2021-07-14
係藝術館👩🏻🎨🏛食藝術品🎨好似入左一本打開左📖既填色簿咁📓🛋 裝修 : 黑白色做主題🖤🤍人手繪既畫作🖋🍽 野食 : 色彩繽紛 ❤️🧡💛💚💙💜造出強烈對比💫 勁岩打卡📷📸~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💁🏻♀️下午茶 🥂 ᎢᎬᎪ ᏚᎬᎢ ($338 / 2人)2️⃣款鹹食 & 8️⃣款甜品食 - 1️⃣款甜品師推介 。 另包2️⃣杯自選飲品🍹🍹.▪️ᏚᎪᏙᎾᎡᏆᎬᏚ鹹食 • 2️⃣款▪️▫️泰式炸魚餅🐟 少少🤏🏻🌶辣香味,少少🤏🏻彈牙.▫️吉列炸蝦🍤 即炸🔥脆卜卜💥蝦肉爽口🦐👆🏻2款都炸得唔算好油👆🏻.▪️ᏚᏔᎬᎬᎢᏚ 甜品 • 8️⃣款▪️▫️Macaron 有✌🏻件唔同既味,冇指定既味道,由餐廳決定👨🏻🍳我今次係白色🤍同綠色💚,食落比平時出面既冇咁甜💕.▫️Uluru Truffle Chocolate 🍫外層加左朱古力粉,入面係滑滑軟心🧏🏻♀️,唔會太甜🙆🏻♀️.▫️Yuzu Cake柚子 🍊🍰柚子好FᎡᎬᏚᎻ🌱帶有微微既酸🤏🏻,最底層係蛋糕🍰.▫️Blueberry Yogurt Cake藍莓乳酪 🫐🍰蛋糕細分左4️⃣層,乳酪 & 藍莓醬酸酸甜甜😝.▫️Mocha Cake 摩卡
好似入左一本打開左📖既填色簿咁📓
🛋 裝修 : 黑白色做主題🖤🤍人手繪既畫作🖋
🍽 野食 : 色彩繽紛 ❤️🧡💛💚💙💜
造出強烈對比💫 勁岩打卡📷📸
💁🏻♀️下午茶 🥂 ᎢᎬᎪ ᏚᎬᎢ ($338 / 2人)
▪️ᏚᎪᏙᎾᎡᏆᎬᏚ鹹食 • 2️⃣款▪️
▫️泰式炸魚餅🐟
少少🤏🏻🌶辣香味,少少🤏🏻彈牙
▫️吉列炸蝦🍤
即炸🔥脆卜卜💥蝦肉爽口🦐
👆🏻2款都炸得唔算好油👆🏻
▪️ᏚᏔᎬᎬᎢᏚ 甜品 • 8️⃣款▪️
▫️Macaron
有✌🏻件唔同既味,冇指定既味道,由餐廳決定👨🏻🍳
我今次係白色🤍同綠色💚,食落比平時出面既冇咁甜💕
▫️Uluru Truffle Chocolate 🍫
外層加左朱古力粉,入面係滑滑軟心🧏🏻♀️,唔會太甜🙆🏻♀️
▫️Yuzu Cake柚子 🍊🍰
柚子好FᎡᎬᏚᎻ🌱帶有微微既酸🤏🏻,最底層係蛋糕🍰
蛋糕細分左4️⃣層,乳酪 & 藍莓醬酸酸甜甜😝
▫️Mocha Cake 摩卡 ☕️🍰
永遠外表最唔夠搶鏡🤎但我又最鍾意食既朱古力❤️🔥
頂係軟黑朱古力🍫,中間係咖啡☕️。
黑朱古力ᎷᎾᏌᏚᏚᎬ🖤🍫好ᏚᎷᎾᎾᎢᎻ🧏🏻♀️
▫️Mini Rose Panna Cotta迷你玫瑰奶凍 🌹🥛🥶
淡淡粉紅色💕食落有淡淡既玫瑰花香味🌹,
滑身,唔會過硬😌
▫️Mini Croissant 朱古力牛角包 🍫🥐
細細隻,外層鬆脆💥,朱古力醬加左係中間🤌🏻🍫
🔸甜品師推介🔸
▫️Mini Chocolate Greenhouse 迷你朱古力糖果溫室 🍫🌹🔮
最吸引到我既甜品呀😍🤩
個樣好似溫室盆栽咁🪴🔮玻璃球入面有朵玫瑰花🌹,
底既”泥”係脆脆朱古力碎🍫✨
▪️ᎠᎡᏆNKᏚ (凍 / 熱)
▫️ (Iced❄️) ULURU Lavender Dream 💜
有邊個女人唔鍾意收到花呀😏
今次仲要係飲得既🤩
荔枝茶茶底好香,加左薰衣草乾💜 🌾
仲係👆🏻面頭掛左粒荔枝肉杯上裝飾。
玻璃杯外面又噴左藍色💙,睇落更加吸引😛
▫️ (Iced❄️) Tiramisu Coffee 🧊☕️
到底我係飲緊定食緊甜品呀🤨
雖然睇落顏色好似冇花茶🌺咁靚,但係廚師都落足心思👨🏻🍳
玻璃杯外面痴左朱古力針🥃🍫
飲落口感好滑🧏🏻♀️好ᏟᎡᎬᎪᎷY好香濃ᎢᏆᎡᎪᎷᏆᏚᏌ咖啡香味😌
👆🏻2杯都好大杯,店員溫馨提示💁🏻♀️凍飲打卡靚d👆🏻
🔺下午茶 HKD$338 / 2人,供應時間💁🏻♀️1430-1700
🔺以上價錢,需另加10%服務費
🔺座位夠闊落,環境好舒服🤗
🔺估唔到廁所🚾隱藏得咁好
🔺坐邊張枱都好岩打卡📸