2022-01-29
新年買新衫催下運,同閨密行街行到攰攰地係附近搵間餐廳坐下,咁有得打卡影下相就更加好la,見ULURU 裝修幾特別加上有Afternoon tea 就即刻坐低,我地叫咗【彩花之里.溫室下午茶】先食鹹點炸魚餅&炸蝦,即叫即炸熱辣辣,表面灑上玫瑰鹽味道再出d!本身唔太鍾意食馬卡龍覺得太甜,ULURU 馬卡龍竟然唔太甜,完全接受到。特別要讚一讚玫瑰奶凍好香玫瑰味、牛角包鬆脆、幾款蛋糕仔都好高質!唔好睇小杯飲品,成杯都可以用嚟打卡,又靚又好飲!話明打卡又點止Afternoon tea,成間餐廳每個角落都可以打卡,以白牆黑畫為特色,畫上多款充滿少女風格打卡位,除咗打卡拍片都好適合,食物高質又有瘋狂打卡位,極推介大家去!【彩花之里.溫室下午茶】鹹點:》泰式炸魚餅》吉列炸蝦甜點:》馬卡龍》ULURU 朱古力》迷你玫瑰奶凍》朱古力牛角包》摩卡》柚子》藍莓乳酪》迷你朱古力糖果溫室飲品:》ULURU Rose Tea》Lavender Dream地址: 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓電話: 23666448
【彩花之里.溫室下午茶】
鹹點: