2021-07-25
我見好多人都去過呢間餐廳打卡,所以我都約咗閨密去試吓😋 來一個High Tea 🥰一入大門,我就好似去咗童話故事世界咁,牆上嘅圖案以黑白為主,跳脫得嚟又充滿藝術感。 忍唔住周圍行下,發現每一個角落都有佢嘅特色,加上室內設計,無論走廊,轉角,梳化,高枱等, 都成為打卡熱點😍我哋好咁啱坐窗邊😍 可以一邊望住出面一邊品味下午茶🫖彩花之里。溫室下午茶($338兩位)鹹點有泰式炸魚蛋,及吉列炸蝦🍤炸蝦真係卜卜脆又唔油膩,魚蛋都幾彈牙甜點摩卡、柚子、及藍莓乳酪蛋糕三款蛋糕嘅Size都啱晒我嘅咀形😂 摩卡及藍莓🫐乳酪味道香濃又軟滑綿綿,柚子甜得嚟帶點酸,好醒胃。 迷你玫瑰奶凍,玫瑰味清新,奶味濃郁,而且勁順滑,入口即化🤤迷你朱古力糖果溫室,賣相好似溫室盆栽咁,創意滿分,朱古力味亦好香。仲有Uluru Truffle 朱古力、朱古力牛角包、馬卡龍🤗🤗 豐富滿足嘅下午茶Uluru 玫瑰🌹茶夢幻薰衣草😂兩杯嘅造型都係好吸引,甜甜地好易入口,而且飲落有陣又花香。
我哋好咁啱坐窗邊😍 可以一邊望住出面一邊品味下午茶🫖
彩花之里。溫室下午茶($338兩位)
鹹點有泰式炸魚蛋,及吉列炸蝦🍤
炸蝦真係卜卜脆又唔油膩,魚蛋都幾彈牙
甜點
摩卡、柚子、及藍莓乳酪蛋糕
迷你玫瑰奶凍,玫瑰味清新,奶味濃郁,而且勁順滑,入口即化🤤
夢幻薰衣草😂
兩杯嘅造型都係好吸引,甜甜地好易入口,而且飲落有陣又花香。