2019-05-18
適逢吊頸都要抖氣的日子…落來筲箕灣探朋友。神秘說:要畀個驚喜我!入到嚟餐廳,咦,地磚一樣,高身沙發櫈一樣,復古華麗嘅裝修風格,棕紅色嘅座位配雲石檯,仲有水晶燈…莫非,莫非尼個係妳畀我的驚喜?未免太浪漫了吧!😍原來,尼間餐廳就係鰂魚涌redstar的分店。係有d驚喜,因為其實我間中都有幫襯鰂魚涌店。自家製香草包配橄欖油黑加侖子醋,煙煙韌韌酸酸甜甜,開胃熟悉的味道。個菜湯更清爽d叫咗個大蝦扁意粉,大大隻兩隻蝦,煎得好香肉質彈牙,輕輕一切就可以切出嚟,絕對唔麻煩!蝦汁扁意粉煮得啱啱好,濃郁得來+creamy而我呢,梗係揀鰂魚涌店冇嘅嘢食啦!獵人雞,上面嘅cheese融得啱啱好,同個sauce好match,好香好邪惡。比起鰂魚涌店,尼度坐得更鬆動舒適d,而且午餐時間唔會好似打扙咁爭分奪秒搶住食。我諗:似是而非,尼個就係妳想畀我的驚喜吧!
落來筲箕灣探朋友。神秘說:要畀個驚喜我!
而我呢,梗係揀鰂魚涌店冇嘅嘢食啦!
我諗:似是而非,尼個就係妳想畀我的驚喜吧!