2018-09-19 3903 瀏覽
打風後的香港,似乎很快就充滿了活力,勤快的香港人早就重投工作的懷抱,這家餐廳也是再風雨中仍然營業的,我和朋友機緣巧合下就來到這裡吃晚餐我們先是點了一份牛肉蘑菇漢堡$138,份量十足,裡面不僅有蘑菇和軟腍多汁的漢堡扒,還有兩塊煎得香脆的煙肉,大量的生菜和厚切番茄🍅,所以整個包層次感非常豐富,我要壓扁才能一口咬到所有材料呢!還有厚切的薯條,有他她醬和番茄醬,兩種口味我都喜歡朋友則點了安格斯肉眼扒$288五成熟的牛扒燙出美麗的紋路,感覺很治癒。牛扒的肉汁封鎖在肉裡,每咬一口就會感受到肉汁在口中涌出🤤🤤,伴隨著濃郁的牛味,十分滿足牛扒不僅份量很大,還伴上大量的蔬菜和薯角,看來蛋白質、碳水化合物、膳食纖維的比例都做到均衡五成熟很標準,可見廚師的水準👍🏻👍🏻最後點了一杯西瓜汁,新鮮榨出而沒有添加任何糖的感覺,這個夏天這個時刻是又飽肚又吃得美味得停不下來晚上很多人在餐廳喝酒聊天吃飯,大家應該都會像我一樣享受著美味,吃得飽飽地回家吧😆😆

,我要壓扁才能一口咬到所有材料呢!

還有厚切的薯條,有他她醬和番茄醬,兩種口味我都喜歡

朋友則點了安格斯肉眼扒$288

五成熟很標準,可見廚師的水準👍🏻👍🏻

最後點了一杯西瓜汁,新鮮榨出而沒有添加任何糖的感覺
,這個夏天這個時刻是又飽肚又吃得美味得停不下來

• 美國特級肉眼扒
2018-09-16 167 瀏覽
作為一個運動愛好者,一早我就已經有聽聞過the stadium 呢間餐廳,可惜之前上黎太多人排隊不得不放棄。今次幸好有朋友一早排隊,所以我先可以放工黎到即係有得食!放工過到黎,朋友已經叫好哂野食!所以其實我都唔知有咩野食選擇。不過黎呢度就係因為佢既裝修多過食物!周圍都有電視播緊NBA,不過唔知係幾多年前既比賽,一樣精彩😂又掛起左啲波衫做裝飾餐巾設計既logo 好靚,另外餐紙都係籃球場既造型😍食物方面蝦沙律不過不失炸薯條我食既時候已經又凍又乾pizza 唔錯,薄批餅底加上又有好多配菜,夠香,口感豐富!另外擺pizza 塊木板係籃球圖案架!!我都想要一塊!!有酒飲,8點前有happy hour

又掛起左啲波衫做裝飾

餐巾設計既logo 好靚,另外餐紙都係籃球場既造型😍

食物方面
蝦沙律不過不失

炸薯條我食既時候已經又凍又乾

另外擺pizza 塊木板係籃球圖案架!!我都想要一塊!!

有酒飲,8點前有happy hour
2018-09-14
2018-09-11 175 瀏覽
與朋友聚舊。因朋友在觀塘上班,他選了這餐廳給我試試。我們大約7點多來到,人不算太多。但大約到了8點,已經坐滿了人😱幸好我們來得夠早Menu有很多菜式我們先點了一份火辣水牛雞翼水牛雞翼有6隻。炸得剛剛好,而且很入味不算太辣,連不吃辣的朋友也讚好我們再點了一份美國極黑毛豬 這份黑毛豬有薯仔和茄子作伴碟。黑毛豬厚得黎又爽口,而且份量十足。脂肪比也剛剛好,十分出色我們又點了半份美式烤豬肋骨雖然只點了半份,但已經十分夠份量,大約有7條骨肉質烤得剛剛好,而且十分入味下次一定會回來再試試其他菜式
與朋友聚舊。因朋友在觀塘上班,他選了這餐廳給我試試。

Menu有很多菜式

我們先點了一份火辣水牛雞翼
水牛雞翼有6隻。炸得剛剛好,而且很入味
不算太辣,連不吃辣的朋友也讚好

我們再點了一份美國極黑毛豬

我們又點了半份美式烤豬肋骨
雖然只點了半份,但已經十分夠份量,大約有7條骨
肉質烤得剛剛好,而且十分入味

下次一定會回來再試試其他菜式
2018-09-09 162 瀏覽
前個星期已和朋友來食, 覺得好好食, 環境又座得舒適。 今個星期日再同老公嚟食Lunch, 竟然Lunch Set 餐牌轉咗新野😋😍。 依兩次食, 份量都好多下, 兩個人叫了兩個set 食到好滿足。下次會再嚟~
前個星期已和朋友來食, 覺得好好食, 環境又座得舒適。

下次會再嚟~
2018-09-09 164 瀏覽
之前黎過The wave其他樓層食野,見到The Stadium既廣告,已經決定下次要黎試下,今晚黎到,依度地方好大,亦可以坐outdoor,適合食煙既朋友,而且又有game玩,我見有班小朋友玩得好開心,氣氛好好!而杯draft beer “Brooklyn” 好好飲,我喜歡!好怕出面有d會變左味/溝淡左既draft!我地2人叫左個set dinner $158 fish 🍔 海鮮意粉$168水牛雞翼$88Set dinner份量大有湯有飲品價錢好抵!🍔 芝士半溶狀態炸魚冇雪味好食,水牛雞翼我至愛,個汁唔會好酸我喜歡,至於海鮮意粉不過不失,粒帶子大大粒好鮮甜。不過意粉食左小小食唔落啦,太飽,最後打包拎走!下次會約一班朋友再黎食飯,依度地方夠大,人多就岩哂唔洗逼住逼住吖!
之前黎過The wave其他樓層食野,
見到The Stadium既廣告,
已經決定下次要黎試下,
今晚黎到,依度地方好大,
亦可以坐outdoor,
適合食煙既朋友,
而且又有game玩,
我見有班小朋友玩得好開心,
氣氛好好!
而杯draft beer “Brooklyn” 好好飲,
我喜歡!
好怕出面有d會變左味/溝淡左既draft!
我地2人叫左個set dinner $158 fish 🍔
海鮮意粉$168
水牛雞翼$88
Set dinner份量大有湯有飲品價錢好抵!
🍔 芝士半溶狀態炸魚冇雪味好食,
水牛雞翼我至愛,
個汁唔會好酸我喜歡,
至於海鮮意粉不過不失,
粒帶子大大粒好鮮甜。
不過意粉食左小小食唔落啦,
太飽,最後打包拎走!
下次會約一班朋友再黎食飯,
依度地方夠大,
人多就岩哂唔洗逼住逼住吖!

2018-09-08 113 瀏覽
彷如置身運動場朋友難得從外地公幹回來,終於可以一聚,特意選了一間以運動為主題的餐廳。當晚下着微微雨,幸好步出地鐵站後便可從行人天橋直達餐廳入口,十分方便。步入門口,眼球已被各樣遊戲及佈置所吸引。門口設有足球機,飛鏢,而餐廳到處則以運動為主題佈置。有用上運動場跑步徑設計的地面,籃球場設計的餐桌紙,籃球形狀的水杯,很有心思。雖然很想試一試各樣遊戲,但還是決定先用餐。餐牌食物款式很多,花多眼亂,最後我們三人點了以下菜式:白酒煮蜆先點了道廚師推介的白酒煮蜆,蜆肉飽滿肥美,吃起來啖啖肉,加上帶點淡淡酒香味,但又不會太濃烈,令人停不了口。燒烤雞肉薄餅再來點了熱烘烘薄餅,薄餅餅底是薄脆的,不會有很油膩的感覺。每塊薄脆饀料豐富,舖滿雞肉,洋蔥,蘑菇,而且拉起上來還有很多芝士絲,超邪惡~美式烤豬肋骨我們只點了半份,但已經份量十足。切開時還熱烘烘的,肉質細嫩而腍,加上有粟米及蔬菜作伴菜,中和了肥膩及飽滯感,配撘一流。總的來說,餐廳環境舒服,食物有水準,有機會一定會介紹朋友再來。
彷如置身運動場

白酒煮蜆

燒烤雞肉薄餅

美式烤豬肋骨

2018-09-07 279 瀏覽
近年觀塘出現左好多主題餐廳,呢一個間都算係其中之一。餐廳裡面出現各種球類的擺設, 餐廳嘅中間仲放咗一張桌球枱, 餐廳嘅另一邊有兩部大電視播放足球同籃球賽事,環境非常熱鬧,由於我哋係walk in大概等左一個鐘先有位,所以都比較建議早一兩日book位。 先講下食物方面,以美國風格為主,Dinner價錢由$88-300不等(連MEUN都係一塊大球場) 安格斯牛肉漢堡 $138 呢一個burger ,兩個女仔絕對要share好足料牛肉好厚又juice,以呢個價錢黎抵食 巴馬火腿配無花果 $88 因為burger已經配薯條又唔想食要咁多炸野見到,呢個幾得意就叫黎試下, 巴馬火腿嘅鹹香再上清甜嘅無花果再夾住garlic aloil,味道好溫和好match。 美式芝士通心粉 $108最後叫多個main course就亂叫左個通心粉,不過真係麻麻地,不了!  夜晚出黎消遣又點少得酒精飲品, 除左啤酒之外,仲有各式各樣嘅cocktail, mock tail。 (左)Hoegaarden, Asahi (右) Stella Artois
近年觀塘出現左好多主題餐廳,呢一個間都算係其中之一。

安格斯牛肉漢堡 $138

安格斯牛肉漢堡

呢一個burger ,兩個女仔絕對要share
好足料牛肉好厚又juice,以呢個價錢黎抵食

巴馬火腿配無花果 $88

巴馬火腿配無花果

美式芝士通心粉 $108

Beer

2018-08-22
65 分鐘 (堂食)
巴馬火腿配無花果
Beer
2018-08-17 300 瀏覽
幾次既假日都因為突發事件而要同alone食飯不過今次既地方與元朗有點距離 哈哈 系觀塘知道觀塘出名多工廈 好可惜好多星期日都休息最後就去左呢度 距既大廈絕對吳似工廈 系似商業大廈一出𨋢已經到左門口 哈餐廳人如其名"the stadium"真系好大好大 大到一個點有野玩有鏢扔 如果無落雨仲有露天位不過可能星期日1230仲時間尚早 未算太多人被安排了窗邊高凳位侍應一比餐牌我 wow硬框框既 系一塊好大既膠板之後點了個set lunch.Fish & Chips($98)fish & chips有3大舊炸魚🐟 有檸檬比您自己加嗯 我就略嫌炸魚太厚炸粉 內裡肉質系吳錯 有口感我都堅持食哂一舊連埋炸粉 之後牙軟就摵哂啲炸粉 淨系將啲魚肉點沙律醬食哂左薯條就剛剛好 夠脆口 我都系喜歡食脆口而非腍身加$20餐飲由茶或咖啡轉為mocha咖啡不錯仲有我最愛既cream系上面對住窗邊食系都幾chill既 外面落住毛毛細雨 系裡面就悠然自得------------------------------不過呢度既staff真系太多了吧 哈哈可能距既地方真系太大 所以距要多啲staff黎應付需求不過可能系當日吳
幾次既假日都因為突發事件而要同alone食飯
不過今次既地方與元朗有點距離 哈哈 系觀塘
知道觀塘出名多工廈 好可惜好多星期日都休息
最後就去左呢度

距既大廈絕對吳似工廈 系似商業大廈
一出𨋢已經到左門口 哈
餐廳人如其名"the stadium"
真系好大好大 大到一個點
有野玩有鏢扔 如果無落雨仲有露天位
不過可能星期日1230仲時間尚早 未算太多人
被安排了窗邊高凳位

侍應一比餐牌我 wow硬框框既 系一塊好大既膠板
之後點了個set lunch.
Fish & Chips($98)
fish  &  chips

可能全場滿座既話就岩岩好吧

2018-08-12
mocha
2018-08-12 328 瀏覽
同三五知己在觀塘逛街,有友人提議食西餐,就去了這家她極力推薦的餐廳。環境寬敞,很適合團體聚餐。我們一行四人選了較入的位置,可以盡情聊天。趁著happy hour, 每人點了一杯啤酒。八點前又點了另一輪,盡享優惠。食物方面,點了Fish and chips,魚肉炸得外脆內滑,點了點像魚柳包的青瓜沙律醬更好吃。芝士通心粉賣相吸引,四個人分著吃剛剛好,不會膩。芝士狂熱人士一定很喜歡,芝士味十足,可拉絲!小食拼盤份量十足,有洋蔥圈、雞翼、麥樂雞、春卷...有四款不同口味的醬料,每次吃都有不同味道。豬柳及多樣配料,烤蕃茄很鮮甜,感覺很健康。黑松露薯條炸得很香脆,端上桌時仍是熱辣辣的,正!由六點坐到十一點多都沒被趕走,是香港難得可以跟朋友滔滔不絕的地方。

豬柳及多樣配料,烤蕃茄很鮮甜,感覺很健康。

黑松露薯條炸得很香脆,端上桌時仍是熱辣辣的,正!

正值世界杯季節,到處都有世界杯的佈置電視機也播放著精華重溫片段❗❗❗呢度成個樂園咁,有得玩飛鏢,又有得玩桌球。地方好大。好啱成班朋友泥玩。枱與枱之間好寬落,坐得好舒服。如果天氣不是那麼熱,往室外一邊飲野,一邊傾計,好chill呀~或者坐近室外既window seat都好正。我地三個就係坐了在靠近窗傍位置6點半入座,剛好可以來個Happy hour (15:00-20:00) drink 呢杯野外觀很有趣,但好有料到! 不易入口,所以我也沒飲到太多😅值得一提的是這裡沒有生日蛋糕提供的,但仍沒有切餅費,可自行買蛋糕到餐廳。我在預約時詢問了店員,可否在餐廳內點甜品,之後為我們寫上Happy birthday。他們回覆沒有這項服務,但幸好他們也不會收取切餅費。所以只好先行買個生日蛋糕,再交給店員。先來跟餐沙律及湯沙律醬太多南瓜湯好奶滑,好飽肚呀~8 Oz肉眼扒,朋友不能吃太生,要了well done。我愛吃medium rare的人,所以覺得太熟。牛扒沒有太大驚喜。醬汁很足夠,但龍蝦汁味道跟平常吃慣的不一樣,吃不出太多蝦味,味道跟配料都算是夾的。我們點的兩個晚餐set也有帶子,兩道菜的帶子也
正值世界杯季節,到處都有世界杯的佈置
電視機也播放著精華重溫片段❗❗❗

呢度成個樂園咁,有得玩飛鏢,又有得玩桌球。
地方好大。好啱成班朋友泥玩。
枱與枱之間好寬落,坐得好舒服。

Mojito
呢杯野外觀很有趣,但好有料到!
不易入口,所以我也沒飲到太多😅

先來跟餐沙律及湯
set salad
沙律醬太多
set soup 南瓜湯
南瓜湯好奶滑,好飽肚呀~
8 oz Rib Eye Steak with Scallop
Scallops Linguine with Caviar
醬汁很足夠,但龍蝦汁味道跟平常吃慣的不一樣,吃不出太多蝦味,味道跟配料都算是夾的。我們點的兩個晚餐set也有帶子,兩道菜的帶子也不錯。

Burger 好值得一試
餐廳用了安格斯牛肉,肉質夠嫩,又有肉汁👍
2018-07-11
  • ScallopsLinguinewithCaviar
  • BeefyMushroomBurger
  • Monitor
2018-08-07 436 瀏覽
黎到官塘工業大廈既餐廳,地點近港鐵站,方便直行一陣轉左就見the wave衣幢大廈,可以從貨𨋢裡上去比較方便!內裡都幾大,又有露台!座位都坐得幾舒適,跟好耐冇見既老朋友一路傾一路食,坐得耐又冇感到壓迫感!食得好自在今天星期六,都有lunch set,價錢介乎$88-138,餐湯或沙律另加$15,happy saturdayfull set lunch食下啦單點餐牌、dinner set menu餐湯(南瓜湯):濃郁,杰身沙律🥗:有少許蘋果粒、沙律醬...!唔中意有醋果種沙律,衣個就岩晒喇!飲品:iced cappuccino, iced rosemary lemonade 👈🏻有氣的卡邦尼三文魚扁麵 $128由其讚好個三文魚,外脆內軟,皮上仲灑上d調味,好味!就算傾計幾耐,放左幾耐,仍脆脆的安格斯牛肉漢堡 $128大大份,巨型burger餡,個漢堡扒厚厚的,好味道反而薯條可能炸得耐左,外層乾乾的!埋單$336/2位,就咁輕鬆自在傾左個下午、享受左個豐富既午餐
黎到官塘工業大廈既餐廳,地點近港鐵站,方便

full set lunch食下啦

單點餐牌、dinner set menu

餐湯(南瓜湯):濃郁,杰身
Lunch  set-  南瓜湯/  沙律

Iced  Cappuccino(左),  Iced Rosemary  Lemonade(右)

卡邦尼三文魚扁麵 $128

卡邦尼三文魚扁麵

安格斯牛肉漢堡 $128

大大份,巨型burger餡,個漢堡扒厚厚的,好味道
反而薯條可能炸得耐左,外層乾乾的!

2018-07-28
Lunch  set-  南瓜湯/  沙律
卡邦尼三文魚扁麵
2018-08-04 227 瀏覽
夜晚同朋友想睇阿仙奴,喺觀塘搵bar & restaurants. 結果就黎左the stadium. Dinner set 百幾蚊,叫埋杯酒二百幾蚊埋單,地方好大,好多位,大型投射銀幕,門口等位果陣仲有足球機玩,成個場啲人都係黎睇波,好好氣氛!喺工廠大廈入面,想睇波真係要黎試下。食物質素就一般西餐水準,選擇都多,叫左份芝士薯條食,芝士多,薯條夠脆,超正!飲品就飲左杯1664, 正常生啤,價格合理,喺觀塘區黎講,算係好好既選擇
喺工廠大廈入面,想睇波真係要黎試下。
2018-08-01 297 瀏覽
好多係觀塘搵食朋友不約而同都話stadium一定要試下,今日就上去試試佢!餐應入面空間好大,裝修好配合stadium既主題。裡面有波枱同足球機,完全係三五知己可以黎玩既地方。如果有得睇波就更正啦。野食方面,以日常西式野食為主。黑松露薯條 - 薯條係比m記薯條厚身少少,不過都相當脆口。而所謂既黑松露全靠個醬汁,咁當然就唔好預佢會好濃既黑松露既味道啦。美國極黑毛豬 - 黑毛豬本身就好淋身,而且唔會係落左大量鬆肉粉既果隻感覺。味道香濃。加上仲有少量既配菜,令到個餸菜都唔會太過肥。特色炸物拼盤 - 炸物就唔算太油,炸得都幾出色。幾適合一大夥人食。美式芝士通心粉 - 味道香濃,而且落左好多芝士入去煮,不過食得多都會有少少“留”。

野食方面,以日常西式野食為主。

• 黑松露薯條
2018-07-26 370 瀏覽
一行六人揾地方食晚餐,聽好多朋友介紹呢間好抵食。今次終於試到,好適合一大班朋友去,有得玩足球機,飛標,食完飯傾完計仲有玩😍環境好寬敞舒適 六個人坐仲有好多位最愛burger 薯條 超juicy炸物拼盤好抵食👍🏻芝土條非常濃郁價錢不算便宜 不過有得玩環境舒適 食物質素中上 值得一食👍🏻👍🏻👍🏻
環境好寬敞舒適 六個人坐仲有好多位

最愛burger 薯條 超juicy

炸物拼盤好抵食👍🏻芝土條非常濃郁

同朋友去開觀塘行街,就決定食埋飯,選了一間幾特別的餐廳,有特色,但因為無訂枱關係,只好walk in 等位,4人位,等了30分鐘,但其實入面都好多位,根本唔需要等咁耐。場內裝修特別,美式風格,我們坐的是電影院的坐椅。可能等了咁耐,對食物的期望都幾高。我們叫了黑松露薯條+夏威夷pizza+白酒煮蜆+bbq雞翼。黑松露薯條:黑松露醬有點少,薯條比較硬,我們都偏向喜歡有點軟的,所以有點失望。夏威夷pizza:餅皮是薄脆型,夏威夷餡(菠蘿+火腿+番茄醬)好開胃白酒煮蜆:個汁好好味,蜆無沙,讚。bbq雞翼:個醬都幾開胃,但雞翼質感因為太多汁,所以無咗脆的感覺。味道:3/5抵食:2/5回頭率:3/5
場內裝修特別,美式風格,我們坐的是電影院的坐椅。
可能等了咁耐,對食物的期望都幾高。

白酒煮蜆:個汁好好味,蜆無沙,讚。
味道:3/5
抵食:2/5