The Place

2012-04-04 921 瀏覽
去了The Place吃宵夜自助餐,$178(未計加一)一位,價錢合理。十時半準時入座。顧客不多,我們被安排坐在角落,環境寧靜,好!我們吃了~三文魚刺身:極度推介!師傅即叫即切,但絕不吝嗇,拿一次已足夠令我滿足,份量極多,好!三文魚鮮甜肥美,正!菠蘿油:雖然不是新鮮出爐,但菠蘿包並不是硬而無味的,入口算軟熟,最重要是牛油很香滑,好!冷盤:煙三文魚蛋三文治小巧開胃;芝士、火腿都很新鮮;最重要的沙律爽口。可惜沒有生蠔,誰叫這只是宵夜呢?上湯雞絲翅:本來以為是假魚翅,但口感極真實,味道不錯。提外話,我的心情很矛盾,如果是真魚翅,我覺得值回票價,但又覺得對不起鯊魚們,享受與環保能並存嗎?章魚小丸子:師傅弄了大量便稍為離開,所以我吃的時候已不夠熱騰騰,味道有點淡,但自行添加的紫菜很爽脆,有濃郁的紫菜味。接近十二時,我看到師傅仍在做章魚小丸子,不禁想還有銷路嗎?吃自助餐真的是浪費的事嘛!熱葷:牛脷很厚,肉質不韌,味道不錯;煙鴨胸味道較淡;煎釀三寶不夠脆,有點腍了;咖哩魚蛋和豬皮魷魚都很入味,比預期辣;中式點心沒有蝦餃,令我失望;腸粉不夠滑。甜品:酒店自助餐最值得推介的是甜品,The Place的款

環境寧靜
我們吃了~
三文魚刺身
菠蘿油
部分冷盤
上湯雞絲翅
部分熱葷
甜品:酒店自助餐最值得推介的是甜品,The Place的款式亦很足夠,賣相精緻,其中值得一試的有:紅酒啫喱酒味不算很濃,不喝酒的我都可以接受,重點是啫喱內的小梨子,很甜,很特別;雲喱拿蛋白球很滑,不會膩;紅桑莓朱古力蛋糕上的紅桑莓有些酸,但朱古力蛋糕味道較濃,適合嗜甜一族;檸檬蛋白餅感覺清新;朱古力焦糖燉蛋又香濃又幼滑。
甜品
Movenpick雪糕:單看雪糕的牌子已是質素保證,有四種味道,包括朱古力、雲哩拿、士多啤梨、芋頭,另有熊仔橡皮糖、朱古力針、Oreo和Jelly Belly的糖豆等可自行添加到雪糕上,正!
值得一讚的是為我添雪糕的師傅,他看到我在拍照,竟主動將遮蓋雪糕的透明膠板挪開,好讓我更清晰地拍照,服務真周到!
Movenpick雪糕
特飲:餐飲除了咖啡或茶,還有三款特飲可選,包括菠蘿冰、龍鳳檸七、紅豆冰,無需加錢。我們喝了前兩款,份量充足,味道不錯。好!
特飲
除了以上食品,還有格仔夾餅、雞蛋仔、班戟、朱古力噴泉等,物有所值。

服務不錯,雖然我的位置較隱蔽,常要主動舉手請侍應添水,但每次來添水的侍應都十分有禮,更會表示歉意。為我們拍照時亦很周到,耐心等待我們檢查照片是否滿意。好!

整體而言,The Place的宵夜自助餐值得一試!
2012-03-30
$195.8 (宵夜)
環境寧靜
三文魚刺身
Movenpick雪糕
特飲
菠蘿油
上湯雞絲翅
甜品
  • 三文魚刺身,菠蘿油,上湯雞絲翅,甜品,Movenpick雪糕,特飲
2012-04-02 223 瀏覽
遲來的食評,"的"起心肝補回來...日是為本小姐生日,一早book定朗豪the place既tea buffet一試究竟。半日是閒日,但接近下午茶時段仍有不少訂了位的食客排隊,等候入座。不用五分鐘已能安排入座,雖位置接近玻璃牆,由於下午時份陽光折射在座位上。不太舒適...希望日後有關方面能夠改進呀!講返,一坐低緊係起身去巡一下個場先啦~!第一次黎,不太習慣甜品counter快要走到buffet場外才到的感覺。基本上中西式下午茶點,粉麵,日式壽司都有,但個人比較偏好甜點。小cup cake鮮艷無比,都係個句,好睇唔好食啦!太甜...next!酸得黎,十分開胃,加上原味乳酪,不錯哦!!蛋糕鬆化,入口不過甜,值得一試!由於本小姐熱愛馬卡龍到一個執著既地步,就算再唔鍾意粉紅色,仍然不知醜咁拎左5件返埋位...預左係好甜...但入口仍然會有幸福的感覺呀!鬆化可口...呢一個甜品為整個tea buffet挽回了不少分數呀!朱古力噴泉,我比較欣賞這裡的生果,所以只用了兩粒生果點了朱古力而已。壽司尚可,如非唔夠飽,請勿用此浪費你的胃呀!西式輕小食,還可以。沙律蔬果都算新鮮,最適合用黎平衡一下腸胃,同埋
遲來的食評,"的"起心肝補回來...

酸得黎,十分開胃,加上原味乳酪,不錯哦!!
蛋糕鬆化,入口不過甜,值得一試!
壽司尚可,如非唔夠飽,請勿用此浪費你的胃呀!
西式輕小食,還可以。
沙律蔬果都算新鮮,最適合用黎平衡一下腸胃,同埋減輕食甜食後既罪疚感

整體黎講,麻麻地,試一次之後...未必會再黎第二次啦!

2011-11-09
2012-03-18 314 瀏覽
因為商場績分,幸運地換取了這個消夜自助餐買一送一的優惠. 自助餐+時半開始十二時半結束,每位HKD178+10%. 食物選擇一般,不算太多,甜品種類就非常豐富. 食品主題以香港路邊小食和冰室為主.冷盤有一般的沙律,魚生只有魚和三文魚兩種,普通壽司(全是熟的,如蝦,瀨尿蝦,蛋),蕎麥麵,火腿等...味道還可以.熱盤例如有中式點心,炒飯,粥,勁辣咖哩魚蛋,脆皮奶油豬,西多,羊架,胡椒蟹等,可惜羊架和胡椒蟹只出過一次,先到先得!雞粥只有少少雞碎但可自由放其他配料.好開心,竟然有章魚燒呢! 味道還可以可是他的不專業之處就是隨意用木籤而不是用專用的叉子翻丸子,而且製作得很慢.師傅造了一半還去了後巷聽電話而手上仍拿着那兩枝木籤...燒買和牛肉燒買吃完再encall,但菠蘿油卻是冷的...多款甜品琳琅滿目,一啖一口,可以一次過品嚐不同款式,讚!雞蛋仔有點兒難吃. 外不夠脆,內裏有些一pat pat 的感覺.迷你Macaron就非常好味白雪雪,裏面夾着拖肥味夾心還有朱古力批和迷你blueberry cheese cake!另外備有中式甜品. 有不太夠滑的豆腐花,芝麻糊,蕃薯糖水等.餐飲不是一
買一送一
壽司
,蕎麥麵,火腿等...味道還可以.

夜粥
雞粥只有少少雞碎
但可自由放其他配料.
章魚小丸子
師傅造了一半還去了後巷聽電話而手上仍拿着那兩枝木籤...
迷你波蘿油
燒買和牛肉燒買吃完再encall,但菠蘿油卻是冷的...
甜品櫃
多款甜品琳琅滿目,一啖一口,可以一次過品嚐不同款式,讚!
各式迷你甜點和雞蛋仔

迷你Macaron就非常好味白雪雪,裏面夾着拖肥味夾心

荔枝冰
餐飲不是一般的奶茶咖啡,而是有四款冰選擇: 荔枝,紅荳,菠蘿和青檸梳打. 老公和我都選了荔枝冰.清新好味還有三大粒像乒乓球的荔枝在裏面.
值得一讚.

總括而言,這個自助餐的失敗之處就是選錯題. 根本路邊小食就不是酒店的強項,比起樓下的街邊檔,她表現得不夠專業,價錢亦差得遠...反之她的西式甜品就值得一讚!
2012-03-16
$107 (宵夜)
用餐優惠
各式迷你甜點和雞蛋仔
甜品櫃
  • 迷你Macaron
2012-03-07 86 瀏覽
家庭聚會日, 和大家姐一家來到朗豪酒店"The Place” 來個lunch buffet. 食物種類選擇算是多: 有中式點心, 車仔面和炒粉面, 和一些熱食; 日式冷面、壽司, 魚生; 西式有sea food, oysters, lobsters, shrimps沙律, pancake,三文治, donut, 煙火腿, 意粉, 加喱雞; 甜品有少少驚喜,玻璃櫃幾層中放著各款各式的甜品, 單是看擺設已感覺好靚,細細件的甜品合乎buffet可以試多幾款. 而朱古力噴泉配上有士多啤梨, 西瓜和棉花糖. 另有專人serve你指定的ice cream, 不用自己出手.題外話, 姐夫幫大家叫茶水到埋單問有無任何credit card有discount offer時, 都同個waiter不停講英文, 最後我才認真留意到個waiter可能是菲箱的外勞喔!在別人keep fit, 而我keep fat的狀態, 我自己吃了以下其中幾款感覺較好味的食物:
oyster & lobster are too small, but yummy!!
dessert細細件, 幾有特色!
2012-02-25
dessert細細件, 幾有特色!
2012-02-10 68 瀏覽
萬分非常超唔抵超小款又唔好食buffet,生蠔淋"之之"龍蝦勁細隻,d ham有黑邊,見到都唔想食,熟食食得落口五隻手指可以數得晒,甜品我個friend話食一口吐一口,疆汁奶凍,好有疆汁味,但係食落d質感好似食麵粉,有d甜品就硬到食唔到,雪糕有四款,三款超難食,有一款難食到只係食到沙糖味,跟本唔覺得係食雪糕,真係超勁差囉。
難食疆汁奶凍,比其它酒店特別裝寧茶的杯
2012-02-09
  • 蟲草花煲雞湯
2012-01-13 58 瀏覽
同同學相識有10年所以豪一次食好D,不過就比預期差左小小,唔太值呢個價BOOK左位一入去就食得,由6:30pm食到10:30pm環境舒服同闊落,食物種類就其實唔算多,但甜品就幾多,不過有D麻麻地,同埋只包一杯普通飲品(檸啡奶茶果D)服務方面都幾好,換碟好快同加水好快我覺得佢D煙三文魚好好味,食左2轉,蟹腳其實唔錯但肉好小,生蠔就一般同埋比較細隻仲有佢個芝士好好味,好香,待凍小小食仲會脆添,同埋個廚師好好人教埋我地點食會好食D~至於餓肝就都OK GE,唔太蘇,不過我唔太好....另外D牛就中間太生唔多岩我....佢果度D蒸魚都OK好味,甜品就雪糕同楊枝甘露好好味,豆腐花都幾滑,仲有,豆腐味GE蛋糕同cheese cake都好味,其他就一般,有幾款我覺得唔太好,其中之一係杏仁味 ge cake,仲有個格他餅好脆幾好咪,
BOOK左位一入去就食得,由6:30pm食到10:30pm
服務方面都幾好,換碟好快同加水好快

芝士好味
佢果度D蒸魚都OK好味,
芝士好味
  • 煙三文魚,雪糕,楊枝甘露
2011-12-29 73 瀏覽
因為有飛行里數換coupon的關係,所以是日來到朗豪酒店"The Place"試下佢地的tea buffet,來到安排好座位就馬上去拎野食了。食物種類都算多選擇,中式的有點心、飯、粥、生菜魚肉、碗仔翅同茶葉旦等等都好好味呀。日式的有冷面、壽司等,不過壽司就麻麻啦,同埋每人只限一份魚生囉,愛好魚生的朋友就一定晤夠喉呀。西式就好多野食哪,沙律、班奇、三文治、東甩、煙火腿、意粉、加喱雞等等,味道同賣相都幾好。甜品就有驚喜呀,有個櫃一層層咁放好不同的甜品感覺好好,D甜品細細份可以食多幾款。還有朱古力噴泉配上有士多啤梨、西瓜同棉花糖真係正呀。雪糟雖然晤知咩牌子,但好好味呀加上有專人"畢"埋晤知自已動手食多幾轉都晤麻煩呀。總括來講食物總類多,味道同賣相及質數都可以,加上擺放食物的地方夠大,晤駛迫迫下咁攞野食都舒服D呀。唯一不足係人手晤夠,等好耐都冇人來收碟走,可能係假日人客多招呼晤切啦。
因為有飛行里數換coupon的關係

,愛好魚生的朋友就一定晤夠喉呀。

甜品就有驚喜呀

唯一不足係人手晤夠,等好耐都冇人來收碟走
,可能係假日人客多招呼晤切啦。

差--每人只得一份
2011-12-27
其他
用餐優惠
信用卡優惠、其他
2011-12-21 108 瀏覽
又到X'mas,老細就會請我地去食buffet,近近地通常去The Place,由公司行去大約20 mins。剛好十二點到,到咗就即刻可以攞野食。今年the place 嘅主題係Art,所以個餐墊好特別,隻碟畫得勁似真,擺叉嘅地方係一個油掃,而擺刀嘅地方係一把cutter。講真,食物款式真係唔多,行幾轉都試晒。有即切火雞同火腿,即煮擔擔麵、粥同意粉,但擔擔麵同意粉都唔合格;擔擔麵可揀上海幼麵或米線,米線較韌,最弊係個湯底,好杰,但唔香。意粉質地還可,不過醬汁唔夠,好乾。有刺身、生蠔、sushi、冷麵,tuna 刺身幾好,好新鮮。冷盤嘅凍蝦好好食,d蝦好新鮮,又爽又彈牙。青口也不過不失。熱盤選揀不多,也欠精緻,有蘿白牛腩、米紙卷,小籠包、蒸魚等大路食物。我本人就最欣賞個湯,中湯係猴頭菇,西湯係周打蠔湯。中湯超好喝,我飲咗6碗,同事們都飲咗3碗。好夠火喉,好濃郁又夠熱。今年無燒味,有點失望;但就有海南雞,雞好嫩,d chef好好人,會切雞脾或雞翼俾客人,但由於係雪雞,所以雞味不濃。甜品擺得好靚,細細杯細細件,好的骰。當中以個迷你雪糕最得意,有4隻味,raspberry, passion f
剛好十二點到,到咗就即刻可以攞野食。
講真,食物款式真係唔多,行幾轉都試晒。
意粉質地還可,不過醬汁唔夠,好乾。
刺身、生蠔、sushi、冷麵,tuna 刺身幾好,好新鮮。
冷盤嘅凍蝦好好食,d蝦好新鮮,又爽又彈牙。青口也不過不失。
我本人就最欣賞個湯,中湯係猴頭菇,西湯係周打蠔湯。

甜品擺得好靚,細細杯細細件,好的骰。
當中以個迷你雪糕最得意,有4隻味,raspberry, passion fruit, vanilla & choco。
係mousse 黎嘅,都幾滑,又唔會太甜。
this mini mini ice cream is so cute~
dessert
dessert
2011-10-30 266 瀏覽
難得放假可以陪媽媽食下lunch buffet, 上open rice做左資料搜集報, 最終揀左朗豪酒店The Place試下~ 因為我地兩個都未食過依間~ 見open rice比較少人發表lunch buffet既食評, 所以今次決定映晒相寫番個食評, 貢獻番下!食左既凍食有:沙律,青口,龍蝦仔,凍蝦,煙三文魚,火腿片,生蠔,刺身,壽司- 生蠔叫做無限量供應,亦有凍櫃存放等客人自己拑,但蠔既質量唔得,我食左5隻有2隻苦到要lur...- 龍蝦仔都唔得又細又霉- 青口ok啦- 刺身有三款:三文魚,八爪魚,立魚~ 質素ok啦~ (冇試立魚)- 壽司外觀&味道都極不吸引...百佳幾蚊件果d會好好多...食左既熱食有:- 德國咸豬手 (好食)- 豬頸肉 (好食)- 海南雞飯 (唔好食,冇試飯所以唔知好冇食)- 唔知咩排骨 (望落去又乾又鞋...) - 桶魷炒蜜豆 (好食)自選粉麵配料:肥牛,有兩款唔知咩丸,蟹柳,雞C,蛋白C,蛋黃C(真係諗唔到一蛋可以咁兩食...)貌似仲有其他配料,但實在唔吸引,所留意係乜.自選粥配料: 蝦,豬紅,皮蛋,雞C...配料少得可憐,叫師傅俾碗白粥好過...但最慘

食左既凍食有:
- 龍蝦仔都唔得又細又霉
- 青口ok啦

食左既熱食有:
- 德國咸豬手 (好食)
- 豬頸肉 (好食)
- 海南雞飯 (唔好食,冇試飯所以唔知好冇食)
- 唔知咩排骨 (望落去又乾又鞋...)
- 桶魷炒蜜豆 (好食)

自選粉麵

自選粥
配料: 蝦,豬紅,皮蛋,雞C...配料少得可憐,叫師傅俾碗白粥好過...但最慘粥都冇粥味

甜品款式貌似幾多,但都係普通貨色~ 咖啡奶茶免費,熱飲細杯到4-5啖飲得晒,不過話晒免費,唔夠又唔嫌唻得慢咪再叫囉...

整體唻講,食物既款色加加埋埋都算多既,食物質素未至於好差,但唔好期望咁高~ 對食物質素要求高既,我會建議佢去第二間~
而對我依個妹仔肚唻講都接受到,陪左阿媽飲飲食食吹水坐足2個半鐘有多,埋單$414/2位~ 覺得OK啦~ 叫做試過依間~ 如果下次再想食lunch buffet,相信會試左其他先lu~ 未令我有想番食既感覺~
沙律,青口,煙三文魚,火腿片
生蠔
刺身,壽C
桶魷炒蜜豆,燒賣小籠包,豬頸肉,德國咸豬手
自選粉麵之雞C湯檬配雞湯
甜品s
用hsbc信用卡埋單有85折
2011-10-26
  • 德國咸豬手
  • 桶魷炒蜜豆
  • 豬頸肉
琴日食完Dinner buffer, 以下係一d意見 :首先,openrice 寫每個人價錢$358,埋單時每人係$418,唔知邊方面出錯!請openrice 跟進番。生蠔: 大部份都腥,小有1-2隻係入到口蟹腳: 有d幾鮮甜,有d好鹹好小野食簡,d味道好普通,同茶餐廳例餐有得揮唯一,佢d甜品係幾好食。不過完全唔值四百幾,要我再黎係冇可能,唔洗錢都要捻捻。哎…食到嬲嬲地!
琴日食完Dinner buffer, 以下係一d意見 :
生蠔: 大部份都腥,小有1-2隻係入到口
蟹腳: 有d幾鮮甜,有d好鹹
好小野食簡,d味道好普通,同茶餐廳例餐有得揮
哎…食到嬲嬲地!
2011-10-06
2011-09-30 14 瀏覽
去之前沒有太大期望, 但竟然有點意外驚喜.我一向比較有興趣的蠔和蟹腳, 本身質素就不俗, 加上一直有供應 (偶有缺貨時但待會又會添加), 已經覺得蠻滿足. 但最驚喜的是刺身. 通常去 buffet, 只會取一次起兩次止淺嘗, 但這次拿過第一次就決定待會要再出來拿, 因為看到櫃裡的有一條顏色粉紅的赤身. 第一輪本身的赤身吃起來就很不錯, 油脂算豐富. 但一段時候後再去拿, 拿到的赤身真的不得了, 油脂豐富, 略有筋, 簡直差不多就是平常吃到的中拖羅. 後來再拿過兩三次, 竟然一直都是這種質素的赤身. 雖然我想這是可遇不可求的經驗, 但可以讓我一次 buffet 拿了五六次刺身 (後來都只拿吞拿了), 著實是第一次.希望有機會再來的時候, 還可以有這麼好的赤身.
去之前沒有太大期望, 但竟然有點意外驚喜.

希望有機會再來的時候, 還可以有這麼好的赤身.
$448/人的自助餐 沒有老火中湯; 沒有粥; 沒有(我忘記了) 但當日有很多平日在其他酒店可以吃到的美食, 在這裡找不到!... refill 也慢, 幸Mouth size 甜品多些, 有好味的糯米滋和長腳蟹, 服務快而好的, 要求切有血水的牛扒, 服務員很樂意切中間的肉給你. 以這個價值吃二, 三轉已吃完可吃的食品, 很快就要吃甜品充饑,
$448/人的自助餐
沒有老火中湯;
沒有粥;

2011-09-03
  • 糯米滋
  • 長腳蟹
我同darling成日都周圍去食buffet,之前睇到the place午餐都有生蠔,真係比較少有,仲有因為呢一排都習慣去沙田帝都酒店既2+2食即開生蠔,要等好耐先拎到3隻,想拎多d都唔可以,咁就決定去the place試下,不過就一定要訂位,因為佢話唔會特登留枱俾walk-in客,有一樣野唔好就係個電話成日都冇人聽,今日去到the place, 一入去就食甜品,感覺都幾好,幾大,幾多野食咁,比起2+2一定多,仲有,衛生都唔錯,生蠔refill得好快,次次都有得拎,仲有得"簡",衛生仲好好tim,有一個凍箱裝住生蠔,唔會好似其他酒店咁~放哂出黎,只有冰o係底,生蠔比即開生蠔更有鮮味,更有海水味道,肉質豐厚,極creamy,我食左12隻,我darling食左25隻,哈哈,即刻回哂本啦,凍蝦,我大約食左一斤左右,我darling食左2隻龍蝦仔,佢話冇驚喜,好一般,冇乜肉食,雪糕都幾好,有雲尼拿,朱古力,strawberry, 楓糖合桃,我自己就食左3個球都係楓糖合桃既,strawberry都比較酸,唔太好食,熱食都唔算太多,普通野,我自己就食左2件龍利柳,幾件豬頸肉,都ok既,不過仲有半個
我同darling成日都周圍去食buffet,
之前睇到the place午餐都有生蠔,真係比較少有,
仲有因為呢一排都習慣去沙田帝都酒店既2+2食即開生蠔,
要等好耐先拎到3隻,想拎多d都唔可以,
咁就決定去the place試下,

不過就一定要訂位,因為佢話唔會特登留枱俾walk-in客,
有一樣野唔好就係個電話成日都冇人聽,

今日去到the place, 一入去就食甜品,
感覺都幾好,幾大,幾多野食咁,
比起2+2一定多,仲有,衛生都唔錯,

生蠔refill得好快,次次都有得拎,仲有得"簡",
衛生仲好好tim,有一個凍箱裝住生蠔,
唔會好似其他酒店咁~放哂出黎,只有冰o係底,
生蠔比即開生蠔更有鮮味,更有海水味道,
肉質豐厚,極creamy,
我食左12隻,我darling食左25隻,哈哈,
即刻回哂本啦,

凍蝦,我大約食左一斤左右,
我darling食左2隻龍蝦仔,
佢話冇驚喜,好一般,冇乜肉食,

雪糕都幾好,
有雲尼拿,朱古力,strawberry, 楓糖合桃,
我自己就食左3個球都係楓糖合桃既,
strawberry都比較酸,唔太好食,

熱食都唔算太多,
普通野,我自己就食左2件龍利柳,
幾件豬頸肉,都ok既,

不過仲有半個鐘就完既時候,其中一個waiter叫我地埋單,
我同我darling一齊出去門口拎雪糕,
點知d waiter以為我地走左,
我地拎緊雪糕時,見到佢執哂我地d野,
但另一個waiter見到我地,
咁收我地d野果個就即刻放返d野返原位,
仲冇同我地交代一聲tim,
呢一點,有少少唔好,

總體黎講,今日都係幾物超所值既,
可以推介既!!

生蠔必食!!!!!!!!
2011-08-14
$226.1 (午餐)
  • 生蠔
  • 凍蝦
  • 冷麵
2011-07-29 30 瀏覽
生日月,收到免費自助餐 voucher,最少要1人惠顧。1直好忙,延至月尾先有時間。 平常日子都滿座。 從窗外望出,滿佈魚骨天線,勾起童年回憶。 今期裝飾,主打係鬱金香。 雜菜湯太多菜,肉骨茶唔錯。 生蠔新鮮好味 熱葷較少,主打吃海鮮 甜品1般唔錯,係方形糕好硬,略為失色。要檸蜜變檸水,凍飲無飲管;至於熱咖啡,唔熱唔凍,唔討好。現場有小昆蟲飛來飛去,點講都係酒店,宜注意做好清潔。有生日 voucher ,埋單$270,好化算呀!
生日月,收到免費自助餐 voucher,最少要1人惠顧。

1直好忙,延至月尾先有時間。
平常日子都滿座。
從窗外望出,滿佈魚骨天線,勾起童年回憶。
今期裝飾,主打係鬱金香。
雜菜湯太多菜,肉骨茶唔錯。
生蠔新鮮好味
熱葷較少,主打吃海鮮
甜品1般唔錯,係方形糕好硬,略為失色。
要檸蜜變檸水,凍飲無飲管;至於熱咖啡,唔熱唔凍,唔討好。

現場有小昆蟲飛來飛去,點講都係酒店,宜注意做好清潔。

有生日 voucher ,埋單$270,好化算呀!

2011-07-27
2011-07-29 15 瀏覽
第1次接觸呢間野事前都上開飯睇吾少資料大多都話種類吾多吾知系咪我細食我就吾認同喇講番正題第1步行入去 環境都吾差幾適合情侶光臨我最推介始終系生蠔雖然細隻 但都幾新鮮我同班同事每人都食左10幾隻燒牛肉方面都已經好少搵到好似"the place"既好味口感吾錯 仲要系半生 我最like甜品方面細碟款式既甜品都吾錯吾太甜 口味吾差唯一可以挑剔海南雞飯雞沒咩問題...只系d飯有點硬
第1次接觸呢間野

細碟款式既甜品都吾錯
吾太甜 口味吾差
唯一可以挑剔
海南雞飯
雞沒咩問題...
只系d飯有點硬
2011-07-26