🍎終於都黎打卡啦~·2個女仔食得幾多?2個set lunch menu外加1個salad🥗再加一個薯條🍟,加埋一,都係$500有找~·Lunch set menu有7個選擇:包普通餐飲,想要salad🥗餐湯就需要加$15⋯可加$20轉咖啡☕️(凍/熱)·Lunch set 🍎同朋友就揀咗💫 fish and chip 🐟🍟$98雖然係lunch set 但一啲都唔馬虎,3條炸得可口嘅魚柳,重要嘅係炸粉唔厚,魚肉唔乾,送上檸檬🍋自行「嗶」汁,薯條份量適中💫忌廉汁帶子意大利麵🇮🇹🍝 $128難得意大利麵有著這麼多嘅火箭菜😍烤過啲小蕃茄🍅,仲有粒粒方方的蔬菜,忌廉汁香口,覆蓋著麵條,雖然只有一粒彈牙爽口的帶子,但⋯🍎下次應該會再點~·💫 黑松露薯條🍟 $68唔知係咪比2個set lunch 塞飽咗個胃,🍎同朋友梗係覺得啲薯條🍟食極都仲剩咁多嘅,有啲啲特別嘅係,The Stadium嘅薯條係有芝士粉🧀的,將芝士粉灑在熱烘烘嘅薯條上,係比客人前,芝士粉已與薯條「溶」為一體,一份薯條~2種口味享受💫 The Stadium Caesar Salad 🥗雖然加$20可升級為雞柳沙律, 但為免做大蹝鬼😈
🍎終於都黎打卡啦~

Lunch set 🍎同朋友就揀咗
💫 fish and chip 🐟🍟$98
💫忌廉汁帶子意大利麵🇮🇹🍝 $128

💫 黑松露薯條🍟 $68

💫 The Stadium Caesar Salad 🥗
雖然加$20可升級為雞柳沙律, 但為免做大蹝鬼😈,最後都係要咗正常版嘅Caesar salad,烤得金黃嘅麵包,一啲都唔手軟嘅芝士粉,喜出望外嘅居然仲有poached egg 🥚 !
2018-06-28
$248.5 (午餐)
放假晏左起身諗住去Stadium食個late lunch🍽可惜無tea set呀小妹唯有a la carte叫啦安格斯牛肉漢堡 $138小妹覺得佢偏貴💸但係塊牛肉煮到岩岩好 真係好厚好juicy🤤 食左半個已經覺得飽飽地🤭#薯條控 今次就失望啦😕 炸到過哂火 唔好食😔希望佢係失左手啦 下次會比多次機會佢既蘑菇雞肉闊條麵 $128啲蘑菇超多 仲要塊塊都大大塊 絕對無偷工減料👍🏻忌廉汁咸淡適中 唔會太膩同雞肉蘑菇配撘起黎 係少有既清淡意粉哦🍝觀塘呢間Stadium真係好大坐得闊落之餘仲有得睇波⚽️一大班人gathering可以考慮下佢
放假晏左起身諗住去Stadium食個late lunch🍽

觀塘呢間Stadium真係好大
坐得闊落之餘仲有得睇波⚽️
一大班人gathering可以考慮下佢
2018-07-22 363 瀏覽
半年來第三次到訪.服務一次比一次差.食物、地方還可以.酒肉行屍式服務.客量不多、員工也不小、偏偏永遠看不見,客人叫.點菜叫了兩次,沒人應、第三次大聲一點、他們不高興.凍檸茶糖水不夠、想加多D,員工明明在附近、冇嘢做也冇人回應、永遠是背脊對着客.唯有拿着糖水jar,經過幾張枱,自己到茶櫃取、員工也不過問、好似去了自助餐.吃完主菜等收碟、員工無所事事,經過第三次才見到.整體員工服務,時運高、客人需要什麼也看不到.零笑容、零溝通、零多謝
半年來第三次到訪.
服務一次比一次差.
食物、地方還可以.
酒肉行屍式服務.
客量不多、員工也不小、
偏偏永遠看不見,客人叫.
點菜叫了兩次,沒人應、第三次
大聲一點、他們不高興.
吃完主菜等收碟、員工無所事事,經過第三次才見到.
整體員工服務,時運高、客人需要什麼也看不到.
零笑容、零溝通、零多謝

• 安格斯牛肉漢堡
2018-07-16 462 瀏覽
同老婆二人去了觀塘行街,之後過了The Wave食午餐,這間The Stadium地方大,靜靜地可以慢慢坐唔怕被人趕。午餐有沙律、意粉、牛扒,漢堡等,價錢大既一百元起。安格斯牛肉漢堡:burger很大個,麵包烘至脆口,有些生菜、番茄、芝士及煙肉配料,牛肉漢堡扒煎至焦香厚實,但不會太乾及鬆散,非常juicy,炸粗薯非常脆口而且不油膩,旁邊還有些黑醋沙律,清新開胃去油膩感。忌廉汁帶子意大利麵:意大利麵軟硬適中,有些雞肉粒及芝麻菜,大量的忌廉汁伴入意粉內,整體非常creamy,不過味道偏淡,帶子外面煎至微焦,裏面還帶點刺身狀,大粒又軟腍。

午餐有沙律、意粉、牛扒,漢堡等,價錢大既一百元起。

2018-07-16 284 瀏覽
之前有食過 lee 間餐廳,覺得環境好,野食又好食,所以今次就再黎。Booked 左 7:30,朋友見到個環境都話正,又有美式卓球,足球機,地方又大,好多位。我地叫左 BBQ wings, fries, salad and ribs 全部都好好食,lee 邊除左食物,環境都一流,同一班朋友黎就最好!

2018-07-15 302 瀏覽
本來約了朋友去觀塘某大牌子開倉掃平貨,買完想走的時候外面黃雨,完全無勇氣踏出去門口,一出去就變落落雞,唯有上樓上的餐廳坐一坐。這間The Stadium地方寬闊而且座位多以卡座為主,兩個人坐埋一邊,靜靜地傾下計。午餐大既百多元起,但只包主菜及飲品,價錢不算便宜。芒果海鮮沙律沙律菜新鮮爽脆,有些三色椒及香甜的芒果,加上黑醋汁開胃,海鮮有青口、魷魚、蝦仁,十分多料。茄汁雞肉寬麵寬粉煙韌有咬口,帶點輕微的辣味,加上茄醬的酸味,刺激味蕾,炸雞柳外脆肉嫩,不過比較薄。

午餐大既百多元起,但只包主菜及飲品,價錢不算便宜。

2018-07-10 307 瀏覽
Came here for a birthday lunch gathering.. surprised to find that the place was so nicely decorated for an upstairs joint!Since there were 7 set lunch available, we ordered one of each to share among our group of 8. It was more than enough for us and the quality was great too!Best dish was the Grilled Rib Eye Steak and Stadium Burger. The pasta was alright but I’d stay away from the sandwich next time. Not coz it’s bad but there are better options on the menu. There were two large tv screens sho

Grilled  6oz  rib  eye  steak
Stadium  burger
Pasta  fettuccine  chicken
Fish  and  chips

There were two large tv screens showing sports channel.. I bet it’s a good place to watch the FIFA World Cup with friends!
2018-06-30
Grilled  6oz  rib  eye  steak
Stadium  burger
2018-07-05 300 瀏覽
餐廳環境還可以,最好嘅方面就係電視夠多,方便睇波或者比賽,但食物就唔係咁得1. 我從來都未食過甜嘅 Buffalo Wing2. Nachos 嘅配料集中係一個地方度放,一啲都唔平均3. 芝士薯條嘅芝士少得可憐如果唔係睇波,完全唔建議去。

1. 我從來都未食過甜嘅 Buffalo Wing
2. Nachos 嘅配料集中係一個地方度放,一啲都唔平均
3. 芝士薯條嘅芝士少得可憐

如果唔係睇波,完全唔建議去。
2018-07-02 308 瀏覽
哩間餐廳由試業到依家有左分店都一直有幫襯開,仲記得試業嗰時哩度既staff多人到嚇死您呀🤫🤫🤫啲餐具同埋飲水杯好特別架,以運動為主題架。因為呢度樓底好大,枱與枱之間有好多空位,所以坐得好舒服,無論係一班朋友嚟食又或者情侶黎食都一樣適合🤗🤗所以令到我時不時都會嚟幫襯既原因啦!今日係觀塘度做嘢,食晏諗唔到食咩梗係食呢間啦,Lunch時段都幾多人架,Menu多數都以burger同扒為主既,所以我就嗌左哩兩樣啦🤩🤩🤩嗰扒煎得好靚呀,五成熟岩岩好,肉汁juicy 得黎仲唔會UN口,係一塊靚扒黎既🤟🏻🤟🏻🤟🏻至於嗰burger就唔洗講,手打既漢堡扒,一啲肉根都無,一啖一啖配埋嗰source😍😍😍😍😍
2018-07-02 307 瀏覽
昨日想找個地方happy hour, 咁啱見到大廈有個牌就上去試下,一上到去有個四眼阿叔用不友善態度問我地有冇訂枱,我地話冇,佢就話咁bar枱介唔介意,因為我地4人,bar枱難傾計所以就說介意。然後佢即刻隊張飛埋黎話:咁你地企响門口等下啦!我完全感覺到佢唔想做生意,可能世界杯,全場9成枱已被訂滿,唔休做。唔緊要,我地只係想飲杯野唔會阻你好耐,再問佢話45分鐘可以交枱,佢就話可以坐露台,我地唔介意呀。正當我地落打落到一半,上天就滴雨喇,而果位waitress 亦第一時間衝入室內,我地唯有幫佢收埋啲menu啦,其實我地係見到佢有裝綠色帳蓬,唔通係用嚟裝飾的?由於雨水太大,我地唯有入返室內,然後嗰位四眼阿叔就指住門口同我地講:咁冇辦法喇,你地企返响門口等啦!然後朋友對住我話:不如睇下有冇其他地方啦⋯⋯ 而嗰位即刻幫我答:好呀!我唔知呢位阿叔係老細定係佢想倒佢老細米,但咁嘅服務態度真係好難有下次囉!

2018-07-01 10031 瀏覽
四周都係世界盃熾熱氣氛,支持心愛國家球隊,假日可以訓到自然醒然後黎呢間以運動為主題的餐廳食返個BRUNCH,餐廳門口都已掛上國家旗作裝飾,氣氛濃厚入坐後飯杯水解下熱呢度的午餐每次黎都唔同, 價錢抵食又選擇多,包飲品又任你坐,睇下今次食咩先?炎熱日子,最岩食D生果沙律。叫左呢個芒果海鮮沙律 ($108),賣相顏色認真繽紛海鮮材料有魷魚, 魚塊, 青口及蝦; 伴以芒果, 蕃茄, 甜椒粒及洋蔥粒; 爽口沙律菜淋上香醋汁, 酸中帶甜, 好開胃口呢一個餐叫左炸魚薯條 ($98), 有條炸魚, 一藍薯條及沙律菜,份量與價唔成正比囉!炸至金黃色香脆,食落唔會一口油,炸漿比較厚實, 魚肉則幾嫩滑,配以沙律醬一齊食都算可以!見到餐單有呢客忌廉汁帶子意大利麵 ($138),真係忍唔住口呀!  帶子份量唔細,先將外圍煎香,咬入去入面仲仍然係半生熟感,口感軟腍配上意大利青瓜及鷄肉粒, 增加甜味; 而個忌廉則夠晒香滑,味道唔會太濃,唔會食少少已覺膩感; 每條意粉都掛上醬汁, 好味道!餐飲另加$20可轉飲熱朱古力等特飲,有拉花效果,飲一口充滿朱古力香甜味,質感飽滿!食完呢餐,今晚又充滿體力迎接另一場賽事.....

入坐後飯杯水解下熱

炸魚薯條

熱朱古力

食完呢餐,今晚又充滿體力迎接另一場賽事.................好波!
2018-06-29 364 瀏覽
STADIUM在觀塘是中上價餐廳。之前試過夜晚來光顧HH+晚飯,但實在太嘈雜,還是來吃個午餐好了。因為是美式餐館,每份主菜份量十足!我選了炸魚薯條,有3大塊鮮炸魚塊,又脆又香同事的牛扒調味太重手,好鹹。同事說茄汁雞肉意粉的雞塊像「牡丹樓」的麥X雞,沒味道不好吃。鮮帶子露荀意粉味道中上,可惜帶子只有一粒而已,太少吧。。。看見隔離枱那杯紫色特飲(連餐)很吸引,誰不知一入口便知中伏像極黑加侖子味溂口水!!!
像極黑加侖子味溂口水!!!

2018-06-22
  • Fish & Chips
經朋友介紹,來到哩間位於工廈嘅美式餐廳!Lunch time 時段,要喺觀塘餐廳搵位真係好難但哩度唔單至地方寬敞,唔駛同人迫,哩一點真係值得一讚餐廳裝潢以美式球類⚽️🏀🏈為主題,仲有桌球台、足球機、飛標機供食客玩樂。下次有足夠時間,一定會約埋朋友一齊happy hour!⭐️忌廉汁帶子意大利麵 ($128)Set lunch 已包沙律 & 餐飲。平時最怕意大利麵嘅汁料做得太稀,但哩度既忌廉汁做得好creamy 而唔膩。意粉份量都好足夠略為可惜係帶子只有一粒如果可以多一粒或以上就更完滿啦
經朋友介紹,來到哩間位於工廈嘅美式餐廳!

Lunch time 時段,要喺觀塘餐廳搵位真係好難

但哩度唔單至地方寬敞,唔駛同人迫,
哩一點真係值得一讚

餐廳裝潢以美式球類⚽️🏀🏈為主題,
仲有桌球台、足球機、飛標機供食客玩樂。
下次有足夠時間,一定會約埋朋友一齊happy hour!

⭐️忌廉汁帶子意大利麵 ($128)
忌廉汁帶子意大利麵
Set lunch 已包沙律 & 餐飲。
平時最怕意大利麵嘅汁料做得太稀,
但哩度既忌廉汁做得好creamy 而唔膩。
意粉份量都好足夠

略為可惜係帶子只有一粒

如果可以多一粒或以上就更完滿啦
$140.8 (午餐)
忌廉汁帶子意大利麵
周六再次來到觀塘,因為朋友說有一間不錯的餐廳,要帶我一試。 The Stadium位於The Wave 4樓,甫入店舖,已經看到不少小玩意,大大張的桌球枱,飛標機等。 而牆上更放滿了一排又一排,由明星簽名的網球。 Set Lunch的選擇共有7款,價錢由HK$88 - HK$138不等,當中只包括飲品,若想要餐湯或沙律,需確外加HK$15。 烤肉眼牛扒肉眼扒挺大塊,有一定厚度,而扒上更加美美的燒烤格仔紋,牛扒肉質軟淋,脂香豐腴,肉汁豐富,不過個人認為脂肪量較多,如果肉眼能瘦一點會更好。 炸雞塊配粟米金塊基本上也分不清是雞塊還是粟米金塊,因為它的外型全都是一模一樣,不過,入口非常香脆,味道更有點像吃著肯德雞,蘸上酸甜醬汁,味道不錯。 美式蘋果批蘋果批的賣相精美,最上放了忌簾,中間是一球大大的雲尼拿雪糕,最下層就是蘋果批,蘋果批口感香脆,不過味道有點甜,若與雪糕一同放入口,味道就會剛好,整體來說味道不錯,值得一試。Rosemary lemonade紫藍色的迷迭香檸檬汽水,味道甜甜酸酸,既消暑又可以幫手消化。 Latte朋友對這杯Latte讚口不絕,口感細滑,奶味香濃,但又不失咖啡的醇濃

周六再次來到觀塘,因為朋友說有一間不錯的餐廳,要帶我一試。

而牆上更放滿了一排又一排,由明星簽名的網球。

烤肉眼牛扒

炸雞塊配粟米金塊

美式蘋果批

Rosemary lemonade

Latte
朋友對這杯Latte讚口不絕,口感細滑,奶味香濃,但又不失咖啡的醇濃感。

2018-06-09
2018-06-24 252 瀏覽
好耐冇食過西餐,黎左the stadium 同朋友聚會。Lunch time 時間有各種選擇,叫左兩個main, 包前菜同飲品。沙律同餐湯,各加$15蚊,都幾清新。帶子忌廉意粉$128整體忌廉汁好Creamy, 意粉好吸汁,份量足夠。牛油果火雞香草包$88火雞咸左少少,但牛油果口感唔錯,加埋蕃茄加香草包味道還好。散叫左個炸芝士粟米小食$68粟米蓉好Creamy, 炸香左好香口。唔少得甜品,朱古力,士多啤梨同雲尼拿雪糕$88甜品賣相好靚,可以食到三隻味,特別士多啤梨味最好食。
沙律同餐湯,各加$15蚊,都幾清新。

帶子忌廉意粉$128

整體忌廉汁好Creamy, 意粉好吸汁,份量足夠。
牛油果火雞香草包$88
火雞咸左少少,但牛油果口感唔錯,加埋蕃茄加香草包味道還好。
散叫左個炸芝士粟米小食$68

粟米蓉好Creamy, 炸香左好香口。
唔少得甜品,朱古力,士多啤梨同雲尼拿雪糕$88

甜品賣相好靚,可以食到三隻味,特別士多啤梨味最好食。

2018-06-19
10 分鐘 (堂食)