍🏻總括而然,這是一間有heart的餐,必定會再去

總括而然,這是一間有heart的餐,必定會再去

2021-03-29 98 瀏覽
餐廳入口位於春園街 行上樓梯 就好似進入左一個黑白嘅童話世界 無論牆上嘅手繪黑白畫 定係餐枱同櫈 都係以黑白做主調🤓​​咸點炸得香口又唔算多油 甜點方面 cake同埋朱古力都唔會太甜☺️值得推薦嘅係迷你朱古力溫室 猶如一個盆栽 以朱古力brownie同朱古力餅碎制成嘅泥土 上面放上一朵玫瑰花 店員話花都係可以食用嘅🙊​​環境舒適 最啱約埋三五知己一齊嚟high tea打卡 以呢個價錢嚟講都算係抵🤣​​咸點​▪️泰式炸魚蛋 ​▫️吉烈炸蝦​​甜點​▪️迷你朱古力溫室 ​▫️藍莓乳酪蛋糕​▪️柚子蛋糕​▫️Mocha 蛋糕​▪️Uluru朱古力​▫️朱古力牛角包​▪️朱古力玫瑰奶凍​​飲品​▪️Lavender dream​▫️Uluru rose tea

咸點​

飲品​
▪️Lavender dream​
▫️Uluru rose tea
2021-03-28 209 瀏覽
老細請食飯,諗住搵間坐得舒服啲嘅傾下計,所以揀咗呢間佈置得好靚嘅餐廳我哋入坐後被安排到最入嘅窗邊,其實每枱食客都無特別大聲講野,可能樓底較矮,真係好嘈,同老細傾計要用嗌的音量,仲要有時要 "聽唔到,咩話?" 食物方面選擇都幾多,每款份量都幾大,味道整體大家都話唔錯我叫嘅Set E都幾飽肚,risotto 煮得剛好,不會太林,而家有菇片增加口感,蝦唔算好大隻,如果可以多隻蝦會更好呢個Set F burger超級足料,有粟米片,鹹蛋黃,芝士,最搞笑係menu寫薯餅,仲嚟到竟然係一舊薯仔開邊?有點令人失Set G明明寫薯菜 (chips and vegetables) ,但又變咗薯蓉,不過同事話味道OKSet I嘅牛扒,同事都話ok最後加$15可以要甜品,有rose panna cotta,apple crumble 同 chocolate crumble,3款我哋都叫晒。Apple crumble 上面係cream cheese,下面就好多crumble,果肉比較少,crumble太多,chocolate crumble中間有件朱古力蛋糕,但整個朱古力味唔濃,crumble太粉。panna

食物方面選擇都幾多,每款份量都幾大,味道整體大家都話唔錯

Set I嘅牛扒,同事都話ok

Apple crumble 上面係cream cheese,下面就好多crumble,果肉比較少,crumble太多,chocolate crumble中間有件朱古力蛋糕,但整個朱古力味唔濃,crumble太粉。panna cotta我無試,不過同事都話麻麻地
2021-03-21 122 瀏覽
今日同朋友嚟咗灣仔嘅Urulu Afternoon tea 😍今次已經係第二次來因為呢度環境寬敞 好relax,啱晒同朋友傾計嘆下午茶😋員工態度友善仲好主動幫我哋影相😊 我地叫咗二人High Tea Set 彩花之里·溫室下午茶💐 2款鹹點:泰式炸魚餅🤤微辣但係好惹味, 食咗啲甜點就會想食下魚餅吉列炸蝦🍤炸得很鬆脆香口😍 8款甜點 :2粒macaron: 分別是檸檬味和香橙味, 食落甜蜜蜜,外殼入口即融,cream好軟滑😋朱古力牛角包🥐: 入面有朱古力, 甜度剛剛好,食晒成件都唔會溜Uluru朱古力: 好濃朱古力味,好滑又唔會過甜🤤Mocha蛋糕: 咖啡味好香好吸引, 朱古力味重👍🏻柚子蛋糕🍊: yuzu嘅微微酸味,幾清新 藍莓乳酪蛋糕 : mousse 同 yoghurt 好香滑迷你玫瑰奶凍🌹: 上層好creamy,奶凍好特別迷你朱古力糖果溫室🌱: 玫瑰小盆栽好靚又可愛😍😍😍 朱古力餅碎唔甜,中間有些軟心朱古力,夾埋一齊食好match,朱古力帶有小小苦味同微甜,我同朋友都好鍾意呢個👍🏻👍🏻👍🏻 飲品:☕Uluru Rose Tea (cold)🌹招牌玫瑰花茶賣相吸引,好適合打卡,甜得
今次已經係第二次來
因為呢度環境寬敞 好relax,啱晒同朋友傾計嘆下午茶😋
員工態度友善仲好主動幫我哋影相😊

我地叫咗
二人High Tea Set 彩花之里·溫室下午茶💐

2款鹹點:
泰式炸魚餅🤤
微辣但係好惹味, 食咗啲甜點就會想食下魚餅
吉列炸蝦🍤
炸得很鬆脆香口😍

8款甜點 :
Uluru朱古力: 好濃朱古力味,好滑又唔會過甜🤤
Mocha蛋糕: 咖啡味好香好吸引, 朱古力味重👍🏻
柚子蛋糕🍊: yuzu嘅微微酸味,幾清新
藍莓乳酪蛋糕 : mousse 同 yoghurt 好香滑
迷你玫瑰奶凍🌹: 上層好creamy,奶凍好特別

飲品:☕
Uluru Rose Tea (cold)🌹
招牌玫瑰花茶賣相吸引,好適合打卡,甜得嚟又好香😍
Lavender Dream
薰衣草茶幾得別,仲有荔枝果肉!
甜甜地,飲完好能會好訓啲!🥰
2021-03-21 292 瀏覽
ULURU出名就所有Cafe迷都知,今日專程着一身黑白去感受店內滿滿既設計心思。ULURU既門口位係巷仔角落,唔熟港島既朋友可能要搵兩搵,但門口既黑白佈置一經過就會見到。去到既時候係lunch hour大約1點零,相信我,唔好揀lunch hour去享受呢個美美既cafe,真係超嘈,超嘈,超級嘈。一黎因為灣仔工作既人都會黎食,二黎樓底較矮,好應聲,同行朋友有提餐廳地址前身係間雀會黎。野食都未嗌,都嘈到想直接離開,幸好頂到2點鐘打工仔開始離場,唔係真係會直接打包走人。嗌左兩個set lunch,啲打卡甜品都係要另外叫,食物一齊就影張大合照先。連墊枱紙都有小心思,一黑一白仲有放上餐具同碟既線條,大家可以對稱咁影,美美的❤️。又或者拉wide angle影埋人同牆上既背景,也是美美的😍。入返正題,嗌左呢個鰻魚泡菜意粉,必須說所有野都做得好「正確」,鰻魚原條上,鰻魚汁味道唔會太咸太甜,配以泡菜開胃,同軟硬度適中嘅意粉,唔會食濟。但問題就係三樣完全唔搭既野放埋一齊,明明味道賣相份量各項都係啱啱好,但都唔能夠用好食黎形容,因為真係唔太夾。然後係呢個海鮮意大利飯,好開胃既顏色,粒粒飯都好均勻。蟹肉係即

然後係呢個海鮮意大利飯,好開胃既顏色,粒粒飯都好均勻。蟹肉係即拆蟹肉,份量都相當多。

另外兩杯要加錢既飲品。打卡滿分,但飲落味道非常一般。
Uluru  Rose Tea  &  Tiramisu  Coffee

最後就係個打卡甜品,已經係一黎就叫,但食完成個lunch都仲要等多半個鐘先上。雖然我知拉糖都好考技巧,仲要配搭唔同顏色,但呢個甜品我真係比唔落分。一黎真係拉得唔靚,二黎裝飾亦非常節儉,再講,呢碟野真係會令我懷疑咩叫甜品
粉蝶花之丘

全碟甜品就係一啖啖餅碎同餅碎,生果就係嗰三粒小小既berries,然後入面既朱古力係吱出黎既軟身朱古力,testure差之餘個樣都相當似poopoo(有圖)。如果你預$88就係為影相唔為品嘗既話先好嗌。

粉蝶花之丘

到等完甜品食埋都三點半,場內得返兩枱客,發現每個位都好靚下,店員見冇人會由你影,仲會suggest一啲打卡位,有心去影相既記得晏少少tea time先去visit🤘🏻。

2021-02-05
2021-03-21 220 瀏覽
難得發現到灣仔有坐得舒服又唔限時間既Cafe ,當然要成日嚟幫襯。呢間樓上Cafe其實係修頓對面,平時經過唔覺有間咁大既餐廳,跟住google map 睇就唔怕行過龍。卡邦尼意粉煙肉同磨菇都多,鋪滿成個意粉咁滯,成個意粉好大份,share食就啱啱好無咁滯。Uluru沙律有煙鴨胸、雞肉、雞蛋等,沙律用左芝麻沙律醬,夠哂開胃,食落都幾fresh。Lavender Dream賣相好靚,細心到連隻碟都裝飾埋😍 飲落有淡淡既甜味又唔會蓋過本身既茶味,幾值得推廌。Earl Grey 用茶包浸泡,正常發揮。

Uluru沙律
Uluru  沙律

Earl Grey
用茶包浸泡,正常發揮。

Uluru  沙律
2021-03-19 112 瀏覽
灣仔春園街uluru, 在灣仔也有這種別有特色的餐廳, 餐廳以白色底黑線條設計手繪圖畫作為主體, 甚有置身於的童話世界的感覺。即使隔鄰就是係 人來人往的街市囍帖街, 但是一上二樓完全感覺不到樓下的吵鬧,餐廳整體的氛圍, 也讓人想減慢進食速度。嚟得uluru, 少女心難不免發作,食甜點滿一下甜品胃完全不為過吧!想試下呢度不同的特色甜品,揀High Tea Set 就最好不過了,彩花之里,八款以上的甜品,每款一口size, 細嚐得黎又可以盡試不同款式,正正子啊😍😍Hightea set先來兩款咸點,泰式炸魚餅和吉利炸蝦,作開場前菜正好。Ululu Truffle Chocolate 外觀看起來就像是一顆剛出土的迷你瑞士卷,質地柔軟,入口感濃稠滑順,在口裡融化時有種幸福的感覺Macaron杏香四溢,精緻小巧Mocha Cake味道香濃,淡淡mocha的甘苦味與蛋糕的香甜構成了微妙的平衡Yuzu Cake柚子蛋糕甜中帶點微酸,正好開胃迷你玫瑰奶凍玫瑰奶凍啖啖的粉紅色, 微微的玫瑰花香,滑溜之餘,奶香和玫瑰味並重。Mini Chocolate Greenhouse還記得第一啖把「盆栽」放入口那個

Hightea set
先來兩款咸點,泰式炸魚餅和吉利炸蝦,作開場前菜正好。

Ululu Truffle Chocolate

Macaron

杏香四溢,精緻小巧
Mocha Cake

Yuzu Cake

柚子蛋糕甜中帶點微酸,正好開胃
迷你玫瑰奶凍

Mini Chocolate Greenhouse

還記得第一啖把「盆栽」放入口那個驚喜感,
啖啖朱古力,甜而不膩,
玩味與創意也10足。
Mini Croissant

香脆微暖,牛油味與朱古力味相得益彰。
藍莓乳酪蛋糕

cream cheese酸酸咪咪滑溜非常。
Uluru Rose Tea

微甜清爽,透心涼而不過甜,點點讓人幸福的感覺。
Lavender Dream

味道不會覺得假, 飲完讓人覺得舒心的。
置身童話世界聽住宮崎駿純音樂歎住港女下午茶☕️彷彿世界變得簡單明瞭 ‪𓂃 𓈒𓏸໒꒱樓上嘅空間意外地大位置寬敞 可以好好同朋友傾計 老闆同員工好好招待 對角度瞭如指掌好識幫人影相🤣我地叫左「彩花之里·溫室下午茶💐」覺得特別嘅係 ☞迷你朱古力糖果溫室🍫望上去係泥土 其實中間係一pat朱古力撈隔黎嘅朱古力碎痴住黎食選用唔甜嘅朱古力非常岩晒食左咁多甜點嘅口玫瑰奶凍都意外地好味無藥水味 只有滿口的玫瑰同奶味🌹仲有超多打卡位好令好舒服
置身童話世界

位置寬敞 可以好好同朋友傾計
老闆同員工好好招待 對角度瞭如指掌
好識幫人影相🤣

我地叫左
「彩花之里·溫室下午茶💐」
覺得特別嘅係 ☞迷你朱古力糖果溫室🍫

無藥水味 只有滿口的玫瑰同奶味🌹

仲有超多打卡位
好令好舒服
2021-03-09 137 瀏覽
呢間黑白主題嘅餐廳 令你好似進入左另外一個世界咁😍入面好鬼靚 之前已經介紹過 今次再嚟🍚酥炸軟殼蟹意大利飯 $138份量非常足夠 軟殼蟹🦀都炸得夠脆 但係個意大利飯反而煮得淋咗少少 同埋冇乜味 應該要加番多少少調味同埋芝士🧀🍱ULURU特色拼盤 $128吉列炸蝦🍤係最好食 炸得好香脆 同他他醬係完美配合雞肉洋蔥圈⭕️冇乜特別🤣泰式魚餅冇乜味 唔知點解唔俾泰式辣醬我哋點😟薯條🍟正正常常 不是我喜歡的幼薯條🍨Apple Crumble $78賣相的確超級靚💖上面嘅cream太多了😰好漏😰因為上面已經有雲呢拿雪糕🍦其實唔使再要咁多cream😕肉桂味好重 但係食到落底先真正食到apple crumble😅其實就咁個底再加面頭嘅雲呢拿雪糕已經好夠 加埋其他嘢反而令到個味道難堪咗😅😅😅早知唔嗌甜品.........不過 食到最後竟然問我哋飲唔飲酒🍷話請我哋飲🤣🤣最後就為咗一杯Sangria🍹同一杯Gin Tonic🍸搞到呢一餐飯真係超級飽 但又好滿足😂😂佢環境好靚服務態度超好 不過食物方面我上次食就好高質 今次退步咗少少😅😅但係仍然會再選擇去呢一間野🥰

🍚酥炸軟殼蟹意大利飯 $138

薯條🍟正正常常 不是我喜歡的幼薯條

🍨Apple Crumble $78

不過 食到最後竟然問我哋飲唔飲酒🍷話請我哋飲🤣🤣

2021-03-09 160 瀏覽
閒日3點幾去,2位,唔洗等位。唔洗安心出行。可能冇乜人,座位安排好好,俾咗大枱卡位,自成一角,好啱我哋兩個女仔傾偈😁👍🏼餐廳壁畫全人手畫,每一個角落都有唔同嘅故事,打卡一流。Lunch Set: 是日餐湯和麵包係我最愛嘅南瓜湯💛好味!燒豬頸肉喇沙配意大利粉|$108喇沙配意大利粉真係好新奇😂吸引左我哋兩個都食呢個set。喇沙好重椰香,係bb辣之餘有種甜,我就好鍾意。燒豬頸肉非常好味,而且用料一啲都唔孤寒,有成四五片。仲有豆卜魚餅,豆卜沾滿喇沙汁,超正。+$23 轉做Cappuccino 同Matcha latte咖啡好味,幾surprise佢咁大杯。想讚呢度服務真係好好。店員十分主動,有禮貌,餐廳環境舒適,坐得舒服,最重要真係好味。好開心又發掘多一間好食又有heart嘅餐廳。
閒日3點幾去,2位,唔洗等位。唔洗安心出行。

餐廳壁畫全人手畫,每一個角落都有唔同嘅故事,打卡一流。

Lunch Set: 是日餐湯和麵包

係我最愛嘅南瓜湯💛好味!
燒豬頸肉喇沙意大利粉

燒豬頸肉喇沙配意大利粉|$108

咖啡好味,幾surprise佢咁大杯。

燒豬頸肉喇沙意大利粉
2021-03-08 133 瀏覽
【下午茶青蛙🐸:跳到黑白特色餐廳】講到要relax下一定諗起食Tea灣仔既Uluru 係其中一個幾扺即選擇🌺彩花之里●溫室下午茶🌺🥘鹹點:🍥泰式炸魚蛋其實係魚餅黎帶好香既泰式香料微辣好滋味🍤吉列炸蝦外脆內軟好高質🍨甜點:🔴⚪先食2粒馬卡龍入面既cream好軟滑一試難忘☕之後到食莫卡蛋糕朱古力味幾重帶陣陣咖啡香🍊柚子蛋糕既清新微酸好開胃🫐藍苺乳酪蛋糕一樣係清新之選🍫Uluru朱古力係生朱古力黎㗎甜甜地好好食🌹之後再食creamy既迷你玫瑰奶凍🥐同埋軟心既朱古力牛角包🌱迷你朱古力糖果溫室滿滿朱古力餅碎加上特濃朱古力奶凍整到成個盆栽咁淨係個樣已經值回票價仲要奶凍係超好食既🌹Uluru Rose Tea招牌玫瑰花茶加左蜜糖又香又甜🌜Lavender Dream飲落超舒服既薰衣草茶同樣加入蜜糖飲完勁好訓黎呢度食tea人均只係百幾蚊仲有得瘋狂打卡難怪開業咁耐都咁受歡迎😍
【下午茶青蛙🐸:跳到黑白特色餐廳】

仲有得瘋狂打卡
難怪開業咁耐都咁受歡迎😍
  • 花見
  • 迷你朱古力糖果溫室
之前已經食過🌟ULURU🌟 嘅tea set,覺得好正,又可以打卡,亦可支持💛良心小店! 今次再訪,覺得質素有進步!👍🏻因為無論食物賣相、餐廳環境等都好精美漂亮😍,打卡位置又多,大家都黎瘋狂影相📸️!💗所以建議大家最好預先訂位!🌸彩花之里.溫室下午茶💛 $338 for twoHigh Tea Set 包括兩杯特飲、炸物、甜品架及溫室盆栽,相當豐富!🥰💜Lavender Dream 🍹(凍)香甜嘅荔枝茶加入了薰衣草乾,賣相變得更吸引😘,浪漫甜美!💕🌹Rose Tea (凍)好靚嘅紫紅色,飲落去好清新,帶少許玫瑰香味!🌺迷你朱古力糖果溫室 🍫像盆栽嘅甜點,軟身嘅朱古力糖果加埋朱古力餅乾碎碎,好味又好睇!💛甜品架馬卡龍,外脆內軟,光滑飽滿,再夾著幼滑餡料,甜而不膩!👍🏻柚子、摩卡、藍莓乳酪三件蛋糕🍰都好味道!🥐牛角包酥軟,內有朱古力醬,唔錯!Uluru朱古力質地軟腍幼滑,帶濃郁朱古力香味!🍫🌹玫瑰奶凍軟滑可口,玫瑰味及奶味平衡!💖泰式炸魚蛋🍡 及 吉列炸蝦🍤香脆可口,又好味!

🌸彩花之里.溫室下午茶💛 $338 for two

💜Lavender Dream 🍹(凍)

香甜嘅荔枝茶加入了薰衣草乾,賣相變得更吸引😘,浪漫甜美!💕

🌹Rose Tea (凍)

好靚嘅紫紅色,飲落去好清新,帶少許玫瑰香味!

🌺迷你朱古力糖果溫室 🍫

💛甜品

馬卡龍,外脆內軟,光滑飽滿,再夾著幼滑餡料,甜而不膩!👍🏻

柚子、摩卡、藍莓乳酪三件蛋糕🍰都好味道!

🥐牛角包酥軟,內有朱古力醬,唔錯!

Uluru朱古力質地軟腍幼滑,帶濃郁朱古力香味!🍫

🌹玫瑰奶凍軟滑可口,玫瑰味及奶味平衡!💖

泰式炸魚蛋🍡 及 吉列炸蝦🍤

香脆可口,又好味!
2021-03-08 93 瀏覽
尋日約咗女神出嚟蒲。為咗唔好失禮佢,食完居酒屋之後帶埋佢嚟Uluru呢間黑白主題嘅cafe high tea。勁誇張,我哋喺屋企有食早餐嘅情況下,一日去咗五間餐廳食,去shopping又識到新朋友。 🤰🏽 諗諗下我咁大個女好似第一次high tea,大鄉里出城。成間餐廳既背景都係黑白色手繪牆,好似入咗另一個世界,忘記現實世界嘅苦痛。我哋仲特登着咗黑白嘅衫添,忍唔住喺魔鏡面前影咗幾張相。🪞 彩花之里 • 溫室下午茶 $338 for 2 Savories 🍤 🐠 有泰式炸魚旦同埋吉列炸蝦:炸蝦脆卜卜,魚蛋呢就好有彈性。記得趁熱食,唔好掛住影相!Sweets 🍭 甜點架賣相非常吸引,全部都好精緻、影相一流!• 上層:Uluru朱古力、馬卡龍 🍫 • 中層: 芝士柚子蛋糕、熱情果紅莓蛋糕、Uluru Mocha蛋糕 🍰 • 下層:朱古力牛角包、玫瑰奶凍 🥐 🍮另外仲有個迷你朱古力糖果溫室,呢個係一個食得嘅盆栽,諗起小王子嘅玫瑰。佢唔係得啲泥,仲有個brownie㗎 !🌹🥀成個甜品架嚟講,我最鍾意係個玫瑰奶凍。奶味比較重,而且口感十分柔滑,我未食過咁滑嘅奶凍。食落去唔會太甜,玫瑰嘅香味令到口感

彩花之里 • 溫室下午茶 $338 for 2
Savories 🍤 🐠

Sweets 🍭
甜點架賣相非常吸引,全部都好精緻、影相一流!
• 上層:Uluru朱古力、馬卡龍 🍫
• 下層:朱古力牛角包、玫瑰奶凍 🥐 🍮

成個甜品架嚟講,我最鍾意係個玫瑰奶凍。奶味比較重,而且口感十分柔滑,我未食過咁滑嘅奶凍。食落去唔會太甜,玫瑰嘅香味令到口感更加豐富。呢度嘅朱古力好濃郁,口感細滑。

Drinks
Uluru Rose Tea
Lavender Dream
兩杯嘢都超級靚,有種夢幻嘅感覺。但係唔係得個樣㗎 !我鍾意佢哋唔算太甜,但係散發出淡淡嘅花香。 💜❤️
2021-03-07 99 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️黃店💛呢間cafe 比較特別成間cafe以白色作主色 ⚪️再加上黑色勾畫物件既線條⚫️入到去就好似進入左黑白漫畫世界✍️❶彩花之里·溫室下午茶👩‍❤️‍💋‍👩$388(for two)《2款鹹點》泰式炸魚旦🐟吉列炸蝦🍤鹹點相當出色🧂魚旦甜辣中帶有濃濃香料味 充滿泰式風味🇹🇭炸蝦金黃又酥脆🥰《8款甜點》馬卡龍摩卡慕絲蛋糕☕️柚子慕絲蛋糕🍰藍莓乳酪慕絲蛋糕🫐朱古力🍫迷你玫瑰奶凍🥛迷你朱古力溫室糖果🍭朱古力牛角包🥐❤️最鍾意嘅係朱古力🍫帶丁點微苦又唔會過甜 軟心質感 絲滑般細膩入口即溶 面且非常香醇👀最𥄫睛嘅係迷你朱古力溫室糖果🌹外型就好似一個玫瑰花小盆栽泥土用上朱古力曲奇碎加上軟心朱古力組成真係非常特別😍最令人難忘既係馬卡龍😈顏色色彩繽紛 外皮薄脆 唔會太甜 帶點酥脆入口煙韌😙最幽香既係迷你玫瑰奶凍🌿質感不但細滑 每啖奶凍都隱隱帶著玫瑰香 令人回味飲品Uluru Rose Tea 士多啤梨配搭玫瑰花Lavender Dream 荔枝配搭薰衣草兩杯飲品嘅外觀都非常誘人 一粉紅💗 一淺藍💙 為黑白色嘅餐廳帶來點綴🌟與生果有著巧妙的配合 更能帶出天然濃郁既花香💐
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

兩杯飲品嘅外觀都非常誘人
一粉紅💗 一淺藍💙 為黑白色嘅餐廳帶來點綴🌟
與生果有著巧妙的配合 更能帶出天然濃郁既花香💐

2021-03-04 83 瀏覽
好耐之前已經同朋友提起過灣仔呢間以黑白手繪壁畫有名的西餐廳,最近趁得閒終於同朋友嚟試左佢哋嘅Afternoon Tea Set,一次過可以滿足晒打卡同食Tea嘅願望💜_彩花之里·溫室下午茶 $338 For 2下午茶套餐包括鹹點、甜點和飲品,鹹點係泰式炸魚旦和吉列炸蝦,小編兩款都好鍾意,夠香口亦夠惹味_甜點方面亦有多款選擇,小編最鍾意嘅係朱古力牛角包,外皮酥脆,朱古力醬唔會話太多所以甜度控制得剛剛好,另外朱古力糖果溫室也係其他餐廳比較少見,鍾意食甜品嘅朋友仔一定要黎試吓上層:馬卡龍、Uluru 朱古力中層:Mocha cake、柚子蛋糕、藍莓乳酪蛋糕底層:迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包另外旁邊亦會有迷你朱古力糖果溫室_最後套餐亦會配上兩杯飲品,兩杯飲品同樣適合打卡,提提大家小心杯面上面嘅顏料🎨ULURU Rose Tea茶底香味幾濃郁,飲落去帶淡淡玫瑰香味Lavender Dream呢款藍色真係好夢幻,荔枝香味令到整杯飲品更清新,有助解膩

彩花之里·溫室下午茶 $338 For 2

_

上層:馬卡龍、Uluru 朱古力
中層:Mocha cake、柚子蛋糕、藍莓乳酪蛋糕
底層:迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包
另外旁邊亦會有迷你朱古力糖果溫室

ULURU Rose Tea
茶底香味幾濃郁,飲落去帶淡淡玫瑰香味

Lavender Dream
呢款藍色真係好夢幻,荔枝香味令到整杯飲品更清新,有助解膩