2024-02-28 157 瀏覽
準備放新年假~一於同老公仔去食返餐好嘅!聽聞屯門開咗好多新食肆,今日都唔例外試吓新餐廳TIpple bar & kitchen ~去到門面已經覺得舖頭好吸引,餐牌嘅選擇都幾多!今日去試咗新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤,估唔到份量都幾多,佢哋嘅蟹鉗好鮮甜,帶係有少少海水味魷魚配咗少少泰式醬汁,口感非常特別酸酸甜甜好醒胃,另外仲飲咗佢哋嘅煙肉薯仔湯,個湯好香濃,整體嚟講呢間餐廳嘅性價比都幾高我好快會推介更多嘅朋友會返嚟幫襯

準備放新年假~一於同老公仔去食返餐好嘅!
我好快會推介更多嘅朋友會返嚟幫襯
2024-02-26 107 瀏覽
Book咗枱同女朋友慶祝元宵佳節,中式節日當然要食西餐🤣入咗之後店員先送上竹炭餐包,熱辣辣好香芝麻味,質地都好軟熟帕爾馬火腿配蜜瓜Parma ham薄切鹹香係靚料,就咁食都唔會太重味,不過配埋蜜瓜當然更清新,啲沙律菜有少少油醋都好 fresh白酒忌廉煮青口青口肉好軟滑,唔會好多汁浸住,反而白酒忌廉煮得乾身全部入晒味,兩塊包點少少醬食得出好濃郁炭燒西班牙伊比利亞豬鞍豬鞍厚身juicy,用少少黑椒調味,再落酸酸甜甜莓醬中和豬肉嘅肥膩口感,side dish有薯條同雜菜,都好豐富😊

Book咗枱同女朋友慶祝元宵佳節,中式節日當然要食西餐🤣

入咗之後店員先送上竹炭餐包,熱辣辣好香芝麻味,質地都好軟熟

帕爾馬火腿配蜜瓜

白酒忌廉煮青口

炭燒西班牙伊比利亞豬鞍
2024-02-24 72 瀏覽
虹橋附近有間酒吧餐廳,為寧靜嘅社區帶來一點熱鬧,但原來入面裝修高雅,食高級西餐嘅。之前已食過,happy weekend再約埋朋友去食,夜晚爆場都好有氣氛,大家飲下酒食番個Halloween dinner~首先來個精緻小南瓜湯卡邦尼意大利麵上面個小南瓜勁可愛!卡邦尼意粉芝士味好濃郁,煙肉油香十足萬聖節酥糠炭燒紐西蘭羊架伴碟個醬都有拉花,襯埋我地Halloween裝扮拎住碟羊架影相呃咗勁多like 😂德國雜腸拼盤放咗個骷髏骨頭即刻好有節日氣氛,幾款雜腸都幾香,充滿肉汁,仲配有幼身薯條

卡邦尼意大利麵
上面個小南瓜勁可愛!卡邦尼意粉芝士味好濃郁,煙肉油香十足

萬聖節酥糠炭燒紐西蘭羊架

德國雜腸拼盤
2023-11-04
2024-02-16 56 瀏覽
今日係我嘅生日~屋企人帶咗我去屯門慶生,估唔到佢哋帶咗我去一間性價比幾高嘅西餐廳地理位置人流都幾旺,店舖門面都比較優雅,卡位坐得好舒適,餐牌嘅食物都幾多選擇,今日就試咗兩款唔同嘅菜式,分別係煙三文魚忌廉汁闊條麵,忌廉汁掛滿寬條麵,口感都幾juice..另外煙三文魚好新鮮整體來講份量都幾足夠。跟住我哋見到隔籬枱叫咗一份香煎手工阿拉斯加蟹餅配蜜糖芥末醬,我哋見到幾吸引,於是乎又跟住叫一份!熱辣辣脆卜卜非常好味呢間餐廳真係幾好食!坐得又舒服 下次會再返嚟!
呢間餐廳真係幾好食!坐得又舒服 下次會再返嚟!
2024-02-16 44 瀏覽
呢排搬咗入嚟屯門,周不時都會去唔同嘅地方試吓唔同嘅菜式!今日就約埋老公仔去到屯門嘅Tipple Bar &kitchen 食西餐 朋友話呢度嘅西餐,樣樣野都做得好出色 呢度環境都幾好 裝修幾華麗😊坐位又舒適!夜晚嚟特別有feel 我哋order咗個沙律菜 啲菜都幾新鮮幾甜 ,跟住再嚟咗個酥皮龍蝦湯 啲龍蝦肉好多 湯亦都好鮮甜好濃郁,我朋友話呢度嘅西餐性價比好高 而且呢度嘅樓面質素都好好如果可以嘅一定會帶朋友帶食多幾餐!
如果可以嘅一定會帶朋友帶食多幾餐!
2024-02-16 19 瀏覽
屯門的打卡西餐廳酒吧,環境氣氛好舒適,最適合同朋友放工嚟放鬆吓~餐廳職員服務態度很好,食物質素高,值得一試🤗 食物選擇豐富,有套餐亦有單點選擇,酒類選擇亦好豐富!今次我試咗 蒜香白酒香辣蜆意大利麵~好推薦這款意大利麵,以新鮮的蜆為主角,配上辛辣的白酒蒜香醬汁,味道鮮美 非常惹味。意大利麵煮得剛好彈牙,將醬汁和蜆的風味完美融合在一起。這道菜給人一種濃烈的味覺體驗,回味無窮😋仲叫咗杯手工啤酒飲,好爽快 配香辣意粉一流!

仲叫咗杯手工啤酒飲,好爽快 配香辣意粉一流!
原定訂枱7:30pm,當晚店員打黎話大廈緊急停電要延遲到8:00入座仲話會補番小禮物。 講番店內眼見有兩位店員,但明顯睇到兩個都唔係做開侍應。因為由入座問拎個水杯都問左兩次先有,而且出餐次序好混亂,經常拎住碟菜逐枱問人上左未(我地頭盤生蠔見佢問左好耐其他食客兜左好多轉都未比到我地)🤬。仲有上完既食物有幾次問番我地上左未,其實店內十張枱左右,加埋情人節都係食餐廳提供同一set既食物都可以亂到咁,佢既用餐時間90分鐘係比佢哋磨黎磨去用晒…最後埋單問番小禮物係乜原來係話set機同你影張相😑我哋決定埋單走人唔再晒時間等佢玩我地…其實成餐飯食物味道其實OK但係用餐體驗好差,唔會有下次….
2024-02-14
情人節
最近睇YouTuber介紹香港各區有咩美食,個集就介紹到屯門,唔講唔知原來個到有間高質西餐,睇片已經覺得好吸引,睇到流口水🤤個用餐環境都幾大,有分室內同室外座,仲有live music,叫左杯酒同小食都幾chill同下酒🌙我見片中有介紹必叫炭燒M6和牛肉眼佐阿根廷青醬、蒜香白酒香辣蜆意大利麵同新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤,和牛肉眼煎得焦香,肉味好濃,仲有好惹味阿根廷青醬😋而朋友就叫左意粉,口感唔會過腍,Al Dente質感,蜆非常肥美鮮甜,酒味香濃,蒜味十足!仲有鐵板海鮮!蝦大大隻,爽彈又新鮮,仲有龍蝦、魷魚、青口等等,2個人都未必食得哂海鮮類都幾高質

海鮮類都幾高質

2024-02-03
Tipple Bar & kitchen (屯門)屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖🔹1664綿密泡沫相當細緻,口感夠哂滑順,濃濃花果香,清新怡人,味道香甜,好易入口🔹Fruit Punch強烈水果香氣,啖啖清新透心涼🔹燒焗德國鹹豬手外皮又香又脆,色澤金黃,賣相吸引!豬手焗至皮脆肉滑,皮層脆卜卜,肉質充滿麥香,肉汁豐盈。🔹鮮蟹肉牛油果他他伴橘子沙律新鮮蟹肉份量十足富鮮味,牛油果熟度剛好、食落滑溜,配埋爽脆沙律,健康清新之選。🔹卡邦尼意大利麵忌廉汁濃稠好creamy,芝士味道鹹香,意粉彈牙,好高質。
Tipple Bar & kitchen (屯門)
屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖

🔹1664

🔹Fruit Punch
強烈水果香氣,啖啖清新透心涼

🔹燒焗德國鹹豬手

🔹鮮蟹肉牛油果他他伴橘子沙律

🔹卡邦尼意大利麵
忌廉汁濃稠好creamy,芝士味道鹹香,意粉彈牙,好高質。
2024-02-13 17 瀏覽
今日去咗屯門做facial,順便約個住附近嘅朋友一齊撐枱腳。佢介紹屋企附近嘅西餐廳,Tipple Bar & kitchen,睇Menu都幾吸引,一於試吓先!👨🏻‍🍳竹炭餐包餐包口感鬆軟回彈佳,軟綿相當好食!👨🏻‍🍳新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤超級豐富嘅海鮮拼盤,價錢仲要好抵食!!有齊龍蝦,翡翠螺,⻘口,鑽石蜆,虎蝦,帶子,魷魚,特別推介芝士龍蝦🦞肉厚飽滿好鮮甜,口感較為紮實~👨🏻‍🍳時令空降生蠔鮮甜帶海水味,蠔肉飽滿、口感略帶爽脆,Creamy且味道層次豐富。👨🏻‍🍳香煎北海道帶子配鮮蟹肉全蛋闊麵帶子肉質細嫩柔軟,入口軟嫩多汁,配鮮甜彈牙鮮蟹肉,最出色係個全蛋闊麵~煙韌富口感,掛汁力強。

👨🏻‍🍳竹炭餐包
餐包口感鬆軟回彈佳,軟綿相當好食!

👨🏻‍🍳新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤

👨🏻‍🍳時令空降生蠔

👨🏻‍🍳香煎北海道帶子配鮮蟹肉全蛋闊麵
2024-02-09 18 瀏覽
位於屯門的高質素西餐廳💖 餐廳環境闊落,裝潢舒適雅致,好適合約會或朋友聚會🥂 食物方面提供多款海鮮、牛扒類、沙律及湯品等等☺️ 食物質素高,值得一試👍🏻 服務員態度好好🥰💟香煎法式馬賽魚湯賣相好吸引,以鮮嫩的馬賽魚為主角,搭配蜆肉及蒜蓉包,湯汁濃郁而味道鮮美☺️💟法式薯條配黑松露蛋黃醬薯條炸得酥脆金黃,口感十分出色。搭配上濃郁的黑松露蛋黃醬,這道菜給人一種奢華的感覺。黑松露蛋黃醬的香氣和口感與薯條的酥脆相襯,讓人回味無窮😋另外仲叫咗西班牙海鮮燴飯同埋兩杯Cocktail,質素都好唔錯,推薦!

💟香煎法式馬賽魚湯

💟法式薯條配黑松露蛋黃醬

2024-02-08 15 瀏覽
 位於屯門青桃徑的 Tipple Bar & kitchen環境坐得幾舒服,亦幾有風格  食物種類多,選擇唔到就可以叫二人餐$888 咁就可以試多啲野la  炭燒西班牙伊比利亞豬鞍 有驚喜!! 豬鞍有返咁上下份量 肉汁多😍  燒到微微焦脆,肉質好軟腍 配菜都幾多 除咗薯條 仲有蔬菜可解膩  酒吧餐廳黎講佢既質素唔錯 除咗酒類之外 食物方面都好有心思    Tipple Bar & kitchen 屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖

炭燒西班牙伊比利亞豬鞍
有驚喜!! 豬鞍有返咁上下份量
肉汁多😍
燒到微微焦脆,肉質好軟腍
配菜都幾多 除咗薯條 仲有蔬菜可解膩

酒吧餐廳黎講佢既質素唔錯
除咗酒類之外 食物方面都好有心思

Tipple Bar & kitchen
屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖
2024-02-08 15 瀏覽
前陣子好朋友帶我去試了一間西餐廳,食完真係要大大力推介比其他人朋友🤣座位坐得舒服,衞生程度理想,重點係佢地野食真係幾出色😋📝當晚推介煙肉薯仔湯新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤法式薯條配黑松露蛋黃醬香煎法國鵝肝杏桃醬多士白酒忌廉羅勒煮青口上面五款我都好喜愛,薯仔湯勁真材實料,仲有煙肉鹹香,煎鵝肝帶著滿滿油脂香味,見到都流口水🤤青口大大隻又有口感,白酒調味不錯,仲有兩片麵包可以沾汁一齊食,味道很正,薯條配黑松露蛋黃醬幾有和風感覺,一條接一條,停不了🤣下次聚餐都要再去呢間先得!

📝當晚推介
煙肉薯仔湯
新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤
法式薯條配黑松露蛋黃醬
香煎法國鵝肝杏桃醬多士
白酒忌廉羅勒煮青口

2024-02-01
2024-02-06 16 瀏覽
星期五晚放工同朋友一齊黎左Tipple Bar & Kitchen 食飯依度環境好好 好有格調♥️我地邊食邊傾計 好放鬆好正Tipple 食物選擇好多 我叫左黑松露意大利飯依個超級好味呀😋意大利飯好creamy,口感煙煙韌韌而且黑松露味勁好香 簡直就係將risotto昇華左👍🏻另外我地仲叫左德州證書級熟成珍寶戰斧牛扒 嘩依執牛扒真係超級大塊呀 肉質鮮嫩多汁👍🏻勁香牛味飲品呢 我叫左snowball,甜甜地 好易入口我平時好少飲酒 都覺得依款幾好飲 唔錯👍🏻
依度環境好好 好有格調♥️
我地邊食邊傾計 好放鬆好正

Tipple 食物選擇好多 我叫左黑松露意大利飯
依個超級好味呀😋
意大利飯好creamy,口感煙煙韌韌
而且黑松露味勁好香 簡直就係將risotto昇華左👍🏻

另外我地仲叫左德州證書級熟成珍寶戰斧牛扒
嘩依執牛扒真係超級大塊呀 肉質鮮嫩多汁👍🏻
勁香牛味

飲品呢 我叫左snowball,甜甜地 好易入口
我平時好少飲酒 都覺得依款幾好飲 唔錯👍🏻
2024-02-02
2024-02-06 16 瀏覽
店名: Tipple Bar & kitchen 地址: 屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5今次黎同朋友黎到呢間西餐廳,打算黎慶祝生日,佢哋環境好,坐得舒服,食物又夠高質,份量大份😛新奧爾良風味鐵板海鮮拼盤❤️❤️❤️❤️❤️$358必叫之選,有龍蝦🦞、帶子、青口、蝦🦐、螺等多款海鮮,海鮮款款鮮甜又好食😙新奧爾良風味再加上鐵板,熱辣辣之外,又好惹味🤩同朋友share就啱哂香煎法國鵝肝杏桃醬多士❤️❤️❤️❤️❤️$98鵝肝口感入口即溶,咬落去口腔充滿油香,加上杏桃醬同多士,中和左,令整體無咁油膩😆正啊
店名: Tipple Bar & kitchen

地址: 屯門青桃徑5號文翔大廈地下1號舖