餐廳: ULURU
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-02-19 397 瀏覽
🧁Afternoon tea set $338/2餐廳係樓上鋪 樓梯到餐廳都係以黑白色壁畫做主題 簡約得嚟又舒服🌹Rose Tea 玫瑰花茶有係透透嘅紅色 仲有啲玫瑰花瓣喺杯邊 賣相好靚花茶有淡淡嘅玫瑰清香味又唔會太甜 都唔錯🌿Lavender tea 呢款花茶係薰衣草混荔枝 所以飲落比較新鮮同埋香甜甜度亦比上面嗰款高🍫Mini chocolate candy greenhouse 係呢款tea set入面最最鍾意嘅甜點!賣相好似住喺溫室入面泥土咁食材好簡單 就係朱古力餅碎 朱古力布朗尼粒同埋兩粒莓朱味濃郁又卜卜脆🍄 Truffle mushroom with puff pastry 不過講到最好味絕對係你估唔到嘅鹹點 雜菌松露芝士忌廉汁酥皮盒🧀 菇菌味好香濃 芝士忌廉汁調味恰到好處好好味唯一係個酥皮略嫌油咗少少。嗰次餐廳都唔算好多人但都等咗成個鐘😩 而且上網睇好多人都有同樣嘅經驗 建議呢點可以改善下🙏🏻
Tea set

呢款花茶係薰衣草混荔枝
所以飲落比較新鮮同埋香甜
甜度亦比上面嗰款高

迷你朱古力糖果溫室
係呢款tea set入面最最鍾意嘅甜點!
賣相好似住喺溫室入面泥土咁
食材好簡單 就係朱古力餅碎 朱古力布朗尼粒同埋兩粒莓
朱味濃郁又卜卜脆

不過講到最好味絕對係你估唔到嘅鹹點
雜菌松露芝士忌廉汁酥皮盒🧀
菇菌味好香濃 芝士忌廉汁調味恰到好處好好味
唯一係個酥皮略嫌油咗少少。

嗰次餐廳都唔算好多人但都等咗成個鐘😩
而且上網睇好多人都有同樣嘅經驗 建議呢點可以改善下🙏🏻
65 分鐘 (堂食)
下午茶
Tea set
Lavender dream
迷你朱古力糖果溫室
2022-02-18 114 瀏覽
灣仔以黑白線條設計作主題, 整體感覺好乾淨企整✨店員們都好Nice! 📸知道我哋想影相會幫手同比suggestion🤣 今次我哋嚟食Lunch😁🍖Uluru Platter 拼盤有露絲瑪莉羊扒、匈牙利鴨肝、香煎魚柳 $168大大個拼盤有埋薯條同茄汁🍟羊扒有2大塊🥰味道一啲都唔羶又夠軟腍,鴨肝2個人分份量剛剛好~魚柳好香噴噴~🍝日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利粉 $118燴意大利粉比想像中好食😋粒粒分明醬汁好足,食落燴意大利粉唔會太過乾身😳🌺玫瑰奶凍 +$15奶凍唔會好甜,飯後食剛剛好☺️🍫朱古力金寶 +$15粒粒crumble 中間有啲溶溶哋嘅朱古力粒粒🍫鐘意食朱古力就啱哂😆☕️Cappuccino超大杯熱飲!表面勁多泡泡加上有店名,令人心情🔛🍵Matcha Latte抹茶味道好香,奶味濃郁~味道比較偏甜!

Uluru  拼盤

🍝日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利粉 $118

🌺玫瑰奶凍 +$15
奶凍唔會好甜,飯後食剛剛好☺️

🍫朱古力金寶 +$15

玫瑰奶凍
朱古力金寶

☕️Cappuccino
超大杯熱飲!表面勁多泡泡加上有店名,令人心情🔛
Cappuccino

🍵Matcha Latte
抹茶味道好香,奶味濃郁~味道比較偏甜!
Matcha  Latte

Cappuccino
Matcha  Latte
  • 日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利粉
2022-02-18 3585 瀏覽
清不了的零 繼續回顧舊文啦 閨蜜👭午餐 不起眼的小巷 一到門口就開始嘆為觀止😮✅統一的黑白世界從門口到樓梯 牆面 枱椅 餐具 甚至餐紙 都係統一既黑白色 視覺非常療癒 亦很打卡able 🤩✅地方偌大訂左枱 職員領座位時 好有柳暗花明既感覺 轉極都仲有位既🤣 人流唔多 傾下計舒舒適適很可以😌✅有野食有野飲種類都算樣樣有 All Day 蛋包飯 飯粉漢堡 小食甜品 茶酒啡果汁 總有野揀到既 我地就食左👇🏻💓餐湯蘑菇湯 味道還不錯 重點是杯子很可愛💓ALL DAY HOPE FOR HAPPINESS for HK $128煙三文魚牛油果波蛋 // 雜菜田園沙律🥗// 吉列炸蝦// 煙肉// 煎香草腸// 一口芝士雞// 港式雞蛋仔// 雜菌忌廉酥盒從打卡角度還不錯 但味道真的很普通 🤨 忌廉酥盒太厚 一點也不酥 那雞蛋仔 也不痛不癢 不香不脆💓NZ Rib Eye $148友人表示:都好食既 但點睇都唔係median rare..💓Set Flat White +$23還不錯 重點還是杯子很可愛💓Set Rose Tea🌹 +$28店員有貼心提醒🔔唔好掂粉紅色碟邊 有食用色素 然後傾到興起

✅統一的黑白世界

✅地方偌大

✅有野食有野飲
餐湯

💓餐湯
蘑菇湯 味道還不錯 重點是杯子很可愛

NZ Rib Eye

💓NZ Rib Eye $148
友人表示:都好食既 但點睇都唔係median rare..
Flat White

💓Set Flat White +$23
還不錯 重點還是杯子很可愛
Rose Tea

💓Set Rose Tea🌹 +$28
店員有貼心提醒🔔唔好掂粉紅色碟邊 有食用色素 然後傾到興起果陣 我又中左招啦😂 杯野甜左啲 唔算我杯茶
Tiramisu

💓Tiramisu $68
不值得試 由頂到個厚厚既底都係 乾涸 賣相也怪怪的⋯

打卡談談心可以😌 再來既意慾就唔大
2021-08-15
午餐
2022-02-15 71 瀏覽
Throwback 返聖誕前仲係4人限聚嘅時候🥲嚟過呢間黑白主題嘅Cafe,牆上全部都係親筆手繪,好有心思~🍽食物👍🏻煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯 $158 8/10煎香嘅帶子好彈牙,而意大利飯夠creamy但係又唔會煮得過淋,質感唔錯😋龍蝦汁鮮味濃郁,仲有蟹籽、蘑菇增加口感~👍🏻士多啤梨焗豬肋排骨 $268 7/10呢個好大份適合幾個朋友share,肉質鬆軟唔韌而且好入味,上面有幾塊士多啤梨一齊焗,不過唔係好食到士多啤梨味🤣👉🏻虎蝦海鮮冬蔭功韓式年糕 $138 6/10冬蔭功配韓式年糕嘅組合好新穎,不過上面有我唔食嘅芫茜😖年糕口感煙韌亦都掛汁,醬汁係酸酸辣辣咁,但係醬汁略嫌太鹹,蓋過左冬蔭功味,可能冬蔭功都係適合煮湯多啲😂👍🏻花見 $78 8/10上面係玫瑰味啫喱,下面係檸檬味cheesecake,整體好清新~ 加左消化餅碎砌成泥,令成個甜品好似一個好靚嘅盆栽🤣睇得又食得~👉🏻粉蝶花之丘 $88 7/10呢個賣相都勁夢幻~ 個堆泥其實係朱古力味餅乾碎,下面收埋咗個Brownie。brownie 朱古力味濃厚,同餅乾碎一齊食口感更加豐富~ 但個塊粉紅同粉藍色嘅拉糖好硬😂硬到咬唔開,都係裝飾

🍽食物
👍🏻煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯 $158 8/10

👍🏻士多啤梨焗豬肋排骨 $268 7/10

👉🏻虎蝦海鮮冬蔭功韓式年糕 $138 6/10

👍🏻花見 $78 8/10

👉🏻粉蝶花之丘 $88 7/10
呢個賣相都勁夢幻~ 個堆泥其實係朱古力味餅乾碎,下面收埋咗個Brownie。brownie 朱古力味濃厚,同餅乾碎一齊食口感更加豐富~ 但個塊粉紅同粉藍色嘅拉糖好硬😂硬到咬唔開,都係裝飾居多😂相比之下我都係鍾意花見多啲~

⛩環境
👍🏻舖面好大,枱同枱之間唔會好迫,仲有梳化位俾一大班朋友聚會,不過而家暫時未得住🥲
👍🏻手繪好有心思,而且以白色為主調,顯得更加光猛同闊落
👉🏻唔知係咪我哋坐嗰個位係冷氣底嘅關係,上菜之後好快就吹涷左,要快啲食😂

💁🏼‍♀️服務
👍🏻員工殷勤有禮,會主動加水,上甜品之前都會主動換晒啲碟,仲好熱心幫我哋影相😂教我哋點樣打卡

📝總評 7/10
餐廳嘅環境好靚,周圍都係打卡位~ 而甜品都好Ig-able😂 食物質素亦唔差,唔會淨係係得個樣,下次(限聚令取消)可以嘅話可能會再約朋友嚟呢到傾下計~

👛人均消費 ~$200 (需收加一服務費)

⏱冇限時

2022-02-14 50 瀏覽
約好係灣仔食lunch, 好友知我鍾意打卡特登嚟咗黑白餐廳, 呢度大玩視覺藝術, 影相效果特別有強烈對比同超現實嘅卡通感。嚟呢度打卡係指定嘅動作, 午餐百零蚊左右, 估唔到質素都幾唔錯喎!餐湯係南瓜湯濃郁幼滑幾creamy香煎銀鱈魚魚柳松露忌廉汁離開遠已經聞到黑松露嘅香味, 銀雪魚香煎外皮脆口, 肉質滑溜啖啖充滿魚油, 色香味俱全!吉列魚塊芝士牛肉漢堡配薯條即叫即做, 吉列魚塊上碟時仲冒緊煙, 香口脆卜卜, 芝士配牛肉漢堡最佳配搭, 分量頗大, 啖啖肉好滿足!

餐湯係南瓜湯濃郁幼滑幾creamy

香煎銀鱈魚魚柳松露忌廉汁

吉列魚塊芝士牛肉漢堡配薯條
2022-02-11 55 瀏覽
不經不覺哩到都已經經營咗三年, 由佢啱啱開嘅時候我已經好想泥❣️ 一直未有機會👀 前排終於有機會同朋友過嚟,嘆返個tea☕店內外都以黑白裝修做主題餐廳, 舖頭有上下兩層, 店面好大,劃分咗好多個area , 就算成班人坐都唔會好迫, 環境闊落 ✨👍 最特別嘅就係佢哋嘅裝修/ 設計, 牆身上面全部都係由一班大學生手繪畫上去, 絕對係獨一無二,哩到周圍都係打卡位📸 喺度絕對會,玩到唔捨得走🔻🔸《彩花之里。溫室下午茶》$188 for One / $338 for Two二人份量下午茶,入面有分開鹹點和甜點‼️鹹點係泰式炸魚蛋同泰式炸蝦🍤 炸物方面都炸得相當脆口, 鹹味適中 ❣️ 之後就試下佢嘅甜點 迷你朱古力,溫室糖果🍬造型設計成盆花咁🌹用朱古力餅碎作花泥,造型好特別, 朱古力味超級濃厚 , 啱曬朱古力控 🍫🍩之後,仲有馬卡龍、藍莓乳酪、迷你玫瑰奶凍、Uluru朱古力、朱古力牛角包、柚子、摩卡蛋糕等, 佢所有嘅甜點我都超級鍾意食, 每一款嘅甜度都係 控制得啱啱好🎀 我食嘢係好揀擇㗎 ,哩度嘅甜品係做得相當之好,絕對唔淨止打卡, 係睇得又食得㗎 🤩另外,哩到係Pets Friendly 餐廳嚟㗎🐶

🔸《彩花之里。溫室下午茶》
$188 for One / $338 for Two

另外,哩到係Pets Friendly 餐廳嚟㗎🐶🐱 好歡迎客人可以帶小動物過嚟一齊relax下🤪😜
喺灣仔呢間以黑白裝修作主題的餐廳一路都見不少人到來打卡🎹店內壁畫係一班修讀藝術嘅學生一筆一筆地畫上去,基本上呢度周圍都係打卡位📸所以早幾日同朋友約喺呢到 gathering☕️上到去整層地方好大!staff都好nice仲換左張梳化枱比我地☺️我哋叫左《彩花之里。溫室下午茶》份量是二人下午茶,set內分開鹹點和甜點🤍鹹點係泰式炸魚蛋和泰式炸蝦🍤兩者炸得香脆可口,面層滲上泰式香料,惹味。甜點中的迷你朱古力。溫室糖果🍬造型設計成盆花咁🌹以朱古力餅碎作花泥造型十足!所以緊係相機食先~另外甜點仲有馬卡龍、藍莓乳酪、迷你玫瑰奶凍、Uluru朱古力、朱古力牛角包、柚子、摩卡蛋糕。個人幾欣賞柚子蛋糕和迷你玫瑰奶凍💕柚子蛋糕🍰清甜得黎唔會漏同埋馬卡龍唔算過甜,因為本身我唔鍾意食馬卡龍覺得過份甜,呢到的甜度還可接受而且細細粒,食曬成粒都仲接受到。彩花之里。溫室下午茶🫖$188 for One / $338 for Two鹹點🦐泰式炸魚蛋、泰式炸蝦甜點🧁馬卡龍、藍莓乳酪、迷你玫瑰奶凍、Uluru朱古力、朱古力牛角包、柚子、摩卡蛋糕Drinks🍵Uluru Rose Tea, Lavender Tea仲有呀~呢到

彩花之里。溫室下午茶🫖
$188 for One / $338 for Two
鹹點🦐
泰式炸魚蛋、泰式炸蝦
甜點🧁
馬卡龍、藍莓乳酪、迷你玫瑰奶凍、
Uluru朱古力、朱古力牛角包、柚子、摩卡蛋糕
Drinks🍵
Uluru Rose Tea, Lavender Tea

仲有呀~呢到係Pets Friendly 餐廳嚟㗎🐶下次要同埋杜飛黎先🖤

🏢灣仔春園街1-11號春暉大廈一樓
☎️23666448
2022-01-31 52 瀏覽
喺灣仔嘅呢一間——🌟ULURU🌟 @uluru.hk ,人氣影相餐廳,我已經唔係第一次食啦🤩每次嚟都會影好多相📸佢個裝修充滿晒2D黑白色線條嘅設計,好特別,每一個地方都好適合影相📸佢哋除咗打卡影相之外,啲食物都唔錯架,賣相亦都好靚,無論係食物定裝修都好適合打卡影相🥰今次就同朋友嚟試吓佢嘅下午茶🫖下午茶甜品款式豐富,分量啱啱好👍🏻鹹點同甜點都各有特色,鹹點嘅泰式炸物炸得香脆可口,再到甜品,每一舊蛋糕都有唔同嘅味道,味道好夾,賣相都好靚,而且又唔會太甜💕仲有個好靚嘅🌹迷你朱古力糖果溫室🌹,呢個賣相已經好靚,味道亦都好好食,啱晒打卡影相📸️飲品都好特別好靚🥰整得好精緻又係好啱影相👍🏻._.🌟🌟🌟二人下午茶套餐🌟🌟🌟(供應時間14:30-17:00)|ꜱᴀvᴏʀɪᴇꜱ|🍡泰式炸魚旦🍤吉列炸蝦·|ꜱᴡᴇᴇᴛꜱ|🤎馬卡龍(朱古力、開心果)☕️摩卡🍊柚子🫐藍莓乳酪🍫Uluru朱古力🌹迷玫瑰奶涷🪴迷你朱古力糖果溫室🥐朱古力牛角包·|ᴅʀɪɴᴋꜱ|🌹ULURU Rose tea💜Lavender Dream._.@uluru.hk📍ULURU📍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓

飲品都好特別好靚🥰整得好精緻又係好啱影相👍🏻
._.
🌟🌟🌟二人下午茶套餐🌟🌟🌟
(供應時間14:30-17:00)
|ꜱᴀvᴏʀɪᴇꜱ|
🍡泰式炸魚旦
🍤吉列炸蝦
|ꜱᴡᴇᴇᴛꜱ|
🤎馬卡龍(朱古力、開心果)
☕️摩卡
@uluru.hk
📍ULURU
📍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
下午茶
打卡同食物質素不錯的餐廳❤️彩花之里.溫室下午茶$338/2位。甜點:濃度高不甜的朱古力,玫瑰奶凍玫瑰味好天然感幾滑,朱古力牛角酥仲食到酥鬆感,入面有細片朱古力。🍰3款蛋糕幾喜歡,2款微酸和濃朱古力,細細件岩岩好。馬卡龍2款味道口感幾鬆化。朱古力溫室朋友都讚好,泥士係餅乾碎配入面原來都是軟朱古力,喜歡朱古力🍫朋友一定好開心。仲有咸點:泰式炸魚蛋&吉列炸蝦🍤啖啖肉,有泰國香料幾惹味。飲品:凍和熱的玫瑰茶,好靚勁吸睛,飲落玫瑰味濃郁茶香十足不甜好味道。

新年買新衫催下運,同閨密行街行到攰攰地係附近搵間餐廳坐下,咁有得打卡影下相就更加好la,見ULURU 裝修幾特別加上有Afternoon tea 就即刻坐低,我地叫咗【彩花之里.溫室下午茶】先食鹹點炸魚餅&炸蝦,即叫即炸熱辣辣,表面灑上玫瑰鹽味道再出d!本身唔太鍾意食馬卡龍覺得太甜,ULURU 馬卡龍竟然唔太甜,完全接受到。特別要讚一讚玫瑰奶凍好香玫瑰味、牛角包鬆脆、幾款蛋糕仔都好高質!唔好睇小杯飲品,成杯都可以用嚟打卡,又靚又好飲!話明打卡又點止Afternoon tea,成間餐廳每個角落都可以打卡,以白牆黑畫為特色,畫上多款充滿少女風格打卡位,除咗打卡拍片都好適合,食物高質又有瘋狂打卡位,極推介大家去!【彩花之里.溫室下午茶】鹹點:》泰式炸魚餅》吉列炸蝦甜點:》馬卡龍》ULURU 朱古力》迷你玫瑰奶凍》朱古力牛角包》摩卡》柚子》藍莓乳酪》迷你朱古力糖果溫室飲品:》ULURU Rose Tea》Lavender Dream地址: 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓電話: 23666448

【彩花之里.溫室下午茶】

》Lavender Dream

地址: 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
電話: 23666448

2022-01-29
3 分鐘 (堂食)
  • 迷你朱古力糖果溫室
  • Lavender Dream
  • Uluru Rose Tea
  • 彩花之里·溫室下午茶
2022-01-29 55 瀏覽
ULURU黑白色裝修設計店內壁畫係一班修讀藝術嘅學生一筆筆畫上去阿女見到話好似漫畫咁店內每一個角落都係打卡位😍職員好熱情咁幫我同阿女影相🤣👍🏻彩花之里·溫室下午茶 $338 for 2切合主題內有迷你朱古力糖果溫室❤️阿女問點解俾棵花我哋🤣🤣我答:泥好好味㗎‼️😜呢個泥甜而不膩朱古力餅碎配軟朱古力同Brownie食落有雙重口感甜點仲有馬卡龍、mocha/柚子/藍莓乳酪蛋糕、Uluru Truffle朱古力、迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包鹹點有泰式炸魚蛋同吉列炸蝦🍤😋柚子蛋糕帶少少酸味,好清新😋Uluru Truffle朱古力,香滑細緻,入口即溶😋朱古力牛角包,酥軟香甜😋鹹點吉列炸蝦外脆內軟,阿女想encore🤣
ULURU黑白色裝修設計

呢個泥甜而不膩
朱古力餅碎配軟朱古力同Brownie
食落有雙重口感

鹹點有泰式炸魚蛋同吉列炸蝦🍤
😋柚子蛋糕帶少少酸味,好清新
😋Uluru Truffle朱古力,香滑細緻,入口即溶
😋朱古力牛角包,酥軟香甜
😋鹹點吉列炸蝦外脆內軟,阿女想encore🤣
2022-01-27 1876 瀏覽
位於灣仔的 ·𝕌𝕝𝕦𝕣𝕦 ✨·是間玩味十足的黑白主題餐廳店。還記得餐廳剛開幕時,深得年輕人歡迎,不時在社交媒體上看到別人打卡呢。雖然常常看得到它的蹤影,但卻遲遲沒機會到訪。今天相約朋友吃午餐,便來試一試啦~ 午市套餐由$78起,全部包含主菜、餐湯、餐包和飲品。而小食只在2時30分後才供應,比較大食的朋友仔只好點多份午餐啦🤣。 餐湯是粟米濃湯,香甜可口,口感豐富,如果每人有兩片麵包會更滿足。 「Uluru沙律 🥗$88」 沙律由雞蛋🥚、雞肉、煙鴨胸肉和沙律菜組成,配上稠密的蜜糖黑醋汁。第一次吃如此稠身的黑醋汁,有點特別。 「特色白汁芝士唐掦炸雞蛋包飯🍛 $138 」 蛋包飯的賣相較好,有家庭式的感覺呀🤗。蛋包厚而軟,白汁同樣偏稠身,如果多一點汁會比較好。 ▫▫▫▫▫ 📍#灣仔 春園街1-11號春暉大廈1樓  ▫▫▫▫▫

「Uluru沙律 🥗$88」

「特色白汁芝士唐掦炸雞蛋包飯🍛 $138 」

▫▫▫▫▫
📍#灣仔 春園街1-11號春暉大廈1樓
 ▫▫▫▫▫
2022-01-22
2022-01-26 44 瀏覽
入口在眼鏡店隔離的長樓梯,通過樓梯後,內裡空間十分大,裝修亦很有特色,多個打卡位,牆身都以黑白簡約的花園圖案為主~下午茶亦是以“花”的做主題🌹~彩花之里・溫室下午茶咸食(泰式炸魚蛋,吉列炸蝦)~魚蛋是微辣那種,很開胃;而炸蝦炸得很脆身,不油膩~甜食(藍莓蘋果撻, 摩卡,柚子,藍莓乳酪,uluru 朱古力,迷你玫瑰奶凍,迷你朱古力糖果溫室,朱古力牛角包)~原本是有馬卡龍的,剛好賣完轉了蘋果撻,但也很好吃,少甜又香肉桂味;柚子酸酸甜甜,摩卡朱古力很濃滑;藍莓乳酪芝士味很香,朱古力是生朱古力那種,香濃幼滑;玫瑰奶凍幼滑奶香,還有淡淡的玫瑰味~而最特別就是朱古力糖果溫室,超靚,玻璃瓶內放了一朵玫瑰花,內裡有朱古力泥,再加了朱古力軟漿,拌勻吃,有內脆外軟的感覺,很濃郁的朱古力味~飲品點了薰衣草茶及玫瑰茶,一定要點凍,超靚,杯邊都貼滿玫瑰花碎,還有花朵作裝飾,而且還很大杯,玫瑰茶那杯是荔枝茶味,而薰衣草茶的是酸酸甜甜的~

下午茶亦是以“花”的做主題🌹~
彩花之里・溫室下午茶

2022-01-24 1447 瀏覽
餐廳以純白牆身, 塗上黑白的手繪圖案,夠曬特色, 再配上純白傢俬, 佈置簡潔明亮, 更成為粉絲們靚靚打卡熱點。彩花之里·溫室下午茶$338兩人,甜點有 :▪馬卡龍 ▪mocha cake▪柚子蛋糕▪藍莓乳酪▪Uluru 朱古力▪迷你玫瑰奶凍▪朱古力牛角包人氣法式甜品馬卡龍, 顏色悅目吸引,入口鬆脆香甜。柚子蛋糕和藍莓乳酪,帶微酸的口感, 清新可口。濃郁 Uluru 朱古力, 幼滑細緻,表面灑滿可可粉, 入口甜而不膩。迷你玫瑰奶凍, 香甜嫩滑, 迷人奶香,散發著淡淡玫瑰花香。 朱古力牛角包, 鬆脆外皮, 充滿牛油香氣,及朱古力的香甜, 令人回味。鹹點有: ▪泰式炸魚餅▪吉列炸蝦彈牙的炸魚餅, 配上泰式香料, 份外惹味 。 吉列炸蝦炸到金黃香脆, 鮮味彈牙。迷你朱古力糖果溫室,造型設計像真的小盆栽, 用朱古力餅乾碎做花泥, 並且插上一朵新鮮玫瑰點綴,造型維肖維妙, 相機食先, 餅乾碎十分脆口, 更混合了朱古力Brownie,軟綿口感, 滋味滿分。Uluru rose tea 、 Lavenda dream淺粉紅 Rose tea 用高身玻璃杯盛上, 賣相相當夢幻,啖啖玫瑰花的幽香, 香氣怡

彩花之里·溫室下午茶$338兩人,甜點有 :
▪朱古力牛角包

鹹點有:
▪泰式炸魚餅
▪吉列炸蝦

淺粉紅 Rose tea 用高身玻璃杯盛上, 賣相相當夢幻,啖啖玫瑰花的幽香, 香氣怡人。 粉紫色的薰衣草茶, 啜一口,慢慢沁出荔枝的甜香 ,配搭清新吸引。

2022-01-22 90 瀏覽
與飯腳一別😮‍💨·🍔黃金蝦芝士牛肉漢堡配薯條($128)其實唔想食黃金蝦🤣番99度食飯成日食搞到驚左!但又好想食漢堡💫最後🤣🤣出殺手鐧!夾起俾朋友食❣️burger 大大個加埋2塊芝士超邪惡😆好飽肚但beef patty一般~·🍝魚餅蝦肉豬串喇沙意大利粉($108)朋友點的.因為黎緊難d食亞洲菜,所以佢點左呢個fusion風pasta😂burger 較推薦🤪·🍫Tiramisu Coffee($28) 完全飲唔出係tiramisu! 咖啡味都唔濃…唔知飲緊咩🥸·💐Lavender Dream($28)又係打卡item🤣朋友表示中左伏~薰衣草荔枝茶理應香甜,但佢淡而無味😕·📍Uluru 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
與飯腳一別😮‍💨

📍Uluru