餐廳: ULURU
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-05-10 165 瀏覽
早聞這cafe店面裝修IG-able果真不錯!當日我帶同媽媽去lunch媽媽盛讚奶茶沖泡有質素我點嘅花茶都好好飲不是人工加工太多嘅甜度呢!main course份量與價錢合理用餐期間staff不斷殷勤招待(辛苦晒!)餐廳枱面距離適中,空間舒適用餐後碰上tea set 時段tea set立即吸引媽媽(心心眼)而staff更向媽媽講解tea set食品偏點,若下次用餐要注意(好細心啊!)最後,謝謝他們送上小cake...既精緻又好味,份量剛好呢…
早聞這cafe店面裝修IG-able
果真不錯!
當日我帶同媽媽去lunch
媽媽盛讚奶茶沖泡有質素
我點嘅花茶都好好飲
不是人工加工太多嘅甜度呢!
main course份量與價錢合理
用餐期間staff不斷殷勤招待
(辛苦晒!)
餐廳枱面距離適中,空間舒適
用餐後碰上tea set 時段
tea set立即吸引媽媽(心心眼)
(好細心啊!)

終於有機會同試吓灣仔呢間以黑白手繪壁畫有名的西餐廳,價錢幾抵食不過味道麻麻,但係打卡真係一流📷周圍都係黑白顏色既手繪牆紙🤍🖤環境舒適好適合傾偈,值得比個錢黎打卡🤣🍮彩花之里·溫室下午茶 $338 For 2下午茶套餐包括鹹點、甜點和飲品,鹹點係泰式炸魚旦和吉列炸蝦,小編兩款都好鍾意,夠香口亦夠惹味👍🏻甜點方面亦有多款選擇,可惜大部分甜點味道都比較甜,冇咩層次,希望可以改善🙏🏻上層:馬卡龍、Uluru 朱古力中層:Mocha cake、柚子蛋糕、藍莓乳酪蛋糕底層:迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包另外旁邊亦會有迷你朱古力糖果溫室最後套餐亦會配上兩杯飲品,兩杯飲品同樣適合打卡,提提大家小心杯面上面嘅顏料🎨🌹ULURU Rose Tea茶底香味幾濃郁,飲落去帶淡淡玫瑰香味,吾錯👍🏻🍸Lavender Dream呢款藍色真係好夢幻,荔枝香味令到整杯飲品更清新,有助解膩✨

🍮彩花之里·溫室下午茶 $338 For 2

上層:馬卡龍、Uluru 朱古力
中層:Mocha cake、柚子蛋糕、藍莓乳酪蛋糕
底層:迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包
另外旁邊亦會有迷你朱古力糖果溫室

🌹ULURU Rose Tea
茶底香味幾濃郁,飲落去帶淡淡玫瑰香味,吾錯👍🏻

🍸Lavender Dream
呢款藍色真係好夢幻,荔枝香味令到整杯飲品更清新,有助解膩✨
2022-04-30 236 瀏覽
入口比較隱蔽, 唔講都未必留意到呢度有餐廳, 不過一行入去上樓梯時即刻被兩邊既黑白插畫吸引住, 唔怪之得被稱為打卡熱點啦我地分別叫左三個lunch set, 其中以漢堡包餐既賣相最吸引, 份量亦係三個餐之中最多, 女仔比較細食嘅話分分鐘兩個人share食都夠另外兩個餐既煎魚同鵝肝豬扒味道正常, 特別想讚跟餐嘅薯蓉唔會忌廉感過重, 依然食得到薯香整體而言餐廳食物味道中上, 食飯途中亦不斷見到食客去餐廳中間既黑白畫特色牆影相, 仲見到老闆本人幫手揸機, 又教佢地擺pose😂, 難怪長期都坐無虛席啦
2022-04-23 157 瀏覽
自疫情開始,一星期只出去一次,食晏加買餸。灣仔區餐廳選擇多,而且質素唔錯,但要坐得舒服嘅就唔多啦。今日同蝦子餅第一次嚟,上到去第一個感覺係舖頭乾淨清新,可能係因為餐廳裝修主要用白色嘅緣故。我叫咗一份all day breakfast, 蝦子餅叫咗一份 t-bone。 其實All day breakfast 間間餐廳都差唔多,呢度嘅就喺細節上突顯用心,例如係雞蛋仔,香脆內軟,炸雞又唔會乾爭爭,有肉汁。蝦子餅嘅T-bone 份量絕對足夠,而且每個set lunch餐湯同埋甜品,唔需要擔心食唔飽。值得一讚嘅係店員好有禮貌,地方乾淨。

值得一讚嘅係店員好有禮貌,地方乾淨。

餐廳設計為黑白一開門就好似走進左一門漫畫書入面咁餐廳環境非常舒服,而且十分寛趟👍🏻員工服務甚好,非常細心👍🏻Lunch set兩人叫左一個lunch set 餐廳都好貼心地分開左兩個細既餐湯同餐包俾我地👍🏻日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118Japanese Ebi Tempura and crab meet risotto 無諗過分量都唔小, 兩個女生食剛剛好👍🏻意大利飯既白汁十分充足,飽腹感十足炸蝦都算大隻,而炸粉唔算好多,不錯~意大利飯中仲配有唔小既野菌,增加層次👍🏻蘋果金實Mini Apple Crumble $15(跟餐升級)跟餐可以加$15升級甜品,值得一試外表細細地但分量十足既甜品感覺似係蘋果味既木糠布甸👍🏻一共有3層,餅碎和忌廉梅花間竹地放再配合蘋果既肉桂味,相當特別,值得一試👍🏻注意,食既時候要小心以免面層既餅碎直接進入喉嚨另加跟餐+$28升級飲品lavender Dream (Tea, Lavender syrup, Lavender, Lychee pure, Lychee)有小小失望既飲品外表比想像中普通,不過品嘗後也不錯👍🏻濃濃既薰衣草看味,再碗搭上淡淡既

餐廳設計為黑白
一開門就好似走進左一門漫畫書入面咁
餐廳環境非常舒服,而且十分寛趟👍🏻
員工服務甚好,非常細心👍🏻

Lunch set
兩人叫左一個lunch set
餐廳都好貼心地
分開左兩個細既餐湯同餐包俾我地👍🏻

日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118
無諗過分量都唔小, 兩個女生食剛剛好👍🏻
意大利飯既白汁十分充足,飽腹感十足
炸蝦都算大隻,而炸粉唔算好多,不錯~
意大利飯中仲配有唔小既野菌,增加層次👍🏻
日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯

蘋果金實
Mini Apple Crumble $15(跟餐升級)
跟餐可以加$15升級甜品,值得一試
外表細細地但分量十足既甜品
感覺似係蘋果味既木糠布甸👍🏻
一共有3層,餅碎和忌廉梅花間竹地放
再配合蘋果既肉桂味,相當特別,值得一試👍🏻
注意,食既時候要小心
以免面層既餅碎直接進入喉嚨
蘋果金實

另加跟餐+$28升級飲品
lavender Dream
有小小失望既飲品
外表比想像中普通,不過品嘗後也不錯👍🏻
濃濃既薰衣草看味,再碗搭上淡淡既荔枝甜味
有放鬆鎮定既感覺👍🏻
lavender Dream

Mocktail
Salted Sakura $52
(Sakura flower, Sakura syrup, Fresh lime juice, sprite)
樣貌十分吸引👍🏻充滿緊櫻花春玫氣色既飲品
建議先攪拌再飲用
味道唔會太甜,仲有淡淡時青檸味,夠哂fresh !👍🏻
Salted Sakura

粉蝶花之丘 $88
Nemophila No Oka
(Brownie, Chocolate Crumble, Chocolate Creamy )
必食甜品之一💛
外貌100分既甜品🤩好適合打卡用👍🏻👍🏻
漸變色既拉糖半圍著朱古力brownie 和朱古力cream
仲有大大朵既鮮紅花插在朱古力堆中,相當吸睛🤩
另外仲有幾粒藍莓和紅莓點綴,造型感十分!
進食時,可以先敲碎拉糖,與朱古力一同進食👍🏻
朱古力愛好者不能錯過,因為每一口都充滿著朱古力👍🏻
粉蝶花之丘

除此之外,餐廳更貼心地每人送一個雜果蛋糕!
外型與餐廳主題符合,用朱古力圍邊
造出偽2D既感覺,相當有特色👍🏻
日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯
Salted Sakura
粉蝶花之丘
要說打卡,真的不能不提這間位於灣仔的樓上 Cafe.由地下的門口開始到一樓的 Cafe,樓梯、牆身、走廊、開放式吧枱、以至於桌上的餐墊,無一不是打卡位。這間 Cafe 面積很大,坐位寬敞,給人感覺舒適 😙。這裡提供的食品、飲品種類繁多,實在令人很難下決定要點那一款 🤔。ULURU 特色白汁唐揚雞蛋包飯賣相和味道都不錯,份量充足 😋。炭燒美國西冷牛扒配蒜蓉紅酒汁這個雖然賣相不錯,但味道令人有點失望,可能是這次失了水準,牛扒過熟很韌。Rose Sangria 🌹漂亮的玫瑰花漂浮著,難道你說不漂亮嗎?Iced Chocolate 🍫這裡告訴你,朱古力也是可以很不平凡的。這裡的店員很有禮貌,服務亦十分周到,最後還贈送了些甜品給我們 😊。
要說打卡,真的不能不提這間位於灣仔的樓上 Cafe.

這間 Cafe 面積很大,坐位寬敞,給人感覺舒適 😙。

ULURU 特色白汁唐揚雞蛋包飯
賣相和味道都不錯,份量充足 😋。
ULURU 特色白汁唐揚雞蛋包飯

炭燒美國西冷牛扒配蒜蓉紅酒汁
炭燒美國西冷牛扒配蒜蓉紅酒汁

Rose Sangria 🌹
漂亮的玫瑰花漂浮著,難道你說不漂亮嗎?
Rose Sangria 🌹

Iced Chocolate 🍫
這裡告訴你,朱古力也是可以很不平凡的。
Iced Chocolate 🍫

午餐
2022-03-17 680 瀏覽
💛🤍🖤2D打卡café🍴估下玻璃球入面係咩?收藏咗依間2D café 好耐啦!除咗想去打卡,仲想去嘆返個下午茶🫖餐廳以黑白線條為主,環境好大好靚靚,啱晒打卡✨❣️彩花之里·溫室下午茶 2人份❣️ $338下午茶餐有2款鹹點8款甜點,特飲有3款選擇✨一人一杯,大大杯😛🧡泰式炸魚蛋🧡辣辣哋,口感彈牙🧡吉列炸蝦🧡外層金黃脆卜卜,唔會太厚粉🦐蝦肉彈牙🤍馬卡龍🤍一口咬落去,口感剛好,味道唔會太甜❤️迷你玫瑰奶凍❤️玫瑰奶凍香又甜,食完成口都有玫瑰香味🌹💛柚子蛋糕💛柚子酸酸甜甜,清新好開胃💙藍莓乳酪蛋糕💙藍莓味道突岀,同乳酪融為一體🫐🤎摩卡蛋糕🤎朱古力味道濃郁,口感細膩🍫🖤Uluru朱古力🖤濃厚軟滑嘅朱古力,口感似生巧克力🍫🤎朱古力牛角包🤎牛角包酥脆,內餡係軟滑嘅朱古力餡🥐🌺迷你朱古力糖果溫室🌺依個玻璃球入面係小盆栽🪴用曲奇碎作泥土,泥土入面有布朗尼同埋軟心朱古力🍫層次豐富,好特別💕🍹特飲🍹Lavender Dream-陣陣薰衣草香味,仲有荔枝甜味Tiramisu Coffee-朱古力味嘅存在為整體帶來甜蜜依間café 食物質素唔錯,2人價錢嚟講都合理😛加上環境舒服,非繁忙時間喺度靜靜哋坐耐啲都得🥰快啲s
💛🤍🖤
2D打卡café🍴估下玻璃球入面係咩?

❣️彩花之里·溫室下午茶 2人份❣️ $338

🧡泰式炸魚蛋🧡
辣辣哋,口感彈牙

🧡吉列炸蝦🧡
外層金黃脆卜卜,唔會太厚粉🦐蝦肉彈牙

🤍馬卡龍🤍
一口咬落去,口感剛好,味道唔會太甜

❤️迷你玫瑰奶凍❤️
玫瑰奶凍香又甜,食完成口都有玫瑰香味🌹

💛柚子蛋糕💛
柚子酸酸甜甜,清新好開胃

💙藍莓乳酪蛋糕💙
藍莓味道突岀,同乳酪融為一體🫐

🤎摩卡蛋糕🤎
朱古力味道濃郁,口感細膩🍫

🖤Uluru朱古力🖤
濃厚軟滑嘅朱古力,口感似生巧克力🍫

🤎朱古力牛角包🤎
牛角包酥脆,內餡係軟滑嘅朱古力餡🥐

🌺迷你朱古力糖果溫室🌺
迷你朱古力糖果溫室

🍹特飲🍹
Lavender Dream-陣陣薰衣草香味,仲有荔枝甜味
Tiramisu  Coffee

依間café 食物質素唔錯,2人價錢嚟講都合理😛加上環境舒服,非繁忙時間喺度靜靜哋坐耐啲都得🥰快啲save post下次嗌返個下午茶餐慢慢enjoy啦😚

📍ULURU
📍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
迷你朱古力糖果溫室
Tiramisu  Coffee
2022-03-05 193 瀏覽
呢間上次食過下午茶不錯,再encore試下lunch!.🦐日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118意大利飯煮得不錯好creamy有咬口,濃濃忌廉口味,多配料有菇、荀、三色椒、蟹子,開心❤️蝦滿多椒鹽幾好食😋.Uluru 拼盤 $168咩都想食就點了呢個拼盤,好豐富呀咩都有,好大碟呆左😂羊扒幾淋身,鴨肝味道濃厚,魚柳同個意大利飯幾夾味😆.朱古力金寶 +$15玫瑰奶凍 +$15Cappuccino +$23Green tea latte +$23.上次hightea食過甜品好正中午只加$15就有一份無理由唔點!玫瑰奶凍同上次一樣正好幼滑充滿玫瑰香,朱古力金寶味道濃厚,兩杯咖啡大大杯拉花好靚🥰.再訪食中午一樣正,大大份兩個女仔係食唔哂🙈呢價錢坐得舒服又好味又可以打卡正!好想疫情快點過去🥲而家唯有睇住舊相🥲.
呢間上次食過下午茶不錯,再encore試下lunch!

🦐日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118

Uluru 拼盤 $168

朱古力金寶 +$15
玫瑰奶凍 +$15
Cappuccino +$23
Green tea latte +$23

2022-03-02 211 瀏覽
二訪位於灣仔嘅ULURU😆餐廳以黑白風格為主題🖤🤍店內嘅壁畫全部以黑白手繪畫為設計🖊每一處角落都係打卡影相位📸而餐廳主打中西fusion菜,食物賣相好似藝術品一樣咁靚😍今次我就試咗佢嘅afternoon tea set😚🌸彩花之里•溫室下午茶🌺🤍泰式炸魚蛋🧡吉列炸蝦💚Macaron💗Mocha蛋糕💛柚子蛋糕💙藍莓乳酪蛋糕🤎Uluru朱古力❤️迷你玫瑰奶凍🖤迷你朱古力糖果溫室💜朱古力牛角包迷你朱古力糖果溫室好特別,用透明波波裝住,好似一個盆栽🪴入面有泥土同花花🌼其實啲泥土係朱古力餅碎😛入面再有brownie同軟心朱古力🍫夠晒甜蜜蜜🥰我自己就最鍾意朱古力牛角包🥐夠晒鬆脆😋Uluru朱古力就係松露朱古力🍫入口即溶,好好味😚而三款蛋糕亦唔會好甜😚咸點炸得啱啱好相當出色👍🏻飲品仲可以揀餐廳最受歡迎嘅ULURU Rose Tea、Lavender Dream或者Tiramisu Coffee🤩我同ULURU Rose Tea同Lavender Dream,打卡一流😛兩杯都係水果茶🍹味道清新又解渴👏🏻Lavender Dream荔枝味比較重再帶陣陣薰衣草味💐ULURU Rose Tea就係士多啤梨茶🍓

🌸彩花之里•溫室下午茶🌺
🤎Uluru朱古力
❤️迷你玫瑰奶凍
🖤迷你朱古力糖果溫室
💜朱古力牛角包

飲品仲可以揀餐廳最受歡迎嘅ULURU Rose Tea、Lavender Dream或者Tiramisu Coffee🤩我同ULURU Rose Tea同Lavender Dream,打卡一流😛兩杯都係水果茶🍹味道清新又解渴👏🏻Lavender Dream荔枝味比較重再帶陣陣薰衣草味💐ULURU Rose Tea就係士多啤梨茶🍓再散發好香嘅玫瑰味🌹上面重有rosemary添🌿

2022-02-28 6871 瀏覽
再次來到這間尤如置身黑白世界入面的餐廳,非常適合跟閨蜜一齊來打卡,於是就跟朋友一齊來食個Tea開心一下!彩花之里·溫室下午茶,下午茶分別有2款咸食和8款甜食,另外亦有3款特飲可以選擇!泰式炸魚蛋,魚蛋辣辣地,有泰國香料的味道,幾惹味!吉列炸蝦,炸蝦炸到脆卜卜,蝦肉彈牙!柚子蛋糕,味道酸酸味味,帶有柚子香味,幾開胃!藍莓乳酪蛋糕,味道酸甜,有點像吃乳酪!摩卡蛋糕,好濃的朱古力味,很適合朱古力愛好者!朱古力牛角包,牛角包外層有糖霜,內裡有朱古力餡,味道不錯!迷你玫瑰奶凍,奶凍不會好甜,有淡淡的玫瑰香味!Uluru朱古力,朱古力是生朱古力,口感軟滑,味道香濃!馬卡龍,有朱古力和檸檬味,味道不會太甜,檸檬味酸味味,不錯!迷你朱古力糖果溫室,入面用上朱古力餅碎作泥土 ,亦有布朗尼蛋糕,有紅玫瑰作點綴,十分美麗!Uluru Rose Tea,有淡淡的玫瑰花香,有茶的澀味之餘亦帶有甜味,杯中還有玫瑰花作點綴!Lavender Dream,有陣陣的薰衣草香味,茶微甜,飲落幾舒服!
泰式炸魚蛋,魚蛋辣辣地,有泰國香料的味道,幾惹味!
吉列炸蝦,炸蝦炸到脆卜卜,蝦肉彈牙!
柚子蛋糕,味道酸酸味味,帶有柚子香味,幾開胃!
藍莓乳酪蛋糕,味道酸甜,有點像吃乳酪!
摩卡蛋糕,好濃的朱古力味,很適合朱古力愛好者!
朱古力牛角包,牛角包外層有糖霜,內裡有朱古力餡,味道不錯!
迷你玫瑰奶凍,奶凍不會好甜,有淡淡的玫瑰香味!
Uluru朱古力,朱古力是生朱古力,口感軟滑,味道香濃!
2022-02-19
下午茶
2022-02-25 535 瀏覽
⚠️而家疫情嚴重大家要保重身體,唔出街就bookmark定遲d去,再吾係可以買外買返屋企慢慢食⚠️ 💛黃店📜”ULURU (灣仔)📍地址: 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓🤍 分店地址: 灣仔📝評價💬📢 挪威三文魚凱撤沙律 $78特色拼盤 $128櫻花蝦雞肉雜菌pizza $148炸軟殼蟹忌廉意大利飯 $148成間Cafe超級大都係以白色為主題🤍店員都好friendly😂當每張枱都會慶祝嘅時候會全部店員走來唱歌😂😂然後其他食客都會跟埋一齊唱好有氣氛😂😂😂成個感覺真係好似一班人開party🥳 呢仲感覺真係好耐都冇😔食物質素中上😚特別想讚下個Pizza🤩上面嘅雞肉真係超級大嚿差唔多同個三角形一樣😂最緊要係地方坐得舒服同朋友傾偈一流👍🏻👍🏻⭐️意大利飯嘅口感亦都好好 令人食完一啖都想繼續食落去😋😍🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩 #美食推介 #灣仔美食 #灣仔黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #fo

💛黃店
📜”ULURU (灣仔)
📍地址: 灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #灣仔美食 #灣仔黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow灣仔 #foodiekskcafe #foodieksk西式 #foodieksk灣仔 #foodieksk甜品

2022-02-23 133 瀏覽
記得2年幾前都來過間以黑白手繪餐廳食tea,餐廳環境好靚,到處都係打卡位,好啱影相,今次再來就試試lunch set🤗Lunch set有多個國家的fusion 菜,款式都幾幾特別,而且都多選擇😉每份set都有跟餐湯同法包,當日餐湯就係龍蝦湯,味道好濃郁🥰💛泰式金不換粟米肉碎炒意大利粉配和風煎蛋 $108意粉軟硬度適中,配上金不換、粟米、肉碎去炒,非常惹味又香口,面頭仲有隻太陽蛋呢🤗🧡日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118炸蝦天婦羅好香脆,燴意大利飯煮得好creamy,味道都好好,仲有不少蟹肉同三文魚籽呢🤗🌹ULURU Rose Tea 跟set +$28💜Lavender Dream 跟set +$28兩杯賣相都好吸引好igable,而且兩杯都大大杯,份量都幾多,清甜又冰涼,我就鍾意rose tea多d,有陣陣玫瑰香🥰
記得2年幾前都來過間以黑白手繪餐廳食tea,
餐廳環境好靚,到處都係打卡位,好啱影相,

今次再來就試試lunch set🤗

Lunch set有多個國家的fusion 菜,
款式都幾幾特別,而且都多選擇😉

每份set都有跟餐湯同法包,
當日餐湯就係龍蝦湯,味道好濃郁🥰

💛泰式金不換粟米肉碎炒意大利粉配和風煎蛋 $108

🧡日式炸蝦天婦羅伴蟹肉燴意大利飯 $118
炸蝦天婦羅好香脆,燴意大利飯煮得好creamy,
味道都好好,仲有不少蟹肉同三文魚籽呢🤗

🌹ULURU Rose Tea 跟set +$28
💜Lavender Dream 跟set +$28
兩杯賣相都好吸引好igable,
2022-02-22 102 瀏覽
-一間想去好耐嘅打卡cafe #uluru今日終於去到啦☺️果然係打卡聖地黑白簡約風格 有超多打卡位着咩衫都襯到🥰今次試咗個彩花之里•溫室下午茶tea set☕️(十款食品及兩杯飲品)兩款咸點有泰式炸魚蛋同埋吉列炸蝦🍤另外八款甜點包括馬卡龍、迷你玫瑰奶凍、朱古力牛角包、Uluru朱古力🍫蛋糕都有三款味道Mocha、柚子、藍莓乳酪最特別嘅係迷你朱古力糖果溫室盆栽造型中間有朵玫瑰花🌹中間原來係朱古力餅碎加朱古力蛋糕🍫影相影到唔捨得走呀📸超靚超打卡able🥰想去嘅你記得bookmark低啦💕ULURU網址:https://s.openrice.com/QrbS0Bce900~d3EsN-n8A地址:灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓電話:23666448
一間想去好耐嘅打卡cafe #uluru
今日終於去到啦☺️

果然係打卡聖地
黑白簡約風格 有超多打卡位
着咩衫都襯到🥰

今次試咗個彩花之里•溫室下午茶tea set☕️
(十款食品及兩杯飲品)
兩款咸點有泰式炸魚蛋同埋吉列炸蝦🍤
另外八款甜點包括馬卡龍、迷你玫瑰奶凍、
朱古力牛角包、Uluru朱古力🍫
蛋糕都有三款味道
Mocha、柚子、藍莓乳酪

最特別嘅係迷你朱古力糖果溫室

2022-02-19
下午茶
  • 彩花之里•溫室下午茶tea set
2022-02-21 101 瀏覽
依間餐廳喺網上面出晒名係玩視覺效果,餐廳嘅裝修好有心思,喺唔同角度打卡都非常適合,而且因為餐廳嘅鋪面比較闊落,去用餐都會坐得好舒服,今次嗌咗一個burger,麵包同埋薯條一樣比較硬身,牛肉都叫做OK Juicy,不過整體成個burger黎計都算係比較乾身,睇圖都應該會知道~反而餐湯唔錯,但如果講到係burger嘅話附近應該有更加多更好嘅選擇。不過因為依間餐廳可能都係以打卡為主,我個人覺得一試都無妨嘅,友人嗌咗一個意粉佢話質素正正常常,所以我諗如果係當黎食一餐普普通通嘅午飯、主要係黎打卡嘅話,應該都冇乜好投訴嘅~
2022-02-21 108 瀏覽
search食店見到呢間... 好吸睛... 好啱打卡... 一於同老友去打吓卡!😍🤪一去到要經過條長樓梯已經忍唔住要selfie吓🤭 入門口見到好清新簡潔嘅黑白feel格局同佈置... 幾乎每個角落都可啱打卡... 相信唔少女士們會好鍾意呢度!😆食物方面... 雖然款式唔係多... 但味道都唔錯! 我地order咗<【Uluru沙律】、【雞扒拼司華力腸】、【黑松露鮮蝦pizza】!沙律有雞肉、鴨胸、蛋、沙律菜... 食落幾清新!雞扒拼腸... 不過不失... 味道ok!pizza最正... 黑松露好香... 同蝦都好夾!Overall... 呢度都幾唔錯... 值得一讚係侍應好有禮貌!👍

沙律有雞肉、鴨胸、蛋、沙律菜... 食落幾清新!
雞扒拼腸... 不過不失... 味道ok!
pizza最正... 黑松露好香... 同蝦都好夾!